X

El Consell de Mallorca afegirà un carril més a dos trams de la Via de Cintura per desembossar el trànsit

Entre la incorporació de l'autopista d'Inca i la sortida a la carretera de Valldemossa, l'any passat hi varen passar de mitjana 177.015 vehicles al dia

09/09/2023

El Consell de Mallorca afegirà un carril més a dos trams de la Via de Cintura per desembossar el trànsit

Miquela Valls

Les dues primeres actuacions de gran importància que implementarà el departament insular de carreteres de Mallorca, per millorar els accessos a la Via de Cintura en sentit Andratx són sumar un tercer carril abaix del pont de la rotonda de Can Blau; i en la mateixa línia, una mica més endavant, afegir un quart carril des de la incorporació de l’autopista d’Inca fins a la sortida de la carretera de Valldemossa per contribuir a descongestionar aquest tram. Es tracta de redistribuir l’espai existent.

Segons les xifres oficials d’intensitat mitjana diària (IMD), per aquest punt, l’any passat hi varen passar de mitjana 177.015 vehicles al dia. Són 8.000 vehicles més que el 2021. I 20.000 més que el 2013, gairebé fa una dècada.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, assegura que no seran les úniques actuacions del Pla de Mobilitat que prepara la institució insular. Esperen a conèixer les dades de l’estudi de càrrega que han encarregat recentment per saber el nombre exacte de vehicles que circulen per les carreteres de l’illa. Serà llavors quan es faci la diagnosi completa per prendre altres mesures conjuntament amb la Direcció General de Mobilitat del Govern, la DGT, Autoritat Portuària, així com el sector del lloguer de vehicles, taxis i transportistes. Amb totes les dades i visions es prendran les decisions oportunes per adobar la situació de col·lapse que pateixen molts d’indrets viaris.

Punts negres a la xarxa viària

Una altra de les primeres tasques que es duran a terme serà adobar el punt negre d’on acaba el segon cinturó a l’altura de Son Ferriol, on hi ha els depòsits de gas, i on s’han produït diversos accidents mortals. Els serveis d’explotació del Consell de Mallorca tenen una actuació prevista per millorar la incorporació i la sortida de la via connectora, mitjançant l’adequació de la rasant.

Un altre dels anuncis de Rubio és que en funció de les peticions dels batles no descarta recuperar les 20 rondes de circumval·lació que el pacte va eliminar l’anterior mandat insular amb l’aprovació definitiva de la modificació 3 del Pla Territorial. Són les variants previstes a Campos, Can Picafort, Artà sud, Andratx est, Calonge i s’Horta Sud, els Llombards, Llucmajor nord, Cas Concos, Petra sud i nord, Sencelles, Sineu, Muro, Santa Eugènia, Manacor oest i sud, ses Salines, Porto Cristo, Felanitx i Alcúdia nord, que es podrien reactivar si hi ha la demanda per part dels governs municipals.

Notícies relacionades >

09/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris