AVUI
23/02/2019
07:30

CASAL SANTA EULALIA, MAR I VENT EN BANYALBUFAR En el cinquè programa de Com a ca nostra, visitarem el poble mallorquí de Santa Margalida per descobrir el Casal Santa Eulàlia, una de les cases senyorials més conegudes al nord de Mallorca que data de l'any 1400. La nostra segona aturada, la farem a Banyalbufar i ben a prop de la mar, per visitar Mar i Vent; on també tastarem el vi de Malvesia de la mà d'en Xisco Vives. I és que a part de ser un dels propietaris de Mar i Vent, també ho és de quatre marjades del poble de Banyalbufar.

07:50

EN JOANET DE LA GERRA MALLORCA
LES PERES MÀGIQUES MALLORCA

08:05

RUPERT&SAM

"AIGUA NO"
"LA PILOTA"
" LA CAIXA"

08:15

PINOTXO UNIVERSAL

08:25

A la primera part del programa Cinc Dies rebrem els contertulians habituals, amb els quals debatrem sobre els temes més socials que s’hauran produït al llarg de la jornada. Curiositats, els titulars amb més impacte de la nostra comunitat i d’arreu de l’estat, i vídeos virals seran els protagonistes de la primera part del magazín. A la secció de societat, la cantant i presentadora Victòria Maldi, l’entrenadora personal Maria Rossich, i la cantant i actriu Caterina Ross debatran sobre diferents qüestions d’actualitat però en un to fresc, divertit i relaxat. Farem un repàs als concerts, esdeveniments i actes més populars arreu de les illes. Ens visitaran al plató del Cinc Dies dos membres del mític grup Los Javaloyas, Serafín Nebot i Antoni Falani, juntament amb el cantant Llorenç Santamaria, arran del seu concert al Trui Teatre el proper 2 de maig en homenatge a Rafael Torres, membre fundador del grup. I entre molts altres temes, connectarem amb la periodista Beatriz Díez des de Los Àngeles, on comencen ja tots els preparatius per celebrar la gal•la dels Òscars, els grans premis concedits per l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques. Amb ella, coneixerem l’ambient que es respira 48 hores abans d’aquest gran esdeveniment a la capital mundial del cinema. I a la part final, al Cinc Dies Darrera Hora, la periodista Alba González ens narrarà l’actualitat més immediata en crònica de succeïts. També ens farem ressò de les queixes veïnals i els temes socials més comentats al llarg de la jornada.

10:20

SA CONILLERA "Pitiüses, entre pins i savines" s'embarca rumb a Sa Conillera El programa d'IB3 Televisió "Pitiüses, entre pins i savines" no es posa límits i recorre per terra i mar les Pitiüses a través d'un recorregut per diferents punts d'Eivissa, l'illa de Formentera i la de Sa Conillera, actualment deshabitada. A Formentera coneixerem el darrer farer que va viure a sa Conillera, qui ens proporcionarà la primera pista per aconseguir el nostre objectiu trobar descendents de farers que van viure a aquell illot. Acompanyats de dos fills d'antics farers ens embarcarem en el 'Bohemio', un llaüt de vela centenari amb mil i una singladures. Amb ells farem un dels viatges més emotius de la seva vida fins arribar al far de sa Conillera, l'escenari dels millors moments de la seva infantesa. També coneixerem les curiositats al voltant de les bodes que els pagesos celebraven fins el segle passat a les Pitiüses. Els rituals que es practicaven des què els nuvis es comprometien fins que passaven la primera nit junts. La recepta de les magdalenes eivissenques és un dels secrets millors guardats de Can Vadell, el forn més antic de Vila. Un negoci familiar que ha passat de pares a fills al llarg de tres generacions i que ens obri les portes per bussejar en la seva història. Tres generacions formen també part de la saga d'escultors dels Hormigo. En aquest programa visitarem dos d'ells. Admirarem les descomunals escultures de fusta d'Antonio Hormigo i veurem el delicat procés de

11:30

COLOR PÚRPURA Temporada 5 Capítol 4 Caminarem per un lloc idoni on els ocells aquàtics vénen a passar l'hivern, l'Albufera de Mallorca, on descobrirem una comunitat d'habitants especialitzats a viure en aquests espais indispensables i plens de vida. Els habitants que coneixerem són per exemple la becassina, el rossinyol bord, la fotja, la fotja banyuda, alguns ànecs, etc. Un lloc on totes elles poden descansar, bé sigui dins l'aigua o a fora. Un lloc on reposar forces per les aus migradores quan travessen la mediterrània. I sobretot un lloc on reproduir-se.

12:00

JUANA MARIA ROMÁN Temporada 3 Capítol 4

12:10

USOS ALTERNATIUS DELS LLIBRES

12:20

ARRELS XINESES L’Any Nou xinès és el moment de l’any en què les comunitats xineses que resideixen fora del seu país es fan més visibles. A les Balears són més de 6.000 persones i representen la desena nacionalitat estrangera més nombrosa. Al programa ‘Zoom’ reflexionam sobre com les segones i les terceres generacions han començat a rompre les barreres i els estereotips que definien com a endogàmica i tancada aquesta comunitat. Els joves d’ascendència xinesa no volen mantenir els negocis familiars i opten per estudis i professions molt diferents. És el cas de Minwei Jiang, qui va arribar a Mallorca el 2001 i s’ha convertit en la primera persona de nacionalitat xinesa de l’Estat espanyol en obtenir el títol d’agent de la propietat immobiliària. A les Balears hi ha 1200 empreses en mans de xinesos i cada vegada és més habitual trobar-los en la regència de bars i cafeteries de tota la vida. Qunxiao Jin fa deu anys que va comprar el bar Bons Aires del carrer de la Missió de Palma. A través de la història de vida de Xialin Liu coneixerem com moltes de les famílies que han arrelat a les Illes envien els seus infants a classes de mandarí perquè coneguin els seus orígens i mantenguin viva la cultura. Aquesta cultura mil•lenària i el pes de la Xina com a potència econòmica ha despertat cada vegada més l’interès del món occidental, i ha convertit el xinès en el setè idioma estranger més estudiat a Espanya. Nacho Pérez va fundar el departament de mandarí a l’Escola Oficial d’Idiomes de Palma i és un del nostres protagonistes.

12:45

ELS ENTUSIASTES D'ESTRENA

ESPECIAL MAICO & THE WHEELS SIMFÒNIC El 4 de gener de 2019 dos grups mallorquins ofereixen un espectacle especial al Teatre Principal de Palma. Maico i The Wheels s’uneixen a l’Orquestra de Cambra de Mallorca per interpretar alguns dels seus temes amb un format inèdit fins ara. A més, l’espectacle està acompanyat per unes projeccions del conegut videojockey Héctor de la Puente.

13:25

PEL CAMÍ DE LA PAU DE CASTELLITX En aquest capítol, na Maria i en Vicenç faran una ruta pel Camí de la Pau de Castellitx, un dels nombrosos camins que travessen el municipi d’Algaida, on contemplaran l’essència del Pla, una agricultura viva que ha modelat un paisatge únic a Mallorca. Durant bona part del camí els acompanyaran les vistes del Massís de Randa, ple de llegendes i impregnat per la figura de Ramon Llull. Visitaran el talaiot de Son Coll Nou, construcció ciclòpia circular en molt bon estat de conservació, on els presentadors ens parlaran dels nostres avantpassats talaiòtics. Després trobaran Antoni Cerdà, bon coneixedor de les fonts i les possessions més importants de la zona. Arribaran a Castellitx, antiga alqueria situada damunt un petit promontori, i allà visitaran —amb Jordi Joan i Joan Montserrat— una de les primeres esglésies de Mallorca, aixecada després de la conquesta del rei Jaume. Acabada la visita, na Maria i en Vicenç caminaran fins al llogaret de Randa, on acomiadaran el capítol.

13:56

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA MIGDIA

15:00

EL TEMPS CAP DE SETMANA MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:05

AGAFA'M SI POTS, CAP DE SETMANA

16:05

L’Amo en Nofre de Can Gamundí mor després de patir una llarga malaltia. La notícia agafa per sorpresa les seves sis filles, les germanes Gamundines na Bàrbara, n’Esperança, n’Aina, na Petra, na Magdalena i n’Àngela. Han d’organitzar un gran funeral al cap de família i demostrar així, a tot el poble, la seva riquesa i importància. L’arribada de n’Esperança –monja missionera que fa anys que no ha estat a Mallorca– suposa la reunió de tota la família en un moment en què s’han de replantejar moltes coses. Què fan amb la criada? Com es reparteixen l’herència familiar? Què fan amb la germana petita que té problemes mentals? Un cop solucionats tots el entrebancs que semblen infranquejables, es comença a veure com aquesta família, aparentment unida, es va esmicolant any rere any. Esberlant perquè se senten obligats a seguir units per mantenir l’aparença familiar. Les històries particulars de cada germana no fan més que agreujar les desavinences i totes, per un motiu o un altre, acaben enemistades. La germana petita, cansada de totes aquestes misèries, farta que la tractin de sonada per fer veure que les arrels van més enllà de l’aparença, pren decisions que faran canviar el futur familiar. CAN GAMUNDÍ Temporada 1 Capítol 1 Any 1974. L’amo en Nofre de la possessió de Can Gamundí mor després d’haver patit una malaltia llarga. Les seves sis filles –na Bàrbara, n’Esperança, na Petra, n’Aina, na Magdalena i n’Àngela- senten un alliberament i, alhora, una esperança de canvi amb la mort de son pare. Amb la vetla en marxa, els preparatius del funeral i el rum-rum de l’herència que ressona tothora, la relació de les germanes comença a agafar un camí ple d’incerteses.

17:05

LLEGAT JUEU Llegat jueu Aquesta setmana Això és Mel s'apropa a la història i a la cultura jueves i s'endinsa dins la seva gastronomia. En Toni passejarà pels carrers que conformaren l'antic Call Major de Palma i xerrarà amb en Lleonard Muntaner dels comerciants jueus. Junts visitaran una de les botigues més antigues de Palma. En Tomeu cuinarà uns farcellets de magrana, peix i verdures i anirà fins a Inca per preparar unes tradicionals kestes amb na Margalida Socies. En Toni i en Tomeu intentaran esbrinar els orígens de les sopes mallorquines amb n'Aina Segura i tastaran els sucs de llimona, de taronja i de magrana amb en Toni Pinya, qui els convidarà a conèixer les semblances entre algunes postres mallorquines i d'altres de jueves, com l'ensaïmada i la jalah que prepararan a quatres mans per veure si tenen tant en comú com diuen. Aquesta setmana, el llegat jueu a Això és mel.

18:20

La Serra de Tramuntana fou declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO en la categoria de paisatge cultural. Es per això que IB3 Televisió inicia una sèrie documental en què fa un recorregut per tota la serralada nord de Mallorca amb la intenció de descobrir tot allò que amaga un dels llocs més màgics de l’Illa. Cada setmana, de la mà d’Alicia Garau i de Miquel Salamanca, caminarem per la Serra per descobrir els secrets, les vivències i les curiositats d’una terra, que als llarg dels segles, ha rebut la influència de diverses civilitzacions que ens han deixat la seva empremta personal. El programa ha estat enregistrat amb l’ajuda d’avions drones i per tant us mostrarem imatges inèdites de la Serra de Tramuntana. Una visió mai vista abans a través d’un canal de televisió. Al seu recorregut, Garau i Salamanca, visitaran les tafones més antigues, coneixeran la història dels corsaris sarraïns o caminaran per la ruta de pedra en sec. Descobriran l’agricultura de muntanya, els pobles i la seva gent, les ancestrals professions del bosc o se deixaran seduir per la remor de l’aigua i les històries llegendàries. Historia, gastronomia, curiositats, personatges singulars, aventura... un munt d’ingredients per a un programa que te mostra la Serra de Tramuntana tal com és màgica i natural. PARADÍS NATURAL FORJAT PER L'HOME Programa documental que realitza un viatge pels racons i les històries més singulars de la Serra de Tramuntana. L’objectiu és conèixer els secrets, les vivències, les curiositats i l’empremta que els homes han deixat, al llarg dels segles, a una terra que fou declarada Patrimoni Mundial, en l’apartat de paisatge cultural, per l’UNESCO l’any 2011. Al primer capítol, ‘Paradís natural forjat per l’home’ els dos presentadors Miquel Salamanca i Alícia Garau visitaran els camps d’olivars per conèixer la historia de l’oliva a la Serra, la procedència i els cuidats que ha de menester. Amb diversos entrevistats, descobrirem com era la fabricació de l’oli d’oliva que durant el segle XVI fou exportat al sud França i el nord d’Àfrica. Amb ell, se fabricava el sabó i el combustible dels rudimentaris fanals d’oli de l’època. A més, descobrirem la feina dels margers. Els homes que transformaren l’escarpada muntanya en llocs on conrear la terra gràcies a la tècnica de la pedra en sec. Una tècnica centenària que està present al llarg i ample de la Serra de Tramuntana. Les exportacions amb el sud d’Europa enriquiren a molts pobles costaners de la Tramuntana. Els mateixos que se varen veure assetjats pels corsaris sarraïns que envaïen les viles amb l’objectiu de saquejar les riqueses d’or i raptar ciutadans per vendre’ls com esclaus. Al segle XVI, el Regne de Mallorca va haver d’establir un sistema de vigilància per evitar els atacs. S’edifiquen les Talaies de vigilància. Al programa, visitarem les principals torres de control que encara romanen en peu a la costa de la Serra i descobrirem quin curiós sistema feien servir per comunicar-se unes amb les altres. Finalment, passejarem pels secrets de la finca de Sa Pedrissa. Es tracta d’un dels llocs amb una important activitat durant l’època del contraban. Amb l’escriptor Pere Ferrer coneixerem les històries i les peripècies que hagueren de dur a terme els nostres avantpassats per poder introduir, de forma il•legal, a Mal

19:05

UNA INTENSA JORNADA AMB UNA PATRULLA DE LA GUÀRDIA CIVIL DE TRÀNSIT Temporada 2 Capítol 2 En aquesta nova emissió d’enfeinats viurem en primera persona com és la jornada de dos agents de la Guàrdia Civil de trànsit. En José i en Manolo hauran d’aturar a una furgoneta que circula de manera irregular i faran la prova d’alcohol i estupefaents al conductor d’un turisme que donarà positiu en drogues. Fer feina de placer a un mercat és una tasca molt sacrificada en Joan s’aixeca a les cinc del de matí per anar a descarregar el seu gènere i per tenir temps a prepara-ho tot per l’obertura de la seva tenda al Mercat d’Artà li esperen més de 12 hores de feina que tracta de dur de la millor manera amb bon humor i els millors embotits per la seva clientela. Rentar els cotxos a vegades suposa tot un mal de cap pels usuaris, per això en Manuel va pensar que posar en marxa un negoci de rentat de cotxos amb les seves pròpies mans podria ser un bon negoci, i així ho va fer fa 4 anys. Però avui tindrà un gran repte, fer net el cotxo d’un actor que només ho fa net quan plou. Preparar una coca bamba a un famós forn de Menorca, buidar la sentina d’un vaixell o fabricar una autèntica eina mallorquina seran altres de les feines que avui descobrirem gràcies al programa conduit per en Rodo Gener, que fa un homenatge a tots els enfeinats de les Balears sempre amb grans dosis d’ironia i d’humor.

20:00

Ratatouille Temporada 1 Capítol 5

20:30

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

21:35

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

21:40

TODO EL MUNDO AL SUELO. ELCOP DEL 23F 1981 Temporada 1 Capítol 4 “Todo el mundo al suelo. El cop del 23F 1981” narra com la por a una onada repressiva i a una involució general s’estén entre tots els sectors que venen impulsant els necessaris canvis polítics i socials, a l’Estat i també aquí a les Balears. Uns canvis que, a partir d’aquell moment, es ralentitzen. Uns dies, aquells de febrer de 1981, de molta angoixa narrats a través de les vivències personals d’alguns dels seus protagonistes.

22:35

PRESENTACIÓ. EL SAVI I LA MUNTANYA

22:40

EL SAVI I LA MUNTANYA- JOSEP MASSOT I MUNTANER

Dues Converses amb Josep Massot i Muntaner al monestir de Montserrat ens descobriran la figura d’aquest monjo benedictí, filòleg, historiador, assagista i director de les Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Nascut a Palma el 1941, ha esdevingut una figura clau de la cultura i literatura catalanes.

23:45

BALTASAR SAMPER

Aquesta és una història necessària, perduda, oblidada. Recuperada i reviscuda ara al mateix temps als dos costats de l'atlàntic. Mèxic i Mallorca, passant per Catalunya i França. Aquesta és la història de Baltasar Samper. Amb l'ajuda dels nostres experts protagonistes redescobrim en aquest documental a un dels millors músics i etnomusicólogos que ha donat l'illa de Mallorca.

00:40

MÉS VAL TARD QUE MAI Some drink, others study, either way, thinks busy executive Frank, it's a phase that his wife Catrin has to go through, a phase that will last a year and deliver anecdotes for the dinner table. But if it's a phase, why move a couple hundred km away from home and enlist at university as a full-time student? Daughter Annika is already studying there - and unhappy. Son Philipp is discovering drugs, and Frank can't put a pizza in the oven without her. The thing is, just about nobody takes HER needs and wishes seriously. She gave up her medicine studies to raise a family - is it so strange to pick up where she left off? Especially when there's a good-looking student sharing the apartment and wasting no time seducing females, even when they're quite a bit older.

02:10

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

02:55

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

03:00

FEINEJAREM ENTRE VAQUES I ROSES I VIATJAREM DE SÓLLER A VALÈNCIA PER COMERCIALIT FEINEJAREM ENTRE VAQUES I ROSES I VIATJAREM DE SÓLLER A VALÈNCIA PER COMERCIALITZAR TARONGES El programa d’aquesta setmana de Uep! Com anam? serà ben rodó i ben rodat. Per començar, en Toni Ballador visitarà dues vaqueries diferents de Manacor una explotació ecològica dedicada a la recria de vaques destinades a produir carn i una altra dedicada a la criança de vaques lleteres. A la primera, a Es Caparó des Metge, el nostre presentador hi descobrirà una història personal commovedora i hi trobarà un jove ben agut que fa un parell d’anys va decidir fer un gir radical a la seva vida i recuperar l’ofici pagès dels seus ancestres. A la segona, a S’Hort de Son Suau, l’amo en Toni es farà ressò de la complicada situació que travessa el sector lleter a ca nostra i també de la recent iniciativa de venda directa de llet crua que els vaquers volen posar en marxa. En paral•lel a aquest reportatge, trobarem també diversos pagesos en plena feina pertot arreu de la nostra geografia a Algaida descobrirem un granger apassionat dels animals que va molt de glosar, a Santa Maria del Camí veurem podar unes vinyes velles amb diligència reverencial i a Bunyola visitarem uns horts on es conra la solidaritat i on s’hi duu a terme una interessant tasca social. Amb en Felip Munar i amb un empresari fruiter arribat des de terres valencianes repassarem la increïble odissea de les famílies de Sóller que, a l’inici del segle XX, varen emigrar cap a les principals zones citricultores del País Valencià per participar-hi activament del pròsper negoci de l’exportació de taronges cap a França, Anglaterra i el centre d’Europa. Finalment, al preciós hort urbà de na Vanessa Garcia, reproduirem d’esqueix els rosers i aprendrem a elaborar pràctics remeis cosmètics i de salut a partir de fulles i pètals de rosa.

04:10

PAISATGES

04:40

SA CONILLERA "Pitiüses, entre pins i savines" s'embarca rumb a Sa Conillera El programa d'IB3 Televisió "Pitiüses, entre pins i savines" no es posa límits i recorre per terra i mar les Pitiüses a través d'un recorregut per diferents punts d'Eivissa, l'illa de Formentera i la de Sa Conillera, actualment deshabitada. A Formentera coneixerem el darrer farer que va viure a sa Conillera, qui ens proporcionarà la primera pista per aconseguir el nostre objectiu trobar descendents de farers que van viure a aquell illot. Acompanyats de dos fills d'antics farers ens embarcarem en el 'Bohemio', un llaüt de vela centenari amb mil i una singladures. Amb ells farem un dels viatges més emotius de la seva vida fins arribar al far de sa Conillera, l'escenari dels millors moments de la seva infantesa. També coneixerem les curiositats al voltant de les bodes que els pagesos celebraven fins el segle passat a les Pitiüses. Els rituals que es practicaven des què els nuvis es comprometien fins que passaven la primera nit junts. La recepta de les magdalenes eivissenques és un dels secrets millors guardats de Can Vadell, el forn més antic de Vila. Un negoci familiar que ha passat de pares a fills al llarg de tres generacions i que ens obri les portes per bussejar en la seva història. Tres generacions formen també part de la saga d'escultors dels Hormigo. En aquest programa visitarem dos d'ells. Admirarem les descomunals escultures de fusta d'Antonio Hormigo i veurem el delicat procés de

05:50

ILLES DE MENORCA Aquesta setmana, el programa Ben Trobat visita les dues principals illes de Menorca dos illots amb vida pròpia, i amb la seva pròpia història l’Illa de l’Aire i l’illa del Llatzaret. Coneixerem la primera de la mà del darrer faroler que hi va viure, i la segona per conèixer la història d’una de les instal•lacions sanitàries més famoses del Mediterrani al segle XIX el Llatzaret, per on passaven la quarentena obligatòria tots els vaixells sospitosos que arribaven a maó. En aquest programa, el presentador Shanti Gordi visitarà també dues de les coves de Biniancolla la de sa Figuera i la cova des Cavall, un lloc ben claustrofòbic, com a mínim l’accés! I el que ha quedat com una illa dins una illa és el mític local des Cau, a Cala Corb, as Castell, un lloc on es respira un altre gtemps, i una altra música aquí reneix la cançó popular menorquina cada nit, i en Shanti no s’ho pot perdre. I com que també ens agrada passar-ho bé, en aquesta entrega del programa disfrutarem de la mar des d’una altra perspectiva molt més lúdica anirem fins a Cala’n Bosc per córrer amb les motos d’aigua i pujar en parasailling, tota una aventura!

06:40

MERCEDES MILÀ Aquesta setmana Neus Albis anirà fins a Maó per trobar-se amb Mercedes Milà, la periodista catalana que ha trobat el seu paradís particular a Menorca. Albis i Milà repassaran les grans fites professionals de la seva carrera des dels seus inicis al món de la televisió com a reportera d’esports, passant per les seves entrevistes mítiques a personatges com Camilo José Cela o Francisco Umbral, fins arribar a l’univers de Gran Hermano. Les dues periodistes aprofitaran per fer una passejada pels racons més estimats de Mercedes Milà i parlar de com va néixer la seva història d’amor amb l’illa. Passejaran pel port de Maó i visitaran el Mercat del Claustre del Carme on faran la compra a la paradeta de la fruitera de tota la vida de la presentadora catalana. Allà també coincidiran amb els seus amics menorquins de ‘Maó, port sostenible’ que ens contaran com és Milà quan les càmeres no estan en marxa. La visita acabarà al poblat talaiòtic de Talatí de Dalt. Milà és ambaixadora del món talaiòtic i ha volgut fer un tour a Neus Albis per un dels racons més emblemàtics de la Menorca prehistòrica. ‘En Companyia’ és el programa d’entrevistes íntimes que IB3 Televisió dedica a personatges destacats de les Illes i a les seves famílies. Conduït per la periodista Neus Albis, el programa aportarà la mirada més personal dels amfitrions. Molts d’ells obrin ca seva per primera vegada i compartiran amb Albis vivències, anècdotes, somnis, èxits i fracassos. En definitiva, tota una vida repassada en 50 minuts.