AVUI
05/07/2020
07:40

Visitam propietats amb màgia a Podem Passar? Una setmana més coneixerem les propietats més impressionants de Balears amb el programa Podem Passar? a IB3 Televisió. En aquesta ocasió ens desplaçarem fins a Alaior a Menorca per visitar una asombrosa vivenda. El seu propietari i arquitecte ens mostrarà les principals característiques d’una casa sorprenent, en la què es combina un estil tradicional i modern alhora, amb un disseny d’interior molt acurat. Una vivenda captivadora des del primer moment. Per altre banda al meravellós municipi de Valldemossa visitarem una exquisita propietat, on segons conten va nèixer Santa Catalina Tomàs. L’encantador matrimoni que viu en aquesta casa tan especial ens descobrirà una residència elegant i plena d’història en la què cada recó ha estat mimat. ¬¬¬¬Finalment, entre les muntanyes d’Esporles i envoltada de natura, trobarem la darrera vivenda de la setmana. Una preciosa finca amb molt de caràcter, construïda amb essència tradicional i que contrasta amb l’interiorisme que defineix perfectament a la seva propietària. Un espai diàfan i molt obert en el que la voluntat ha estat projectar l’interior com un loft. Un lloc en qual el temps pareix aturar-se. Podem Passar? Cada ......... a les ....... a IB3 Televisió, no t’ho perdis!!

08:30

RUPERT&SAM

"NO ESTEM SOLS"

08:45

He perdut un paner Na Miquela arriba a un lloc desconegut cercant un paner que sa mare li havia comprat a la fira. Amb això que troba en Gaspar i li demana pel paner, però en Gaspar no en sap res i ella segueix cercant. Na Miquela topa amb uns crespellets kawaii i li entra una gola de crespell que els persegueix per menjar-los! Sense ser conscient, na Miquela arriba a Ca la Quinta Forca, comarca habitada pels temuts siurells zombis. Un siurell zombi la mossega a un braç, na Miquela s'espanta i aconsegueix fugir. Arriba a Allà Baix, la millor comarca de Son Mai, quan torna a topar amb en Gaspar. La mossegada del siurell ha fet que el braç de na Miquela s'hagi tornat de siurell. En Gaspar se'n compateix i decideix ajudar-la. Se passeja per tot Allà Baix demanant un remell per la mossegada de siurell però res funciona. Na Miquela ja té mig cos convertit en siurell. En Gaspar invoca a Sa Fada de sa Greixonera que li diu el vertader remell una espipelladeta de crespell d'Allà Abaix. Però no la pot robar ningú! Ha de ser el mateix crespell que l'oferesqui voluntàriament. Els crespells de tot d'una es neguen perquè na Miquela se'ls volia menjar. Finalment els crespells se'n compadeixen i un d'ells s'arrabassa una pessigadeta i li dóna a na Miquela. Ella se recupera i torna a estar tan desbaratada com sempre. En Gaspar decideix acompanyar-la per tot Son Mai fins que trobi el paner perdut.

08:50

INMERSIÓ A FORMENTERA IMMERSIÓ A FORMENTERA De la ma d'en Toni Escandell ens introduirem un altre cop dins el món de la fauna salvatge Balear per coneixer les seves costums, la seva vida i la seva història. Coneixerem diferents ambients naturals coves, boscos, penyasegats, illots costeners, l'alta mar, el fons marí etc. Donat que ens introduirem sovint en la intimitat dels nostres protagonistes i la seva manera de viure en ocasions filmarem comportaments poc observats. IMMERSIÓ A FORMENTERA Formentera poseeig unes aigües molt transparents i plenes de vida, que varen ser observades pel cineasta submarí Jaques Cousteau. Ens submergirem per mostrar els seus ambients submarins i la seva fauna de peixos i altres organismes. Un lloc declarat reserva integral.

09:40

FEINES PER SANT JOAN, ENSAÏMADA DE FIGAT I FORMATGE MAONÈS I HORT AUTOSUFICIENT A ARTÀ Aquesta setmana, l'amo en Toni Ballador farà el que mana la tradició als voltants de Sant Joan, amb els amics de Son Vell farem oli de Pericó o oli de Sant Joan i sembrarem una branca de figuera per tenir figues d'aquí a dos anys. A més col·locarem una callera feta artesanalment amb canyís, tradicions ben antigues i que encara perduren al temps. Al rebost d'aquesta setmana, en Tolo Pons, forner des Mercadal, ens mostrarà com elaborar una ensaïmada de figat i formatge maonès, una delícia pel paladar. A una finca d'Artà, coneixerem a una parella molt simpàtica, que ens mostrarà el seu hort ecològic i la seva casa autosuficient, un objectiu més que lloable en els temps que estem. I farem gloses i dites amb el nostre mestre de mestre, en Felip Munar Munar

10:30

EUCARISTIA A LA SEU DE MALLORCA

11:20

EL TRESOR DEL SANTUERI En aquest episodi en Nofre haurà d’investigar la foto d’un grup de treballadors davant el que sembla ser el seu lloc de feina. En la seva recerca, recorrerà els carrerons de Felanitx i arribarà a Portocolom per decobrir l’antiga fàbrica de Vins d’Or i la història d’un vaixell mític, el Vapor Santueri, que va navegar pel Mediterrani exportant els vins mallorquins.

12:15

LA MEVA, LA MILLOR

T1 - 6 Avui a “La Meva, la Millor” visitarem el casc antic de Palma on hi coneixerem n’Alex , el nostre Elvis particular. A un xalet de Marratxí amb un gran jardí hi viu na Marisol més coneguda com “La chica del ukelele”. El barri del polígon de Llevant té el privilegi de tenir na Carolina com una de les seves veïnes, avui sabrem el perquè. Per acabar en Xim ens obrirà les portes del seu pis compartit a la plaça de l’Obelisc.

13:25

MASCARETES, LUXE ASIÀTIC Esclata l’emergència sanitària i a les Balears, com a tants altres territoris del món, comencen les dificultats per a proveir-se de material de protecció individual, imprescindible per controlar la pandèmia. Totes les mirades es dirigeixen a la Xina, que es converteix en el gran fabricant d'àmbit mundial de mascaretes, guants, bates i respiradors. Un autèntic ‘mercat persa’, a cop de talonari, en què aconseguir un contracte no és tasca fàcil. I mentre les farmàcies i l’IB-Salut, en l’àmbit públic, passaven un calvari per aconseguir comprar i transportar material sanitari des dels aeroports xinesos, en una petita població rural al nord de Pequín transformen, en només dos mesos, un magatzem en una fàbrica de mascaretes. Allà fa feina Yanxia Wang, que passa el control de qualitat de les mascaretes, fetes d’un mineral respectuós amb el medi ambient, la zeolita. Centrada al cent per cent en la seva feina, lluny de la seva família, se sent orgullosa d’ajudar tot el món en la fabricació de mascaretes. Tomàs Muret té una farmàcia a Son Ferriol. Durant les setmanes més dures de la crisi, va preferir no vendre màscares als seus clients per no haver-los de cobrar un preu abusiu. Lorena de Vega, infermera a APROSCOM, va viure el pitjor de la pandèmia en primera línia, gestionant l’escassetat d’equips de protecció individual pel personal del centre. Per l’IB-Salut, l’esforç per aconseguir material de protecció per als hospitals públics en plena emergència mundial es tradueix en una inversió de 40 milions d’euros i 17 avions noliejats per transportar material des dels aeroports xinesos directament a les Illes. Totes aquestes complexes operacions logístiques, de duanes i certificacions van a càrrec d’empreses exportadores que, com Tyrval, varen fer possible que guants i mascaretes arribassin a la ciutadania illenca quan eren més necessaris que mai.

13:58

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA MIGDIA

15:00

EL TEMPS CAP DE SETMANA MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:05

AGAFA'M SI POTS, CAP DE SETMANA

T2 - 22

16:00

CINEMA " MISSIÓ "

IMPOSSIBLE II La nova missió de l'agent especial Ethan Hunt consisteix a impedir que un despietat exagent que s'ha convertit en terrorista internacional, s'apoderi d'un virus mortal i l’introdueixi a Austràlia causant milions de víctimes. Per a això, torna a desposar de la inestimable ajuda del geni informàtic Luther Stickell, amb l'expert conductor Billy Baird i amb la sensual i exòtica lladre internacional Nhye, que va mantenir una relació sentimental amb el terrorista, però que ara se sent atreta per Hunt.

17:55

UN BON TREMPÓ Aquesta setmana a Fred i Calent anam de trempó. Començarem amb una visita a un pagès per parlar del cultiu del pebre blanc, seguirem amb les propietats de les tomàtigues,recordarem el dia que na Marta i en Miquel varen recollir salicòrnia i fonoll marí. Cuinarem una coca de trempó amb una pasta diferent apta per celíacs. Tot seguit veurem com es varen sembrar les cebes que ara trobem al mercat, na Fanny ens mostrarà truites saludables i na Marta coneixerà el que es pot fer amb albercocs secs. Per acabar cuinarem uns pancakes amb un trempó de fruites.
FIRA DEL PEIX D’EIVISSA T9 - 4 Sant Antoni de Portmany durant un dia es converteix en el punt de trobada dels amants del peix fort, la gamba roja i la llagosta. Una cita que no ens hem volgut perdre a Fred i Calent i per això recorrem el Passeig de la Mar per tastar totes les propostes gastronòmiques fetes amb aquests peixos estrella de la gastronomia eivissenca. En Miquel Calent i na Fanny presenciaran com són els dos concursos que es celebren a la fira el del millor arròs amb llagosta i el de la millor tapa. Veurem com en Pere ...

19:35

DUDU I SAMBA T1 - 5 DUDU I SAMBA La necessitat de tirar endavant la familia i la capacitat de reinventar-se són aspectes en comú dels dos protagonistes del nou capítol de ‘My Way’, que s’emet avui. Un senegalés resident a Menorca i un brasiler que viu a Formentera ens mostraran avui com viuen a les seves Illes d’adopció. Què han hagut de fer per sortir endavant quan s’han hagut d’enfrontar a èpoques difícils. I veurem com, tot i ser feliços aquí, tenen un gran record i respecte pel seu país d’origen i les seves tradicions.

20:30

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

21:35

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

21:40

Llagosta, peix pla i passeig per Alcanada Avui, en Pedro Carbonell sortirà a pescar llagosta amb el seu fill i en Koldo Royo per la Badia de Pollença. Passaran una jornada ben divertida i faran una bona pescada. En Manolo Barahona anirà a pescar peix pla amb en Ximet i en Miquel per Sa Colònia de Sant Jordi. Gaudirem d’un dia espectacular a la mar. Per acabar cuinant el primer arrosset de peix de sa temporada. En Rafel Gómez farà un recorregut per Alcanada descobrint curiositats de la flora i fauna marina de la mà de dos experts. Veurem diferents tipus de mol·luscs i les seves peculiaritats. També comprovarem la gran quantitat d’éssers vius que podem trobar just a vorera de mar. Veurem com ens cuinen una broqueta de gambes amb bacó.

22:55

COVA DE SES LLAGRIMES Y CALA GAMBA Títol Visita a la cova de Ses Llàgrimes, ens embarcarem amb el Toftevaag, un veler de més de 100 anys i visitarem Cala Gamba per veure com els infants s’inicien en el paddle surf. Avui, en Pedro Carbonell visitarà sa cova de Ses Llàgrimes amb en Juan Ortega, antic coraler. Faran un recorregut ple de sorpreses. I gaudirem d’imatges espectaculars. En David Oliver s’embarcarà en el Toftevaag, un veler de més de 100 anys, per fer un estudi del medi marí. Veurem quines tasques fan a bord. I agafaran mostres per analitzar-les posteriorment. N’ Ana Alonso visitarà Cala Gamba per veure com nines i nis s’inicien en el paddle surf. Coneixem de primera mà les seves sensacions. I assistirem a una classe de sup-ioga amb adults. També aprendrem a cuinar ceviche mediterrani amb galtes de rap.

00:05

Surers, arròs melós a bord i pattino Avui, en Pedro Carbonell sortirà a fer pesca de surers des de S’ Estanyol. Aprendrem curiositats d’aquests peixos. I viurem captures emocionants. En Manolo Barahona passarà una jornada recreativa a sa Badia de Palma. Tindran picades inesperades. I acabaran cuinant un arròs melós a bord. En David Oliver navegarà en pattino per sa Costa Nord. Compartirà jornada amb el mestre d’aixa que el va construir. I gaudirem d’unes vistes espectaculars. També veurem com s’elabora un gelat de gamba. I coneixerem un nou sistema de recollida automatitzada de residus a Port Adriano.

01:15

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

01:55

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

02:00

FEINES PER SANT JOAN, ENSAÏMADA DE FIGAT I FORMATGE MAONÈS I HORT AUTOSUFICIENT A ARTÀ Aquesta setmana, l'amo en Toni Ballador farà el que mana la tradició als voltants de Sant Joan, amb els amics de Son Vell farem oli de Pericó o oli de Sant Joan i sembrarem una branca de figuera per tenir figues d'aquí a dos anys. A més col·locarem una callera feta artesanalment amb canyís, tradicions ben antigues i que encara perduren al temps. Al rebost d'aquesta setmana, en Tolo Pons, forner des Mercadal, ens mostrarà com elaborar una ensaïmada de figat i formatge maonès, una delícia pel paladar. A una finca d'Artà, coneixerem a una parella molt simpàtica, que ens mostrarà el seu hort ecològic i la seva casa autosuficient, un objectiu més que lloable en els temps que estem. I farem gloses i dites amb el nostre mestre de mestre, en Felip Munar Munar

02:50

TONI GOMILA Aquesta setmana Neus Albis va fins a Ferreries a l’encontre de Toni Gomila, un dels actors més estimats pel públic d’aquestes illes. Manacorí de socarrel i ferrerienc d’adopció, Gomila i Albis passejaran pels racons íntims de l’actor a Menorca tot aprofitant per repassar la seva vida, la seva carrera i sobretot el fenomen d’”Acorar”, l’obra de teatre illenc més representada del segle XXI. El programa també comptarà amb el testimoni dels amics menorquins de Toni Gomila. L’escriptor Joan Pons i el cuiner Damià Coll cuinaran un ‘oliagua’ mentre desvetllen secrets del seu amic Toni i Laura Pons, la gran dama de la interpretació balear, els farà una visita per tastar-lo i contar a Neus Albis com va conèixer el protagonista del capítol de dimecres. ‘En Companyia’ és el programa d’entrevistes íntimes que IB3 Televisió dedica a personatges destacats de les Illes i a les seves famílies. Conduït per la periodista Neus Albis, el programa aportarà la mirada més personal dels amfitrions. Molts d’ells obrin ca seva per primera vegada i compartiran amb Albis vivències, anècdotes, somnis, èxits i fracassos. En definitiva, tota una vida repassada en 50 minuts.

03:35

PAISATGES

03:40

ELS HOSTALETS I SON FORTESA Al programa d'avui començarem l’estació intermodal de Palma. Creuarem el parc de Ses Estacions i visitarem l'antic molí de la possessió de Son Fortesa. Ens acostarem fins els Hostalets, on descobrirem com és viure a un poble dins ciutat, parlarem amb els veterans de l'Atlètic de Baleares al bar Vidal, veurem que se’n ha fet del Cine Doré i finalment ens relaxarem una mica fent Tai Chi.
SANT JORDI Al programa d'avui anirem fins sant Jordi, una barriada amb ànima de poble. Començarem al Club d’Hípica de Can Conet per després visitar la possessió de Son Ferrer. Coneixerem com es restauren molins i quins secrets amaguen les restes de Ca's Quitxero. Degustarem l'ensaïmada de Ca'n Coll i sabrem més sobre la història de l'escola pública de Sant Jordi. Per acabar el Drac de Sant Jordi treurà fum per els queixals.

05:35

ELS FENOMENS NATURALS AL SEGLE XX Al llarg del segle XX a les illes hem tingut fenòmens naturals de tota casta. Plujes, vents, onades de calor, i fins i tot, nevades. Aquest dilluns el programa "Un Segle de Pinyol Vermell" repassarà els esdeveniments meteorològics i naturals que més han afectat a les Balears al llarg d'aquests cent anys. Des de fa molt de temps, tant la gent de ciutat com els de foravila sempre han mirat cap el cel, altres signes astronòmics com el tipus de lluna o els propis animals per veure quin temps faria, tot i així, moltes vegades la natura ha sorprès a l'ésser humà enviant-li alguns fenòmens que ell no havia previst. Al 1983 vem passar dels 40 graus, va ser la temperatura més alta registrada fins aleshores. Però el mes de l'any que més vem patir les conseqüències del fred, va ser el febrer de 1956, l'anomenat "Any de sa neu". Varem passar dels -13 graus! Un fred intens que pintà de blanc les nostres illes. Tractarem un fenomen tan nostre com són les rissagues. Habitualment es poden veure a Ciutadella, però també es donen a altres ports de la Mediterrània. Ens traslladarem a l'any 1984 i veurem com va quedar el port després de la rissaga més gran del segle XX. Avui a IB3 "Un segle de pinyol vermell" ens mostrarà com al segle XX hem après a conviure amb el risc.

05:55

Platja d'en Bossa. "Pitiüses, entre pins i savines "Pitiüses, entre pins i savines" recorre Platja d'en Bossa El proper dimecres 10 de setembre a les 22.00 hores les càmeres del programa d'IB3 Televisió "Pitiüses, entre pins i savines" es desplaçaran a la Platja d'en Bossa. A cavall entre la ciutat d'Eivissa i el municipi de Sant Josep, aquesta zona s'ha convertit en els darrers temps en el símbol del glamour eivissenc gràcies a la modernització dels seus hotels. Coneixerem com es prepara una festa a l'Ushuaïa, un nou concepte d'hotel i divertiment que s'ha convertit en un referent mundial del turisme de club. Acompanyarem un matrimoni que va arribar a Platja d'en Bossa als anys 50, perquè ens expliqui com era llavors aquesta zona, quan a l'arena ningú prenia el sol i a la mar només es banyaven els pagesos per retirar-se la pols després d'un dur dia de feina. També coneixerem dos artistes que fan meravelles amb les seves mans. Un d'ells, en Toni 'Frígoles' és terrisser, té 80 anys i poques ganes de jubilar-se i l'altre és cuiner, es diu Paco Roncero i fa menús a 1.600 euros el cobert.