DIUMENGE
09/05/2021
07:00

“Podem Passar?” et descobreix les vivendes més espectaculars de Balears En el programa d’aquesta setmana coneixerem una vivenda pràcticament perfecta, el somni de qualsevol. Una espectacular casa situada al preciós municipi de Capdepera. Una vivenda creada amb totes les comoditats una cuina digna d’un restaurant cinc forquetes, un impressionant jardí en el que cada detall està cuidat i un spa i gimnàs propi d’un hotel de luxe. Per altra banda a Portocristo descobrirem una innovadora vivenda amb molta personalitat en la que s’ha elaborat una ingeniosa estructura. Una construcció sòlida, atrevida i eficient amb un interior molt confortable i un exterior d’ensomni amb unes impressionants vistes al port. Per acabar, a Villanfranca de Bonany coneixerem una casa energèticament autònoma, en la què la comunicació entre les estàncies és fascinant. Una vivenda amb un exterior meravellós envoltat de natura i amb un projecte de jardí que li dona una personalitat única. L’interiorisme està dissenyat amb el contrast dels elements moderns i rústics. Són moltes les sorpreses que descobrirem aquesta setmana a “Podem passar?” el pròxim ..... a partir de les..... a IB3 Televisió

07:50

NOUS CONCEPTES Aquest diumenge Balears Fa Ciència fa un repàs dels nous conceptes que han suposat l'avanç del coneixement científic i desenvolupament tecnològic al servei de la societat. El programa comptarà amb la presència del director d'Innovació i Transferència a la Universitat de les Illes Balears, Tomeu Alorda, que ens mostrarà el desenvolupament del monitoratge remota lligada a conceptes com SmartCity o SmartIsland; i la biòloga Mar Leza, responsable de Vespapp, una aplicació mòbil que serveix per identificar i localitzar la vespa asiàtica. També coneixerem un científic de dades i l'efecte Robin Hood per redistribuir la riquesa. Tot amb l'humor dels científics Ana Payo Payo i Adrián García.

08:20

RAMON LLULL.

La sèrie d'animació, constituïda per 7 capítols de 10 minuts, està ambientada en l'última etapa de la vida de Ramon Llull, concretament a 1313, en la seva última estada a Mallorca, i en la qual els protagonistes principals són Ramon Llull, un nen i la mascota d'aquest. En conèixer-se, entre el nen i Ramon Llull, ja ancià, s'estableix una tendra relació. La inesgotable curiositat i dolçor del nen sobre la figura de Ramon Llull fa que, a manera d'avi amb el seu nét, li vagi explicant en cadascun de les seves trobades, com si es tractés d'un conte, tota la seva vida i èxits. ELS PRIMERS ANYS Es produeix la primera trobada entre Ramon Llull i Lluís en el Monestir de la Real a Mallorca, quan Lluís s'endinsa en el Monestir buscant a la seva gosseta Lluna. Ramon Llull li comença a contar la seva vida des dels seus començaments fins a la seva reunió amb Ramon de Penyafort per a demanar-li consell.

08:30

RUPERT&SAM

POBRE SAM

08:35

Lo jorn del judici Són ses festes de Sant Cosme Confit a Allà Baix i tothom és feliç. Però hi ha qualcú que no és feliç. La Sibil·la passeja deprimida perquè ha tengut una vissió divina, ha vist la fi del món i ara no troba cap motiu per fer res. "Tanmateix, el món farà un pet i morirem tots...." diu. Na Miquela, recordant que la Sibil·la ja la va ajudar una vegada, està decidida a tornar-li el favor. Ella i en Gaspar decideixen dur a la Sibil·la a veure als crespells kawaii, les criatures més innocents i alegres de tot Son Mai. Enmig de les revetles, els crespellets conviden a la Sibil·la que digui unes paraules. Comença ben cordial i correcte però acaba explicant els horrors de la fi del món. Que si "vendrà un terratrèmol que ho destrossarà tot", que si "haureu de passar comptes de tot lo que heu fet". Finalment tots els crespellets acaben amb un quadre d'ansietat i na Miquela i en Gaspar decideixen sortir d'allà. Sortint, veuen molt de renou per enfora, just a la frontera entre Ca la Quinta Forca i Es perduts. Són els pagesos ninja que lluiten contra els dimonis. Mentre esperen als Cossiers, els pagesos ninja intenten retenir sense èxit als dimonis. La Sibil·la agafa la seva espasa a lo samurai i cridant "El jorn del judici... ÉS AVUI!" comença a enfrontar-se als dimonis amb tanta valentia que els fa por a tots i se'n van. Finalment arriben els Cossiers i els pagesos ninja els hi expliquen la valentia de la Sibil·la. Queden tan astorats que la conviden a ser part del Cos de Cossiers de Son Mai en defensa del bé. Ella accepta ben contenta i agraeix a na Miquela i en Gaspar la seva ajuda. Mentre se'n van, la Sibil·la xerra amb els cossiers però acaben tots plorant i deprimits.

08:45

UN NIN GRAN UN NIN GRAN Aquesta setmana, Una Mirada cap Enrere, viatjarà a l’Àfrica amb una nova fotografia. Presentada al concurs per Tomeu Matamalas a Manacor, la imatge ens mostra un nin en braços de la seva mare a Guinea Equatorial. Nofre, el nostre detectiu particular, se servirà de la pista per intentar desxifrar qui són aquesta mare i el seu petit i quina és la seva relació amb la capital de la comarca del Llevant. No vos perdeu la resolució d’aquest enigma, que ens revelarà una gran sorpresa amb la identitat del petit nin africà. Diumenge dia 27 de març, emissió del capítol Un Nin Gran a Una Mirada cap Enrere, la sèrie d’IB3 que ens conta la història que hi ha al darrere de les vostres fotografies antigues.

09:15

MARIA CALLAS I ARISTO ONASSIS A TERRA DE PASSIONS explicarem una historia d’amor grandiosa, a la alçada dels seus protagonistes ella era una diva de l’opera, una cantant tan genial com insegura, i estava junt a un dels homes mes rics i polèmics de la seva època eren Maria Callas i Aristo Onassis, que varen passejar el seu romanç per la nostra illa i varen viure aquí festes i secrets que varen canviar la seva relació i la seva vida. Per conèixer millor la seva historia anirem al majestuós hotel Formentor, un lloc a on la diva i el milionari varen lligar la seva historia a la nostra illa per sempre.

10:05
10:30

EUCARISTIA A LA SEU DE MALLORCA

11:20

Un holandès capaç d’estar dues hores enterrat en gel, sense que la temperatura del seu cos baixi, i un senyor que esquia per teulades... Aquests personatges i molts més en aquest capítol de Favorits. Balears La història del ballarí que amb la tecnologia crea espectacles únics. Valencia El cas d’una divulgadora valenciana que se la té jurada a les pseudociències Catalunya L’aplicació que ajuda a localitzar plantes que generen al•lèrgia i ens guia per descobrir les rutes per esquivar-les.

11:45

UD POBLENSE-MELILLA

13:59

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA MIGDIA

15:05

EL TEMPS CAP DE SETMANA MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:10

ET TROBARÉ A FALTAR T2 - 10 Un cop recuperats de l’ensurt per la fugida d’en Josep i na Clara del centre de dia, la família Alcover rep amb il·lusió la notícia de les noces. Tots menys en Pep, que no entén com ningú veu que es tracta d’una bogeria. N’Elena és conscient del maldecap que suposa per en Pep i decideix proposar-li passar el cap de setmana allunyats de tot. Per altre banda, na Joana Maria torna de viatge i es retroba amb na Laura, qui li demana consell per donar un cop de mà al seu padrí amb les noces. Mentrestant en Toni segueix veient-se amb en Jaume, deixant de banda el perill que suposa.

15:50

FORMATGE DE CABRA POLLENCÍ, FRAULES DE MANACOR I ESCABETX DE RAJADA. T10 - 498 Aquesta setmana, l'amo en Toni Ballador, anirà fins a Pollença per conèixer de primera mà a uns joves que es dediquen a l'elaboració de formatge de cabra i a la comercialització de productes de temporada. Ens explicaran com fan feina i veurem com les cabres pasturen el torrent de la Vall d'en Marc i el fan ben net d'herbes. Acabarem berenant tots plegats de productes locals i tastant aquest deliciós formatge artesanal. El nostre jove pagès, en Jaume Coll, anirà a la finca d'un dels majors productors de fraules de Mallorca, per ajudar-lo amb la collita ara que ve el temps. Veurem el gran hivernacle on es cultiven i xerrarem sobre els sistemes de reg i pol·linització per tal que les fraules surtin tan homogènies com sigui possible. També veurem i ajudarem a la tasca de recollida de pebres i carabassons. Al rebost d'aquesta setmana, a la finca de Can Bisquerra de Porreres, cuinarem un deliciós escabetx de rajada amb productes del seu hort. El nostre jove youtuber agrari, en Miquel Montoro, anirà fins als vivers Esteva de Sant Llorenç des Cardassar per comprar dos arbres subtropicals per sembrar a la seva finca. Xerrarà amb el propietari de com ho ha de fer i de les propietats de cadascun d'ells. I farem gloses i dites amb el nostre mestre de mestres, en Felip Munar Munar.

16:55

CUINA AMB VI Avui a Fred i Calent, cuina amb vi Prepararem unes escopinyes de Maó amb vi blanc, una recepta ràpida i saborosa. Amb un xef italià, aprendrem a fer un Ossobuco a la milanesa. Cuinarem un cap de llom amb salsa de vi negre i acompanyat d’un puré de patata ben cremós. Ens posarem golosos i tastarem dos postres per llepar-se els dits, un bundt cake i unes peres al vi. Per acabar, prepararem un rap al forn ab crosta de cacahuet i vi rosat.

17:55

DOCUMENTAL

MARIA DEL MAR Documental sobre els 50 anys d'actuacions de Maria del Mar Bonet a partir de la preparació i concert a Cuba.

18:55

HIPÒCRATES T1 - 2 Al segon capítol de La Vida a Son Espases descobrim des de primera línia com es va lluitar a l'hospital contra la primera onada de la pandèmia. En un temps en què els carrers eren buits pel confinament, l'activitat a les plantes COVID de l'hospital era frenètica. En aquells dies, assortiment d'EPIS va esdevenir un problema a escala global del que no es va lliurar l'hospital. Descobrirem com els sanitaris i els responsables de logística treballen per fer front a la COVID de manera segura. En un època viscuda amb màxima intensitat descobrirem diferents històries entre els treballadors de l'hospital. Des del metge veterà de l'UCI que ha de canviar els criteris que feia servir fins ara, fins a la infermera que s'ha presentat voluntària per fer front a la COVID en un procés on són presents la por i els dubtes. D'altra banda en un moment en què les visites als pacients no eren permeses, serem testimonis d'una de les parts més difícils a les que es van haver d'enfrontar alguns professionals sanitaris informar els familiars per telèfon de l'estat dels seus malalts. Aquest no és l'únic repte que generà l'aïllament dels ingressats Els sanitaris es trobaren especialment limitats per tots els EPIS a l'hora de compensar la solitud dels pacients. La vida a Son Espases s'emet els divendres a les 22:00.
ALÈ T1 - 3 Al tercer capítol de La Vida a Son Espases continuam vivint la lluita de l’hospital contra la primera onada de la pandèmia, que sembla que arriba a la seva fi i a on podrem assistir a la sortida dels darrers pacients de l’UCI. Comprovarem com altres pacients reben la desitjada visita dels seus familiars després de molts de dies d’incertesa i por. Coneixerem les mesures de l’equip de psicòlegs i com donen el seu suport als malalts i a les seves famílies per intentar pal·liar els efectes psicològics negatius que...

20:30

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

21:35

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

21:40

RECEPTES AMB CARÀCTER T1 - 12 Aquesta setmana al club del tupper; tres famosos, tres receptes i només un guanyador. Ningú sap contra que competeix, però tots volen ser els millors. En Santi Taura posarà a prova l’actor i fundador de Diabéticas Aceleradas Pep Noguera, la cantant Júlia Colom i al cronista social Esteban Mercer. En Pep cuinarà un plat ben tradicional de la nostra gastronomia, na Júlia farà un plat senzill, però ben elaborat i n’Esteban lluitarà pel tupper d’or amb un clàssic que agrada molt. Els tres participants faran arribar els seus tuppers de forma anònima als rivals, es votaran entre ells, però el vot decisiu serà el d’en Santi. No esperis més i fes-te soci del club del tupper.

22:45

RECEPTES PER SUCAR-HI PA T1 - 9 Aquesta setmana al club del tupper; tres famosos, tres receptes i només un guanyador. Ningú sap contra que competeix, però tots volen ser els millors. En Santi Taura posarà a prova el youtuber i col·laborador del programa UEP! Com anam? Miquel Montoro, l’actriu Laura Pons i el filòleg i col·laborador del programa UEP! Com anam? Felip Munar En Miquel crearà una recepta amb productes del seu camp, na Laura ens farà un plat que sempre triomfa quan el fa i en Felip triarà un mar i muntanya ben típic del nostre receptari. Els tres participants faran arribar els seus tuppers de forma anònima als rivals, es votaran entre ells, però el vot decisiu serà el d’en Santi. No esperis més i fes-te soci del club del tupper. Miquel Montoro Laura Pons Felip Munar

23:50

EL JOC DE LES ESPÈCIES T1 - 5 El joc de les espècies En Tomeu Caldentey torna a IB3 amb Fusions, un programa on el prestigiós xef afrontarà un gran repte culinari mesclar dues receptes que en un principi sembla que no tenguin res a veure. Ho aconseguirà amb l'ajuda, cada setmana, de dos amants de la cuina anònims, però de gran talent. En el programa d’aquesta setmana col•laborarà amb na Navina, nascuda a la Índia i que combina les espècies com ningú, i amb en Miquel, un formenterer amant del producte de proximitat, com el me i el formatge de cabra. El resultat de fusionar els seus dos plats serà espectacular.

00:45

Tomeu Caldentey torna a IB3 amb Fusions Fusions és un programa de televisió a on en Tomeu Caldentey afrontarà un gran repte culinari, fusionar dues receptes que no tenen res a veure i que en principi semblen impossibles de mesclar. Però en Tomeu Caldentey ho farà, amb l'ajuda cada setmana de dos amants de la cuina anònims, però de gran talent, i el resultat serà espectacular. El prestigiòs xef mallorquí Tomeu Caldentey torna a IB3 per protagonitzar un programa diferent, un format televisió a on es combina la cultura,la divulgació y la gastronomia. Tomeu Caldentey va presentar juntament amb en Toni Gomila i Pau Cavaller el programa Això és Mel, un programa que va estar en antena durants els anys 2013 a 2017 i que va ser tot un èxit de audiència i impacte social. Aquest 2020, Tomeu Caldentey torna a IB3. CREMADILLO D´ESCABETX T1 - 1 Cremadillo d’escabetx Fusions és un espai de cuina del que ningú no sap quina recepta en sortirà. A cada capítol, en Tomeu Caldentey accepta el repte de fusionar dos plats que ens cuinaran dos convidats amateurs...i sempre li surt bo! En el programa d’aquesta setmana na Margalida prepararà un escabetx de gerret, mentre que l’especialitat d’en Richard són els cremadillos. Dolç i salat per a un programa amb molt bon gust.

01:35

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

02:15

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

02:20

UD POBLENSE-MELILLA

03:55

MY GENERATION T1 - 4 Aquesta setmana a NINGÚ ÉS PERFECTE.. Milennials, Centennials, Boomers, Generació X... De quina generació realment som? Mos identifiquem amb la generació que mos toca? Música, cinema, moda, farem una repassada al més destacat de les diferents generacions, i com ens afecta ser d’una o un altre? Us imagineu un centennial de 75 anys? No us perdeu NEP! NINGÚ ÉS PERFECTE, és un programa que dona veu a la gent de les Illes Balears en una temàtica concreta en tots els seus àmbits, sobre la vida, hàbits, maneres de pensar i fer, desgranada en diferents blocs, amb una visió entretinguda i divulgativa. Tres presentadores, iguals però diferents, tractaran temes d’actualitat amb el seu particular sentit del humor i la seva visió única. ..

04:55

PAISATGES

05:00

Un holandès capaç d’estar dues hores enterrat en gel, sense que la temperatura del seu cos baixi, i un senyor que esquia per teulades... Aquests personatges i molts més en aquest capítol de Favorits. Balears La història del ballarí que amb la tecnologia crea espectacles únics. Valencia El cas d’una divulgadora valenciana que se la té jurada a les pseudociències Catalunya L’aplicació que ajuda a localitzar plantes que generen al•lèrgia i ens guia per descobrir les rutes per esquivar-les.

05:25

PALAU DE L'ALMUDAINA- LA LLOTJA Visitarem el gran desconegut del patrimoni de Ciutat, el Palau de l'Almudaina, seu del poder militar des de l'època romana. Farem una volta per l'hort del Rei i ens endinsarem al cor del barri mariner de Palma per visitar Sa Llotja, l'edifici del gòtic civil més valorat del món. Deixarem enrere les estivades terrasses per tastar un conill amb ceba, de d'alt de tot a la Cueva, un restaurant familiar de sempre. Passarem pel forn de la Glòria, un dels més antics d'Espanya, allà mateix en Sebastià fill prepararà uns pastissets de poma deliciosos.

06:15

Sant Josep,illot de Es Vedrà, la Conillera. El proper dimecres s'emet el desè capítol del programa "Pitiüses, entre pins i savines". Aquest cop viatjarem a Sant Josep, el municipi eivissenc amb més extensió de costa de l'illa, Sant Josep, on es troba l'emblemàtic illot de Es Vedrà. Descobrirem la natura verge d'aquest illós misteriós i també de la Conillera. En aigües cristal·lines, apendrem paddle surf. Coneixerem a un home de pel·lícula, l'il·lustre director de cine Antonio Isasi-Isasmendi. La cultura popular estarà present. Mostrarem com som les antigues cases pageses guiats per l'arquitecte Salvador Roig. En aquesta illa de contrastos, també visitarem una casa de luxe molt moderna, dissenyada per contemplar Es Vedrà. I el toc dolç del programa, aprendrem a fer flaons i orelletes.

06:40

TÉNTOL és un programa de televisió d'entreteniment i divulgació sobre el patrimoni lingüístic de les Balears. El format, de nova creació, fa especial èmfasi en la genuïnitat i origen etimològic de paraules i expressions recollides arreu de les Illes. Algunes de les seccions de TÉNTOL són Català per Extraterrestres, l'Endevinalla, els Embarbussaments, l'Aixuxines i la saviesa de tres padrins un de cada illa. Al final del programa comptarem amb una cançó inèdita composta i interpretada per Jorra Santiago. TÉNTOL és un programa d'IB3 Televisió produït per Far Visuals i presentat i dirigit per Margalida Mateu. També compta amb la col·laboració d'Adrià Martí i Jorra Santiago. S'emet cada diumenge a les 22 hores a IB3 Televisió. MÚSICA T1 - 1 En la seva primera entrega, TÉNTOL versarà sobre la música i cercarà les paraules més sonores de les Balears fent especial èmfasi en la riquesa lingüística de les Illes. Coneixerem, entre d’altres, d’on provenen les paraules ximbomba, guitarra o trempar; quines cançons es canten arreu de les Illes o quins instruments són els més autòctons. En aquest programa dedicat a la música, el convidat serà l’actor i presentador David Ordinas a qui sotmetrem al nostre particular paraulòmetre. Algunes de les seccions de TÉNTOL són Català per Extraterrestres, l’endevinalla, els embarbussaments, l’aixuxines i la saviesa de tres padrins un de cada illa. Al final del programa comptarem amb una cançó inèdita composada i interpretada per Jorra Santiago. TÉNTOL és un programa d'IB3 Televisió produït per Far Visuals i presentat i dirigit per Margalida Mateu. També compta amb la col•laboració d'Adrià Martí i Jorra Santiago S.'emet cada diumenge a les 21.30 h a IB3 Televisió.
AMISTAT T1 - 5 N’hi ha que són “cul i merda” i n’hi ha que són “com el ca i el moix”, en el programa d’aquest diumenge 23 de febrer cercarem paraules, expressions i curiositats sobre el llenguatge que fa referència a l’amistat, ah! I a l’enemistat, també. En aquest programa dedicat a l’amistat, el convidat serà el periodista Xisco Nadal a qui sotmetrem al particular paraulòmetre.
CASA T1 - 8 A TÉNTOL recorrerem les Balears a la recerca d’aquelles paraules relacionades amb la casa i les parts d’una casa. Mostrarem les paraules i expressions que s'amaguen a les cases de les Balears, per exemple, el primer que trobam a moltes cases un cop hem passat la porta del carrer és... una altra porta. D’aquest espai en deim Batiport, un nom format pels mots batre i porta. En aquest programa dedicat a la casa, la convidada serà l’actriu Lina Mira a qui sotmetrem al particular paraulòmetre.

06:45

MIRA PER ON Aquesta setmana Mira per on ve Farcit de reportatges, anècdotes i curiositats de les nostres illes i de tots els temps. Començarem les curiositats, aquesta setmana respondrem a una sèrie de preguntes Hi ha un nou habitant a les aigües de les Balears? Sabeu què és un Glider? Què fa aquest nou habitant a les nostres aigües? I de l'actualitat científica més recent recularem en el temps fins a l'Eivissa Púnica i ús contarem curiositats de les seves monedes. Sabíeu que Eivissa va ser el primer lloc de tota la mediterrània occidental en emetre moneda pròpia, Idò sí. Mirau per on! Resoldrem l'enigma d'on sorgeix una cançó popular que segur molts coneixeu "La ciutat de Nàpols". I parlant de Nàpols sabeu que les Balears i Nàpols varen tenir fortes relacions durant anys, sobretot gràcies als matrimonis entre cases reials. I, a més a més, el Castell Nou de Nàpols és construir amb pedres de Mallorca? I parlant de pedres, sabeu quantes pedres hi ha a Menorca? Pot-ser farem a prop de contar-les totes. Si voleu que us contem totes aquestes curiositats i moltes d'altres no deixeu de veure aquesta setmana del Mira per On!
MIRA PER ON Aquesta setmana al Mira per ON! Pot-ser us desmuntarem un mite o dos. Són les oliveres els arbres més vells que hi ha a les Balears? Sempre n'hi ha hagut d'oliveres? Qui les va dur? Us parlarem d'algunes oliveres que hi ha a Mallorca de ben famoses, tant que tenen nom propi i es troben a llocs ben arraconats. I del camp passem a un altre sector totalment diferent el del Còmic, ús descobrirem, per si els coneixeu, dos dels nostres millors dibuixants i que a més a més tenen renom internacional. I també us parlarem de la...
MIRA PER ON Aquesta setmana al Mira per ON!, us contarem per quina raó la sal és l'or blanc de la mediterrània i per què Eivissa, "l'illa de la sal", fou el "saler de la mediterrània" Coneixerem l'origen d'alguns llinatges mallorquins que es troben en perill d'extinció com "Esbarranch". Sabrem d’un fill il•lustre de Cabrera, i per què el varen anomenar. Anirem a cercar quin és l'arbre més antic de Mallorca. I coneixerem més coses de qui va ser el primer historiador de Menorca John Armstrong un home que va tenir una vi...

06:50

PÍNDOLES CUINA AMB SANTI TAURA

Fonts de calor T1 - 2
Glaçons tomàtiga T1 - 5
DÉNTOL