Illencs+a+Vars%C3%B2via%2C+el+ressorgiment+d%26apos%3Buna+ciutat

28 06 2024

Illencs a Varsòvia, el ressorgiment d’una ciutat

Varsòvia, capital de Polònia, és una ciutat que va ressorgir amb força després de les devastacions de la Segona Guerra Mundial. Avui, aquesta metròpoli és un centre cultural i econòmic que atrau gent de tot el món. En aquest episodi d'”Illencs pel món”, la presentadora Jero Mut viatja a Varsòvia per descobrir com és la vida per als illencs que han fet d’aquesta ciutat la seva nova llar.

Illencs com n’Adam, encara que nascut a Polònia, ha viscut tota la seva vida a Mallorca fins que, fa cinc anys, es va traslladar a Varsòvia per una oferta de feina. Actualment, és pilot d’aviació comercial de passatgers a una companyia nacional polonesa. Adam ens explica com ha estat l’adaptació a la cultura polonesa i les dificultats que ha afrontat, especialment el clima i la mentalitat polonesa més tancada. Tot i que enyora molt la família, els amics, el clima i les platges de Mallorca, Adam manté la convicció que sempre es pot tornar a casa.

En Carlos és un enginyer informàtic d’Eivissa que ha viscut en diversos països abans d’arribar a Varsòvia. Amb un extens currículum internacional que inclou Madrid, Washington DC, Holanda, Anglaterra i Singapur, Carlos destaca la importància de mantenir el contacte amb les seves arrels eivissenques. Tot i els desafiaments, ha trobat un equilibri entre la seva vida professional i personal, i s’ha adaptat a la nova cultura polonesa.

En Nahuel va néixer a Eivissa, però s’ha criat a Mallorca. Va arribar a Polònia per amor i es va quedar a Varsòvia. Enginyer musical i multifacètic, Nahuel, també conegut com a Ibizaboy, ha treballat en diversos camps, des de la cuina fins a la ciberseguretat, i ara es dedica a la música com a DJ i cantant. Tot i trobar a faltar el clima, la mar i la gent de les Illes Balears, Nahuel ha trobat el seu lloc a Varsòvia, on ha après a apreciar la diversitat cultural de la ciutat.

Els illencs han trobat a Varsòvia una ciutat que, malgrat el seu clima dur i la seva història tumultuosa, ofereix una rica experiència cultural i moltes oportunitats. Han aconseguit adaptar-se gràcies a la seva resiliència i a la calidesa de la comunitat local. Han après a apreciar tant la gastronomia local, com els espais verds, els esdeveniments culturals i la forta sensació de comunitat que caracteritza la vida a Varsòvia. Aquest episodi il·lustra perfectament com l’esperit illenc es manté fort i viu, fins i tot en un entorn tan diferent com el de la capital polonesa.

Illencs pel món‘ s’emet els diumenges a les 21.40 h a IB3 Televisió i en directe a la pàgina web d’IB3 i a la nostra app. A més, el podreu recuperar al nostre servei d’IB3 a la carta. Podeu interactuar a les xarxes socials amb l’etiqueta #IllencsPelMónIB3.Illencs a Niça, descobrint la Joia de la Riviera Francesa


Illencs entre muntanyes al país veí