societat

El BOIB publica les noves restriccions a Mallorca i Eivissa per frenar la pandèmia

A les residències es permetrà, de manera excepcional, la visita a persones que pateixen una malaltia crònica avançada


El BOIB ha publicat avui les noves restriccions sanitàries establertes per la Conselleria de Salut i Consum a Mallorca i Eivissa per tractar de frenar els contagis. Afecten principalment l’àmbit social i familiar.

La novetat publicada avui al BOIB i que afecta totes les Illes interessa el col·lectiu més vulnerable: el de la gent gran. A partir d’ara, a les residències es permetrà de manera excepcional la visita a persones que pateixen una malaltia crònica avançada, o que es troben als seus darrers moments de vida.

La resta de mesures ja afecten només Mallorca i Eivissa. Es redueix a sis el nombre de persones que es poden reunir per dinar o sopar, per exemple. Aplicable, per cert, als dinars amb companys de feina o de classe. Però si a una família són més de sis, podran seguir fent vida tots plegats.

Pel que fa a noces, batejos o comunions, a partir de l’1 de novembre sols es podran ajuntar 25 persones a interiors, i 50 a exteriors. Però es recomana que, si és possible, s’ajornin.

Als llocs de culte també hi ha limitacions: només un 30 per cent de capacitat, i s’hi prohibeix cantar. El Bisbat de Mallorca estudia la normativa i encara no ha donat cap directriu a les esglésies de l’illa. El Bisbat d’Eivissa, en canvi, ha traslladat la recomanació a les seves esglésies.

Finalment, també hi ha canvis al sector de la restauració: A Mallorca i Eivissa, no estarà permès el consum a barres de bars i restaurants.


Les noves restriccions al BOIB: reunions de 6 persones, aforaments del 30% i prohibit l’ús de la barra a bars i restaurants (entre altres)
La restauració, preocupada per les noves restriccions
La Seu continuarà amb cançons a les misses tot i la recomanació de Salut
Nou règim de visites a les residències

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Guillem mas forteza 25/10/2020

    Si una familia convivens son 5. Es padrins i els podrán fer una visita? Perque amb aquest cas, ja serien 7. Es aixi que se compta?

Cercador |


més contingut relacionat

Maó incideix en la importància de conscienciar la joventut per erradicar la violència masclista

L'Ajuntament ha fet un manifest denunciant el llenguatge sexista que impera a la societat actual

Els Reis d’Orient arribaran enguany a Alaior amb cotxes descapotables

També ho faran així a Maó, Ciutadella i Es Mercadal

La venda de dècims del Sorteig de Nadal cau fins a un 30% a Eivissa

'Loteries i apostes' ha consignat gairebé 6 milions i mig d'euros a les administracions Pitiüses per al Sorteig de Nadal,...

Augmenta la venda de lents de contacte i els gels antibaf per mor de l’ús de la mascareta

Els avenços en lents de contacte han fet passes de gegant els darrers anys i ara ja se'n venen de bifocals