Oliva+blava+amb+la+nova+generaci%C3%B3+de+la+tafona+Can+Det+de+S%C3%B3ller

16 02 2024

Oliva blava amb la nova generació de la tafona Can Det de Sóller

Aquesta setmana, l’amo de Can Uep!, anirà a fer una visita a la família pagesa de Torralbet de Ciutadella. Ajudarem a munyir ovelles amb el pare i un fill, i triarem un parell d’anyells per ser un possible candidat a sortir a becoll de l’home des be a les Festes de Sant Joan d’enguany. Llavors ajudarem els altres 2 fills a carregar un viatge de llenya i acabarem les feines berenant tots en família de productes de la finca.

El nostre jove pagès, en Lander, anirà a ajudar amb les feines de poda a la vinya de Son Crespi de Santa Maria. Veurem com passen el tractor per capolar les restes de poda que fan servir per adobar la terra de la vinya. Amb el pare visitarem les cases i coneixerem un poc la història d’aquest celler i finalment ajudarem amb el procés d’embotellar.

Al rebost d’aquesta setmana, una dona centenària amant de les nostres tradicions amb l’ajuda de la seva estimada veïnada, ens cuinaran uns macarrons secs amb unes vistes espectaculars.

També anirem a collir les darreres olives de la temporada amb la nova generació de la tafona de Can Det de Sóller i ens xerrarà dels problemes que ha tingut enguany per tenir oliva blava.

El nostre jove youtuber, en Miquel Montoro, aprofitarà garrots d’ullastre i reixa per fer un tancat perquè no li surtin les ovelles.

I com cada setmana, farem gloses i dites amb el nostre mestre de mestres, en Felip Munar Munar.

Ens acostam a la vida dels pagesos, a la seva feina, a la seva vida de fora vila, als seus sentiments, als seus problemes i a les seves alegries.

Pots mirar el programa complet a IB3 a la carta: https://ib3alacarta.com/tv/uepcomanam/e642‘Sabates d’Inca, de Yanko a Camper’, de l’etapa d’expansió a la caiguda


IB3 dedica la seva programació a les festes de Sant Antoni


El millor variat de Mallorca a Uep! Com anam?


El documental ‘Pedreres de marès’ ja està disponible a IB3 a la carta