X

Armengol es defensa de la petició de dimissió del PP: “No deixaré que embrutin el meu nom ni la meva gestió”

Intervenció esperada, després d’estar dies en el centre de la disputa política i davant la petició de dimissió del PP

05/03/2024

Armengol es defensa de la petició de dimissió del PP: “No deixaré que embrutin el meu nom ni la meva gestió”

Francina Armengol aquest dimarts en roda de premsa al Congrés. / EFE - Javier Lizón

La presidenta del Congrés, Francina Armengol, s’ha defensat enfront de la petició de dimissió del PP, que a parer seu, “ha trencat totes les línies vermelles” en involucrar-la en la presumpta corrupció del cas Koldo per la compra de màscares: “No deixaré que embrutin el meu nom ni que el mesclin amb res que se sembli a la corrupció”. Ha afirmat que, quan presidia el Govern, no va rebre “ordres” ni “pressions” de la trama Koldo per a comprar màscares ni per a no reclamar la devolució de part del material, encara que no ha aclarit qui del Ministeri de Foment els va aconsellar contractar aquesta empresa. En tot cas, ha defensat la seva gestió i el seu bon nom deplorant tota corrupció, i ha avisat al PP que “no tot val en política” i que ha d’explicar què ha passat amb aquesta reclamació que el seu Govern va formalitzar el juliol de 2023.

En una compareixença en la cambra baixa, Armengol ha assenyalat que en aquells primers mesos de pandèmia el seu govern rebia molts noms d’empreses de diferents persones recomanant amb qui contractar i que tot això s’enviava als tècnics del Servei Balear de Salut perquè revisessin preus i materials i decidissin si contractaven o no. Segons ha explicat, una de les coses per les quals va entrar en política va ser per lluitar contra la corrupció, que és una cosa que li “repugna” i que detesta “profundament”. “Per això, no deixaré que embrutin el meu nom i no deixaré que barregin el meu nom i la meva gestió a res que se sembli a la corrupció”, ha emfatitzat, rebutjant les peticions de dimissió del PP.

Armengol ha justificat que no presentarà la seva dimissió perquè no està investigada i ha apuntat que el PP és l’únic que surt en el sumari del cas Koldo. “És com a mínim sorprenent que el que demana la meva dimissió és l’únic que surt en els sumaris”. “Jo no estic investigada, ni jo ni ningú del meu Govern i no sortim en el sumari. És que això crec que és molt important i s’han detingut 20 persones i cap de les Balears i ho dic perquè aquesta és absolutament la realitat. Per tant, el meu Govern en tot cas podria ser víctima, mai, ni còmplice ni col·laborador, mai, no sé com dir-ho més clar”, ha puntualitzat Armengol.

La presidenta del Congrés també ha asseverat que “mai” no ha donat “instrucció a ningú” del seu Govern per a contractar una empresa o una altra i ha explicat que en moments en què “tots competien amb tots” per trobar i comprar material sanitari, al Govern balear arribaven diferents noms d’empreses que posteriorment s’enviaven a l’IB-Salut. L’expresidenta del Govern ha incidit que era el Servei de Salut el que decidia tècnicament si s’havia de comprar aquest material sanitari, si es necessitava o no: “De veritat creuen que si haguéssim estat en alguna trama hauríem reclamat el material?”, ha preguntat.

Fonts del Govern balear insisteixen que les reunions eren amb càrrecs “mitjans” i “tècnics”. Armengol també ha insistit que en el traspàs de poders al nou govern del PP es va informar de la reclamació d’una part de la comanda de les màscares que eren de pitjor qualitat que les demandades i que es va iniciar el 6 de juliol de 2023. “Es fa el traspàs i es donen explicacions”, ha reiterat, si bé a l’entorn del Govern balear es puntualitza que la informació se’ls va traslladar en un ‘pendrive’. “Ha de ser el Govern actual el que expliqui què va passar amb aquest expedient”, ha demanat Armengol, després de conèixer-se que la reclamació caducava al cap de sis mesos de ser iniciada, és a dir des de juliol de 2023. Quant a la reclamació posada tres anys després de comprovar-se que les màscares no eren de la qualitat demandada, Armengol ha assenyalat la “lentitud de les administracions”, “infinitament més del que jo volgués en aquells moments”.

Notícies relacionades >

05/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris