Illencs+entre+muntanyes+al+pa%C3%ADs+ve%C3%AD

01 06 2024

Illencs entre muntanyes al país veí

Andorra, el petit país situat al cor dels Pirineus, ens obre les portes per descobrir com alguns illencs han fet d’aquest indret la seva llar. En aquest capítol, coneixerem tres balears que han trobat a Andorra un lloc per desenvolupar-se tant personalment com professionalment.

En Rubén Bover, capità del Futbol Club Andorra, va arribar fa cinc anys i mig després que Gerard Piqué comprés el club. Aquest jugador de futbol ha recorregut mig món, però sempre enyora la seva família, els amics i el sol de Mallorca. Tot i que s’ha adaptat bé a la vida a Andorra, espera tornar a Mallorca un cop acabi la seva carrera.

En Lluc va arribar a Andorra fa cinc anys per amor, després de conèixer la seva dona andorrana a Palma. Treballa com a comptable en una assessoria fiscal i aprecia les oportunitats laborals que ha trobat al Principat. Enyora la mar i la seva família, però està content amb la vida que ha construït aquí.

En Chechu va arribar a Andorra l’agost del 2022 per una oferta de feina. Tot i que la seva carrera l’ha portat lluny de casa durant gairebé 10 anys, encara troba difícil estar lluny de la seva família i el clima de les Balears. Tot i això, valora molt l’experiència de viure i jugar a Andorra.

En aquest capítol, visitarem llocs emblemàtics com Andorra la Vella, amb el seu centre històric i vida comercial vibrant; Caldea, un dels balnearis d’aigües termals més grans d’Europa situat a Escaldes-Engordany; Canillo, un poble que combina natura i cultura amb llocs d’interès com el mirador Roc del Quer i el pont Tibetà; el santuari de Meritxell, el temple religiós més important d’Andorra, amb una història i arquitectura impressionants; i el poble d’Aubinyà, pintoresc i tranquil, perfecte per als amants de la natura i la història.

Andorra ens mostra com la natura i la cultura poden coexistir en harmonia, oferint un entorn ideal tant per a la vida quotidiana com per a l’esport d’alt nivell. A través dels ulls d’aquests tres illencs, descobrim un país que, tot i la seva mida petita, ofereix grans oportunitats i experiències.

Illencs pel món‘ s’emet els diumenges a les 21.40 h a IB3 Televisió i en directe a la pàgina web d’IB3 i a la nostra app. A més, el podreu recuperar al nostre servei d’IB3 a la carta. Podeu interactuar a les xarxes socials amb l’etiqueta #IllencsPelMónIB3.Històries illenques de vida entre fiords


Illencs a Cork, vides entre castells i costes


Illencs a Tolosa, la joia d’Occitània