X

La comunitat marroquina de les Illes segueix amb el cor dividit el que passa al Marroc

L'angoixa es mescla amb l'agraïment per la solidaritat amb el poble marroquí, que comença a organitzar-se per enviar tota l'ajuda possible als més afectats

10/09/2023

La comunitat marroquina de les Illes segueix amb el cor dividit el que passa al Marroc

Leire Giral

La comunitat marroquina a les Balears viu des de la distància el que passa a l’altra banda de la riba, també casa seva. L’angoixa es mescla amb l’agraïment per la solidaritat amb el poble marroquí. Una solidaritat que comença a organitzar-se per tal d’enviar tota l’ajuda possible, per poca que sigui, als més afectats.

Alguns veïns demanen a Mohamed com està. I ell ho agraeix. És de Beni Mellal, una província situada a 190 quilòmetres de Marràqueix. És on té el pare, la mare i els germans. Diu que té el cor dividit: no sap si anar-hi o quedar aquí.

“Parlo amb la família tot el temps, truco al meu germà, la mare… Ho estem passant molt malament. En el meu cas, jo no sé què fer: si anar-hi o quedar aquí. Et demanes què pots fer per la teva família, però et quedes aquí paralitzat. És difícil, jo ho he passat molt malament”, confessa Mohamed, qui agraeix la solidaritat mostrada amb el poble marroquí.

Aziza respira una mica més tranquil·la després de l’angoixa amb la qual va viure el que ahir passava a casa. És biòloga i fa anys que viu a Mallorca, però té família a Essaouira i a zones pròximes a l’epicentre del terratrèmol. Ningú no s’ho esperava, però tots estan bé, i aprenen a viure amb la por que torni a passar. “És l’ensurt i estar pendent del telèfon tot el dia: truques a un, a l’altre… Ells no varen dormir en tota la nit, però aquí ens vàrem adonar a les sis del matí que hi havia hagut un terratrèmol al Marroc. Imagina’t l’ensurt que hem passat!”, assegura.

Fa gairebé 25 anys que Abdull viu a Palma. La matinada de dijous va tornar de Marràqueix, la que diu que és la seva ciutat roja. És on té tota la família, que continuen sense poder tornar a casa. “A Marràqueix tothom ha dormit a fora, també ahir a la nit. Ningú no ha passat el vespre a casa. Encara hi ha por“, declara.

Encara amb l’ensurt al cos, la comunitat marroquina comença a assimilar el cop. Demanen una cosa: no oblidar-se del Marroc.

Notícies relacionades >

10/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris