La+tempesta+de+4+d%26apos%3Boctubre+de+2007+no+se+podr%C3%A0+oblidar+mai

31 10 2023

La tempesta de 4 d’octubre de 2007 no se podrà oblidar mai

Ens endinsem en la tempesta de 4 d’octubre de 2007 que té un impacte especialment brutal al municipi de Palma. Núvols de setze km d’altura no deixen passar el llum, tenyint el cel d’un color verdós molt estrany i amb vents calculats de fins a 180 km/h. El presentador Albert Ambrós i altres experts en meteorologia ens descobriran la gènesi, evolució i particularitats d’un dels fenòmens meteorològics més virulents de les darreres dècades.

Ja podeu veure el capítol complet al nostre servei IB3 a la carta: https://ib3alacarta.com/tv/tempsextrem/e4

Què és una línia de turbonada?

Que va provocar la tempesta?

Coneixerem històries com la de na Pura. Ella no té temps de tancar les finestres i el fibló entra a ca seva. D’altra banda, N’Albert ens explica com tracta de protegir els nins que neden a la piscina de Son Moix quan el sostre i els vidres surten volant per efecte del vent.

La tempesta destrossa, entre d’altres, el Palau d’Esports de Son Moix i diferents naus del polígon de Can Valero. Desgraciadament, un vigilant mor al solar de Son Espases quan el fenomen s’endú la caseta on es refugiava.

Temps Extrem reconstruirem els esdeveniments meteorològics més importants dels darrers anys a les Illes Balears. Ho farem a partir de les històries dels afectats i dels treballadors públics que els visqueren des de primera línia.Juliette, una de les borrasques més destacables d’aquest segle


‘Supercèl·lula’, la tempesta que colpejà diferents municipis de la serra de Tramuntana l’agost de 2020


Els testimonis de la torrentada de Sant Llorenç a Temps extrem