X

El govern central denega la declaració de zona catastròfica pel cap de fibló de l’agost passat

La Conselleria de Medi Ambient ha netejat i assegurat els marges de la carretera i ha fet biomassa dels pins caiguts

21/01/2021

El govern central denega la declaració de zona catastròfica pel cap de fibló de l’agost passat

16

El govern central ha denegat la declaració de zona greument afectada per una catàstrofe a l’àrea de la serra de Tramuntana on es produí el cap de fibló l’agost de l’any passat: “Cauen 30.000 arbres en el Parque del Retiro de Madrid i tothom es mobilitza per declarar la zona com a catastròfica i aquí en cauen 600.000 o 700.000 i ens quedam sense declaració. No podem estar molt contents”, ha criticat Mateu Ferrà, batle de Banyalbufar.

Delegació de govern central a les Balears argumenta que l’afectació de la tempesta damunt Banyalbufar, Valldemossa i Esporles no reuneix els requisits per a concedir la declaració, perquè Balears no decretà el nivell 2 d’alerta, només l’1. Així que no arribaran ajudes per aquesta via.

Fa gairebé 5 mesos d’aquell fenomen que deixà un paisatge desolador. Avui dia la fotografia no ha canviat gaire, perquè la feina és aclaparadora. Però sí que se n’ha fet molta. Pensem que el cap de fibló devastà més de 700 hectàrees de pinar.

En una primera fase s’han assegurat i netejat els marges de la carretera i s’ha capolat la llenya de 13.000 arbres per fer-ne biomassa. Un dels efectes, ja es veu, per exemple al camí de la volta des general, entapissat ara de la fusta ja triturada.

Ara comença la segona fase de restauració forestal: “Seguirem potenciant la creació d’infraestructures per contenir incendis”, ha explicat el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir. En total, el Govern haurà gastat al voltant d’un milió d’euros en el restabliment del paisatge arrasat.

21/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT