AVUI
25/01/2020
07:00

Miguel Sancho,Joan Riera, ‘La guia secreta de...’ ens servirà en aquest programa per conèixer des de dintre un dels establiments més ‘cool’ de Formentera, el Beso Beach, i ho farem de la mà d’un dels seus socis, el català Miguel Sancho, qui ens mostrarà els seus racons preferits el port de La Savina, s’Estany des Peix i l’illot de s’Espalmador, que es separa de Formentera pel pas des Trucadors. A més, coneixerem un dels punts de més importància per l’ornitologia a balears s’Estany Pudent, i ho farem guiats per l’historiador Santi Colomar. Ens anirem a Portinatx a conèixer de prop a alguns dels pescadors de llagosta eivissenca que encara queden a la zona i que ens explicaran la diferència entre el producte procedent d’Eivissa i el que es captura al nord d’Àfrica que, degut al seu baix preu, inunda el mercat però amb menys qualitat. Una vegada pescada la llagosta, aprendrem a cuinar-la a un lloc de referència de la cuina eivissenca, el restaurant Ca n’Alfredo, al centre de la ciutat d’Eivissa. El seu propietari, Joan Riera, ens farà de guia per mostrar-nos un restaurant pel que ha passat tothom i el casc antic de al ciutat amb històries mil•lenàries i amb negocis centenaris, com la pastisseria Los Andenes.

07:55

EN GOSTÍ LLADRE MALLORCA
LA ROSA DE SANT JORDI UNIVERSAL

08:10

RUPERT&SAM

LA TORTUGA MÁGICA
TOQUEM ELS DOS
MISSATGERS ANÒNIMS

08:20

NA VENTAFOCS UNIVERSAL

08:30

EIVISSA. CORSARIS I CAPTIUS Al capítol d'avui viatjam fins a l'illa d'Eivissa. Allà, entre les ombres de les murades i la bellesa de ses Salines, s'amaga un dels episodis més foscos de la història de les Balears i també de la Mediterrània. És la història dels corsaris i dels captius, de la depredació i l'esclavatge, de la violència i de la llibertat. Avui parlarem d’una Eivissa molt diferent de la que coneixem ara. Una Eivissa on hi hagué la darrera esclava d'Espanya i on ses Salines es convertiren en un espai de sofriment. Milers d'esclaus foren explotats i maltractats amb l'únic objectiu de construir una societat nova a costa del seu esforç.

09:25

Una colla d’amics que salten d’un avió amb un cotxe. La història d’un paralític que s’ha convertit en un superhome. L'home que no necessita respirar per seguir viu. Aquests i d’altres personatges increïbles, en aquest capítol de Favorits. Balears Dos nois que s'han proposat netejar els aceans amb una paperera. Valencia Una aplicació que busca a Jesucrist pels carrers. Catalunya El cas d’un productor que ha canviat les estrelles del cinema per les estrelles de YouTube.

09:55

Alerta mèdica "Alerta mèdica" En sortir de Calcuta, l'aventura es complica per a en Dani, que es posa molt malalt. No li quedarà més remei que passar pel metge... i potser haurà d'ingressar a l'hospital, encara que no ho vulgui. Aquesta situació els duu fins a la sorprenent ciutat de Bodhgaya, bressol del budisme.

10:30

Clara Ruiz, Bartolomé Torres i Angélica García T2 - 3 Clara és una jove empresària del barri de Santa Catalina. Va deixar Mallorca per posar el seu restaurant, el S'alat, al nucli antic de València allà ens mostrarà el racó més important per ella. A més, té una horta de tarongers fora vila que no ens podem perdre. Bartolo va deixar Eivissa per viure a Terol. Allà ens mostrarà el naixement del riu Tajo, entre la blanca neu. A més descobrirem el secret d'unes bones migas amb la seva amiga Encarna. Ell i la seva dona rebran un missatge... i en donaran un altre. Angélica és una jove que viu a Sonseca, un poblet de Toledo, des d'allà es forma com a detectiva privada. Ens mostrarà els seus racons preferits de Toledo i s'emocionarà molt de veure com li donen suport pel seu esforç. Tot això i molt més, a Tan enfora, tan a prop.

11:25

MURTERAR, LLUM SENSE FUM Encetam 2020 amb un aire menys contaminat. Els grups 1 i 2 de la central tèrmica des Murterar que encara funcionaven amb carbó, un dels combustibles més nocius, s’han tancat en compliment de les normatives mediambientals. Una important passa cap a la descarbonització total de les Balears, prevista pel 2050. Però aquesta necessària transició cap a sistemes de producció energètica sostenibles comporta adaptar estructures de treball antigues a nous models productius. Un encaix encara no resolt as Murterar, on una cinquantena de treballadors de la central s’enfronten a un futur laboral incert. És el cas de Miquel Àngel Jaume, que duu 16 anys as Murterar i que ara desconeix si tindrà plaça a Mallorca o si haurà de traslladar-se amb la seva família a una altra illa o a la Península. As Murterar també hi treballen un bon grapat d’empreses subcontractades que pateixen, de valent, les conseqüències del tancament progressiu de la central. Andreu Company es dedica al manteniment mecànic i ha vist com la plantilla de treballadors de la seva empresa s’ha reduït a la meitat durant el 2019. També els estibadors del port d’Alcúdia, com Miquel Ferrer, esperen substituir els carregaments de carbó per altres mercaderies per mantenir la feina. Deixar de cremar carbó és indispensable, però per aconseguir la denominada ‘transició justa’ cal tenir en compte els treballadors del sector.

12:05

TAL COM ÉREM RESUM Per tancar temporada vos hem preparat un programa especial de resum en el qual recordarem els millors moments dels deu capítols d’aquesta primera tongada de Tal com érem. Recordarem com eren els cotxes dels anys 70, l’escola, els primers turistes, el fenomen dels picadors, el moviment hippy, la mili, les comunions de l’època, els electrodomèstics de la nostra infantesa, i moltes coses més formaran part del capítol resum d’avui vespre. Tal com érem és el programa de nostàlgia d'IB3 Televisió que presenta Llorenç Santamaria, un programa amb més de 200 testimonis que té com a objectiu fer un retrat sociològic i cultural en clau distesa d'aquells anys, amb la intenció de veure com hem canviat els habitants de les Illes Balears en poc més de quatre dècades. Tal com érem, un viatge al passat més recent d'aquestes illes.

13:25

PUJADA AL CASTELL DE SANTA ÀGUEDA Pujada al Castell de Santa Àgueda En aquest capítol, na Maria i en Vicenç són al municipi de Ferreries, a Menorca, per fer una excursió breu amb lleugera pujada que els durà fins al Castell de Santa Àgueda. La fortalesa se situa al cim del tercer punt més alt de l’illa després de s’Enclusa i el Toro. Un lloc carregat d’història que parla de temps dels àrabs i amb vistes espectaculars sobre bona part deMenorca. Pel camí trobaran Miquel Truyols Oliver, biòleg que ha treballat com a tècnic de Medi Ambient, que els parlarà dels boscos de Menorca, i de les passes que s’han fet i que caldrà fer per adaptar boscos i conreus als efectes del canvi climàtic. Recorrent el camí, en part empedrat, els nostres presentadors en contaran curiositats sobre Ferreries, sobre la geologia del terme o sobre la vida de Santa Àgueda de Catània. Un cop al cim, l’arqueòloga Cristina Rita Larrucea els revelarà el seu estret vincle amb el castell, l’origen de la fortificació i quin és el seu valor històric. Per acabar, en Vicenç i na Maria gaudiran de vistes excepcionals sobre gran part de Menorca, especialment sobre el Cap de Cavalleria. I na Maria recitarà un poema de qui fou governador de l’illa durant gairebé mig segle en temps dels àrabs, Said ibnHakam, escriptor i poeta.

13:56

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA MIGDIA

15:00

EL TEMPS CAP DE SETMANA MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:05

AGAFA'M SI POTS, CAP DE SETMANA

16:00

UN PASSEIG PER LES BALEARS TALAIÒTIQUES T2 - 1 Comença la segona temporada d'un Ben Trobat molt balear, a on un presentador menorquí, un eivissenc i una mallorquina descobriran d'una forma diferent les nostres Illes. Tot tres faran activitats a l'aire lliure a una illa que no és la seva. El cantant menorquí Shanti Gordi colcarà a cavall per Son Real al nord de Mallorca, amb un invitat que no ens deixarà indiferent per la seva forma d'entendre la vida. Aniran fins a la necròpoli d'Es Fenicis a on els hi esperen autèntics tiradors de fona. Després d'una petita visita al jaciment li ensenyaran com es fan les fones i la tècnica del llançament. L'actriu i cantant Aina Zuazaga farà una travessia en kayak des de Santa Eulària fins a l'illot de Tagomago. Una vegada allà, primer beuran una mica de xocolata calent per recuperar-se del fred abans de recorre el camí fins al far, a l'altre costat de l'illot privat. Joan Barbé, músic eivissenc, sempre ha tingut curiositat per visitar els monuments talaiòtic de Menorca. Per això visitarà amb dos arqueòlegs el poblat de Torralba d'en Salort a Alaior, uns del millor conservats de Menorca i la fantàstica necròpoli de Cala Morell a Ciutadella. Allà comprovarà que no els enterraments a la Menorca Talaiòtica i a l'Eivissa Púnica no se semblaven en res, encara que siguin de la mateixa época. Per acabar els 'Ressonadors' d'Eivissa ens acomiadaran amb la cançó popular de major de les pitiüses, de nom 'Jo tinc una enamorada'.

17:00

PALMA FUTSAL - ELPOZO MURCIA

19:00

LA LLEBRE I EL CONILL La llebre i el conill són dos productes molt presents en el receptari tradicional de les Illes, malgrat que en els darrers anys el seu consum hagi davallat significativament. Aquesta setmana a Fred i Calent volem conèixer-ne les causes i reivindicar aquest excel•lent producte econòmic, versàtil i saludable. Començarem el programa amb en Miquel Calent visitant un projecte de recuperació del conill i coneixerem com es practica la caça amb cans eivissencs, una modalitat cinegètica autòctona de les Illes. Na Fanny Pons entrevistarà a la representant d’INTERCUN, una organització que treballa per impulsar el consum d’aquesta carn amb diferents iniciatives a nivell estatal. A continuació, na Marta Simonets’acostarà al mercat per veure i tastar unes hamburgueses de conill i en acabar, coneixerà un cuiner que aposta per incorporar aquest producte en un plat innovador. Seguint amb la cuina, en Miquel ens prepararà un plat fàcil de burballes de llebre, i en acabar, viatjarà fins a Eivissa per conèixer al president de l’Associació de Criadors de Conill Eivissenc i veure com són aquests animals que cria a la seva granja. Na Fanny participarà a una torrada de conill organitzada pels alumnes de l’Escola d’Hoteleria a la UIB, i per acabar el programa, el nostre cuiner ens sorprendrà amb una versió de conill amb ceba i llagostins.

19:55

FOC I FUM AMB SANTI TAURA

“Tacos” de me T1 - 14 Avui cuinarem “tortitas” de blat de moro. Per fer el farciment, rostirem al caliu una cuixa de me i després mesclarem la carn dins un sofregit de ceba tomàtiga i sobrassada. Ho servirem amb una salsa de ceba vermella i llimona.

20:30

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

21:35

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

21:40

CICLE BRAD PITT

MONEYBALL En 2001, Billy Beane Brad Pitt, director general dels Atlètics de Oakland beisbol, es va fer famós en aconseguir grans èxits per mitjà del mètode "Moneyball", programa que consisteix a construir un equip competitiu amb menys recursos econòmics que la majoria dels equips de les Grans Lligues i emprant mètodes estadístics per ordinador per a coordinar als jugadors.

00:00

CINEMA " ELS DIARIS DEL ROM "

Paul Kemp Johnny Depp és un escriptor nord-americà que ha començat a treballar com a redactor per a un periòdic del Carib. El seu nou ambient, a poc a poc, comença a enrarir-se. Amor, enveja, gelosia i molt alcohol són els principals ingredients del relat.

01:55

1- Laura Pons "Els néts” 2- Xavi Canyelles "La televisió” 3- Albert Mèlich “Pèl-roig a les Balears” 4- Rodo Gener "Fires i mercats"

02:45

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

03:25

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

03:30

PUJADA AL CASTELL DE SANTA ÀGUEDA Pujada al Castell de Santa Àgueda En aquest capítol, na Maria i en Vicenç són al municipi de Ferreries, a Menorca, per fer una excursió breu amb lleugera pujada que els durà fins al Castell de Santa Àgueda. La fortalesa se situa al cim del tercer punt més alt de l’illa després de s’Enclusa i el Toro. Un lloc carregat d’història que parla de temps dels àrabs i amb vistes espectaculars sobre bona part deMenorca. Pel camí trobaran Miquel Truyols Oliver, biòleg que ha treballat com a tècnic de Medi Ambient, que els parlarà dels boscos de Menorca, i de les passes que s’han fet i que caldrà fer per adaptar boscos i conreus als efectes del canvi climàtic. Recorrent el camí, en part empedrat, els nostres presentadors en contaran curiositats sobre Ferreries, sobre la geologia del terme o sobre la vida de Santa Àgueda de Catània. Un cop al cim, l’arqueòloga Cristina Rita Larrucea els revelarà el seu estret vincle amb el castell, l’origen de la fortificació i quin és el seu valor històric. Per acabar, en Vicenç i na Maria gaudiran de vistes excepcionals sobre gran part de Menorca, especialment sobre el Cap de Cavalleria. I na Maria recitarà un poema de qui fou governador de l’illa durant gairebé mig segle en temps dels àrabs, Said ibnHakam, escriptor i poeta.

04:00

PAISATGES

04:10

TAL COM ÉREM RESUM Per tancar temporada vos hem preparat un programa especial de resum en el qual recordarem els millors moments dels deu capítols d’aquesta primera tongada de Tal com érem. Recordarem com eren els cotxes dels anys 70, l’escola, els primers turistes, el fenomen dels picadors, el moviment hippy, la mili, les comunions de l’època, els electrodomèstics de la nostra infantesa, i moltes coses més formaran part del capítol resum d’avui vespre. Tal com érem és el programa de nostàlgia d'IB3 Televisió que presenta Llorenç Santamaria, un programa amb més de 200 testimonis que té com a objectiu fer un retrat sociològic i cultural en clau distesa d'aquells anys, amb la intenció de veure com hem canviat els habitants de les Illes Balears en poc més de quatre dècades. Tal com érem, un viatge al passat més recent d'aquestes illes.

05:30

Una colla d’amics que salten d’un avió amb un cotxe. La història d’un paralític que s’ha convertit en un superhome. L'home que no necessita respirar per seguir viu. Aquests i d’altres personatges increïbles, en aquest capítol de Favorits. Balears Dos nois que s'han proposat netejar els aceans amb una paperera. Valencia Una aplicació que busca a Jesucrist pels carrers. Catalunya El cas d’un productor que ha canviat les estrelles del cinema per les estrelles de YouTube.

06:00

Clara Ruiz, Bartolomé Torres i Angélica García T2 - 3 Clara és una jove empresària del barri de Santa Catalina. Va deixar Mallorca per posar el seu restaurant, el S'alat, al nucli antic de València allà ens mostrarà el racó més important per ella. A més, té una horta de tarongers fora vila que no ens podem perdre. Bartolo va deixar Eivissa per viure a Terol. Allà ens mostrarà el naixement del riu Tajo, entre la blanca neu. A més descobrirem el secret d'unes bones migas amb la seva amiga Encarna. Ell i la seva dona rebran un missatge... i en donaran un altre. Angélica és una jove que viu a Sonseca, un poblet de Toledo, des d'allà es forma com a detectiva privada. Ens mostrarà els seus racons preferits de Toledo i s'emocionarà molt de veure com li donen suport pel seu esforç. Tot això i molt més, a Tan enfora, tan a prop.