AVUI
27/02/2020
07:35

LA VENEDORA DE LLUMINS UNIVERSAL
Na Kay explica als més petits les millors rondalles de les nostres Illes i els contes universals més entretinguts. Cada dia, na Kay Catalina Mercadal obre el seu llibre màgic per explicar un nou conte o rondalla als més petits de la casa. A L'hora del conte, els nostres nins acompanyen els titelles en un món ple de fantasia i aventures que els farà somiar mentre aprenen! EN PATUFET UNIVERSAL Na Kay explica als més petits les millors rondalles de les nostres Illes i els contes universals més entretinguts. Cada...

07:50

RUPERT&SAM

"TINC GANA"
DIVIDITS
L'ILLA DEL TRESOR

08:00

EN VIT MALLORCA

09:05
12:05

ARMAND, LA VIDA EN EQUILIBRI Aquesta setmana, ens apropam a la vida d’Armand de las Heras, un dels pocs supervivents d’aquells que varen infectar-se de la SIDA durant els anys 80. Nascut a Bordeus França, de ben jove parteix a Londres a treballar com a enginyer a una gran empresa de moda anglesa. Allà, i amb tota la vida per davant, un Armand amb 24 anys rep la fatal notícia d’haver contret el VIH, un virus que en aquell moment era mortal. Avui, n’Armand viu a Santa Margalida i conviu amb les seqüeles d’aquella SIDA que va aconseguir controlar després de molts anys i molt de patiment. La seva forma de veure la malaltia avui, la seva forma de mantenir l’equilibri, el fan un personatge únic i ple de vida, un home que està en pau amb la vida i també amb la mort.

12:40

BROSSAT AMB FRUITES Brossat amb fruites Cada dia, a IB3 Televisió, Santi Taura comparteix amb l’espectador la seva passió pel receptari tradicional balear. Ho fa a través d’uns plats atrevits, que conviden a jugar amb els ingredients de sempre. Avui prepararem brossat amb fruites.

16:20

El 5Dies, el magazine d’actualitat de les horabaixes d’IB3 Televisió, seguirà de ben a prop tot el que està passant amb la crisi que ha causat el coronavirus, tant a la vessant sanitària, com econòmica, i tant a les Illes, com a Espanya i la resta del món. En aquest sentit, Marta Garau i Jaume Noguera entrevistaran en directe la presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, Maria Frontera, amb la quan analitzarem les possibles conseqüències d’aquesta pneumònia en la temporada turística balear i espanyola. També escoltarem la veu de testimonis i experts per donar llum a la psicosi que ha generat aquesta malaltia. De fet, a la darrera part del programa, conduïda per la periodista Alba González, analitzarà aquesta qüestió de la mà de l’economista i col•laborador del programa Francesc Ramis.

20:05

Tiramisú Avui prepararem un Tiramisú amb un bescuit que mullarem dins una preparació de cafè, sucre i rom i cobrirem amb una mousse de formatge mascarpone.

22:15

RACES PITIÜSES, CANS DE BESTIAR, PADRINS I NETS I CARABASSES DE FREGALL RACES PITIÜSES, CANS DE BESTIAR, PADRINS I NETS I CARABASSES DE FREGALL Aquesta setmana, l'amo en Toni Ballador anirà fins a Sta. Eulària des Riu per donar menjar a races autòctones de les Pitiüses i agafar verdura de temporada. El nostre jove pagès, en Jaume Coll, coneixerà a un exenginyer industrial, enamorat de les oliveres i sobretot del ca de bestiar. Feinejarem amb ell, podant oliveres i ens mostrarà les habilitats del seu ca de bestiar. Al rebost d'aquesta setmana, na Cati de St. Joan ens sorprendrà preparant unes delicioses magdalenes amb sobrassada i confitura d'albercoc. A Menorca, un pagès jubilat ens explicarà quins arbusts sembrar per combatre el fort vent de l'illa i al seu nét li explicarà com sembrar un nou cep. El nostre jove youtuber en Miquel Montoro, ens mostrarà com treure d'una carabassa una esponja ben natural. I farem gloses i dites amb el nostre mestre de mestre, en Felip Munar Munar.

23:15

".. DE LA INFANTESA QUE S'ENFILA, DE LA VENLLURA QUE SE'N VA..." Aquesta setmana a “Uep! Com anam?” el nostre presentador, en Toni Ballador, passarà el matí amb una família coneguda del programa, els Colom. Una família de vinaters que homenatgen el padrí de la família, l'amo en Joan Colom, un pagès que ha estat majoral de la finca de Can Ribas de Consell més de 60 anys. Ara, als seus 90, veu com el seu fill i els seus nets tenen ben agafat el seu relleu. L'amo jove de Can Uep!, en Jaume Coll, serà a Ciutadella, al lloc de Son Caravinya, on aprendrà a formatjar fogasses de 30 kilos, després de munyir i alimentar una guarda de més de 90 vaques. A Montuïri, un porquer triarà porcellets per engreixar. Un pagès jubilat de Marratxí posarà adob a un sementer d'arbres fruiters. Una feina d'aquest temps necessària per les nostres pruneres, albercoquers, figueres... Un cuiner de Llucmajor ens ensenyarà a fer la seva recepta de “guàtleres agredolces”. Vos atrevireu a fer-la? I, com cada dijous, el nostre mestre de mestres, en Felip Munar, farà una repassada a les cançons, tonades, gloses i dites del nostre cançoner popular.

00:20

VISITAREM UN PETIT ZOOLOGIC, CUINAREM ESCALDUMS, FAREM TROT EIVISSENC I PASSEJAR VISITAREM UN PETIT ZOOLOGIC, CUINAREM ESCALDUMS, FAREM TROT EIVISSENC I PASSEJAREM PER LA SERRA Per dijous vespre, al programa més campestre i silvestre d’IB3 vos tenim preparat un capítol ben guapo. Per començar, en Toni Ballador anirà fins a Llucmajor, on descobrirà un petit zoològic familiar. Allà gaudirem de la bona companyia del padrí i de tres néts que són uns cracks amb els animals i les feines del camp. Coneixerem les seves mascotes, els seus plans de futur i les discussions que tenen amb els seus amics urbanites. Entre i entre, anirem fins a Eivissa per veure com preparen els cavalls trotons per córrer i també coneixerem les reivindicacions d’aquest esport a l’illa gran de les Pitiüses. També cuinarem uns deliciosos escaldums de matances i adobarem una nova i bella plantació d’oliveres a Lloret de Vistalegre. Amb en Felip Munar farem una passejada per la comuna de Valldemossa, acompanyats pel periodista Joan Carles Palos, fill d’un dels descobridors de les rutes senderístiques més importants de la Serra de Tramuntana. Amb ell xerrarem sobre el seu pare, Benigne Palos, i descobrirem el Bosc dels Frares cartoixans i els secrets que s’hi amaguen. A la secció d’horticultura urbana i remeis naturals coneixerem les propietats dels fruits vermells i els emprarem per fer dos remeis que ens aniran molt bé. Com veis, el de dijous serà un programa d’allò més variat que heu veure de cap a cap.

02:15

El 5Dies, el magazine d’actualitat de les horabaixes d’IB3 Televisió, seguirà de ben a prop tot el que està passant amb la crisi que ha causat el coronavirus, tant a la vessant sanitària, com econòmica, i tant a les Illes, com a Espanya i la resta del món. En aquest sentit, Marta Garau i Jaume Noguera entrevistaran en directe la presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, Maria Frontera, amb la quan analitzarem les possibles conseqüències d’aquesta pneumònia en la temporada turística balear i espanyola. També escoltarem la veu de testimonis i experts per donar llum a la psicosi que ha generat aquesta malaltia. De fet, a la darrera part del programa, conduïda per la periodista Alba González, analitzarà aquesta qüestió de la mà de l’economista i col•laborador del programa Francesc Ramis.

05:50

PAISATGES

06:00

LA MODA EN EL SEGLE XX L'evolució de la moda al llarg del segle XX és el tema del segon capítol del programa Un Segle de Pinyol Vermell. L'actor Joan Melis, amb la seva innegable experiència, ens convida a fer un viatge ple de records. De la seva mà recorrerem totes i cada una de les modes més populars des del 1900 al 1999, uns anys en els que hem passat d'anar amb cancans i corsés a dur bikinis i minifaldilles. Visitarem una botiga de tel·les de Palma fundada fa més de 80 anys i coneixarem l'evolució de les tel·les al llarg d'aquest segle. També mostrarem com es vestia l'alta noblesa de les Illes durant la Belle epoque o com era la vestimenta tradicional de Mallorca, Menorca i les Pitiüsses. En el tren de la moda recordarem la influència que tingué el cinema i els grans ídols de l'època, analitzarem el moviment hippy i la moda Adlib, l'estil eivissenc propi conegut arreu del món, i molts altres fenòmens que marcaren la nostra manera de vestir, com els pantalons de campana o les grenyes als cabells. El capítol La moda en el segle XX no ens deixarà indiferetns, i serà un bon moment per recordar aquells meravellosos anys. Joan Melis ens evocarà tots els records viscuts al llarg del segle XX i ens permetrà coneixer alguns aspectes de la nostra història que, tot i ser ben propers, són desconeguts per tots nosaltres.

06:30

SANTA GERTRUDIS Santa Gertrudis i Sant Llorenç, pròximes parades de "Pitiüses, entre pins i savines" El programa d'IB3 Televisió "Pitiüses, entre pins i savines" fa un viatge al centre de l'illa d'Eivissa per mostrar l'encant de la vida d'interior a pobles com Sant Llorenç. El recorregut partirà des de Santa Gertrudis, un lloc de pas obligat on el culte a l'aigua es manté viu al voltant de les seves fonts i els seus pous. De la mà dels presentadors Tita Planells, Toni Riera i Tito Fuster, coneixerem els verds paisatges dels voltants de Santa Gertrudis des d'una perspectiva diferent al llom d'un cavall. Anirem al pou d'en Gatzara, considerat el centre de l'illa d'Eivissa, a sa Fontassa i la font d'en Miquelet. Les matances són una de les tradicions pitiüses més arrelades. En aquest programa recordarem com es vivien antigament mentre cuinem un arròs de matances, un dels plats més contundents i populars de la gastronomia eivissenca. A Sant Llorenç coneixerem de prop la feina d'en Miquel, una persona amb una sensibilitat especial que li permet descobrir on està l'aigua sota terra. Ho farem acompanyats del propietari d'una empresa de perforacions i comprovarem si els sensacions de l'aiguader han estat encertades. Assistirem a una subhasta amb sabor anglès. Una divertida cerimònia on podem trobar des d'objectes pràctics per a la casa fins a les peces més insospitades a bon preu. Escoltarem com sona el campanar més alt de les Pitiüses. Està a Santa Gertrudis i, fins fa pocs anys, els seus repics han marcat la vida d'aquest poble tranquil que ha sabut conservar la seva essència. Les tradicions no es perden a l'interior d'Eivissa. L'últim fabricant de 'cutxilles' ens mostrarà com es fan uns ganivets que, fins el segle passat, es feien servir per mantenir l'orgull i resoldre les diferències entre homes.