AVUI
19/01/2021
07:15

NA RÍNXOLS D' OR UNIVERSAL
LA LLEBRE I LA TORTUGA UNIVERSAL

07:30

RUPERT&SAM

L'ILLA MISTERIOSA
LA MOSCA
L'ICEBERG

07:40

EL GEGANT DEL VEDRÀ EIVISSA

09:05
13:30
20:05

Falàfel de ciurons Avui farem falàfel de ciurons i l’acompanyarem de pa de iogurt i una salsa de iogurt.

22:20

CINEMA

Corre l'any 1930. És una època en la qual Anglaterra està dividida i en la qual l'odi i la sospita cap als altres s'han convertit en norma. Dins d'aquesta complexa situació polític-social, l'investigador Poirot s'enfronta a l'assassí en sèrie batejat com "L'assassí ABC". El seu nom ve dau per l'única pista que deixa després de si a mesura que creix el nombre de cadàvers que deixa al seu pas la guia "ABC" del servei ferroviari del país. La recerca de Poirot avança lentament a causa de la intel·ligència un enemic capaç de posar en dubte no sols els valors morals d'un dels policies més importants del país, sinó també el seu passat, la seva autoritat i fins i tot la seva pròpia identitat. Corre l'any 1930. És una època en la qual Anglaterra està dividida i en la qual l'odi i la sospita cap als altres s'han convertit en norma. Dins d'aquesta complexa situació polític-social, l'investigador Poirot s'enfronta a l'assassí en sèrie batejat com "L'assassí ABC". El seu nom ve dau per l'única pista que deixa després de si a mesura que creix el nombre de cadàvers que deixa al seu pas la guia "ABC" del servei ferroviari del país. La recerca de Poirot avança lentament a causa de la intel·ligència un enemic capaç de posar en dubte no sols els valors morals d'un dels policies més importants del país, sinó també el seu passat, la seva autoritat i fins i tot la seva pròpia identitat.

05:20

PAISATGES

05:45

L'ALIMENTACIÓ L'ALIMENTACIÓ De la ma d'en Toni Escandell ens introduirem un altre cop dins el món de la fauna salvatge Balear per coneixer les seves costums, la seva vida i la seva història. Coneixerem diferents ambients naturals coves, boscos, penyasegats, illots costeners, l'alta mar, el fons marí etc. Donat que ens introduirem sovint en la intimitat dels nostres protagonistes i la seva manera de viure en ocasions filmarem comportaments poc observats. L'ALIMENTACIÓ Totes les espècies han desenvolupat formes de bec, boca per alimentar-se del seu menjar però també te a veure molts altres factors, com la llargària de les seves potes, de les seves urpes, cues etc. Alguns s'han especialitzat amb un tipus de menjar de manera que coneixerem varis grups, com ara els herbívors, carnívors, insectívors etc.

06:15

LA FÀBRICA DESAPAREGUDA

Titol LA FÀBRICA DESAPAREGUDA Sinopsis Vos heu demanat alguna vegada què es feia a les Illes abans de l'arribada del Turisme? A més de l'agricultura, bona part dels oficis es duien a terme dins fàbriques i tallers. Teles, vins, collars i arracades, sabates i un llarg etcètera… s'elaboraven i es comercialitzaven aquí a les Illes. A partir d'ara comença un viatge cap a un passat desconegut la nostra indústria, de la mà dels seus protagonistes. Emprenedors, tècnics i treballadors ens ho contaran en primera persona, què guanyaven?, quins eren els torns?, en definitiva, tots els records i anècdotes d'aquests negocis que encara provoquen una profunda nostàlgia i alegria a qui ho recorda. Entrarem dins antigues fàbriques i tallers, la gran majoria abandonades. Trobarem els protagonistes que hi passaren molts d'anys de les seves vides, a pics vivint autèntiques odissees, on s'hi deixaren la pell i on a la vegada visqueren moments molt entranyables. Amb ells retrocedirem als anys 40, 50 i 60 per recordar a la vegada com es vivia, tot el que van aconseguir. A més comptam amb l'excepcional sort d'haver trobat i arreplegat un material d'arxiu inèdit, amb imatges úniques sobre aquest passat fabril revelant-nos una imatge totalment nova dels pobles, de ciutat, de la seva gent, i el més important, dels seus esforços que varen fer possible que les Illes no fossin alienes a la Revolució Industrial. EL FERROCARRIL LA FÀBRICA DESAPAREGUDA La Fàbrica Desapareguda viatja avui a l'època d'expansió d'una infraestructura que durant anys marcaria les comunicacions a Mallorca el ferrocarril. El tren amb carbó, els primers trajectes turístics, el transport de bèsties i productes del camp... el capítol recorda com l'arribada d'"es tren" aniria de la mà del creixement econòmic i transformaria el dia a dia de molts pobles i ciutats. L'inconfusible so del xiulet del tren entrant al poble, l'olor de la carbonissa, les hores de trajecte... El programa reconstrueix la línia que connectava Palma amb Campos, Ses Salines i Santanyí, on la néta d'un dels antics treballadors ens obre les portes de l'antiga estació, convertida avui en ca seva. A través d'aquest i altres descendents de treballadors i antics usuaris, el programa rememora com era la feina dels responsables de les línies i l'ús que en feren els primers viatgers. El capítol fa també una mirada al procés de construcció del tren de Sóller, Inca i Manacor, i recorda com la iniciativa privada féu possible la construcció de tota una xarxa ferroviària que transformaria el comerç, el turisme, i el dia a dia de milers de persones.