AVUI
26/06/2019
07:20

EL FARO. CREUER DE CAMINS

EL FARO, EPISODI 23 Àngela a l'hospital torna a preguntar pel seu marit, i la seva família decideix dir-li la veritat sobre la mort de Jose. Alejandro veu al carrer a Irene i Ricardo junts. Rosa comença a sentir-se amenaçada pel seu entorn i pensa prendre mesures

08:05

EL SABATER I EL FOLLET UNIVERSAL
BLANCANEU UNIVERSAL

08:20

RUPERT&SAM

PLOU I FA SOL
L'AMPOLLA
LA TORTUGA MÁGICA

08:30

EN MIQUEL EL PÈL-ROIG UNIVERSAL

08:40

Temporada 5 Capítol 53

12:00

NOMES POT HAVER-HI UN GALL AL GALLINER Només pot haver-hi un gall al galliner Benvenguts al mpon. Avui vos sorprendrem amb històries diverses com la de compositors de cançons úniques, tradicions també úniques i d'origen incert, personatges únics, llocs que es poden considerar únics i "Mares de Déu" úniques. Fins i tot acabarem amb una foto única que de ben segur pocs heu vist. Així que avui al MPOn ja que anam de coses úniques direm allò de... Només pot haver-hi un gall al galliner

12:15

ELS NOUS POBLES En aquest capítol veurem com el mariscal francès Richelieu s’enamora de la salsa mahonesa i se l’endú a provar a França, des d’on s’extendrà arreu del món. A part de salses, en el poc temps que els francesos fan a Menorca tenen temps de fundar el poble de Sant Lluís. Però prest tornen els anglesos i aquestes decideixen traslladar i construir de nou un altre poble, el d’Es Castell. També aprendrem d’on ve la paraula ‘xoc’ i coneixerem a John Armstrong, un enginyer britànic que estudia la història i la natura de l’illa i el caràcter dels seus habitants.

12:45

FLAM DE TARONJA Cada dia, a IB3 Televisió, Santi Taura comparteix amb l’espectador la seva passió pel receptari tradicional balear. Ho fa a través d’uns plats atrevits, que conviden a jugar amb els ingredients de sempre. Avui prepararem un flam de taronja.

13:05

Per adaptar-se a les normatives que promouen l'alimentació saludable, les empreses incorporen aquest tipus de productes a les màquines expenedores ubicades als centres escolars i sanitaris. Són ben rebuts pels consumidors? I per conèixer bons consells per millorar la nostra alimentació visitarem el perfil d'Instagram del nutricionista Guillem Socies.

13:30

Continuarem parlant de l'onada de calor que avui ja serà present a tot l'arxipèlag, amb temperatures que oscil•laran entre els 35 i els 38 graus. I passejarem a l'ombra del bosc de Bellver acompanyats de Pere Galiana, investigador i autor del llibre 'El bosc de Bellver, història i actualitat'.

20:05

Pilotes de pop

21:30

Temporada 1 Capítol 22

22:15

AMB UN TOC DE LLIMONA Temporada 9 Capítol 10 Aquesta setmana a Fred i Calent tastarem llimones per veure si esmussen o no esmussen. Aquest arbre, originari de l’Àsia, s’ha convertit en un dels arbres fruitals més importants del món. Parlarem amb un productor que ens explicarà les varietats que existeixen i com és el seu cultiu. Na Fanny Pons ens dirà com és d’important per a la nutrició per les seves propietats depuratives i antibacterianes. En Miquel Calent farà una exquisidesa molt senzilla fulles de llimoner arrebossades i farcides d’una deliciosa crema de llimona i descobrirà els usos que poden tenir les llimones amb salmorra amb el cuiner amb estrella Michelin Marc Fosh. En Miquel i na Marta Simonet veuran totes les possibilitats que té la pell de la llimona sigui ratllada o laminada i en Miquel ens sorprendrà amb el que podem fer amb el blanc de la llimona. Na Fanny Pons i un farmacèutic explicaran les propietats cosmètiques que té i descobrirem moltes curiositats que l’envolten. I com no podia ser d’una altra manera en Miquel Calent ens cuinarà un plat final que no vos podeu perdre.

23:15

EL PEIX MÉS PREUAT Aquesta setmana a Fred i Calent anam de tonyina. En Miquel Calent assistirà a un ronqueig per veure com es separa cadascuna de les peces comestibles de la tonyina. Explicarem qui forma la família dels túnids i què diferencia una tonyina d’una bacora. Na Marta Simonet, que aquests dies és de vacances a Japó, visitarà un mercat de peix i diferents restaurants d’Osaka per veure com el mengen a aquest país asiàtic. Na Fanny Pons ens explicarà què hem de tenir en compte de la conserva de tonyina i quina quantitat en podem menjar cada setmana. A més, na Fanny i en Miquel analitzaran els pros i contres dels diferents tipus de cocció de la tonyina. Anirem a Eivissa per conèixer la història de l’antic poblat de pescadors de l’almadrava que hi havia al costat de la torre de ses Portes. I aprofitarem per cuinar una tonyina a l’eivissenca. En Miquel Calent també anirà fins l’illa de na Galera per cuinar un garum amb vísceres de tonyina i peixos blaus petits i farem així el nostre petit homenatge a la salsa de peix que tant apreciaven els fenicis i els romans. I acabarem el programa fent un escabetx de bonítol amb ensaïmada i brossat.

00:15

TOMÀTIGA FRUITA O VERDURA Ara que estam a la plena de les tomàtigues volem conèixer quins tipus de tomàtigues trobam a les Illes Balears. Aquesta setmana a Fred i Calent farem diferents conserves de tomàtiga i una d’elles serà amb la fruita verda. Sabrem com ho hem de fer per treure les llavors de la tomàtiga per després poder sembrar-ne més endavant. Anirem a veure fer tomàtigues de ramallet a la seca i sabrem quina diferència hi ha entre fer-les de reguiu o a la seca. En Miquel Calent, a Menorca, cuinarà un oliaigu amb musclos i figues servit dins pa i després a Mallorca farà una coca de tomàtigues seques i de ramallet. Na Marta Simonet anirà a veure un dels coctelers més importants de Palma per tastar un blody mary i una versió oriental del clàssic còctel de tomàtiga. També s’acostarà a la cuina per veure com és l’autèntica salsa de tomàtiga italiana. Descobrirem per què és bo menjar tomàtigues de temporada i per què si tenim determinades malalties no és bo menjar-ne gaires. Na Fanny Pons, a més ens explicarà les bonances del licopè que contenen les tomàtigues. A més explicarem les tècniques més punteres per produir tomàtiga, sabrem la història d’aquesta fruita i quantes tomàtigues es produeixen cada any al nostre arxipèlag.

01:15

NASHVILLE

TORNARÉ A CASA AMB TU

02:40

PAISATGES

06:25

SA CABANA, ES CONVENT En el tretzè programa de Com a ca nostra, visitarem el poble mallorquí de Consell per descobrir l'antiga possessió Sa Cabana, construïda l'any 1578. Allà també gaudirem d'un dels seus tresors l'spa circular. La nostra segona aturada, la farem a Ariany per visitar Es Convent; construït per les germanes franciscanes que varen arribar a aquest poble l'any 1873. Aquí coneixerem un concepte nou de Turisme per tots.