De+vell+llop+de+mar+a+pag%C3%A8s+silvestre+d%26apos%3BAlgaida

13 02 2023

De vell llop de mar a pagès silvestre d’Algaida

Recupera el darrer programa: Uep! Com anam? Cap. 590

A Uep! Com anam? l’amo de Can Uep!, en Toni Ballador, ha anat fins a Manacor per ajudar a un matrimoni amb les feines del camp. Han sembrat cols, enciam i una primera tongada de 400 cebes. Finalment, ens han cuinat unes delicioses panades a l’estil murcià que gaudiran tots plegats a la calor de la xemeneia.

En Lander, ha anat a cercar la fogassa que va fer a la vaqueria de Binixabó d’Alaior ara fa quatre mesos, però abans haurà de carregar els formatges frescs per dur-los cap a l’assecador de Torralba i traure les vaques a pasturar. Ens han mostrat unes cabres recent nades i els hi he donat menjar. També, han untat amb oli les peces de formatge perquè no treguin floridura i agafin aquesta textura tan característica del formatge menorquí.

A Algaida hem conegut un home que ha dedicat tota la seva vida a la mar, però que ha cercat terra ferma per la seva jubilació. Ens ha mostrat la seva finca i ens ha explicat el projecte que vol fer realitat transformant la zona en bosc i arbres fruiters.

I com cada setmana, farem gloses i dites amb el nostre mestre de mestres, en Felip Munar i Munar.Un forner ens cuina unes coques de patata com es feien un temps


Porcells i carabasses de can Miquel Montoro 


Xisco Barceló té un hort amb tomatigueres de fins a 2 metres d’alt