AVUI
25/01/2025
07:20

Cap. 1934

08:00

Cap. 10: SOC UN FLAMENC A la Ka se li han creuat els cables, literalment! I ara diu que no és pas un robot, que ella és un flamenc. Sí, sí, dels que dormen a cama coixa, pesquen gambes i volen. Mentrestant, els pollets rumien què volen ser quan siguin grans.
Cap. 11: PERGUNTES MORTALS La Tina sempre té un munt de preguntes i la Ka té resposta per a totes. Però tot té un límit, i si n'hi fan tantes que són massa, se li poden fondre els ploms i fer un pet. Al niu també es fan preguntes: què és abans, l'ou o el pollet?

08:20

JASMINE & JAMBO

Cap. 3: FESTA EN TO MAJOR T1 - 3 És Festa Major a Soundland. La JASMINE ha fet una cançó per la ocasió i n’està molt orgullosa. Però, quan acaba de tocar-la, tothom plora. Creuen que és preciosa, però trista. La JASMINE es frustra, perquè ell volia fer una cançó ben alegre. El JAMBO trobarà la solució: canviant una sola nota, la cançó prendrà un aire més alegre. Perquè de vegades, un petit canvi ens pot fer veure el món d’una altra manera.
Cap. 4: UNA ESCALA FINS LA LLUNA T1 - 4 La Lluna s’ha adormit i, si no es desperta, no es farà de dia. El JAMBO vol solucionar-ho enfilant-se als edificis més alts de Soundland. I la JASMINE ho prova des de terra, fent altíssimes escales musicals amb les LALALÀS. Però cap dels dos se’n surt. Al final, hauran de col·laborar i el JAMBO donarà el consell perquè la solució de la JASMINE funcioni. Bé, també necessitaran l’ajuda del peix TATXAN.

08:35

Cap. 1568

09:30

LA FÀBRICA DESAPAREGUDA

Cap. 3: EL CALÇAT "La fàbrica desapareguda" dedica en capítol d'avui a una de les indústries més importants de Balears: la del calçat. Can Reus a Llucmajor, Can Curt a Lloseta i la mítica fàbrica de calçat de goma Can Codina a Maó són algunes de les indústries que obren les seves portes a les càmeres de "La fàbrica" anys després del seu tancament. El disseny i elaboració de sabates ha estat l'eix econòmic de molts pobles i ciutats de Mallorca i Menorca. Així ho recorden al programa treballadors de totes les parts del procés, grans i petits empresaris, modelistes i repuntadores en un capítol amb una important presència de la indústria menorquina. Hi apareixen també curiositats com bótes camperes que arribaren a l'estat de Texas, la fabricació de grans plataformes els anys 70 o l'arribada via Ciutadella de les famoses ballarines. A partir dels records de sabaters que cresqueren entre màquines i pedaços de pell, el programa reconstrueix com es passà d'un ofici artesanal a la fabricació de milers de parells de sabates per abastir clients de tot el món.

10:20

Cap. 3: RÀDIO I TELEVISIÓ ''Tal com érem" és el programa de nostàlgia d'IB3 Televisió que presenta Llorenç Santamaria, un programa amb més de 200 testimonis que té com a objectiu fer un retrat sociològic i cultural en clau distesa d'aquells anys, amb la intenció de veure com hem canviat els habitants de les Illes Balears en poc més de quatre dècades. Al capítol d'avui farem memòria de la ràdio que escoltàvem i de la televisió que miràvem en els anys 70. Quines foren les veus més reexides d'aquella època? Recordau qui era el comandament a distància de la tele quan no hi havia comandament a distància? Què vos agradava més: 'La clave" de Balbín o l'"Un, dos, tres... responda otra vez" de Kiko Ledgard? I quins eren els anuncis que més vos agradaven? A la darrera part del programa, repassarem les festes de Nadal d'aquella època -què sopàvem, com vestíem, on ho celebràvem- i les juguetes que els nins dels anys 70 demanaven als Reis Màgics d'Orient. "Tal com érem", un viatge al passat més recent d'aquestes Illes.

11:10

Cap. 3 La serra de Tramuntana és l’escenari de l’estudi del passat, a Almallutx; de la lluita del poble per salvar la Trapa de l’especulació urbanística, i de l’interès de mecenes estrangers per garantir la conservació ambiental, a Ariant. A la serra es fa una mel de molta qualitat, i on una persona invident fa esports d’aventura sense cap limitació, amb el guiatge d’un bomber.

12:00

Cap. 2: ESCLAFIT 2020 En el segon capítol de Temps Extrem ens endinsem en la tempesta que colpejà diferents municipis de la Serra de Tramuntana el 29 d'agost de 2020. El dia començà assolellat, però en qüestió de minuts es formà una tempesta molt intensa a pocs quilòmetres de la costa nord de Mallorca. Ràpidament tocà terra deixant vents de fins a 171 quilòmetres per hora i pedres de calabruix del voltant dels cinc centímetres de diàmetre. Al programa descobrirem històries com la de na Pilar a qui la tempesta sorprengué enmig d'una excursió per la muntanya o la d'en Pepe que relata que una ràfega de vent aixecà del terra el cotxe on es refugiava. Diferents treballadors públics també ens contaran com va ser la recerca a contrarellotge de possibles ferits i víctimes. Como en cada capítol el presentador Albert Ambrós i altres experts en meteorologia ens descobriran la gènesi, evolució i particularitats del fenomen que, en aquest cas, afectà especialment el poble de Banyalbufar, el Port des Canonge i Son Cabaspre.

12:50

Cap. 16 T2 - 3 Aquesta setmana, l’equip de Vida Saludable tractarà el retorn als hàbits saludables i l’equilibri nutricional una vegada hem superat un calendari d’un mes darrer marcat pel Nadal, Sant Antoni i Sant Sebastià, on els excessos en tot el que ens hem duit a la boca ha suposat engreixar a la gran majoria de la població.   De la importància de fer una bona dieta o més aviat, d’aprendre a menjar tot l’any, en conversam amb la doctora Maria Villaplana, endocrina i màster en nutrició de l’Hospital de Son Espases. Coneixerem testimonis de gent que ara fa dieta post festes i també hem sortit al carrer, concretament al supermercat per comprovar si els ciutadans fan compres d’aliments tenint en compte si són saludables o no.   A més, coneixerem el cas de Pedro Fornés i Pedro Vidal, dos joves farmacèutics, que són pioners a les Balears fent pòdcast sobre el món de la farmàcia. I investigarem si els famosos banys d’aigua freda o gel, són o no saludables, els experts n'explicaran si tenen o no beneficis.

13:59

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA MIGDIA

Cap. 2023

15:00

EL TEMPS CAP DE SETMANA MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

Cap. 1993

15:10

Cap. 116: Ermites Velles En Vicenç i na Glòria són a l’ermita de Valldemossa, a la serra de Tramuntana, per fer una preciosa ruta marcada per la petjada de dos personatges estretament vinculats a aquestes terres: Ramon Llull i s’Arxiduc. A més, recorreran alzinars de gran bellesa plens de sitges i forns de calç, visitaran coves i pujaran a espectaculars miradors sobre la costa nord de Mallorca. Pel camí del bosc arribaran a ses Ermites Velles, on Xisco Vicens, vicari episcopal de patrimoni, els contarà què se’n sap d’aquests recintes. Després els nostres presentadors aniran a la capelleta del Puig des Verger, passaran pel mirador del Pla de l’Ullastre i entraran a la cova de Ramon Llull. I pel camí de la Muntanya arribaran al mirador des Tudons, punt final de la passejada.

15:40

Cap. 230: Pesca de Calamars, bullabessa i viatge a Senegal Avui, en Pedro Carbonell sortirà a pescar calamars a la prima amb en Guiem i en Biel, pare i fill aficionats a sa pesca. Viuran una jornada fantàstica a la mar i faran una bona pescada. En Manolo Barahona visitarà es Port de Sóller per conèixer s’història da sa bullabessa. Ens explicaran curiositats sobre es sollerics que anaven a fer fortuna a França i acabaran sopant d’una bona bullabessa. En David Oliver viurà una aventura africana a Missirah, un poble pesquer al sud-oest de Senegal. Veurem com hi fa feina la ONG mallorquina “Dentistas sobre Ruedas” i sortirem a pescar amb en Bou, tota una institució local. I també aprendrem a cuinar un arròs vermell de pop amb salsa kimchi.

16:55

Cap. 690

18:05

DISSABTE DE CINC DIES

Cap. 209

18:50

FONT DE MISTERIS DIMONIS

20:05

Cap. 19 Milions de jubilats acaben la setmana sense saber si les seves pensions baixaran el febrer a causa del bloqueig legislatiu al Congrés. Mentrestant, als Estats Units, Donald Trump comença una activitat frenètica per començar a "fer que Amèrica sigui gran de nou". Els nous currículums educatius i la fira FITUR completen l'actualitat en una setmana en la qual els palmesans han sortit massivament al carrer per celebrar Sant Sebastià.

20:30

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

Cap. 2023

21:30

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

Cap. 1864

22:15

PREMIS CIUTAT DE PALMA 2025

00:35

DESCONCERTS IB3 L.A.

Lluis Albert Segura, L.A., comença nou cicle musical del seu projecte en el que revisar el so, el directe i la composició amb perspectiva renovada i enfocada cap un nou pop. El mallorquí, un dels artistes més internacionals de les Illes, ens avançarà en directe com és aquest nou punt de partida sonor i artístic, i ho farà en un espai diferent per comprovar així com les bones composicions encaixen a qualsevol indret, per “desconcertant” que pareixi. Joan Trias, músic, assessor musical d’IB3 ràdio i responsable de varis espais musicals de l’EPRTIVB condueix aquest programa on la cultura sonora illenca hi sona amb força.

01:00

CINEMA " Frank Morrison (John Travolta) ja no viu amb la seva exdona Susan (Teri Polo) ni amb el seu fill Danny de dotze anys (Matt O’Leary). Susan i Danny viuen ara amb Rick Barnes (Vince Vaughn), el nou marit de Susan. El petit Danny, que té tendència a comptar mentides, intenta fer un esforç per conviure amb el seu padrastre, però succeeix una cosa inesperada que provocarà un brusc gir dels esdeveniments... "

Frank Morrison John Travolta ja no viu amb la seva exdona Susan Teri Polo ni amb el seu fill Danny de dotze anys Matt O’Leary. Susan i Danny viuen ara amb Rick Barnes Vince Vaughn, el nou marit de Susan. El petit Danny, que té tendència a comptar mentides, intenta fer un esforç per conviure amb el seu padrastre, però succeeix una cosa inesperada que provocarà un brusc gir dels esdeveniments...

02:20

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

Cap. 2023

03:10

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

Cap. 1864

03:20
04:20

PAISATGES

04:25

Cap. 3: RÀDIO I TELEVISIÓ ''Tal com érem" és el programa de nostàlgia d'IB3 Televisió que presenta Llorenç Santamaria, un programa amb més de 200 testimonis que té com a objectiu fer un retrat sociològic i cultural en clau distesa d'aquells anys, amb la intenció de veure com hem canviat els habitants de les Illes Balears en poc més de quatre dècades. Al capítol d'avui farem memòria de la ràdio que escoltàvem i de la televisió que miràvem en els anys 70. Quines foren les veus més reexides d'aquella època? Recordau qui era el comandament a distància de la tele quan no hi havia comandament a distància? Què vos agradava més: 'La clave" de Balbín o l'"Un, dos, tres... responda otra vez" de Kiko Ledgard? I quins eren els anuncis que més vos agradaven? A la darrera part del programa, repassarem les festes de Nadal d'aquella època -què sopàvem, com vestíem, on ho celebràvem- i les juguetes que els nins dels anys 70 demanaven als Reis Màgics d'Orient. "Tal com érem", un viatge al passat més recent d'aquestes Illes.

05:35

Cap. 3 La serra de Tramuntana és l’escenari de l’estudi del passat, a Almallutx; de la lluita del poble per salvar la Trapa de l’especulació urbanística, i de l’interès de mecenes estrangers per garantir la conservació ambiental, a Ariant. A la serra es fa una mel de molta qualitat, i on una persona invident fa esports d’aventura sense cap limitació, amb el guiatge d’un bomber.

06:20

LA FÀBRICA DESAPAREGUDA

Cap. 8: LA INDÚSTRIA DEL MENJAR LA INDÚSTRIA DEL MENJAR "La fàbrica desapareguda" dedica el capítol d'avui a la indústria alimentària, un dels sectors econòmics més ampli i amb més presència internacional de Balears. El programa recorda com menjàvem fa cinquanta anys i fa un homenatge a alguns productes que han desaparegut de les nostres geleres. Això, quan hi havia geleres. A Campos, antics treballadors de la fàbrica de productes lactis Blahi recorden com duien la llet porta a porta a les cases dels clients. Aleshores les botelles de llet eren de vidre i les cremes de cacau imprescindibles per berenar... i també per fer els mítics "lumumbas". El programa s'apropa fins a Porreres per conèixer el procés dels sequers d'albercocs abans que arribessin les màquines, i rememora com s'han arribat a produir grans quantitats de productes amb molt prestigi a tot el món, com l'oli, la sal o el formatge. A Menorca, el capítol recorda la importància de la mítica fàbrica de El Caserío, i petites indústries familiars menys conegudes com les salines de Fornells. Sabrem què i qui hi ha darrere dels procediments imprescindibles per fer aliments bàsics com el pa, i recordarem menjades populars, banquets, peixaters ambulants i gelaters, que feien tota mena de sabors amb barres de gel.