X

Es reprèn el judici contra Penalva i Subiran pel cas Cursach

Avui continuaran declarant els testimonis, que ho faran previsiblement fins dia 15

04/09/2023

Es reprèn el judici contra Penalva i Subiran pel cas Cursach

Manuel Penalva i Miquel Àngel Subirán asseguts al banc dels acusats.

Redacció

Avui dilluns es reprèn el judici contra l’exfiscal Miguel Angel Subiran i l’exjutge Manuel Penalva. Ha estat una aturada d’un mes i mig i avui continua amb més declaracions de testimonis. Recordem que la Fiscalia demana per a ells 118 i 121 anys de presó, respectivament. El Tribunal Superior de Justícia reprèn aquest cas. Es jutja no només l’exjutge Penalva i l’exfiscal Subirán, sinó també quatre policies del Grup de Blanqueig de Capitals. Avui continuaran declarant els testimonis, que ho faran previsiblement fins dia 15. Després, es presentaran els informes tant d’acusació com de defensa. Finalment, els acusats tendran dret a manifestar la seva darrera paraula.

Aquest judici va començar el mes de juny. Es jutgen les presumptes irregularitats en el cas Cursach i va començar amb una sol·licitud de nul·litat del procés per part de les defenses. Ho feren acollint-se a unes suposades proves falses. Algunes d’elles, el rastreig de les telefonades i els mòbils intervenguts a dos periodistes. El judici va continuar, això sí, anul·lant part de les proves aportades per les acusacions.

En el torn de declaració dels acusats, tant l’exjutge Penalva com l’exfiscal Subirán varen defensar la seva actuació en el cas Cursach en tot moment. També declararen els policies imputats en aquest cas, relats que continuaran durant diverses sessions. I, com deim, des d’avui continuaran declarant els testimonis relacionats amb aquesta trama.

En el seu escrit d’acusació, la Fiscalia atribueix a Penalva i Subiran els delictes de revelació de secrets, obstrucció a la justícia, detenció il·legal, prevaricació i inducció al fals testimoni. A més de les penes de presó, de 121 i 118 anys, respectivament, demana per a ells 162 anys d’inhabilitació. La Fiscalia també demana penes de presó que sumen els 340 anys entre tots els policies acusats del Grup de Blanqueig de Capitals de la Policia Nacional.

Notícies relacionades >

04/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris