Com+fer+uns+esqueixos+de+roman%C3%AD%2C+a+%26apos%3BUep%21+Com+anam%3F%26apos%3B

01 03 2023

Com fer uns esqueixos de romaní, a ‘Uep! Com anam?’

L’amo de Can Uep!, en Toni Ballador, va anar fins a la finca d’es Pujol de Maria de la Salut per ajudar amb les feines de camp. Varem collir les restes de poda de les oliveres i les varem capolar amb l’ajuda d’un tractor. Llavors varem veure que fan amb el pinyol d’oliva triturat que treuen de la tafona quan fan l’oli i finalment varem acabar les tasques berenant amb família de productes de la finca.

En Lander, va anar a visitar a uns pagesos de tota la vida de Porreres. Els varem ajudar a sembrar cols, i a passar el tractor per poder treure amb facilitat les pastanagues. Varem conèixer també als pares de l’amo que passen el temps ajudant a fer manats de grells i varem escoltar com varen viure la pagesia anys enrere.

Al rebost d’aquesta setmana, una veïna i actual cuinera d’un celler molt conegut de Sineu, ens va cuinar un plat d’hivern, peus de porc.

El nostre jove youtuber en Miquel Montoro, ens va explicar com fer uns esqueixos de romaní i els beneficis que ens poden aportar.

I com cada setmana, farem gloses i dites amb el nostre mestre de mestres, en Felip Munar i Munar.

Recupera el capítol complet al servei a la carta: Uep! Com anam? Ep. 591 Coneixerem els secrets d’una bodega centenària, ajudarem a una família menorquina ben pagesa i coneixerem tècniques de poda 


Truarem i cuinarem amb un matrimoni de Manacor, farem feines a la vaqueria de Binixabó i coneixerem la finca  


De vell llop de mar a pagès silvestre d’Algaida 


Un forner ens cuina unes coques de patata com es feien un temps