Illencs+a+Istanbul%2C+la+ciutat+de+les+mil+i+una+nits

22 04 2024

Illencs a Istanbul, la ciutat de les mil i una nits

La nova entrega d'”Illencs pel Món” ens du a un dels encreuaments culturals més fascinants del planeta: Istanbul, la ciutat que es troba entre dos continents.

En aquest episodi especial, explorarem la vida d’illencs que han fet de la metròpoli turca la seva llar, compartint les seves experiències úniques, els reptes que han superat i les alegries que han descobert en aquesta encantadora ciutat.

Na Marga, periodista convertida en professora d’espanyol, ens obrirà les portes de la seva nova vida a Istanbul, i ens revelarà com el consell d’un antic cap va marcar l’inici d’una aventura de més d’un any, que l’ha captivada amb els seus encants i desafiaments. La seva passió per aprendre i adaptar-se a una nova cultura és un testimoni del poder de l’exploració i l’obertura a noves experiències.

El pare Andreu Vicens, missioner des de fa quatre dècades, ens narrarà la seva vida dedicada a la comunitat cristiana a Istanbul. La seva experiència com a pont entre cultures i religions diferents subratlla la possibilitat de trobar terreny comú i calidesa en la diversitat. A més, ens explicarà algunes de les anècdotes que va viure amb el papa Francesc a la seva visita a Turquia l’any 2014.

Finalment, na Sara, una illenca amb arrels sirianes, ens compartirà la seva perspectiva única com a mestra i mare, lluitant per integrar-se i construir una vida per a la seva família en aquesta ciutat vibrant. La seva història és una reflexió sobre identitat, pertinença i els desafiaments de la immigració en un entorn complex.

Aquest episodi d’Illencs pel món és una invitació a submergir-se en les històries de compatriotes que han trobat a Istanbul no només un lloc on viure sinó un espai per créixer, somiar i connectar-se amb històries i cultures que traspassen fronteres. Acompanyeu-nos en aquest viatge al cor de Turquia, on la tradició i la modernitat conviuen en una harmoniosa contradicció.

Illencs pel món” és un espai de viatges que a cada capítol visita a un grup de balears que viuen a un altre país del món. Serà cada diumenge a partir de les 21.40 h a IB3 Televisió; i després de cada emissió, estarà disponible a https://ib3alacarta.com/play/tv/illencspelmon on el podreu mirar en qualque moment i lloc des del vostre dispositiu favorit.Illencs al cor de Suècia: entre la modernitat de Malmó i l’encant de Lund


Illencs a Tolosa, la joia d’Occitània


Illencs a la ciutat de les llegendes