AVUI
07/03/2021
07:00

BONSAIS-BLOKART A l'Apassionats d'avui ens endinsarem al món dels bonsais. Un jardiner, un tapisser i un mecànic ens mostraran la seva passió per aquests arbres en miniatura. L'art del bonsai és una tècnica mil·lenària d'origen oriental que requereix paciència i molta dedicació. Veurem els petits arbres dels nostres protagonistes i, fins i tot, visitarem el jardí zen d'un d'ells. Després coneixerem la dedicació que tenen un grup d'amics pel blokart, un esport gairebé desconegut a les Balears tot i que comptam amb els campions del món en diverses categories. Els visitarem a l'aeròdrom de Binissalem, on tenen la seva pista d'entrenament. Per practicar-lo només fa falta un veler de rodes, vent i moltes ganes de passar-ho bé. A més, es tracta d'un esport sense barreres, accessible per a tothom. Aquests apassionats de l'adrenalina fan curses a tot el món i gaudeixen de la llibertat que els proporciona el blokart. Apassionats s'emet els dimarts a partir de les 21:35 a IB3 Televisió

07:40

CIÈNCIA I INNOVACIÓ A LA MAR La mar serà la protagonista del pròxim episodi de Balears Fa Ciència. Especialment, pel que fa a oceanografia operacional. El programa mostrarà la recerca que fa el SOCIB Sistema d’Observació Costanera de les Illes Balears per conèixer com funciona el Mediterrani i que ens permet saber com funcionen els corrents i fer prediccions, per exemple, del moviment de vessaments d’hidrocarburs a la mar. El programa mostrarà la feina de les tortugues oceanògrafes, que recorren la mar amb un sensor oferint dades científiques per als investigadors. A més, coneixerem els projectes de dos equips d’emprenedors que han creat Seabin, un poal que recull fems als ports, i Techbuoy, un innovador sistema per gestionar entrades i sortides als ports. Tot això conduït amb molt d’humor per Adrián García i Ana Payo Payo.

08:10

RAMON LLULL.

ENTREBANCS I DUBTES

08:20

RUPERT&SAM

"LA PILOTA"

08:25

Lo jorn del judici Són ses festes de Sant Cosme Confit a Allà Baix i tothom és feliç. Però hi ha qualcú que no és feliç. La Sibil·la passeja deprimida perquè ha tengut una vissió divina, ha vist la fi del món i ara no troba cap motiu per fer res. "Tanmateix, el món farà un pet i morirem tots...." diu. Na Miquela, recordant que la Sibil·la ja la va ajudar una vegada, està decidida a tornar-li el favor. Ella i en Gaspar decideixen dur a la Sibil·la a veure als crespells kawaii, les criatures més innocents i alegres de tot Son Mai. Enmig de les revetles, els crespellets conviden a la Sibil·la que digui unes paraules. Comença ben cordial i correcte però acaba explicant els horrors de la fi del món. Que si "vendrà un terratrèmol que ho destrossarà tot", que si "haureu de passar comptes de tot lo que heu fet". Finalment tots els crespellets acaben amb un quadre d'ansietat i na Miquela i en Gaspar decideixen sortir d'allà. Sortint, veuen molt de renou per enfora, just a la frontera entre Ca la Quinta Forca i Es perduts. Són els pagesos ninja que lluiten contra els dimonis. Mentre esperen als Cossiers, els pagesos ninja intenten retenir sense èxit als dimonis. La Sibil·la agafa la seva espasa a lo samurai i cridant "El jorn del judici... ÉS AVUI!" comença a enfrontar-se als dimonis amb tanta valentia que els fa por a tots i se'n van. Finalment arriben els Cossiers i els pagesos ninja els hi expliquen la valentia de la Sibil·la. Queden tan astorats que la conviden a ser part del Cos de Cossiers de Son Mai en defensa del bé. Ella accepta ben contenta i agraeix a na Miquela i en Gaspar la seva ajuda. Mentre se'n van, la Sibil·la xerra amb els cossiers però acaben tots plorant i deprimits.

08:35

TROT AMB MARIA FRANCISCA SUREDA El Repte és un programa d’esports i de superació personal. L’ex-ciclista professional Joan Horrach es ficarà dins la pell de diferents esportistes de les Illes i provarà esports que mai ha practicat. En pocs dies de preparació, Horrach haurà de superar un repte que li marcarà el seu entrenador i que el durà a situacions límit. Al capítol d’avui en Joan menarà per primera vegada un cavall de trot. Ho farà amb Maria Francisca Sureda, entrenadora professional. En només tres dies Horrach haurà d’estar preparat per disputar un matx de dues voltes contra una menadora, a l’hipòdrom de Manacor. Ho aconseguirà?

09:20

CAMINS DE LA SERRA Programa documental que realitza un viatge pels racons i les històries més singulars de la Serra de Tramuntana. L’objectiu és conèixer els secrets, les vivències, les curiositats i l’empremta que els homes han deixat, al llarg dels segles, a una terra que fou declarada Patrimoni Mundial, en l’apartat de paisatge cultural, per l’UNESCO l’any 2011. Al segon capítol, ‘Camins de la Serra’ els dos presentadors Miquel Salamanca i Alícia Garau recorreran part de la GR-221. Es tracta de la ‘Ruta de pedra en sec’ i en ella descobrirem què poden trobar els excursionistes durant part del recorregut, el que va d’Estallencs a Muleta, Sóller. Al camí, coneixeran amb diversos convidats com es movien un temps els nostres avantpassats i amb quin objectiu es creà una xarxa de camins de 190 quilòmetres que comunica, pràcticament, tota la Serra de Tramuntana. Durant el programa, visitarem dues de les cases de possessió més significatives de la Serra. Ambdues destaquen pels seus acurats jardins d’estil neoclàssic, romàntic o àrab. Són les finques d’Alfàbia i de Raixa, en què també coneixerem com vivien les famílies de senyors més riques de la Tramuntana i quin patrimoni cultural i etnològic ens han deixat les seves edificacions. Finalment, farem un viatge en el temps per esbrinar el naixement de les primeres industries rudimentàries del segle XIII fins a l’època daurada industrial d’Esporles, Sóller i altres municipis de la Serra, durant el segle XIX. En aquest viatge ens introduirem a la Fàbrica Nova de Sóller, on els presentadors descobreixen que tot està en la mateixa posició de quan tancà les seves portes a finals dels anys 70. Presenta Miquel Salamanca i Alícia Garau.

10:05
10:30

EUCARISTIA A LA SEU DE MALLORCA

11:20

Una youtuber plena d’alegria lluitant contra una malaltia letal. Un home capaç de cremar el seu paracaigudes en plena caiguda lliure. L’Enciclopèdia que recull les cartes dels migrants. Aquests personatges i d’altres històries en aquest capítol de Favorits. Balears Una cabina de fusta pensada per acabar amb el càncer de pell. Valencia La revista digital dels Youtubers valencians. Catalunya El futbol femení també guanya a les xarxes socials.

11:50

UD POBLENSE-NAVALCARNERO

13:59

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA MIGDIA

15:05

EL TEMPS CAP DE SETMANA MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:10

AGAFA'M SI POTS, CAP DE SETMANA

16:15

NO VULL VIURE AQUÍ T2 - 1 En el primer capítol de la segona temporada, en Pep s’ha d’acostumar a conviure de nou amb el seu pare i el seu germà, però cap dels dos facilita aquesta nova situació. A més a més, en Josep es troba desorientat i insisteix en tornar a ca seva. Na Laura es queixa perquè ningú li explica que passa, mentre en Toni intenta superar la ruptura amb en Klaus. Per altre banda, en Pep es sent contrariat pels seus sentiments i ha de triar entre començar una relació amb n’Elena o tornar amb na Joana Maria.

16:55

CINEMA

Harry Sanborn Jack Nicholson és un fadrí sense remei que només surt amb dones molt més joves que ell. Ell i Marin Amanda Peet, la seva darrera conquesta, han organitzat un romàntic cap de setmana a la casa que la mare d'ella té a la platja. Quan Harry té un infart, la mare de Marin, Erica Barry Diane Keaton, una famosa escriptora divorciada, accepta a contracor cuidar-lo fins que es recuperi. Harry, sorprès, s'adona que se sent atret per ella. Però a Erica també la festeja un jove metge. Una vegada recuperat, Harry torna a ca seva i als seus vells costums. No obstant això, la relació amb Erica ha alterat la seva vida i els seus sentiments.

18:50

MOLLS, CARXOFES I LLIMONES Avui a Fred i Calent anem de molls, carxofes i llimones. Començarem amb un pescador que ens explicarà com és la pesca de molls. En Miquel posarà a prova na Fanny filetejant aquest peix. Sabrem més del cultiu de les carxofes. Na Natàlia visitarà un italià per saber com cuinen aquesta verdura. En Miquel cuinarà un arròs de molls, amb carxofa i llimona. Na Fanny ens explicarà maneres d’aprofitar la pell de la llimona i na Natàlia aprendrà a fer un “lemon pie” amb un toc ben nostre. Per acabar triarem una bona carn amb un carnisser expert per cuina unes carxofes farcides espectaculars.

19:55

CARMEN MESQUIDA Carme Mesquida va neixer a Ciutadella el 1944. L'abadessa del Convent de Santa Clara de Ciutadella Menorca. Se la coneix per ser la monja que ha obert el convent al poble de Ciutadella i a tota Menorca. La seva historia i de totes les monges que habiten el convent de Santa Clara ens mostren la seva senzillesa en la vida contemplativa i la seva relacio amb el poble que l'envolta.

20:30

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

21:35

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

21:40

BALEARS DES DE L'AIRE.

Formentera Una torre de defensa, els penya-segats, cases disperses pel paisatge... Tal vegada, l’escenari d'enfrontaments entre eivissencs i pirates? Avui visitarem l'illa de Formentera. Quan acabi aquest programa vos semblarà mentida que aquesta meravellosa illa va estar despoblada en diverses ocasions al llarg de la història. Estam a punt de sortir! Heu pres seient? Estau preparats? Començam

22:00

RECEPTES DIVERTIDES T1 - 3 Aquesta setmana al club del tupper; tres famosos, tres receptes i només un guanyador. Ningú sap contra que competeix, però tots volen ser els millors. En Santi Taura posarà a prova la vedet Vivian Caoba, al músic i presentador de Jo en sé més que tu David Ordines i l’actriu Ann Perelló. Viurem moments molt divertits. Na Vivian ens cuinarà una recepta ben sucosa, en David Ordines versionarà una recepta americana per donar-li tocs de la nostra terra i n’Ann en cuinarà un plat que ha après a fer de la seva sogra. Els tres participants faran arribar els seus tuppers de forma anònima als rivals, es votaran entre ells, però el vot decisiu serà el d’en Santi. No esperis més i fes-te soci del club del tupper.

23:05

NOUS OFICIS T1 - 12 Working class hero Aquesta setmana a NINGÚ ÉS PERFECTE.. Els nens i nenes d'avui en dia ja no volen ser metges, arquitectes, futbolistes... Segur que si els hi demanéssim dirien que volen ser; 'Youtuber', 'influencer', 'tiktoker', 'gamer', 'instagramer'... Sí, les noves professions han arribat al nostre dia a dia per quedar-s'hi. Però sabem realment el que signifiquen? Coneixem realment quins són aquests nous oficis? Som conscients que hi ha feines de tota la vida que prest desapareixeran? NINGÚ ÉS PERFECTE, és un programa que dona veu a la gent de les Illes Balears en una temàtica concreta en tots els seus àmbits, sobre la vida, hàbits, maneres de pensar i fer, desgranada en diferents blocs, amb una visió entretinguda i divulgativa. Tres presentadores, iguals però diferents, tractaran temes d'actualitat amb el seu particular sentit del humor i la seva visió única.

00:00

Pesca de calamars i dèntol Avui, en Pedro Carbonell sortirà a pescar déntols amb en Jordi i en Lluís , pare i fill, desde el Port de Sóller. Viurem captures espectaculars i recordarem històries en un entorn immillorable, I amb Manolo Barahona reviurem una pescada de roquer amb Jaume Ferrer, cuiner aficionat al mar. I amb en David Oliver recordarem la història de l'illa del Rei de Mahó.

01:05

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

01:45

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

01:50

UD POBLENSE-NAVALCARNERO

03:25

CAVALLS I OVELLES DE ROQUETA, I EL SAIG DE MARIA, TARONGES DE SÓLLER I CIURONS ESCALDINS T10 - 490 Aquesta setmana, l'amo en Toni Ballador, anirà fins al poble de Maria de la Salut per conèixer en Guillem de Roqueta, amant de la pagesia i soci de l'associació me ecològic. Ens mostrarà la seva guarda de cavalls i ovelles, i berenant coneixerem el saig del poble, en Miquel Ferriol més conegut com en Ferri o en Miquel «de l'Havana» i l'acompanyarem a fer una crida per la vila. El nostre jove pagès, en Jaume Coll, anirà a Sóller per ajudar a una família de pagesos a collir taronges. Xerrarem d'aquest producte estrella, que importen a països com Alemanya. Finalment durem a vendre les taronges a la cooperativa de Sóller. Al rebost d'aquesta setmana, un matrimoni ben avingut de Llucmajor, ens cuinarà una recepta ben gustosa, ciurons escaldins. Segur que vos agradaran. El nostre jove youtuber, Miquel Montoro, ens ensenyarà les fantàstiques propietats que té la ruda, entre altres coses serveix per llevar els cucs de l'abeurador de les guàtleres. A Montuïri, coneixerem un veïnat amant de la pagesia, que passa els horabaixes exsecallant les seves oliveres de la seva finca. I farem gloses i dites a

04:40

PAISATGES

04:50

CAMINS DE LA SERRA Programa documental que realitza un viatge pels racons i les històries més singulars de la Serra de Tramuntana. L’objectiu és conèixer els secrets, les vivències, les curiositats i l’empremta que els homes han deixat, al llarg dels segles, a una terra que fou declarada Patrimoni Mundial, en l’apartat de paisatge cultural, per l’UNESCO l’any 2011. Al segon capítol, ‘Camins de la Serra’ els dos presentadors Miquel Salamanca i Alícia Garau recorreran part de la GR-221. Es tracta de la ‘Ruta de pedra en sec’ i en ella descobrirem què poden trobar els excursionistes durant part del recorregut, el que va d’Estallencs a Muleta, Sóller. Al camí, coneixeran amb diversos convidats com es movien un temps els nostres avantpassats i amb quin objectiu es creà una xarxa de camins de 190 quilòmetres que comunica, pràcticament, tota la Serra de Tramuntana. Durant el programa, visitarem dues de les cases de possessió més significatives de la Serra. Ambdues destaquen pels seus acurats jardins d’estil neoclàssic, romàntic o àrab. Són les finques d’Alfàbia i de Raixa, en què també coneixerem com vivien les famílies de senyors més riques de la Tramuntana i quin patrimoni cultural i etnològic ens han deixat les seves edificacions. Finalment, farem un viatge en el temps per esbrinar el naixement de les primeres industries rudimentàries del segle XIII fins a l’època daurada industrial d’Esporles, Sóller i altres municipis de la Serra, durant el segle XIX. En aquest viatge ens introduirem a la Fàbrica Nova de Sóller, on els presentadors descobreixen que tot està en la mateixa posició de quan tancà les seves portes a finals dels anys 70. Presenta Miquel Salamanca i Alícia Garau.

05:35

TROT AMB MARIA FRANCISCA SUREDA El Repte és un programa d’esports i de superació personal. L’ex-ciclista professional Joan Horrach es ficarà dins la pell de diferents esportistes de les Illes i provarà esports que mai ha practicat. En pocs dies de preparació, Horrach haurà de superar un repte que li marcarà el seu entrenador i que el durà a situacions límit. Al capítol d’avui en Joan menarà per primera vegada un cavall de trot. Ho farà amb Maria Francisca Sureda, entrenadora professional. En només tres dies Horrach haurà d’estar preparat per disputar un matx de dues voltes contra una menadora, a l’hipòdrom de Manacor. Ho aconseguirà?

06:20

Sa Riera Palma pam a pam és un retrat quotidià de la ciutat de Palma, que deixa una marca inesborrable a tothom qui l’ha trepitjada. De la mà d'en Toni Lluis Reyes descobrirem el patrimoni, la gastronomia i els racons més emblemàtics de Ciutat. Al programa d'avui descobrirem Palma seguint el torrent de Sa Riera. Començarem fent esport al Parc i de la mà d'en Carlos Garrido visitarem el cementeri de Palma. Gaudirem de la cuina de Fraula i coneixerem la història de l'edifici de Sa Riera, el més antic de la Universitat de les Illes Balears. Després de tocar el piano a Musicasa compartirem taula amb en Jaume del restaurant Los Rafaeles per acabar pujant dalt de l'edifici del Palau de la Premsa.