%26apos%3BSuperc%C3%A8l%C2%B7lula%26apos%3B%2C+la+tempesta+que+colpej%C3%A0+diferents+municipis+de+la+serra+de+Tramuntana+l%26apos%3Bagost+de+2020

17 10 2023

‘Supercèl·lula’, la tempesta que colpejà diferents municipis de la serra de Tramuntana l’agost de 2020

En “Temps Extrem” ens endinsam en la tempesta que colpejà diferents municipis de la serra de Tramuntana el 29 d’agost de 2020. El dia començà assolellat, però en qüestió de minuts es formà una tempesta molt intensa a pocs quilòmetres de la costa nord de Mallorca. Ràpidament, tocà terra i deixà vents de fins a 171 quilòmetres per hora i pedres de calabruix del voltant dels cinc centímetres de diàmetre.

Què va provocar la tempesta de l’agost de 2020 anomenada, en meteorologia, “supercèl·lula”?

L’inici de la tempesta, impressionants imatges:

Descobrim la història de na Pilar, a qui la tempesta sorprengué enmig d’una excursió per la muntanya sense un lloc per refugiar-se:

Imatges i testimonis del Port des Canonge i Son Cabaspre; com la d’en Pepe, que relata que una ràfega de vent aixecà del terra el cotxe on es refugiava.

Varen determinar en un estudi preliminar que en aquesta zona, almenys, es varen desenvolupar dos flibons i un esclafit.

Diferents treballadors públics també ens contaran com va ser la recerca a contrarellotge de possibles ferits i víctimes. El presentador Albert Ambrós i altres experts en meteorologia ens descobriran la gènesi, l’evolució i les particularitats del fenomen que, en aquest cas, afectà especialment el poble de Banyalbufar, el Port des Canonge i Son Cabaspre.

Podeu mirar el programa complet al nostre servei IB3 a la carta: https://ib3alacarta.com/tv/tempsextrem/e2Els testimonis de la torrentada de Sant Llorenç a Temps extrem