També han explicat als encarregats de la investigació tots detalls dels desapareguts
El Govern crida als familiars de víctimes del franquisme a Manacor per recollir mostres d’ADN
Vint representants familiars de víctimes del franquisme han estat citats al Museu d’Història de Manacor perquè els facin una prova d’ADN i així comprovar si els esquelets trobats en la darrera excavació al cementeri de Son Coletes corresponen als seus familiars. Aranzadi també enviarà el conjunt d’elements per a la presa de mostres a cinc famílies que resideixen fora de Mallorca i recollirà la mostra del domicili d’una altra persona que és molt gran. Així mateix, els familiars han explicat als encarregats de la investigació tots detalls dels familiars desapareguts, la majoria d’ells ja repadrins dels presents..
El degoteig durant tot el dematí ha estat constant i seguirà fins a les 18.30 h del capvespre. Tant el Govern com els tècnics d’Aranzadi fan una crida perquè si algú creu que podria tenir qualque familiar implicat en qualque desaparició, els contacti a través del correu electrònic memoria@dgmemoria.caib.es o del telèfon 971 17 78 60, de dilluns a divendres, de 9 h a 13 hores. L’objectiu és recopilar la major informació possible sobre familiars de represaliats i represaliades a Son Coletes, una informació que pot resultar cabdal en el procés d’identificació de les víctimes que s’han localitzat fins avui en les dues fases d’intervenció que s’han duit a terme al cementeri de Manacor ‒dins el segon i tercer Pla de Fosses del Govern de les Illes Balears‒, coordinades i aprovades per la Comissió de Fosses i Desapareguts.
Durant la segona fase d’intervenció a Son Coletes, entre els mesos d’octubre i desembre del 2021, s’han excavat set fosses i s’han exhumat les restes d’un mínim de 54 víctimes. Una xifra que podria augmentar amb l’estudi antropològic que s’està duent a terme aquests dies en les mateixes instal·lacions del cementeri de Manacor. A aquest balanç se sumen els resultats de la primera intervenció duita a terme l’any 2020, en la qual es varen localitzar restes de fins a 25 víctimes, cinc de les quals s’han pogut identificar i retornar a les seves famílies.
Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de l’Associació Memòria de Mallorca, el Comitè de Son Coletes, el Consell de Mallorca, el Museu d’Història de Manacor i dels ajuntaments de Manacor, Porreres, Vilafranca de Bonany, Algaida, Artà, Felanitx, Sant Llorenç des Cardassar, Son Servera i Petra.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu