Una persona de 35 anys ha mort i una altra de 48 anys ha hagut de ser traslladada en helicòpter a l'Hospital de Can Misses, a Eivissa
L'embarcació, de prop de set metres d'eslora, ha topat contra les roques. / Foto: JAVI GONZÁLEZ
19Xoc mortal d’una llanxa a Formentera. Una persona de 35 anys ha mort aquesta matinada, després que la llanxa amb què navegava ha xocat contra les roques a l’altura de la Punta de la Gavina. Es trobava en aturada cardiorespiratòria, i, tot i que han intentat reanimar-lo, finalment ha mort. Una altra de 48 anys ha hagut de ser traslladada en helicòpter a l’Hospital de Can Misses d’Eivissa, amb un traumatisme greu a una extremitat inferior i un cop al cap, ha informat el SAMU 061.
Altres tres persones, de 24, 25 i 41 anys, han patit lesions lleus i han estat ingressats a l’Hospital de Formentera, al igual que un home de 39 anys, el qual presentava traumatisme al cap i ha estat valorat pel servei de traumatologia de Formentera. Tots quatre ja han rebut l’alta aquest horabaixa.
Fins al lloc dels fets, s’hi han personat els bombers de Formentera i el servei d’emergència del 061, que han rescatat els sis tripulants de la llanxa, tots ells de nacionalitat neerlandesa. S’ha activat el servei de suport psicològic del Consell insular.
L’avís la rebut el Servei d’Assistència Medica Urgent a les 3:45 hores de la matinada. A les quatre, els bombers han localitzat els ocupants de l’embarcació, de prop de set metres d’eslora, i els han tret de l’aigua. La persona que ha resultat morta en el lloc dels fets presentava un greu cop al cap i parada cardiorespiratòria.
Els sis implicats havien arribat a les Pitiüses per participar en una regata que se celebrava avui i havien sortit a veure l’estat de la mar. Tot apunta que l’excés de velocitat podria haver estat el motiu d’aquest accidents.
Altres accidents
El maig de 2015, tres persones varen morir ofegades després que el veler de deu metres d’eslora en què en navegaven topàs contra les roques a la zona del Caló de Sant Agustí per mor del mal temps que va sorprendre els tripulants. Altres tres persones varen patir ferides de diversa consideració. Les topades fortuïtes amb la costa formenterenca no són excepcionals: fa tres anys a Punta de Sa Pedrera, un iot va quedar per aquest motiu accidentat i semi enfonsat però cap dels ocupants resultà ferit. El mateix li va passar a un altre al pas dels Freus, prop de l’illot de s’Espardell. Altres incidents greus han tengut a veure amb els ferris que cobreixen el trajecte entre les dues Pitiüses majors. El darrer, l’agost de l’any passat, quan un de la companyia FRS va quedar encallat a l’illot dels Malvins provocant lesions a 25 persones, la més malparada, un nin de 10 anys. També el setembre de 2021, però en aquest cas a la costa de Sant Josep, una altra llanxa va xocar contra les roques als Farallons. Tres persones resultaren ferides greus. El 2014, una parella va quedar ferida greu i va haver de ser ingressada a l’UCI en col·lidir amb les pedres a Ses Margalides.
El socialista torna a Menorca per centrar-se també, segons diu, en la seva tasca d'oposició al govern insular