societat

De l’obligació a la recomanació: el Govern demana als ciutadans que es vacunin si assisteixen a un esdeveniment cultural o esportiu

És la resposta que ha donat el Consell de Govern al Tribunal Superior de Justícia que ahir va tombar el certificat sanitari per a aquests supòsits


El Govern recomana als ciutadans estar vacunats, haver passat la Covid els 6 mesos anteriors o fer-se una prova PCR per assistir a grans esdeveniments esportius i culturals. És la resposta que ha donat el Consell de Govern al Tribunal Superior de Justícia que ahir va tombar el certificat sanitari per aquests supòsits. Es passa així de l’obligació a la recomanació.

En el cas de les residències de gent gran i persones dependents, l’executiu celebra l’aval del Tribunal Superior. I respon a la interlocutòria que titlla de radicals les mesures proposades pel Govern. Amb la publicació al BOIB, per tant, entra en vigor el certificat Covid per als visitants de les residències durant el termini d’un mes.

S’aprova també la limitació de la cabuda en esdeviments esportius, que a partir del primer de setembre podran ser de fins a 3 mil persones. I en cas de superar-se aquesta xifra, se n’haurà de demanar una autorització a la Direcció General d’Esports.

Quant el sector cultural, les activitats podran ser d’un màxim de 500 persones en espais tancats i 2500 a l’aire lliure, amb la possibilitat d’ampliar-se prèvia autorització. En tots els casos, el Govern recomana la designació d’una persona com a responsable Covid per informar els assistents de les mesures de seguretat.


On i com sol·licitar el Certificat Covid Digital UE?
Govern i promotors d’espectacles es reuniran aquest dimarts per esclarir dubtes sobre l’ús del certificat covid
Armengol demana que es pugui exigir el certificat Covid a Balears

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El propietari de l’edifici okupa del carrer Manacor accedeix a tapiar totes les entrades

Detingut un jove de 20 anys per l'incendi d'ahir de l'edifici okupa a Palma

El Govern condiciona l’obertura de discoteques a que el TSJIB autoritzi demanar el certificat-covid

Podran obrir fins a les 05 hores i l’aforament màxim permès serà del 75%, amb els clients asseguts per beure...

“A diferència del que passa aquí, on has de demanar ser atès en català, el Canadà ofereix ser atès en francès o anglès, abans de demanar-ho”

El sociolingüista Isidor Marí explica el principi d'oferta activa de les llengües oficials en contraposició al de disponibilitat passiva, que...

Tancats a Austràlia des que va esclatar el coronavirus: “Fa tres anys que no veig la meva família i no podem anar a cap banda”

La situació creada pel coronavirus ha deixat moltes persones aïllades a l'altre costat del món. Un any i mig després...