X

El GOB qualifica de “suïcidi” la possible construcció d’una dessaladora al llevant de Menorca

Assegura que serveix per justificar futurs creixement urbanístics sense abordar la veritable qüestió, que és la reducció del consum i el malbaratament d'aigua

15/03/2024

El GOB qualifica de “suïcidi” la possible construcció d’una dessaladora al llevant de Menorca

Imatge d'arxiu.

Els ecologistes consideren que la infraestructura suposa una solució temporal, que no fa més que posposar les decisions que afecten a la reducció del consum d’aigua. Defensen que l’aigua dessalada té un cost energètic molt elevat i que també suposarà un increment de les tarifes per als ciutadans, la qual cosa no sol agradar als polítics.

A més, posen d’exemple el que ha succeït a Ciutadella, on la dessaladora existent ha permès el creixement urbanístic. De fet, el Pla de Gestió Sostenible de l’Aigua i d’Emergència per Sequera, que s’està tramitant, preveu un creixement residencial que també suposa un major consum d’aigua. Contempla per al 2031 el funcionament al 100% de la planta dessaladora i l’extracció dels pous de més del 100% de la seva capacitat, la qual cosa empitjorarà encara més l’estat de l’aqüífer.

Per als ecologistes la política d’aigua s’ha de centrar en la racionalització del recurs. Per això aposten per tarifes desincentivadores, deixar de tenir gespa als jardins, controlar els grans regadius i arranjar les fuites d’aigua.

Aquesta setmana la junta de batles de Menorca h demanat el Govern que elabori un estudi d’alternatives per millorar la qualitat de l’aigua de l’illa, entre els quals inclou la constucció d’una nova planta dessaladora.

Notícies relacionades >

15/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris