AVUI
17/04/2021
07:00

DIMONIS,PROTECCIO CIVIL,TIR AMB ARC ORIENTAL

07:50

RAMON LLULL.

La sèrie d'animació, constituïda per 7 capítols de 10 minuts, està ambientada en l'última etapa de la vida de Ramon Llull, concretament a 1313, en la seva última estada a Mallorca, i en la qual els protagonistes principals són Ramon Llull, un nen i la mascota d'aquest. En conèixer-se, entre el nen i Ramon Llull, ja ancià, s'estableix una tendra relació. La inesgotable curiositat i dolçor del nen sobre la figura de Ramon Llull fa que, a manera d'avi amb el seu nét, li vagi explicant en cadascun de les seves trobades, com si es tractés d'un conte, tota la seva vida i èxits. ELS PRIMERS ANYS Es produeix la primera trobada entre Ramon Llull i Lluís en el Monestir de la Real a Mallorca, quan Lluís s'endinsa en el Monestir buscant a la seva gosseta Lluna. Ramon Llull li comença a contar la seva vida des dels seus començaments fins a la seva reunió amb Ramon de Penyafort per a demanar-li consell.

08:00

RUPERT&SAM

En Sam i en Rupert són como la nit i el dia...com el gat i el gos...com el pollastre i l`anec..Un accident aeri els obliga a conviure en una illa perduda en mig de l'oceà. La supervivència depen d' entrendre`s l'un amb altre. Sobreviuran o s' acabaran desplomant entre ells?. Rupert, l' anec i Sam, el pollastre , viuran a una illa no deserta.Hi ha uns habitants molts especials disposats a fer-los la supervivència més fàcil...o no. Son, Gavi, la gavina, Zen, la tortuga, Rufus, el taurò , cranc i peix. La serie d' animació està destinada per a nins d'1 a 5 anys. "L'ACCIDENT" En Sam i en Rupert són como la nit i el dia...com el gat i el gos...com el pollastre i l`anec..Un accident aeri els obliga a conviure en una illa perduda en mig de l'oceà. La supervivència depen d' entrendre`s l'un amb altre. Sobreviuran o s' acabaran desplomant entre ells?. Rupert, l' anec i Sam, el pollastre , viuran a una illa no deserta.Hi ha uns habitants molts especials disposats a fer-los la supervivència més fàcil...o no. Son, Gavi, la gavina, Zen, la tortuga, Rufus, el taurò , cranc i peix. La serie d' animació està destinada per a nins d'1 a 5 anys.

08:05

En Tallapins El Dimoni Cucarell fa de les seves per Ca la Quinta Forca. Ha convençut a un drac perquè faci por a la gent d'Allà Baix que viuen aterrats per la presència del Drac. Na Miquela i en Gaspar passegen per Allà Abaix quant amb això comencen a ploure tarongers. Aconsegueixen esquivar-los tots. Van cap a la finca do'n broten tots els tarongers i descobreixen un jove que talla els arbres amb un dit, en Tallapins. L'amo està rabiós "Vés a jugar a una altra banda i deixa de tallar-me els tarongers!" En Tallapins se'n va trist. Na Miquela i en Gaspar s'hi acosten. Està trist perquè ningú li deixa jugar. Ell s'ho passa bé tallant arbres però molesta a tothom d'Allà Baix. Na Miquela i en Gaspar intenten conhortar-lo però amb això bota l'alarma d'avís d'Allà Abaix el Drac ataca una altra vegada. Na Miquela, en Gaspar i en Tallapins li fan front tant firmament que el Drac es fa por i se'n va. Els nostres amics el segueixen fins Ca la Quinta Forca. El Drac es veu tant apurat que s'amaga dins un pou sec. Tots tres guaiten pel pou però no veuen res. Na Miquela ja té un peu dins el pou per front al drac quant en Tallapins té una idea. Provocant al drac, crida "Surt aquí si ets valent!" Tot s'omple de foc i fum , tothom se fa enrere i tot d'una que el cap del drac guaita per la boca del pou, en Tallapins fa un gest amb el dit i talla el cap al drac. Tothom ho celebra... manco el Dimoni Cucarell que torna cap a Es Perduts més encès que un misto. Quant arriben a Allà Baix, moltes cases han quedat destruïdes pel drac però en Gaspar té una idea per arreglar-ho. Envien en Tallapi

08:35

FAR DE SES SALINES-ES MÀRMOLS .RUTA DE SECRETS DE CONTRABAND Del Cap de ses Salines a es Màrmols Avui en Rafel de Can Renou farà la ruta dels secrets del contraban, entre el far del Cap ses Salines i el caló d’es Màrmols. Recorrerà un caminoi devora la mar acompanyat d’en Tomàs i en Toni Joan. En Tomàs està fent un treball de recerca sobre el contraban a Mallorca i té previst publicar un llibre sobre aquesta activitat que va ser tan freqüent a la primera meitat del segle XX, especialment als anys de la guerra i la postguerra. Al llarg de la ruta descobriran diversos “secrets”, els amagatalls on els contrabandistes amagaven els paquets de cafè, tabac i altres productes amb els quals traficaven i que arribaven a Mallorca per la mar. La ruta finalitza al caló dels Màrmols, una petita cala verge del litoral de Santanyí.

09:15

Amb el vermell de l’ou Amb el vermell de l’ou Aquesta setmana a Això és mel recorrerem la Menorca més verda dels mesos d’hivern per conèixer l’origen i la riquesa d’un dels nostres productes més internacionals la maonesa. A l’Illa del Rei, l’estudiós del Centre d’Estudis Gastronòmics de Menorca, en Pep Pelfort, ens explicarà tot el que ha descobert sobre el passat de la maonesa i els usos que tenia antigament a la medicina. En Tomeu cuinarà amb en Felip Llufriu un plat molt d’hivern amb moniato, esclatassang i maonesa de pinyons. El farà davall una alzina que té 700 anys. Sabrem qui va ser el Duc de Richelier i quin paper va tenir en l’expansió de la maonesa a nivell mundial. En Toni i en Tomeu aniran a Son Mercer d’abaix a fer Moretum. Una pasta que feien els romans i que és una de les precursores de la maonesa. Enmig d’un camp d’oliveres, n’Adolf Sintes li explicarà a en Toni com la història de l’oli de Menorca es remunta fins a l’època talaiòtica. En Tomeu anirà fins al Far de Favaritx per cuinar amb en Dani Mora. A més de cuiner també és un dels impulsors d’un projecte que vol dur la marca de “maonesa menorquina” arreu del món. I acabarem anant de vega amb uns bons amics d’Això és mel Sa vessa mos fot. Aquesta colla de Sant Lluís amants de la bona cuina ens faran alioli mentre canten i preparen el menjar.

10:25

Guateque POSTALS! és un programa que mostra la història del turisme des del punt de vista de les persones que van viure aquell temps de canvis, una de les èpoques més importants de les Illes Balears. De la mà de les actrius Maria Bauçà i Magdalena Tomàs seguirem la pista d’unes postals escrites durant el Boom del turisme. En el capítol d'aquesta setmana na Magdalena i na Maria coneixeran als protagonistes del boom musical que varen viure les Illes Balears als anys seixanta. A Mallorca compartiran anècdotes i vivències amb en Tomeu Matamales i en Mateu Llull, a més de tenir l'honor de parlar amb en Xerafí Nebot, el cantant d'un dels grups més famosos, els Javaloyas. A Menorca en Sixto Cabiró descobrirà quins van ser els grups més populars del moment i a Eivissa gràcies a l'associació retro seran testimonis de com van viure els eivissencs la màgia de la música rock.

11:15

SPORTS ILLUSTRATED T1 - 13 “We are the champions” Aquesta setmana a NINGÚ ÉS PERFECTE.. A les Illes Balears no ens podem queixar dels nostres esportistes. La veritat és que no han aturat de donar-nos alegries, el seu sacrifici, perseverança i ambició ens han portat a celebrar els seus triomfs com si fossen nostres, però com projectem aquest sentiment cap a l'esport quan es tracta de nosaltres mateixos? Tenim l'hàbit de fer esport? Sabem realment quant de beneficiós n'és per a la nostra salut? La setmana que ve a Ningú és perfecte, ''We are the champios'' un programa on analitzarem que és i que no és fer esport. Per què anar a caminar... es considera fer esport? Millor ens ho expliquen na Noemí, na Mar i na Sabina. NINGÚ ÉS PERFECTE, és un programa que dona veu a la gent de les Illes Balears en una temàtica concreta en tots els seus àmbits, sobre la vida, hàbits, maneres de pensar i fer, desgranada en diferents blocs, amb una visió entretinguda i divulgativa. Tres presentadores, iguals però diferents, tractaran temes d'actualitat amb el seu particular sentit del humor i la seva visió única. sinopsis...

12:15

ELS ENTUSIASTES D'ESTRENA

ESTUDI LUIS BARO ENTREARTISTA TIA MARTA MONOGRÀFIC TONI VAQUER CONCERT MAZIQ DUO

12:45

VISITAREM L'HORT DELS BLAVETS DE LLUC, ANIREM FINS A FARTÀRITX DE POLLENÇA I CUINAREM CARABASSONS FARCITS. T10 - 495 Aquesta setmana el programa compleix 10 anys d'emissions i l'amo en Toni Ballador, visitarà l'escolania de Lluc. Coneixerem el seu projecte educatiu i els seus alumnes; i amb ells sembrarem hortalissa i herbes aromàtiques. Acabarem la visita a Lluc sentint «La Salve» i li demanarem a la Mare de Déu per 10 anys més de Uep! Com anam? El nostre jove pagès, en Jaume Coll, anirà fins a la finca de Fartàritx on l'esperen per moure les ovelles d'una tanca a una altra. També exsecallaran les oliveres i donaran una ració extra al bestiar. Després es trobaran amb el batle de Pollença i l'antic pagès de les cases de Fartàritx. Amb ells recordarem com es vivia i com feien les feines anys enrere a aquesta possessió. Al rebost d'aquesta setmana, després de tantes panades i rubiols, farem un poc de bonda i na Joana Maria Sureda de Manacor, ens cuinarà uns deliciosos carabassons farcits amb productes de la terra. A Artà visitarem a un vell conegut del programa i mestre artesà de la palma, que ens mostrarà el seu darrer invent, una munyidora feta de palets. Com no podia ser d'altra manera elaborarà una senalla que regalarà al nostre jove youtuber Miquel Montoro. I farem gloses i dites amb el nostre mestre de mestres, en Felip Munar Munar.

13:59

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA MIGDIA

15:05

EL TEMPS CAP DE SETMANA MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:10

Des Grau a sa Torreta Menorca T4 - 4 Els nostres presentadors són a es Grau Maó per recórrer una de les joies naturals de Menorca s’Albufera des Grau. Però abans de començar, na Maria li regalarà a en Vicenç una LEUCOmask, mascareta solidària feta per n’Ingrid per celebrar els dos anys del seu projecte LEUCO’S by Ingrid. Tots els donatius obtinguts per la venda d’aquestes mascaretes es destinen a la investigació del càncer infantil a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Des des Grau accediran a una de les entrades del Parc per seguir l’itinerari senyalitzat de sa Gola, el canal que connecta s'Albufera amb la mar. Dalt d’un mirador, Agnès Canals, biòloga i tècnica del Parc, els parlarà de quines aus freqüenten la zona humida i els donarà consells per observar-les i identificar-les. Després s’endinsaran en un bosquet de pins, ullastres, mates i aladerns, la marina, i seguiran una pista de terra integrada en el Camí de Cavalls. Passaran per la platja des Grau, la més gran del Parc Natural, i Cala Tamarells, on na Maria cantarà una cançó. Llavors començaran a contemplar espectaculars formacions rocoses, i Agustí Rodríguez, responsable del Centre de Geologia de Menorca, els contarà de què es tracta i per què l’illa és un paradís per als geòlegs. Finalment, en Vicenç i na Maria arribaran a sa Torreta, torre de defensa britànica situada al cap de Rambla, indret de bellesa salvatge copejat pel vent i l’onatge.

15:35

ALLÒ QUE DÉU UNEIX Allò que Déu uneix El casament de n'Antònia i en Tianet és imminent i la jove està enfadada pel fet que el seu promès estigui més pendent de les eleccions que dels preparatius de l'enllaç. Mentre na Lurdes insisteix a celebrar les noces a la seva manera i amb la núvia vestida de blanc, na Coloma està compungida perquè no l'han convidada. En Colau, per la seva banda, planifica la venjança perfecta per a la traïció d'en Tianet.
TEMPS DE CANVI Temps de canvi N'Antònia està enfonsada perquè en Tianet la va deixar penjada a l'altar i, quan el jove torna d'un desconcertant viatge a València, la dona no vol escoltar les seves explicacions. Naturalment, tot d'una que na Bàrbara descobreix que darrera els fets s'amaga en Colau, decideix dedicar-se en cos i ànima a la campanya d'en Tianet. Les eleccions són ben a prop i col·locaran a cadascú en el seu lloc. Mentre, a la rectoria, na Magdalena està preocupada per l'estat de salut de don Cristòfol i demana aj...

17:55

ROBA T3 - 1 Programa dedicat a la roba i la vestimenta. Capell, barret, beca, guants, bufanda, gonella, abric, jaqueta, gec, katiusca, dessuadora, jersei, camiseta, rebeca, calçons, xandall i sabates de xarol, calçons amb bufes, camisola, falda, faldetes, espardenyes, calces o banyador són algunes de les paraules referides a peces de roba que hem recollit arreu de les Balears. Però també hem aprofundit en com vestim les nostres cases, algunes paraules que ens han dit el illencs són cortines, roba de llit, llençols, flassades, cobertó, caramassos, tovalloles, bena, feixa, vànova cotonada, vànova, mantes, fil, eixugall, estovalles, tovallons, torcaboques, cànyom, cobrellit, barnús, tapall, cobricel, domàs, etc. En el programa de TÉNTOL dedicat a la ROBA, el convidat especial és l’escriptor menorquí Ponç Pons a qui sotmetrem al nostre particular paraulòmetre. TÉNTOL és un programa de televisió d'entreteniment i divulgació sobre el patrimoni lingüístic de les Balears. El format, de nova creació, fa especial èmfasi en la genuïnitat i origen etimològic de paraules i expressions recollides arreu de les Illes. Algunes de les seccions de TÉNTOL són Català per Extraterrestres, l'Endevinalla, els Embarbussaments, l'Aixuxines i la saviesa de tres padrins un de cada illa. Al final del programa comptarem amb una cançó inèdita composta i interpretada per Jorra Santiago.

18:25

Grumeig amb pu per Cala Agulla, cuinarem amb un estrella Michelin a Roses i campió d’Espanya de paracanoe Avui, en Pedro Carbonell sortirà a fer pesca de grumeig amb pu per la zona de Cala Agulla. Veurem les peculiaritats d’aquesta tècnica de pesca. I faran captures sorprenents. En Manolo Barahona anirà fins a Roses per conèixer en Pere Gotanegra, productor de fumet de peix. Veurem com és el procés de producció d’aquest producte. I acabaran cuinant un bon suquet de peix amb en Jean Luis Neichel, el primer cuiner que aconseguí una estrella Michelin pel Bulli. N’ Ana Alonso coneixerà n’Adrián Castaño, campió d’Espanya de paracanoe. Descobrirem les diferents categories existents. I viurem una jornada d’entrenament d’aquest esport. També aprendrem a cuinar llop a la granoblesa amb en Koldo Royo. I visitarem el Museu de Mallorca per contemplar els exvots mariners.

19:30

DISSABTE DE CINC DIES

20:30

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

21:30

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

21:35

QUATRE RODES, UNA LLAR Les dificultats per accedir a un habitatge fan que cada vegada siguin més les persones que es veuen empeses a viure a una caravana. Lluís Crespí fa dos anys que, d’un dia per l’altre, va decidir deixar el pis on vivia tot sol i invertir 15.000 euros en la compra d’una autocaravana, que ara té aparcada al pàrquing d’un poliesportiu de Palma, al costat d’una dotzena més de caravanistes. ‘‘Molta gent ens veu i pensa que som delinqüents o gent morta de fam que no tenim on caure morts, però hi ha moltes històries darrere. Hi ha gent que per desgràcia ha perdut la feina o altra gent, com jo, que va prendre la decisió de canviar d’estil de vida’’, afirma Crespí. Al mateix aparcament es troba Enrique Mühlbauer, qui va comprar-se una furgoneta per treballar com a autònom. En aquell moment no pensava que quatre anys més tard acabaria vivint al seu vehicle de treball. ‘‘Vaig començar pagant un lloguer de 450€, però va anar pujant i pujant fins arribar als 700 i pico. Si li sumes llum, aigua, telèfon no t’adonaves i estaves en 1.000€. Què prefereixes menjar o pagar el lloguer?” A David Mariños, treballador a una companyia aèria, l’estat d’alarma per la Covid-19 el va sorprendre a la caravana. Un any més tard, ja no es planteja una altra opció de vida ‘‘Si hagués de prendre una altra vegada la decisió em quedaria com estic, estic content. Però t’ha d’agradar fer vida a fora, si et tanques com si fos ca teva dia a dia te pot aclaparar.” La llibertat és el que també va atraure Micaela i Jonathan a aquest estil de vida. Apassionats dels viatges, deixaren la ciutat per adaptar una autocaravana i córrer món fins que arribà la pandèmia. ‘‘Per sort érem a la caravana, era una forma d’evadir-se un poc més que estant tancats a un pis, ens podíem moure, estar on volguéssim, les vistes... tot això ens ha ajudat molt.”, diu Micaela.

22:05

JO EN SÉ + QUE TU EN FAMILIA

23:10

CINEMA

Durant la final del mundial de futbol de Sud-àfrica se celebra unes noces. Aquest dia, mentre Espanya sencera es paralitza, una família amb cinc fills de noms bíblics Adán, Benjamí, Caleb, Daniel i Efraín s'enfronta també al partit més important de la seva vida.

00:50

LA BANDA DELS CAZORLA T4 - 13 La nova temporada de Memòria Negra deixa d’una banda els assassinats per aprofundir sobre l’evolució i els mètodes d’investigació que es donen a diferents àmbits delictius. Parlarem amb experts del món policial, judicial i periodístic per abordar cada temàtica amb casos reals que s’han donat a les Illes Balears. En el capítol d'aquesta setmana Memòria Negra s'endinsarà en la denominada operació "Sebastián". Un operatiu dut a terme conjuntament per membres de la Guàrdia Civil i Policia Nacional i que va aconseguir desmantellar un dels grups organitzats més actius de l'última dècada a les Illes Balears, la "Banda dels germans Cazorla". Un grup dedicat a assalts altament qualificats la principal característica dels quals era la utilització del mètode de l'oxitall per obrir caixes fortes.

01:35

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

02:15

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

02:20

DISSABTE DE CINC DIES

03:20

Amb el vermell de l’ou Amb el vermell de l’ou Aquesta setmana a Això és mel recorrerem la Menorca més verda dels mesos d’hivern per conèixer l’origen i la riquesa d’un dels nostres productes més internacionals la maonesa. A l’Illa del Rei, l’estudiós del Centre d’Estudis Gastronòmics de Menorca, en Pep Pelfort, ens explicarà tot el que ha descobert sobre el passat de la maonesa i els usos que tenia antigament a la medicina. En Tomeu cuinarà amb en Felip Llufriu un plat molt d’hivern amb moniato, esclatassang i maonesa de pinyons. El farà davall una alzina que té 700 anys. Sabrem qui va ser el Duc de Richelier i quin paper va tenir en l’expansió de la maonesa a nivell mundial. En Toni i en Tomeu aniran a Son Mercer d’abaix a fer Moretum. Una pasta que feien els romans i que és una de les precursores de la maonesa. Enmig d’un camp d’oliveres, n’Adolf Sintes li explicarà a en Toni com la història de l’oli de Menorca es remunta fins a l’època talaiòtica. En Tomeu anirà fins al Far de Favaritx per cuinar amb en Dani Mora. A més de cuiner també és un dels impulsors d’un projecte que vol dur la marca de “maonesa menorquina” arreu del món. I acabarem anant de vega amb uns bons amics d’Això és mel Sa vessa mos fot. Aquesta colla de Sant Lluís amants de la bona cuina ens faran alioli mentre canten i preparen el menjar.

04:30

PAISATGES

05:00

Palma pam a pam és el retrat quotidià de la ciutat de Palma, que deixa una marca inesborrable a tothom qui l’ha trepitjada. De la mà d'en Rodo Gener descobrirem el seu patrimoni, la seva gastronomia i els seus racons més emblemàtics, a més de ser testimonis de com els seus habitants estimen la seva Ciutat, i és aquesta gent que ens durà, setmana setmana, a apamar-la. BALUARD DES PRÍNCEP- CA'N JOAN DE S'AIGO Al programa d'avui berenarem amb l'actor Xisco Segura al cafè Es pes de sa palla i la trinitàira Mº Isabel ens obrirà la desconeguda capella des Temple. Visitarem el sepulcre de Ramon Llull a l'església de Sant Francesc i menjarem una recepte del segle XVI al restaurant Pòrtic. Per acabar coneixerem quin és el secret de l'èxit del forn de Ca'n Joan de s'Aigo.

05:55

Són 13 programes que s'emetran els dimecres a les 22h El proper dimecres 30 de juliol a les 22h IB3 estrena el programa 'Pitiüses entre pins i savines'. Els actors Tita Planells i Toni Riera i el presentador Tito Fuster recorreran Eivissa i Formentera al llarg de 13 capítols d'una durada aproximada de 80 minuts cadascun que s'emetran de forma setmanal. A 'Entre pins i savines' visitarem els indrets més emblemàtics de les illes Pitiüses i els locals més de moda, però també descobrirem paratges únics d'una bellesa extraordinària als quals arribarem a bord d'un globus, a sobre d'una taula de surf o embarcats en un iot de luxe. Parlarem amb artistes mundialment coneguts que s'escapen a Eivissa i Formentera cada vegada que poden, amb artesans que van arribar a les illes en plena època hippy i amb veïns de tota la vida que ens duran a pescar, ens passejaran per Dalt Vila, ens ensenyaran a esculpir fusta, pintar quadres i a cuinar flaó i orelletes. Ballarem pagès, però també sortirem de festa entre ampolles de cava que valen 50.000 euros. Són els contrastos que ofereixen les Illes i que queden perfectament produït per 'Global Mediterráneo' del 'Grupo Prensa Pitiüsa'. EIVISSA CIUTAT.PITIÜSES,ENTRE PINS I SAVINES En el primer programa d'Entre pins i savines' visitam la ciutat d'Eivissa, una indret amb més de 2.500 anys d'història i que és Patrimoni de la Humanitat gràcies a les seves murades renaixentistes. Passejarem pel barri mariner de la Marina, on visitarem la botiga de roba de Vicente Ganesha que té entre els seus clients a n'Elle McPherson, entre d'altres i per Dalt Vila on visitarem l'exposició 'La llum de la nit' de Joan Miró al Museu d'Art Contemporani d'Eivissa També farem una ullada al port de la ciutat i els seus vaixells; tant els que surten a pescar quan encara és de nit com els que valen milions d'euros . I tampoc no hi faltarà el món de la nit eivissenca. Anirem a escoltar música en directe, a un dels locals amb més solera de Vila així és com anomenen els eivissencs a la seva ciutat, el Teatre Pereyra; aprofitarem per gaudir d'uns dels millors espectacles de música i ball a un dels restaurants de moda anomenat Lío; i parlarem amb el propietari de Pachá, la discoteca més famosa del món, en Ricardo Urgell.