X

El Govern alerta que el retard de l’Imserso pot provocar tancaments d’establiments

Desenes d'hotels i unes 150.000 estades, pendents de l'inici del programa que podria començar amb 3 mesos de retard

12/09/2023

El Govern alerta que el retard de l’Imserso pot provocar tancaments d’establiments

Guillermo Gayà

El Govern ha mostrat la seva preocupació pel nou retard dels viatges de l’Imserso, que podria ocasionar el tancament d’establiments turístics a partir de l’octubre. En un comunicat, la Conselleria de Turisme alerta que el nou retard podria ocasionar el tancament d’establiments i la manca d’activitats especialitzades entre els mesos d’octubre a desembre, un període clau per mantenir l’activitat econòmica i l’ocupació.

La suspensió cautelar dictada pel Tribunal Administratiu de Recursos Contractuals és conseqüència de l’admissió de les impugnacions presentades pels tres grups que varen perdre l’adjudicació: Soltour (el turoperador de grup balear Piñero), Nautalia i Mundiplan. La companyia guanyadora, la mallorquina Ávoris, es va adjudicar el passat mes de juliol els tres lots del programa per primera vegada a la història.

El sector turístic tem que tot plegat retardi tres mesos l’inici del programa, que suposa l’arribada d’uns 150.000 turistes a les Illes, i en el qual participen desenes d’hotels, especialment de Menorca i Mallorca.

En els darrers anys, l’Imserso ha anat perdent importància, en paral·lel amb les queixes dels hotelers per la poca rendibilitat d’aquestes estades subvencionades. Malgrat això, diverses patronals turístiques han alertat de les pèrdues que causarà el retard.

Notícies relacionades >

12/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris