AVUI
04/07/2020
07:15

MENORCA En el desè programa de Anam a sa platja, ens dirigim a Menorca No podíem començar el dia d'altra forma que no fos pujats a un cavall menorquí. Sobre aquests preciosos animals fem una excursió pel Camí de Cavalls que en portarà fins a la verge platja de Talis on el color de l'aigua és realment especial. També ens desplaçam a Fornells. La seva badia es perfecte per la pràctica de tot tipus d'esports aquàtics. Gaudim de la velocitat del windsurf i ens expliquen els secrets per aprendre ben ràpid a fer esquí nàutic. Al Cap d'Artrutx coneixem un lloc únic a Balears. Es tracta del far, construït l'any 1858 i que encara funciona. Ara l'antiga casa del farer s'ha reciclat com a bar- restaurant. Des de la terrassa gaudim d'un Mediterrani que apareix immens amb la silueta de Mallorca al fons. A Ciutadella ens pujam a un vaixell que surt a la recerca del raig verd. Es tracte d'un fenomen òptic que es produeix quan el sol es posa. Només és dona en condicions molt determinades. Juli Verne va dir d'ell que la parella que l'observa plegada queda enamorada per sempre. Anam a sa platja s'emet els dilluns a partir de les 21:45 a IB3 Televisió

08:15

Creuar una cova per entrar a una vivenda? Aquesta setmana a “Podem Passar?” Aquesta setmana a “Podem passar?” Descobrirem tres cases sorprenents de les nostres Illes. En primer lloc ens desplaçarem al nord de l’illa de Mallorca, a Canyamel on visitarem una casa penjada a la muntanya. Una construcció fascinant en la què l’entrada és través d’una cova. Les vistes d’ensomni és un altre característica d’aquesta imponent casa que ens crida poderosament l’atenció. A les costes de Calvià ens desplacem en segon lloc per conèixer una vivenda exclusiva, elegant però a la vegada molt funcional. Visitarem una planta baixa envoltada de frondosos jardins i projectada per gaudir de l’exterior des de qualsevol estància de la casa i amb total privacitat. Finalment al centre històric de Palma visitarem la darrera propietat del capítol d’aquesta setmana. Tot un exemple d’una forma de vida actual en la que la línia que separa la feina i la vida privada és molt fina. Tant, que conviuen al mateix espai. Una forma de vida ideal pels amants de la vida urbana. Descobreix cada setmana les propietats més fascinants a “Podem Passar?”, cada ...... a partir de les..... a IB3 Televisió.

09:05

RUPERT&SAM

En Sam i en Rupert són como la nit i el dia...com el gat i el gos...com el pollastre i l`anec..Un accident aeri els obliga a conviure en una illa perduda en mig de l'oceà. La supervivència depen d' entrendre`s l'un amb altre. Sobreviuran o s' acabaran desplomant entre ells?. Rupert, l' anec i Sam, el pollastre , viuran a una illa no deserta.Hi ha uns habitants molts especials disposats a fer-los la supervivència més fàcil...o no. Son, Gavi, la gavina, Zen, la tortuga, Rufus, el taurò , cranc i peix. La serie d' animació està destinada per a nins d'1 a 5 anys. "L'ACCIDENT" En Sam i en Rupert són como la nit i el dia...com el gat i el gos...com el pollastre i l`anec..Un accident aeri els obliga a conviure en una illa perduda en mig de l'oceà. La supervivència depen d' entrendre`s l'un amb altre. Sobreviuran o s' acabaran desplomant entre ells?. Rupert, l' anec i Sam, el pollastre , viuran a una illa no deserta.Hi ha uns habitants molts especials disposats a fer-los la supervivència més fàcil...o no. Son, Gavi, la gavina, Zen, la tortuga, Rufus, el taurò , cranc i peix. La serie d' animació està destinada per a nins d'1 a 5 anys.

09:10

RAMON LLULL.

LA CONSOLIDACIÓ DEL PROJECTE

09:15

Lo jorn del judici Són ses festes de Sant Cosme Confit a Allà Baix i tothom és feliç. Però hi ha qualcú que no és feliç. La Sibil·la passeja deprimida perquè ha tengut una vissió divina, ha vist la fi del món i ara no troba cap motiu per fer res. "Tanmateix, el món farà un pet i morirem tots...." diu. Na Miquela, recordant que la Sibil·la ja la va ajudar una vegada, està decidida a tornar-li el favor. Ella i en Gaspar decideixen dur a la Sibil·la a veure als crespells kawaii, les criatures més innocents i alegres de tot Son Mai. Enmig de les revetles, els crespellets conviden a la Sibil·la que digui unes paraules. Comença ben cordial i correcte però acaba explicant els horrors de la fi del món. Que si "vendrà un terratrèmol que ho destrossarà tot", que si "haureu de passar comptes de tot lo que heu fet". Finalment tots els crespellets acaben amb un quadre d'ansietat i na Miquela i en Gaspar decideixen sortir d'allà. Sortint, veuen molt de renou per enfora, just a la frontera entre Ca la Quinta Forca i Es perduts. Són els pagesos ninja que lluiten contra els dimonis. Mentre esperen als Cossiers, els pagesos ninja intenten retenir sense èxit als dimonis. La Sibil·la agafa la seva espasa a lo samurai i cridant "El jorn del judici... ÉS AVUI!" comença a enfrontar-se als dimonis amb tanta valentia que els fa por a tots i se'n van. Finalment arriben els Cossiers i els pagesos ninja els hi expliquen la valentia de la Sibil·la. Queden tan astorats que la conviden a ser part del Cos de Cossiers de Son Mai en defensa del bé. Ella accepta ben contenta i agraeix a na Miquela i en Gaspar la seva ajuda. Mentre se'n van, la Sibil·la xerra amb els cossiers però acaben tots plorant i deprimits.

09:25

NEUS I THALITA T1 - 7 Com ha canviat el turisme Ses Figueretes i es Viver? I perquè es diuen així aquests barris? Quins jocs es feien abans i es fan ara amb coses que tenim a l’abast? Perquè es posaven ferros a les soles abans i ara? Les respostes les trobarem aquesta setmana a Ucs, clics, grans i petits, el programa que posa de manifest els contrastos generacionals a les Pitiüses. No t’ho perdis! Hi ha sorpreses per totes les edats!

10:30

EL COMPLICAT MON DELS POLICIES LOCALS A LA PLATJA DE PALM Aquesta setmana a Enfeinats ens endinsem en el complicat mon dels policies locals a la Platja de Palma. El carrer Pare Bartomeu Salvà és un dels punts més conflictius del turisme a Mallorca i en Manolo i en Toni són dos dels agents que vetllen per sa seguretat de la zona i serem testimonis dels problemes i les dificultats del seu dia a dia. Tampoc ho té gens fàcil en Lan, que com tècnic d’un sala d’espectacles es troba amb problemes de darrera hora abans de la funció del vespre. La seva experiència pot ser fonamental per resoldre l’imprevist i que la funció comenci puntual. Tindrem altres professionals que van de bòlit en temporada alta a Balears Paco, el xef d’un hotel que atén a centenars de clients on l’estrès i les presses són un constant a l’hora d’anar reposant es menjar al bufet ó Carlos, supervisor de viatges que rep la visita d’un passatger vip sorpresa al que haurà d’allotjar amb la resta d’equipatge. La veu de l’actor Miquel Àngel Torrens acompanya i viu amb els nostres enfeinats les seves llargues jornades, anècdotes, dificultes i històries que mai abans hem pogut veure a televisió.

11:20

FORA POR!! és una sèrie documental que ens endinsarà en els pobles de les Illes Balears i la seva gent, mentre es dur a terme un repte d’un dels seus veïnats. La proposta, la preparació i l’acte final del repte o prova, seran el fil conductor d’un programa que amb emotivitat,nervis i diversió ens descobrirà com viu realmentla gent de les Illes Balears. El programa va de la mà d’en Xisco Segura, un actor amb gran experiència en la docència. Amb els seus consells i preparatius, el nostre personatge,es prepararà per dur a terme un repte que amb un intens entrenament, diferents processos, ajuda d’especialistes i consells dels veïnats es durà a terme. A Fora Por!!! és tan important els personatges perifèrics com el propi protagonista del repte. Els dubtes, el suport, el significat, la temàtica del repte, mès totes les opinions i anècdotes dels homes i dones dels pobles protagonistes, seran un dels pilars del programa. Fora por és un programa que promet emocions, rialles, qualque llàgrima i moltd’entreteniment. T’atreveixes? Recorda... Fora Por!!! EL PREGÓ DE MANCOR DE LA VALL Encetam Fora Por, el nou programa d'IB3 que ens farà posar en la pell de tots aquells q volen assolir un repte personal i superar una por relacionada amb l'escena i l'espectacle A cada un dels capítol de Fora Por l'actor Xisco Segura farà un entrenament als nostres protagonistes per que superin les seves pors. En el primer capítol de Fora Por, coneixerem a n'Antònia Martorell, q te el difícil encarrec de fer el pregó de festes de Mancor, el seu poble. Però n'Antònia té pànic al microfon. Será capaç d'assolir les a proves que lo posi en Xisco per tal de fer el pregó sense acubar-se?

12:25

TONI GOMILA Aquesta setmana Neus Albis va fins a Ferreries a l’encontre de Toni Gomila, un dels actors més estimats pel públic d’aquestes illes. Manacorí de socarrel i ferrerienc d’adopció, Gomila i Albis passejaran pels racons íntims de l’actor a Menorca tot aprofitant per repassar la seva vida, la seva carrera i sobretot el fenomen d’”Acorar”, l’obra de teatre illenc més representada del segle XXI. El programa també comptarà amb el testimoni dels amics menorquins de Toni Gomila. L’escriptor Joan Pons i el cuiner Damià Coll cuinaran un ‘oliagua’ mentre desvetllen secrets del seu amic Toni i Laura Pons, la gran dama de la interpretació balear, els farà una visita per tastar-lo i contar a Neus Albis com va conèixer el protagonista del capítol de dimecres. ‘En Companyia’ és el programa d’entrevistes íntimes que IB3 Televisió dedica a personatges destacats de les Illes i a les seves famílies. Conduït per la periodista Neus Albis, el programa aportarà la mirada més personal dels amfitrions. Molts d’ells obrin ca seva per primera vegada i compartiran amb Albis vivències, anècdotes, somnis, èxits i fracassos. En definitiva, tota una vida repassada en 50 minuts.

13:20

UEP! COM ANAM? CÀPSULES

Concurs de cans pastors de Son Negre 307
La millor finca de Sant Joan. Can Perot 308

13:30

PEL CAMÍ DELS PRESOS, A MANACOR Pel Camí dels Presos, a Manacor En aquest capítol, na Maria i en Vicenç passejaran pel Camí dels Presos de Manacor, construït pels presoners del camp de concentració que un temps va haver-hi a So na Moixa. La ruta els durà des de Son Maina a Cas Menescal, tot travessant una zona muntanyosa amb elevacions de poca alçada i vistes que, de vegades, arriben fins a la mar. És la terra natal de Mossèn Antoni Maria Alcover i Sureda, i per això na Maria ens contarà una rondalla inspirada en elements de la contrada. Pel camí trobaran els Escorpins, i dos membres d’aquest grup excursionista —Pedro Artigues, un dels fundadors, i Llorenç Galmés, un dels més actius— els explicaran com s’organitzen i els acompanyaran fins al cim del puig de So na Moixa. Al pont d’en Farcit els espera Antoni Tugores, historiador, investigador i escriptor que ens parlarà sobre la història del Camí dels Presos. I arribats a Cas Menescal, na Maria i en Vicenç gaudiran de vistes impressionants i llegiran un bell poema del manacorí Miquel Àngel Riera.

13:58

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA MIGDIA

15:00

EL TEMPS CAP DE SETMANA MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:05

AGAFA'M SI POTS, CAP DE SETMANA

T2 - 21

16:10

"SODOMA I LA ROCA" "Sodoma i la Roca" En Colau s'encaparrota a fer les primeres noces gais de Sant Jeroni. El problema és que el gai és fill de na Lurdes i que no es vol casar. En Lluc insistirà perquè n'Antònia i en Joan, fills de na Lurdes, confessin a la mare els pecats. Això no caurà gens bé a na Lurdes, qui haurà de suportar els comentaris i les bromes de mal gust dels habitants del poble.
"L'ESCOLA DE LA ROCA" En Colau acomiada en Tianet i en Lluc l'agafa d'escolà. En Tianet resultarà ser un treballador excepcional, cosa que indignarà en Xesc. D'altra banda, en Puput, que està enfadat amb el batle perquè no li paga, durà a terme actes vandàlics amb repercussions insospitades. A més d'això, un curs de planificació familiar escandalitzarà els habitants de la Roca.

18:15

Pesca solidària, navegació i submarinisme Avui, en Pedro Carbonell sortirà a fer una pescada solidària des del Port de Pollença amb una colla d’amics. Faran bones captures i passaran una jornada molt entretinguda. I coneixerem participants i organitzadors d’aquesta iniciativa. En Manolo Barahona sortirà a navegar amb en Pere Caimari, qui, amb moltes dificultats, aconseguí tornar de Filipines just abans del tancament internacional de fronteres. Descobrirem racons increïbles de la nostra costa i dinarem a bord d’un menú ben estiuenc. En Rafel Gómez s’estrenarà com a presentador a Gent de la Mar. Repassarem els procediments bàsics per fer una immersió amb total seguretat. I gaudirem d’imatges espectaculars dels paisatges submarins de sa Dragonera. També aprendrem a cuinar un arròs formigó de Cabrera a Sa Colònia de Sant Jordi.

19:35

DOCUMENTAL

De la Necro de Beerlovers a Alcúdia a Toutatis a Cas Canar a Sencelles. El paisatge s'ha omplert de micro cerveseries. De les marques que surten al mercat als col•lectius d'amics que a casa i amb companyia fan i beven cerveses. Fins al 14 d'octubre al poble espanyol és celebra l'Octoberfest un clàssic anual que va néixer a Munich fa 200 anys.

20:30

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

21:35

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

21:40

EDUCACIÓ, PER SETEMBRE Patis en silenci i aules buides és el trist balanç del darrer trimestre del curs escolar. A mesura que s’anava avançant en la desescalada, infants i joves han pogut anar a bars, hotels i platges, però no s’han pogut ajuntar per rebre classes presencials. L’educació ha quedat confinada a l’àmbit domèstic depenent de la voluntarietat i dedicació desigual dels docents i atorgant als pares i mares el paper de tutors. Tasca que ha portat al límit moltes famílies, com la d’Iris Hendriks. Gestionar les agendes dels seus dos fills i combinar-ho amb la feina no ha estat fàcil. Marga Mulet ha hagut d’adoptar mesures dràstiques emportarse els fills a la feina, atès que no tenia amb qui deixar-los. De com de malament ho han passat moltes famílies n’ha estat testimoni Rayco Quesada. És logopeda i treballa amb infants, amb els quals ha hagut de fer feina telemàticament. La seva experiència amb les famílies durant el confinament l’ha fet ser molt crític amb el sistema. Però també han estat molts els docents i equips directius que s’han esforçat al màxim per tal que els alumnes poguessin seguir amb les matèries. Víctor Castillo és director del col·legi concertat Balmes, a La Soledat. Tot i les dificultats, se sent orgullós de la feina feta des de l’escola i d’haver-se adaptat a noves metodologies imposades per l’educació a distància. Acaba el curs 2019-2020 i ara totes les mirades estan posades al setembre. 14 comissions que engloben tota la comunitat educativa han fet feina per preparar la reobertura dels centres en condicions de seguretat. Un retorn a les aules imprescindible per garantir una educació equitativa, la socialització entre l’alumnat i la conciliació de les famílies.

22:15

DOCUMENTAL

Sinopsis Entre els anys 1936- en plena Guerra Civil- i 1942 les Illes Balears varen acollir desenes de camps de presoners poli?tics i militars. La major part d'ells van ser forc?ats a treballar en obres d'infrastructura via?ria i de defensa. Sota condicions de mise?ria, de poca higie?ne i privats de tota classe de drets els venc?uts eren explotats, sota l'excusa de la redempcio? i reeducacio? en els valors nacionalcato?lics del re?gim dictatorial, per a benefici del franquisme i, en algunes ocasions dels seus mantenidors. La major part d'aquests camps estaven a Mallorca.

23:10

DOCUMENTAL

La matinada del 5 de setembre de 1936 a Manacor van ser executades pels feixistes cinc milicianes. L’existència d’un diari escrit per una d’elles, on es relata els dies de campanya a Mallorca, i una foto del grup feta poc després de ser detingudes és el punt de partida de la recerca.

00:05

DOCUMENTAL

Joan Gual Genovart, Miquel Salom Ribot i Jaume Gual Mas perderen la vida tirotejats per l’esquena a les Costes de Puntiró l’octubre de 1936. Pocs dies després, els seus cossos foren llençats a un pou del terme de Sant Joan. Avui, vuitanta anys després, reposen a la fi a les tombes de les seves famílies després de la seva recent exhumació. Aquesta és la crònica audiovisual completa de la primera exhumació de la Guerra Civil realitzada a les Illes Balears. La investigació prèvia, el començament dels treballs al cementeri de Sant Joan, la troballa de les restes... Tot el procés filmat des del minut zero fins a l’acte d’entrega als familiars a Maria de la Salut, el seu poble d’origen. Amb la participació dels diferents protagonistes arqueòlogues, familiars, autoritats, representants polítics de diferents afinitats, coordinadors de Memòria de Mallorca, historiadors..... composarem els fets d’una fita històrica a les nostres illes.

01:15

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

02:00

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

02:05

Creuar una cova per entrar a una vivenda? Aquesta setmana a “Podem Passar?” Aquesta setmana a “Podem passar?” Descobrirem tres cases sorprenents de les nostres Illes. En primer lloc ens desplaçarem al nord de l’illa de Mallorca, a Canyamel on visitarem una casa penjada a la muntanya. Una construcció fascinant en la què l’entrada és través d’una cova. Les vistes d’ensomni és un altre característica d’aquesta imponent casa que ens crida poderosament l’atenció. A les costes de Calvià ens desplacem en segon lloc per conèixer una vivenda exclusiva, elegant però a la vegada molt funcional. Visitarem una planta baixa envoltada de frondosos jardins i projectada per gaudir de l’exterior des de qualsevol estància de la casa i amb total privacitat. Finalment al centre històric de Palma visitarem la darrera propietat del capítol d’aquesta setmana. Tot un exemple d’una forma de vida actual en la que la línia que separa la feina i la vida privada és molt fina. Tant, que conviuen al mateix espai. Una forma de vida ideal pels amants de la vida urbana. Descobreix cada setmana les propietats més fascinants a “Podem Passar?”, cada ...... a partir de les..... a IB3 Televisió.

02:55

EL COMPLICAT MON DELS POLICIES LOCALS A LA PLATJA DE PALM Aquesta setmana a Enfeinats ens endinsem en el complicat mon dels policies locals a la Platja de Palma. El carrer Pare Bartomeu Salvà és un dels punts més conflictius del turisme a Mallorca i en Manolo i en Toni són dos dels agents que vetllen per sa seguretat de la zona i serem testimonis dels problemes i les dificultats del seu dia a dia. Tampoc ho té gens fàcil en Lan, que com tècnic d’un sala d’espectacles es troba amb problemes de darrera hora abans de la funció del vespre. La seva experiència pot ser fonamental per resoldre l’imprevist i que la funció comenci puntual. Tindrem altres professionals que van de bòlit en temporada alta a Balears Paco, el xef d’un hotel que atén a centenars de clients on l’estrès i les presses són un constant a l’hora d’anar reposant es menjar al bufet ó Carlos, supervisor de viatges que rep la visita d’un passatger vip sorpresa al que haurà d’allotjar amb la resta d’equipatge. La veu de l’actor Miquel Àngel Torrens acompanya i viu amb els nostres enfeinats les seves llargues jornades, anècdotes, dificultes i històries que mai abans hem pogut veure a televisió.

03:40

PAISATGES

04:25

Voltam Plaça Progrés Al programa d'avui començarem fent punt de partit al Palma Tennis Club. Després de visitar l'estudi del fotògraf Nando Esteva descobrirem un refugi de la guerra civil dins una escola. Gaudirem de les hamburgueses saludables del restaurant Marsim i aprendrem a ballar lindy hop al Cabaret Galàctic.
Sant Jaume Avui farem una interessant visita a La Misericòrdia sabrem com era aquest hospici abans de convertir-se en centre cultural i entrarem a l’Arxiu del So i de la Imatge. Tastarem un dels millors cafès de Palma i descobrirem alguns secrets del Convent de la Concepció on fins fa poc encara hi vivien monges tancades. Assaborirem fruites exòtiques, coneixerem un dels membres més antics del cor de la parròquia de Sant Jaume, farem un vermut com els de tota la vida i acabarem la nostra ruta al que fou l’hotel més luxós de ...

06:20

Santa Gertrudis de Fruitera Santa Gertrudis de Fruitera El proper dimecres 3 de setembre a les 22.00 hores les càmeres del programa d'IB3 Televisió "Pitiüses, entre pins i savines" es desplaçaran al cor d'Eivissa. Visitarem les torres de Sant Llorenç de Balàfia i passejarem per Santa Gertrudis de Fruitera, un pintoresc poble de l'interior de l'illa i un dels indrets més visitats per residents i turistes. Pujarem en globus per contemplar el paisatge des de l'aire i recorrerem a peu les principals botigues i restaurants que han donat fama en aquesta zona. Ballarem al ritme de la música de Projecte Mut, un grup eivissenc que ha traspassat fronteres. Entrarem al taller d'un artista granadí que s'inspira en les cases pageses i visitarem la granja de santa Gertrudis, principal proveïdor de carn d'algun dels restaurants més luxosos de l'illa.