Illencs+a+Ni%C3%A7a%2C+descobrint+la+Joia+de+la+Riviera+Francesa

08 06 2024

Illencs a Niça, descobrint la Joia de la Riviera Francesa

Niça, una de les joies de la Riviera Francesa, ens obre les portes per descobrir com alguns illencs han fet d’aquest indret la seva llar. En aquest capítol, coneixerem tres balears que han trobat a Niça un lloc per desenvolupar-se tant personalment com professionalment.

Com per exemple en Javi, que va estudiar enginyeria informàtica i, després de llicenciar-se, va rebre una oferta per treballar a Niça. Fa un any i tres mesos que viu a la ciutat francesa, la qual troba molt semblant a Mallorca pel seu ambient mediterrani. A través de les seves experiències, descobrirem la seva adaptació i la seva visió sobre la vida a Niça.

Na Joani és una binissalemera que va deixar l’illa als 21 anys. Després d’una trajectòria que la va dur per Barcelona, Malta i París, fa 12 anys que viu a Niça amb el seu marit italogrec. Treballa com a professora d’història de l’art, disseny i espanyol en un col·legi internacional.

En Joaquín va estudiar filosofia a Pamplona i política, economia i finances a Madrid. Després de treballar en un banc d’inversió a Madrid, va rebre una oferta a Mònaco per treballar en una empresa d’inversions en capital privat. Fa un any i mig que viu a Niça, una ciutat més assequible que Mònaco, tot i que cada dia viatja al país veí per feina.

Amb ells visitarem llocs emblemàtics com la Fontaine du Soleil, el passeig de Papillon, el passeig dels Anglesos, el mercat de l’Alliberació, la Catedral de Sant Nicolau o el turó del Castell.

Niça ens mostra com la cultura, la història i la modernitat poden coexistir en harmonia, oferint un entorn ideal per a la vida quotidiana i les aventures. A través dels ulls d’aquests tres illencs, descobrim una ciutat plena d’oportunitats i experiències úniques.

Illencs pel món‘ s’emet els diumenges a les 21.40 h a IB3 Televisió i en directe a la pàgina web d’IB3 i a la nostra app. A més, el podreu recuperar al nostre servei d’IB3 a la carta. Podeu interactuar a les xarxes socials amb l’etiqueta #IllencsPelMónIB3.Illencs entre muntanyes al país veí


Històries illenques de vida entre fiords


Illencs a Tolosa, la joia d’Occitània