X

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 90: Gairebé 11.000 turistes arribaran a les Illes des de 5 aeroports alemanys amb la prova pilot del Govern balear

L’estada mínima haurà de ser de 5 nits i tots els passatgers hauran de mostrar el bitllet d’anada i de tornada

12/06/2020

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 90: Gairebé 11.000 turistes arribaran a les Illes des de 5 aeroports alemanys amb la prova pilot del Govern balear

EFE/Rodrigo Jiménez

El Ministeri de Sanitat ha publicat l’ordre per la qual autoritza el pla pilot de turisme a Balears, que recull 47 vols des de diferents aeroports alemanys cap a les Illes, la majoria (38) seran amb destinació a Mallorca, vuit connexions són amb Eivissa i només es preveu un vol a Maó. Així es desprèn del Butlletí Oficial de l’Estat, que avui dematí ha publicat els detalls del pla, que comença aquest dilluns.

Aquests vols estan programats entre el 15 i el 30 de juny. Per al pròxim dilluns hi ha dos vols programats des de Frankfurt i Dusseldorf a Palma; el primer vol confirmat a Eivissa, des de Dusseldorf, serà el dimecres 17 de juny; i l’únic vol confirmat amb Maó serà el 27 de juny. Es preveu que Menorca rebi 180 dels prop d’11.000 turistes alemanys. 

Cal recordar que des del Govern reconeixien que el mercat alemany és majoritari a Mallorca però no té tanta presència en les altres illes, per la qual cosa han expressat la seva voluntat de treballar perquè es comercialitzin vols que permetin un repartiment més equilibrat de visitants entre les diferents illes.

El text recull també que l’estada mínima haurà de ser de 5 nits i que tots els passatgers hauran de demostrar tenir bitllet d’anada i tornada.

A més, es detallen els controls de seguretat i les mesures de seguiments dels turistes. Les aerolínies facilitaran les dades dels passatgers a les autoritats per poder fer-ne un seguiment. Les companyies aèries també hauran d’informar del nombre màxim de places diàries que pretenguin comercialitzar dins del corredor turístic segur i facilitar el formulari de salut pública per  localitzar als passatgers (Passanger Location Card).

A l’aeroport d’arribada, el personal de Sanitat Exterior durà a terme els controls sanitaris necessaris, la qual cosa inclourà el control documental sobre la base de la Passanger Location Card i qualsevol altre que s’estimi oportú.

A l’Ordre s’estableix a més que, a partir d’aquest mateix divendres, quedaran exceptuats de complir quarantena a la seva arribada a Espanya els treballadors transfronterers, transportistes i les tripulacions; els professionals sanitaris que es dirigeixin a exercir la seva activitat laboral, sempre que no hagin estat en contacte amb persones diagnosticades de coronavirus; persones que accedeixin al territori nacional a través del corredor turístic cap a Balears per l’aixecament parcial de fronteres interiors, i els ciutadans dels Estats membres o Estats associats Schengen que es desplacin a Espanya per participar en una operació de l’Agència Europea de la Guàrdia de Fronteres i Costes.

PALLADIUM AVANÇA L’OBERTURA DEL SEU HOTEL A EIVISSA:

La cadena Palladium Hotel Group ha anunciat la seva adhesió al pla pilot del Govern per rebre turistes internacionals. Avançarà així al 26 de juny l’obertura del Grand Palladium Palace Eivissa Resort & Spa, inicialment prevista per al juliol.

El grup hoteler eivissenc, que pertany a Grup Empreses Matutes, ha assenyalat en un comunicat, que amb la posada en marxa de l’establiment situat a la Platja d’en Bossa, s’oferirà també la possibilitat a viatgers espanyols d’allotjar-se en aquest hotel una vegada hi hagi mobilitat nacional.

FORMENTERA CAP A LA NOVA NORMALITAT:

Formentera romandrà una setmana més a la fase 3, tot i haver complert ja 15 dies. La presidenta del consell formenterer, Alejandra Ferrer, ha justificat aquesta decisió en el fet que l’illa no pot avançar per sí sola.

Formentera, diu, ja ha realitzat la seva desescalada local i ara cal que sigui el Govern balear qui ho prepari tot per passar a la nova normalitat. En aquest sentit, ha dit Ferrer, fan feina conjuntament amb l’executiu autonòmic en els diferents protocols per passar tots junts a aquesta darrera fase.

EDUCACIÓ:

El Ministeri i les comunitats autònomes han acordat en la Conferència Sectorial d’Educació 14 punts per a preparar el curs que ve. Entre els objectius, la màxima presencialitat, normalitat i seguretat.

Els centres disposaran d’un pla d’inici de curs amb la nova organització del centre i l’administració farà feina per a que s’oferesquin els serveis complementaris habituals de transport i menjador i s’adaptaran els programes didàctics per recuperar els aprenentatges imprescindibles no aconseguits fins ara.

Quan a l’esborrany del Ministeri que estableix grups de màxim 20 alumnes i distàncies entre les taules, el conseller d’Educació, Martí March ha explicat que és només una proposta que s’ha de treballar i modificar, si cal.

DIAGNÒSTIC DE LA COVID-19:

Els hospitals de les illes podran duplicar, a partir d’ara, el nombre de PCR i arribar a les 10.000 proves diàries. El servei de Salut ha invertit 600.000 euros en la compra de material tecnològic per als laboratoris de microbiologia. Salut preveu que puguin ser fins a 20.000 en cas de necessitat.

Amb tot, creuen que no és necessari aplicar aquesta tècnica diagnòstica als turistes que arribin amb el pla pilot, ja que serien poc fiables. La Conselleria de Salut creu que serà suficient mantenir els controls actuals, i ja preparen un dispositiu per si es detecta un cas entre els visitants.


Un sol vol confirmat a Menorca per portar turistes alemanys a la prova pilot
Consulta aquí el BOE amb la normativa que regula els corredors turístics a les Illes Balears
Armengol diu que fa tot el possible perquè una part dels 10.900 turistes alemanys vagin a Menorca

12/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT