X

13,6 M€ en ajudes per fomentar projectes tecnològics del sector turístic: “Les Balears ja són una Silicon Valley d’innovació turística”

Així ho ha anunciat la presidenta del Govern, Marga Prohens, en la fira internacional de turisme Fitur a Madrid

24/01/2024

13,6 M€ en ajudes per fomentar projectes tecnològics del sector turístic: “Les Balears ja són una Silicon Valley d’innovació turística”

Les Illes Balears obriran una convocatòria d’ajudes de 13,6 milions d’euros que provenen dels fons europeus per fomentar projectes tecnològics destinats al sector turístic. Així ho ha anunciat la presidenta del Govern, Marga Prohens, en el marc de la fira internacional Fitur, que se celebra des d’avui a Madrid, al recinte Ifema. Prohens ha explicat que el Govern apostarà pel sector turístic des de tres eixos: innovació, formació i sostenibilitat. Amb el primer, Prohens ha destacat el clúster tecnològic Turistec, situat al Parc Bit a Palma, per ser un referent en l’àmbit mundial: “Les Balears ja són una Silicon Valley d’innovació turística”. La Conselleria de Turisme, Cultura i Esports publicarà dues convocatòries pioneres d’ajuts per finançar projectes innovadors a través de la cooperació, amb l’objectiu de cercar, implementar i digitalitzar solucions innovadores sostenibles per als establiments turístics de les Illes Balears, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea mitjançant els fons Next Generation EU.

Sobre formació, la presidenta també ha anunciat un pla integral d’excel·lència professional en l’hostaleria liderat per la Conselleria de Turisme, però també de les conselleries d’Empresa i Treball, i d’Educació, a més de centres universitaris i superiors.

D’altra banda, es destinaran 9 milions d’euros procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència a finançar projectes per millorar l’eficiència energètica dels allotjaments turístics i per introduir l’ús d’energies renovables a les instal·lacions tèrmiques de calefacció, climatització, refrigeració, ventilació i aigua calenta sanitària, així com a les instal·lacions d’il·luminació. Prohens ha destacat que “el nostre entorn és el nostre principal atractiu i, per tant, l’hem de conservar i preservar impulsant-ne la sostenibilitat, un aspecte en el qual el sector turístic balear és capdavanter i referent, per exemple, amb l’aplicació de fórmules de circularitat”.

Notícies relacionades >

24/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris