Viurem+els+preparatius+de+Sant+Joan+a+Son+%C3%80ngel+de+Ciutadella%2C+farem+planter+ecol%C3%B2gic+a+Maria+de+la+Salut+i+cuinarem+alberg%C3%ADnies+farcides

13 06 2024

Viurem els preparatius de Sant Joan a Son Àngel de Ciutadella, farem planter ecològic a Maria de la Salut i cuinarem albergínies farcides

Aquesta setmana, l’amo de Can Uep anirà fins a la finca de Son Àngel de Ciutadella per conèixer com van els preparatius de les festes de Sant Joan. Ajudarem en Toni Bosch, caixer pagès de tramuntana, a tondre ovelles, a donar menjar als bens i llavors coneixerem l’Home d’es Be, figura molt important el diumenge abans de Sant Joan. També coneixerem en Toni Bosch fill, que ja surt a la colcada, i recordarem amb son pare i padrí els bons moments viscuts als Jocs des Pla. I per amenitzar la rallada el cantautor ciutadellenc Bep Marquès ens cantarà el seu himne al nostre cavall menorquí.

El nostre jove pagès, en Lander, anirà a donar un cop de mà a un jove divulgador de tècniques ecològiques a la seva finca de Maria de la Salut. Li durem adob fet a la finca d’en Lander i junts prepararem la terra per llavors sembrar tomatigueres, alfabegueres i qualque ceba. També veurem diversos empelts i coneixerem la tècnica que empra.

Al rebost d’aquesta setmana, una madona, veïna de Santa Ponça, ens cuinarà unes albergínies farcides de xampinyons i formatge. Seran boníssimes!

El nostre jove youtuber, en Miquel Montoro, anirà fins a Campos per conèixer de primera mà la importància que tenen les oronelles, les falcies i els cabots per la pagesia de les nostres illes, ja que són unes excel·lents controladores de plagues.

I com cada setmana, farem gloses i dites amb el nostre mestre de mestres, en Felip Munar i Munar.

I tornarem a fer la pregunta durant el programa on podràs guanyar un lot de 13 botelles d’oli. Participa al nostre concurs a la pàgina web d’ib3.org.

Uep! Com anam? S’emet els dijous a les 22.15 h a IB3 Televisió i i en directe a la pàgina web d’IB3 i a la nostra App. A més, el podreu recuperar al nostre servei d’IB3 a la carta. Podeu interactuar a les xarxes socials amb l’etiqueta #UepIB3.Coneixerem com va l’anyada de cereals a Campos, farem feines pageses a Ciutadella i cuinarem un deliciós tiramisú de gató