» CÀNCER DE PRÒSTATA Aquesta setmana, l’equip de Vida Saludable tractarà el càncer de pròstata. El 80% dels homes que arriben als 80 anys tenen alt risc de patir el càncer en aquesta glàndula. Ho explicarà el doctor Carlos Gutiérrez, cap de Servei d’Urologia de l’Hospital de Son Llàtzer, a punt de jubilar-se, amb gairebé 40 anys d’experiència. Ell amb el seu equip ha operat al llarg d’aquesta anys més de 1.200 casos. Coneixerem les històries d’en Toni Jaume i en Miquel, veïnats de Caimari i d’Inca que superaren un càncer de pròstata operats pel doctor Joan Benejam i com superaren les seqüeles de la incontinència i de la disfunció. Vos presentarem en Luigi, un jove de 16 anys que està superant una leucèmia i que ha tornat a escola un any després. Com a amant del futbol, va rebre una emotiva sorpresa del porter del RCD Mallorca, Dominik Greif. Prevendrem l’obesitat infantil amb l’Escola Universitària ADEMA i farem teràpia assistida amb cavalls de la mà d’ASPACE.
EL TEMPS MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA
FIRÓ DE SÓLLER 2025
PEND. PEND.
FIRÓ DE SÓLLER 2025
» MILLORS MOMENTS “Millors moments T.1” Després d’acompanyar-nos durant 8 setmanes, és el moment de fer un recopilatori dels millors moments d’aquesta primera temporada de Madones. El programa recull les intervencions més atrevides, divertides i ocurrents que ens han brindat les nostres protagonistes. Elles han estat la columna vertebral de les famílies, exercint de guies i ciments de les relacions. Amb la seva habilitat per liderar i motivar, jugaren un paper crucial en mantenir la unitat i promoure el benestar col·lectiu. Converses on expliquen com superaren un silenci imposat que recorden amb impotència, com els va arribar la primera menstruació, com el festeig tenia hora d’arribada i tornada, com van viure una nit de noces marcades per la incertesa i la novetat, com van sobreviure en un món de desinformació, en definitiva, ara elles són una combinació de nostàlgia i acceptació. És el moment d’abraçar-se a si mateixes i els seus canvis. Parlem amb Catalina Moranta de Selva, Maria Pedrosa de Son Sardina, Antònia Cabanellas du Moll de Pollença, Margalida Tous de Capdepera, Maria Llull de Sant Joan, Maria Correa de Ciutadella, Catalina Canet de Campos, Maria Antònia Bonet d’Andratx i les germanes Maria i Eulària Torres Marí de Sant Carles de Peralta d’Eivissa. “Madones” ha estat produït per Espiral Producciones TV en coproducció amb IB3 Televisió.
» PARÍS T1 - 6 Inès Mateu arriba a París per conèixer com és la vida d’illencs i illenques que viuen a la capital de França, emblemàtic epicentre mundial de l’art, la moda, la gastronomia i la història. Visitarem a en Joan, un cuiner de Sineu que després de viure a Londres es va instal·lar tres anys a Paris. Ens explicarà perquè va triar aquesta ciutat per viure i com va ser la seva experiència d’arribar a Paris en plena pandèmia del Covid. Na Janna, de Llucmajor, és professora d’institut i de la prestigiosa Universitat la Sorbonne. Va arribar a 2019 i allà va conèixer a la seva parella, un parisenc que per ella ha aprés a parlar català. Amb el mallorquí Miquel i l’eivissenca Andrea coneixerem alguns dels seus racons favorits i sabrem com és la vida de dos balears que fa poc que viuen a la Ciutat de la Llum. Amb tots ells farem passejades per la capital francesa i coneixerem els seus monuments favorits i altres indrets menys coneguts però més curiosos.
» LA DESPOSSESSIÓ T2 - 7 Amb la notificació d’expropiació de la possessió, les germanes hauran de fer mans i mànigues per defensar ca seva i moltes de vegades no hauran de jugar net per aconseguir els seus objectius, però sempre amb l’estil gamundí que les caracteritza.
» JOAN I RITA T1 - 6 Quins jugarois es fabricaven els garrits quan no hi havia de res? Amb que juguen avui en dia? Com funciona un molí de vent? Perquè abans no es generaven tants residus? Les respostes les trobarem aquesta setmana a Ucs, clics, grans i petits, el programa que posa de manifest els contrastos generacionals a les Pitiüses. No t’ho perdis! Hi ha sorpreses per totes les edats!
» ELABORAR T1 - 5 El vi, la mel i el formatge són alguns dels productes que els formenterers seguim elaborant. En Toni, apicultor, té cura de diverses cases d’abelles arreu de l’illa, per extreure’n la mel que elaboren amb el pol·len de les flors. En Jaume, viticultor, continua la tradició de fonyar el raïm, sobretot de monestrell, per elaborar el vi de les parres que té a la Mola. I en Juan Ramón, ramader, aprofita la llet de les ovelles i les cabres que cuida, per elaborar els formatges quallats amb l’herba de formatjar, és a dir, les flors de les pinyes del card.
PAISATGES