DISSABTE
20/04/2019
07:50

EL BIBILOTI MENORCA
RAPUNZEL UNIVERSAL

08:05

RUPERT&SAM

UN DIA DE PESCA
EL RETORN DE LA TORTUGA
NO RONQUIS

08:15

EL MOIX AMB BOTES UNIVERSAL

08:25

CICLISTES, TEMPORADA ALTA A 'Ciclistes, temporada alta', "Dues Voltes" retrata l'impacte sobre les carreteres, l'economia balear i els conductors de vehicles de motor que té el fenomen esportiu que cada dia atreu més adeptes a les Illes. Neus Albis entrevista Xisco Lliteres, director d'una de les competicions ciclistes més famoses la Mallorca 312; conversa amb Rafael Piña, delegat de la Direcció General de Huerzeler, un grup turístic pioner en aquesta matèria i amb implantació mundial; Carlos López, ciclista professional que va patir un greu accident, i Mercedes Garrido, consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca. Les reporteres Maria Salas i Maria Antònia Serra segueixen un grup de cicloturistes i un altre de mallorquins aficionats a aquest esport, i mostren la situació que es viu a les carreteres recomanades i a les no recomanades per aquesta pràctica. Les reporteres parlen amb directius hotelers que s'han especialitzat en aquest tipus d'oferta; visiten negocis i terrasses, a places de pobles plenes de cicloturistes, i entrevisten conductors i veïnats dels pobles més populars entre els ciclistes.

09:15

SANT ANTONI,SANT RAFEL "Pitiüses, entre pins i savines" fa una ruta per Sant Antoni i Sant Rafel "Pitiüses, entre pins i savines" fa una ruta aquest dimarts per la part més autèntica del municipi de Sant Antoni, amb diferents parades a Sant Rafel i la vila de Portmany. Els nostres presentadors, Tita Planells, Toni Riera i Tito Fuster, visitaran l'emblemàtica cova de Ses Llagostes de Sant Antoni, actualment un aquàrium i centre de recuperació d'espècies marines però antigament un conegut viver on els pescadors criaven llagostes. Na Catalina i en Pepe ens contaran la seva història d'amor que podria haver inspirat la pel·lícula 'Oficial y Caballero'. Al Sant Antoni dels anys 50, ella va aconseguir complir el somni de les fadrines d'aquella època casar-se amb un alferes. Nasel, mestre de body painting, ens obrirà les portes a aquesta tècnica mil·lenària reconvertida en art on el cos és el llenç i ens contarà les anècdotes viscudes al llarg de 30 anys pintant dones nues. Recollirem garroves a un camp de Sant Rafel amb dos joves que han tornat al camp animats per la pujada del preu d'aquest fruit que ha trobat també el seu lloc en l'alta cuina. La garrova ha deixat de ser exclusivament menjar d'animals i s'ha convertit en una delicatessen. Els tripulants del Café del Mar, un veler guanyador de diferents regates, ens mostraran que el secret de formar un bon equip és dur-se bé en un espai tan reduït com una embarcació. Amb ells reviurem les peripècies d'aquest veler després de moltíssimes hores de navegació.

10:20

XARXA NATURA 2000 A LES ILLES BALEARS. AIRE

XARXA NATURA 2000 A LES ILLES BALEARS. AIRE La privilegiada posició de les Illes Balears converteix aquest arxipèlag en un autèntic paradìs per les aus, milers de les quals hi fan una parada obligada en els seus extraordinaris viatges migratoris a través de la Mediterrànea, o s'hi queden a passar l'hivern.

10:50

Geocaching a l'Ofre Geocaching al puig de l'Ofre En aquest nou capítol del Tira tira ens endinsarem en el món del Geocaching amb en Manu Seguí, un bon coneixedor d'aquesta afició. Però abans anirem a Binaraix per parlar amb en Tomeu Deyà, director gerent del Consorci Serra de Tramuntana, sobre el fet que la Serra és Patrimoni Mundial de la UNESCO des de 2011. A continuació anirem a l'emabassament de Cúber, on s'iniciarà la recerca dels "cachés" amagats en diversos punts de la ruta. Per això ens acompanyarà un grup de nins i nines d'entre 10 i 12 anys en Harpo, en Toni, n'Àngela, na Marta, en Miquel Àngel, en Nèstor i na Carme. En Manu ens explicarà les peculiaritats del Geocahing a mesura que avançam pel camí de Cúber, on trobarem un dels "tresors". El proper el descobrirem al coll de l'Ofre. Per trobar el darrer haurem de pujar al cim del puig de l'Ofre, de 1.093 metres d'alçada.

11:45

SUPERVIVENTS Temporada 5 Capítol 12 Mestres passejam per la natura de les Illes Balears, donarem diverses pistes perquè intenteu descobrir al personatge misteriós d’aquest capítol titulat “Supervivents”. El nostre veí misteriós d’avui va arribar en l'època en què els humans practicaven el comerç entre les costes continentals i Menorca. Què trobau? Tot un aventurer, el nostre veí misteriós d’avui, no? Com sempre coneixerem alguns dels veïns del nostre personatge misterios, per exemple els humans, usuaris regulars del seu hàbitat principal; les formigues, una de les espècies que formen part de la seva dieta; la sargantana italiana, o el xòric, el seu principal depredador alat. Estau atents a les pistes. A veure si l’endevinau abans que surti en pantalla Estau atents a les pistes. A veure si l’endevinau abans que surti en pantalla!

12:10

BARTOMEU BENNÀSSAR Temporada 4 Capítol 5

12:20

PARAULES I VINYETES A les Illes, tenim la sort de comptar amb un bon grapat dels millors dibuixants, historietistes i il•lustradors. Parlarem amb alguns d’ells i visitarem un parell de llibreries especialitzades en còmic. També entrevistarem als responsables de Còmic Nostrum. Mostrarem una selecció d’àlbums fets creats a les Balears.

12:30

LES CENDRES DEL SORRENTO Aquest mes d’abril es compleixen quatre anys de l’incendi que va cremar el vaixell ‘Sorrento’, propietat de l'empresa italiana Grimaldi i operat per Acciona Trasmediterránea. El ferri, que cobria la línia Palma – València, començà a cremar-se a 18 milles de sa Dragonera i el foc va causar el pànic entre els passatgers. L’operació de Salvament Marítim va evacuar-los a tots així com a la tripulació. L'incendi no va causar víctimes mortals, però allà es varen destruir 135 vehicles. Gairebé tots, camions que transportaven mercaderies a les Illes. Molts dels propietaris eren camioners autònoms com Francisco Pardo. Ell va perdre un camió que encara estava pagant i es va veure obligat a recuperar-ne un de vell per continuar fent feina. Després de quatre anys, no ha cobrat cap indemnització i es troba desemparat per la Justícia. L’empresari Miguel López Hortelano, de Conca, va perdre quatre camions al ‘Sorrento’, fet que li va suposar un perjudici econòmic de més de 240.000 euros, que va duu als tribunals. Un d'aquests camions el conduïa un treballador seu, Daniel Burta, que recorda els moments d’angoixa que va viure. Aquest 2019 pot ser vital per als afectats pel ‘Sorrento’. Les primeres sentències per la via mercantil els han deixat sense indemnització. Però el procés, al qual no han acudit de manera conjunta, és llarg i encara queden pàgines per escriure. Mentre, els transportistes continuen embarcant-se per proveir les Illes de mercaderies, tenint molt present que la seva feina és dura i no exempta de perills.

12:55

ELS ENTUSIASTES D'ESTRENA

13:56

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA MIGDIA

15:00

EL TEMPS CAP DE SETMANA MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:05

AGAFA'M SI POTS, CAP DE SETMANA

16:00

TOTES SEPARADES Temporada 1 Capítol 9 Funerals, desil•lusions, enganyifes, traïcions, mentides, ruïnes... fan que de cada vegada les germanes visquin més a prop però més separades. Totes comencen a estar al límit de la seva vida i els esforços i l’egoisme per sortir-se’n és més contundent que mai. Però cap d’elles s’espera la notícia que és el detonant que els fa trontollar i esbucar els pocs pilars que els quedaven de la seva estructura familiar.

16:50

AT. LEVANTE - AT. BALEARS

18:55

PEDRERES, VIATGES I MOLTS PERSONATGES FIN 4 T Benvenguts a MPOn! Preparats per la nostra particular torrentada d'informació? Idò endavant passau fins a la cuina perque avui sabrem coses de pedreres, de pobles i dels seus noms, de dites, de coves, de carrers... pero sobretot d'alguns illencs ilustres però oblidats. Parau atenció perque així avui al MPOn xerram de... Pedreres, viatges i molts personatges Benvenguts a MPOn! Preparats per la nostra particular torrentada d'informació? Idò endavant passau fins a la cuina perque avui sabrem coses de pedreres, de pobles i dels seus noms, de dites, de coves, de carrers... pero sobretot d'alguns illencs ilustres però oblidats. Parau atenció perque així avui al MPOn xerram de... Pedreres, viatges i molts personatges

19:05

L’ENTRANYABLE JORNADA D’UN INFERMER A EIVISSA Temporada 2 Capítol 9 Aquesta setmana a “Enfeinats” ens endinsem per primera vegada al programa al sector sanitari de les Balears. I ho feim de la mà d’en David, infermer de vocació, que ha d’anar a visitar a domicili a unes pacients per fer-les una petita revisió i veure com han passat els darrers dies. Una experiència enriquidora on en David demostra que a més de coneixements d’infermeria és important mostrar empatia i molt d’afecte. En José és instructor nàutic i imparteix classes en formació bàsica en seguretat marítima. Exigent i impacient, vol que els seus alumnes estiguin en tot moment ben alerta com si estiguessin en front d’un perill real. La roba de llengües és una tela típica mallorquina que en Guillem fabrica des de fa més de 50 anys al seu taller de Santa María del Camí. A l’empresa familiar de tercera generació es fabriquen roba de llengües, robes de llit, estovalles, coixins i altres teles amb maquinaria de l’època de la revolució industrial. Na Xisca és una jove enfeinada d’una fàbrica de gelats a Sóller. Al costat de la seva mare aprèn l’ofici i compatibilitza feina i família, dues conceptes que a vegades li donen un poc de mal de cap. També assistirem a una gran obra de millora del ferrocarril de Sóller. I ho feim ni més ni manco que fent servir un helicòpter per traslladar les 140 tones de formigó per reformar el viaducte dels Cinc Ponts. Hores de feina feixuga que en Rodo Gener suavitzarà amb els seus comentaris irònics i humorístics.

20:00

Pollastre rostit Temporada 1 Capítol 13

20:30

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

21:35

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

21:40
21:45

BEARN O LA CASA DE LAS MUÑECAS Mallorca, 1865. Se celebren els funerals pels senyors de Bearn, el lema dels quals sempre ha estat "abans morir que barrejar la meva sang". El capellà Juan Mayol, orfe que desconeix el seu origen, decideix reconstruir la història de la família el viatge de Don Antonio a París, el seu retorn a Bearn, la visita al Papa i la seva passió per la seva neboda Donya Xima.

23:50

ENTRE COPES La pel·lícula comença amb dos vells embarcats en un viatge per carretera provant vins... només per canviar de rumb vertiginosament i entrar en una exploració irònica de les vicissituds de l'amor i l'amistat, de la rebutjable persistència de la soledat i de la imperible guerra entre el Pinot i el Cabernet.

01:55

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

02:35

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

02:40

ES JARDÍ DE SES BRUIXES - ES RAFALET ES JARDÍ DE SES BRUIXES - ES RAFALET En el capítol 54 de Com a ca nostra, anirem fins a l'illa de Menorca, concretament fins al poble de Maó, per descobrir l'hotel boutique Es Jardí de Ses Bruixes; antic despatx d'arquitectura, avui en dia és una aposta creativa, propera, detallista i amb molt d'encant. El jardí de Ses bruixes neix d'un regal d'en Nando, a n'Anja. I és que ell, li cedí el seu despatx d'arquitectura, convertint-lo en el somni d'ella un petit hotel d'interior en el que poder oferir molt més que allotjament. De fet, n'Anja combina el seu hotel amb els pastissos que també serveix en el mateix. La nostra visita, serà l'oportunitat perfecte per poder degustar-los. El nostre segon destí, serà al poble de Manacor, per conèixer l'agroturisme Es Rafalet; antiga finca agrícola familiar, que es remunta al segle XVI. Dedicada des de sempre a finalitats agrícoles, avui en dia és un dels agroturismes més coneguts dins el poble de Manacor. La seva curiositat, tal i com diu la propietària d'Es Rafalet, na Marga Galés, és que és un lloc pensat per infants, on ells, són els protagonistes.

03:10

CONSELL - MORRO REYNÈS Avui visitam Consell per conèixer la família Morro-Reynès. En Miquel i na Cati duen 45 anys de casats. Na Cati és d’Alaró i en Miquel, de Consell. En Miquel, encara que baixet, va jugar com a porter de l’Alaró i així es van conèixer. Es matrimoni s’ha guanyat sa vida de carnissers. Encara que na Cati mai hagués agafat un ganivet abans de començar. Tenen dues filles na Margalida, sa gran, que ha canviat sa carnisseria pes forn, per què es va casar amb es forner de Consell, en Xisco. I n’Antònia, sa petita, empleada de banca i casada amb en Toni, que treballa a una fàbrica. A sa família hi ha 4 néts en Jaume i na Maria, fills de na Margalida. I na Margalida i na Caterina, filles de n’Antònia. Tots junts formen una família divertida i entranyable que fan de s’unió sa seva força.

04:10

CICLISTES, TEMPORADA ALTA A 'Ciclistes, temporada alta', "Dues Voltes" retrata l'impacte sobre les carreteres, l'economia balear i els conductors de vehicles de motor que té el fenomen esportiu que cada dia atreu més adeptes a les Illes. Neus Albis entrevista Xisco Lliteres, director d'una de les competicions ciclistes més famoses la Mallorca 312; conversa amb Rafael Piña, delegat de la Direcció General de Huerzeler, un grup turístic pioner en aquesta matèria i amb implantació mundial; Carlos López, ciclista professional que va patir un greu accident, i Mercedes Garrido, consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca. Les reporteres Maria Salas i Maria Antònia Serra segueixen un grup de cicloturistes i un altre de mallorquins aficionats a aquest esport, i mostren la situació que es viu a les carreteres recomanades i a les no recomanades per aquesta pràctica. Les reporteres parlen amb directius hotelers que s'han especialitzat en aquest tipus d'oferta; visiten negocis i terrasses, a places de pobles plenes de cicloturistes, i entrevisten conductors i veïnats dels pobles més populars entre els ciclistes.

05:00

SANT ANTONI,SANT RAFEL "Pitiüses, entre pins i savines" fa una ruta per Sant Antoni i Sant Rafel "Pitiüses, entre pins i savines" fa una ruta aquest dimarts per la part més autèntica del municipi de Sant Antoni, amb diferents parades a Sant Rafel i la vila de Portmany. Els nostres presentadors, Tita Planells, Toni Riera i Tito Fuster, visitaran l'emblemàtica cova de Ses Llagostes de Sant Antoni, actualment un aquàrium i centre de recuperació d'espècies marines però antigament un conegut viver on els pescadors criaven llagostes. Na Catalina i en Pepe ens contaran la seva història d'amor que podria haver inspirat la pel·lícula 'Oficial y Caballero'. Al Sant Antoni dels anys 50, ella va aconseguir complir el somni de les fadrines d'aquella època casar-se amb un alferes. Nasel, mestre de body painting, ens obrirà les portes a aquesta tècnica mil·lenària reconvertida en art on el cos és el llenç i ens contarà les anècdotes viscudes al llarg de 30 anys pintant dones nues. Recollirem garroves a un camp de Sant Rafel amb dos joves que han tornat al camp animats per la pujada del preu d'aquest fruit que ha trobat també el seu lloc en l'alta cuina. La garrova ha deixat de ser exclusivament menjar d'animals i s'ha convertit en una delicatessen. Els tripulants del Café del Mar, un veler guanyador de diferents regates, ens mostraran que el secret de formar un bon equip és dur-se bé en un espai tan reduït com una embarcació. Amb ells reviurem les peripècies d'aquest veler després de moltíssimes hores de navegació.

06:05

PAISATGES

06:20

Geocaching a l'Ofre Geocaching al puig de l'Ofre En aquest nou capítol del Tira tira ens endinsarem en el món del Geocaching amb en Manu Seguí, un bon coneixedor d'aquesta afició. Però abans anirem a Binaraix per parlar amb en Tomeu Deyà, director gerent del Consorci Serra de Tramuntana, sobre el fet que la Serra és Patrimoni Mundial de la UNESCO des de 2011. A continuació anirem a l'emabassament de Cúber, on s'iniciarà la recerca dels "cachés" amagats en diversos punts de la ruta. Per això ens acompanyarà un grup de nins i nines d'entre 10 i 12 anys en Harpo, en Toni, n'Àngela, na Marta, en Miquel Àngel, en Nèstor i na Carme. En Manu ens explicarà les peculiaritats del Geocahing a mesura que avançam pel camí de Cúber, on trobarem un dels "tresors". El proper el descobrirem al coll de l'Ofre. Per trobar el darrer haurem de pujar al cim del puig de l'Ofre, de 1.093 metres d'alçada.