X

Agama deixa de comprar la llet a una de les sis vaqueries de Mallorca amb la qual tenia contracte

L'explotació afectada no haurà de tirar la producció després d'arribar a un acord amb Formatges Grimalt perquè l'absorbeixi

01/10/2023

Agama deixa de comprar la llet a una de les sis vaqueries de Mallorca amb la qual tenia contracte

Miquela Valls

La central lletera AGAMA rescindeix a partir d’avui, primer d’octubre, el contracte amb una granja de Felanitx per fer viable el negoci després d’anunciar fa deu dies que té pèrdues per valor de 6 milions d’euros. Es queda així només amb cinc productors lactis de l’illa. La nota positiva és que aquesta explotació ramadera no haurà de tirar els litres de llet que avui dematí ja ha munyit de les seves vaques després d’arribar a un acord amb Formatges Grimalt des Llombards, que absorbeix la producció de l’empresa perjudicada per la reducció d’Agama.

Nou contracte

Amb tot, aquest mateix divendres els cincs ramaders que continuen venent la llet a l’antiga Associació General Agrària Mallorquina han firmat el nou contracte fins al 31 de desembre amb una disminució del 15% de la producció de cada vaqueria. Les organitzacions agràries ASAJA, UPA-AIA i Unió de Pagesos esperen que la setmana que ve hi hagi més novetats sobre les negociacions que mantenen amb l’empresa catalana Damm, propietària des del 2017 d’Agama.

Notícies relacionades >

01/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris