AVUI
17/01/2021
07:15

TAL COM ÉREM ESPECIAL SANT ANTONI

Per Sant Antoni vos hem preparat un capítol ben especial en què repassarem tots els detalls d’aquesta celebració tan arrelada a les Illes. Anirem de completes a Manacor, sa Pobla i Artà, de beneïdes a Muro, a pujar el pi de San Antoni a Pollença, a Menorca per celebrar el seu patró, i a Eivissa fins a Sant Antoni de Portmany. Hi haurà dimonis, dimonions, torrada, gloses i molta de festa per celebrar un dels sants més importants en el tradicionari de les Illes Balears. Tal com érem és el programa de nostàlgia d'IB3 Televisió que presenta Llorenç Santamaria, un programa amb més de 200 testimonis que té com a objectiu fer un retrat sociològic i cultural en clau distesa d'aquells anys, amb la intenció de veure com hem canviat els habitants de les Illes Balears en poc més de quatre dècades.

08:05

RAMON LLULL.

ENTREBANCS I DUBTES

08:15

RUPERT&SAM

"AIGUA NO"

08:20

Na Maria Enganxa En Gaspar i na Miquela són a dinar a ca uns amics. Amb això s'acaba l'aigua i en Gaspar s'ofereix per anar a treure-la de la cisterna que hi ha allà mateix. Mentre tira el poal, veu una lluentor hipnòtica al fons de la cisterna. Queda embadallat mirant i amb això que surt del pou na Maria Enganxa! Agafa en Gaspar pel coll amb el seu ganxo i l'estira cap a les profunditats. Tothom queda assustadíssim. Na Miquela se'n va a demanar ajuda a Sa Fada de sa greixonera qui li explica que els pous i cisternes són un portal màgic al regne de na Maria Enganxa. L'única manera d'arribar-hi és a través d'una cova de Cala 3,141619. Però haurà de mester ajuda per derrotar a na Maria Enganxa. En cas de segrestament, l'única manera de derrotar-la és que un capellà li beneeixi l'aigua in situ. Na Miquela va Allà Baix i demana al Pare Llonguet un panet capellà que l'acompanyi. Tots dos parteixen a rescatar en Gaspar. Al regne submarí de na Maria Enganxa, en Gaspar està inconscient. Na Maria Enganxa li fa un encanteri perquè pugui respirar davall l'aigua. El té encadenat perquè xerri, a ella li resulta molt divertit l'accent pollencí de en Gaspar. Amb això que arriben na Miquela i el Pare Llonguet equipats amb màsqueres de submarinisme. Na Miquela distreu a na Maria Enganxa mentre el Pare Llonguet beneeix l'aigua dels voltants. Quan na Maria Enganxa veu al capellà beneir, deixa en Gaspar i va a aturar-lo. En aquest moment, na Miquela salva a en Gaspar, rescaten al Pare Llonguet i abandonen el regne sense que na Maria Enganxa els pugui perseguir

08:25

Ànecs, oques i cabres Ànecs, oques i cabres són els animals protagonistes del programa d’avui, bé i el professor Murgadas i en Salvador. Amb ells visitarem també un hotel que de segur us sorprendrà. Coneixerem a na Carla i a una amiga seva molt especial. El professor respon les teves preguntes i acabarem el programa amb un sorprenent final. Si voleu saber de què es tracta no us perdeu aquesta setmana el programa. ANIMALS ANIMALONS, ja saps, el programa diferent per a gent diferent.

09:20

CELEBRAREM UN SANT ANTONI ATÍPIC, ENTRE PATATERES, TARONGES I CREMADISSOS T10 - 483 CELEBRAREM UN SANT ANTONI ATÍPIC, ENTRE PATATERES, TARONGES I CREMADISSOS Sinopsi Aquesta setmana, l'amo en Toni Ballador, es mourà per Sa Pobla per veure com duen els marjalers aquests dies de pluja i de temperatures molt baixes. Farem tallades de patata per sembrar, veurem com anat l'anyada de la patata agostenca i xerrarem de com viuran els poblers un any sense la festa més sentida, Sant Antoni. El nostre jove pagès, en Jaume Coll, anirà fins a l'Hort de Can Llissa de Capdepera, on feinejarà amb un jove agricultor i colliran verdura de temporada i per dur-la a associacions d'ajuda a gent necessitada. També collirem taronges i farem una torrada amb els seus companys, tots ells dimonis gabellins. Al rebost d'aquesta setmana, na Margalida de Campos, gran apassionada de la cuina mallorquina ens farà un deliciós braç de gitano amb botifarró. A Manacor, coneixerem a un jove pagès i un company que sembraran lletugues i entre lletuga i lletuga, ens contaran la seva afició a les festes de Sant Antoni i com hi participen, un com a dimoni petit i l'altre fent de Sant Antoni. I farem gloses i dites amb el nostre mestre de mestres, en Felip Munar Munar.

10:35
11:00

Missa des de la Seu de Menorca

11:50

UD POBLENSE - AT. MADRID

13:59

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA MIGDIA

15:05

EL TEMPS CAP DE SETMANA MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:10

AGAFA'M SI POTS, CAP DE SETMANA

16:05

CINEMA

Amb l'esperança de reconstruir els vincles familiars, Rusty Griswold decideix donar una sorpresa a la seva dona i als seus dos fills, proposant-los viatjar a través del país fins a arribar a el “parc d'atraccions favorit de les famílies nord-americanes”, Walley World.

17:35

PER SUCAR-HI PA Avui a Fred i Calent volem sucar-hi pa. Visitarem un dels forns més guardonats de ciutat perquè ens comentin quins són els millors pans per fer mulletes. Amb na Marta sucarem pa a un variat, i amb na Fanny prepararem unes salses lleugeres per sucar-hi pa. Anirem fins a Muro per veure una proposta d’alimentació alternativa dels porcs per fer una sobrasada més bona. Cuinarem pa torrat amb pitera d’indiot i salsa de sobrassada i mel. Amb na Marta anirem fins a Llucmajor per sucar pa a les salses típiques d’Orient Mitjà. A Son Ferriol coneixerem diferents varietats de colflori que es cultiven a Mallorca. Amb na Fanny anirem fins al mercat de l’Olivar per comprar verdures per fer un bon sofrit. Per acabar cuinarem un aguiat de verdures amb ous.

18:30

SANT ANTONI ÉS PRESENT

Programa especial pel dia de la revetla de Sant Antoni, una festa molt sentida a Mallorca però que l’any 2021 es celebrarà arreu d’una forma molt especial i diferent respecte altres anys. La pandèmia obliga i molts són els ajuntaments que han anunciat l’anul·lació dels actes tradicionals o la celebració oberta al públic que es celebren des de fa molts d’anys als pobles de Balears. Des de fa 15 anys, IB3 ha donat àmplia cobertura en aquesta festiva tan sentida i que es celebran arreu de Balears. Enguany, IB3 no vol deixar “orfes” al seus espectadors i tal com ha fet amb la resta de celebracions que han sofert els efectes de la pandèmia Firó de Sóller, Processó de la Beata de Santa Margalida, La Patrona de Pollença o la Cavalcada dels Reis d’Orient, ha preparat un pgm especial. Toni Gomila i n’Antònia Ferrer Cinc Dies ens faran viure reviure amb la seva particular manera de contar les coses els moments més especials d’aquesta senyada data. Per viure d’una manera tan especial aquest Sant Antoni, n’Antònia i en Toni comptaran amb la col·laboració de Toni Ballador i Felip Munar, a més del suport al llarg del programa de l’Obreria d’Artà, els rectors de Manacor i Artà, el Dimoni Gros i en Conguito de Sa Pobla, els dimonis de Manacor i Artà, els de Muro, que ens faran el ball dels Tres Tombs, etc. Tendrem gloses, balls, xeremiers, dimonis, foguerons i sant antoni’s d’arreu de les Illes, en una vetllada especialment pensada per ser viscuda des de casa. Perquè passi el que passi, Sant Antoni és present.

20:30

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

21:35

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

21:40

BALEARS DES DE L'AIRE.

Sineu, Ariany i Maria de la Salut Hola! Avui a “Balears des de l´aire” visitarem els pobles de Maria de la Salut, Ariany, Sineu i Lloret de Vistalegre pobles de la comarca del Pla de Mallorca. Visitarem el poble més jove de Mallorca i un dels més petits. Veurem una terra viva, parcel.lada amb distints cultius. I també gaudirem d'unes vistes fantàstiques d'aquesta comarca mallorquina. Estam a punt de sortir! Estau preparats? Començam

22:00

POLLENÇA 2021, L'ANY SENSE PI

23:00

FESTES T2 - 7 Anam de festa en festa i allà on anam feim festa. En el programa d’aquest diumenge 7 de juny a les 21.30 h a IB3 Televisió i, darrer de la temporada de TÉNTOL, tractarem les curiositats que té la llengua entorn de les festivitats. Preparau-vos, que anirem de gresca! Coneixerem curiositats lingüístiques com, per exemple, l’origen de la paraula berbena que no és sinònim de revetla. En català, berbena fa referència a una planta de l'espècie Verbena officinalis. La paraula té origen en el mot llatí verbero, que vol dir assotar o fuetejar. Per arribar a aquest significat hem de remuntar-nos a l’antiga Roma, on els sacerdots romans usaven aquestes i altres plantes per assotar-se a si mateixos o altres persones en rituals màgics de consagració. En el programa de TÉNTOL dedicat a les FESTES, el convidada especial és l’actor menorquí Rodo Gener a qui sotmetrem al nostre particular paraulòmetre.

23:35

Estrenem el caiac de’n Ventura Avui, en Pedro Carbonell anirà a en Ventura, un conegut del programa, que el seu somni era fer-se un caiac adaptat a la seva minusvalia. Ha aconseguit acabar-lo i l’estrena amb nosaltres. Sortirem a pescar amb sa seva dona i ha comprovar l’estabilitat a la mar. Descobrirem ses peculiaritats d’aquesta embarcació de construcció pròpia i passaran una jornada ben entretinguda. També recordarem es fideus mariners amb sobrassada de Sa Colònia de Sant Jordi amb en Manolo Barahona. I amb en David Oliver reviurem un fet impactant que va omplir portades s’embarrancament des veler Sila Sibiri.

00:35

Pesca amb dos amics, balena a la Colònia de Sant Pere i activitats del Club Nàutic de Santa Eulària des Riu. Avui, en Pedro Carbonell sortirà a pescar amb en Xisco i n’Americo, dos amics aficionats a la pesca. Gaudiran d’una jornada ebn divertida. I faran una bona pescada. En Manolo Barahona visitarà sa Colònia de Sant Pere per recordar un fet ocorregut al 1976. Comptarem amb testimonis de la gent que ho va viure de primera mà. I descobrirem l’impacte que va tenir en aquell moment. En Tomeu Orell coneixerà en Toni Tur, propietari d’una xalana a Santa Eulària des Riu. Veure quines activitats es duen a terme al Club nàutic. I acabaran dinant d’un arròs negre. També aprendrem a cuinar un taco de llobarro.

01:45

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

02:25

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

02:30

UD POBLENSE - AT. MADRID

04:10

CELEBRAREM UN SANT ANTONI ATÍPIC, ENTRE PATATERES, TARONGES I CREMADISSOS T10 - 483 CELEBRAREM UN SANT ANTONI ATÍPIC, ENTRE PATATERES, TARONGES I CREMADISSOS Sinopsi Aquesta setmana, l'amo en Toni Ballador, es mourà per Sa Pobla per veure com duen els marjalers aquests dies de pluja i de temperatures molt baixes. Farem tallades de patata per sembrar, veurem com anat l'anyada de la patata agostenca i xerrarem de com viuran els poblers un any sense la festa més sentida, Sant Antoni. El nostre jove pagès, en Jaume Coll, anirà fins a l'Hort de Can Llissa de Capdepera, on feinejarà amb un jove agricultor i colliran verdura de temporada i per dur-la a associacions d'ajuda a gent necessitada. També collirem taronges i farem una torrada amb els seus companys, tots ells dimonis gabellins. Al rebost d'aquesta setmana, na Margalida de Campos, gran apassionada de la cuina mallorquina ens farà un deliciós braç de gitano amb botifarró. A Manacor, coneixerem a un jove pagès i un company que sembraran lletugues i entre lletuga i lletuga, ens contaran la seva afició a les festes de Sant Antoni i com hi participen, un com a dimoni petit i l'altre fent de Sant Antoni. I farem gloses i dites amb el nostre mestre de mestres, en Felip Munar Munar.

05:20

PAISATGES

05:25

EL TERRENO El Terreno Al programa d'avui començarem al Castell de Bellver, on també visitarem la seu de sa policía muntada de Palma. Baixarem fins l'emblemàtic barri de El Terreno, on passejant amb alguns dels seus veïnats descobrirem la historia de les seves cases i els seus carrers. Tastarem una de ses paelles més famoses de Palma i descobrirem els desconeguts jardins de Sa Quarentena.
PERE GARAU-PLAÇA D' ESPANYA Es programa d'avui el començarem al mercat més autèntic de Palma, Pere Garau. Visitarem una carnisseria molt especial, coneixerem la història del pla urbanístic més altruista de Palma i farem un vermut amb en Tolo Güell. Després enfilarem pel parc de Ses Estacions fins a la Plaça d'Espanya, on dinarem amb en Santi Taura i també coneixerem una mica més l'edifici on es troba el Bar Cristal.