societat

El BOIB publica les noves restriccions a Mallorca i Eivissa per frenar la pandèmia

A les residències es permetrà, de manera excepcional, la visita a persones que pateixen una malaltia crònica avançada


El BOIB ha publicat avui les noves restriccions sanitàries establertes per la Conselleria de Salut i Consum a Mallorca i Eivissa per tractar de frenar els contagis. Afecten principalment l’àmbit social i familiar.

La novetat publicada avui al BOIB i que afecta totes les Illes interessa el col·lectiu més vulnerable: el de la gent gran. A partir d’ara, a les residències es permetrà de manera excepcional la visita a persones que pateixen una malaltia crònica avançada, o que es troben als seus darrers moments de vida.

La resta de mesures ja afecten només Mallorca i Eivissa. Es redueix a sis el nombre de persones que es poden reunir per dinar o sopar, per exemple. Aplicable, per cert, als dinars amb companys de feina o de classe. Però si a una família són més de sis, podran seguir fent vida tots plegats.

Pel que fa a noces, batejos o comunions, a partir de l’1 de novembre sols es podran ajuntar 25 persones a interiors, i 50 a exteriors. Però es recomana que, si és possible, s’ajornin.

Als llocs de culte també hi ha limitacions: només un 30 per cent de capacitat, i s’hi prohibeix cantar. El Bisbat de Mallorca estudia la normativa i encara no ha donat cap directriu a les esglésies de l’illa. El Bisbat d’Eivissa, en canvi, ha traslladat la recomanació a les seves esglésies.

Finalment, també hi ha canvis al sector de la restauració: A Mallorca i Eivissa, no estarà permès el consum a barres de bars i restaurants.


Les noves restriccions al BOIB: reunions de 6 persones, aforaments del 30% i prohibit l’ús de la barra a bars i restaurants (entre altres)
La restauració, preocupada per les noves restriccions
La Seu continuarà amb cançons a les misses tot i la recomanació de Salut
Nou règim de visites a les residències

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Guillem mas forteza 25/10/2020

    Si una familia convivens son 5. Es padrins i els podrán fer una visita? Perque amb aquest cas, ja serien 7. Es aixi que se compta?

Cercador |


més contingut relacionat

La nova llei de Consum preveu sancions de fins a un milió d’euros per a les infraccions molt greus

El Govern prepara una actualització de la normativa vigent per castigar amb molta més duresa la vulneració dels drets dels...

Les aglomeracions a la Serra de Tramuntana no aturen

Els batles de la zona es continuen queixant de l'afluència de persones i vehicles