Els experts creuen que la propietat privada podrà reclamar, però adverteixen que la llei es pot tornar a modificar per ser més restrictiva
Amb l’anul·lació de la modificació de 2022 de la llei de Costes, torna a estar en vigor el reglament de 2014. Durant aquest any i mig, s’han denegat pròrrogues de concessions en domini públic maritimoterrestre.
Avel·lí Blasco, catedràtic de Dret Administratiu a la UIB, interpreta que els concessionaris ara tornen a tenir el dret a obtenir una pròrroga. Blasco considera que les que s’atorguin ara seran “immodificables a la pràctica”. Si ara s’amplien les concessions, fixades en un màxim de 75 anys i 30 per a quiosquets i restaurants, només es podrien revocar a través de l’expropiació forçosa amb la indemnització corresponent.
Els experts consideren que ara és un moment clau que podria beneficiar moltes de les propietats privades de la costa, inclosos establiments hotelers. Alejandro Auset, advocat expert en matèria de Costes del despatx Cuatrecasas, creu que “és probable que això desperti l’interès d’aquells propietaris afectats, per aconseguir que es resolguin els expedients conforme a la regulació”.
Amb l’anul·lació del Reial decret, les partions amb el domini públic maritimoterrestre queden com estaven, sense incloure-hi les dunes estabilitzades amb més d’un 75% de vegetació. Això beneficia propietaris de zones com sa Canova, a Artà, es Trenc i bona part de la costa de Formentera. Encara, però, no s’havien modificat.
Però això podria tornar a canviar si el Govern aprova una nova norma, igual o similar a l’anul·lada, que compleixi aquesta vegada amb els requisits procedimentals.
La detinguda és una dona de 41 anys. A l'interior de l'habitatge s'han trobat 271 plantes de marihuana
La comunitat xinesa de Palma dona la benvinguda a l'any de la serp
El 'hòlding' empresarial del tenista multiplica gairebé per cinc els guanys el 2023