AVUI
30/05/2020
07:00

ULTRALLEUGERS - MOTOS - VOLUNTARIAT Avui a Apassionats anirem fins a l'aeròdrom de Binissalem, on l'associació Aviació a les Aules fa realitat el somni dels nostres protagonistes, volar en ultralleuger Després viatjarem sobre dues rodes. Acompanyarem els "Ángeles guardianes" de Mallorca en les seves rutes en moto per l'illa, una associació amb projecció internacional i molta marxa Al final, veurem la tasca que realitzen al medi ambient els voluntaris de l'associació S'Alzina. Els acompanyarem a Sa Dragonera per coneixer una passió que ajudar a preservar el nostre entorn Tres aficions amb un denominador comú, la passió. Apassionats s'emet els dilluns a partir de les 23:15 a IB3 Televisió.

07:50

Podem passar? És el nou programa de la Televisió Autonòmica de les Illes Balears, a través del qual coneixerem les vivendes més espectaculars i de les nostres illes. Al nou espai d’IB3 TV tendrem el privilegi de descobrir les propietats més singulars. Cases petites i grans, modernes i rústiques fins i tot cases palaus. Ubicades a pobles i ciutats de les nostres illes, de litoral o d’interior però amb un element comú la seva bellesa i gran personalitat. Un programa imprescindible per estar al corrent de les darreres tendències en arquitectura, construcció, materials i interiorisme. De la mà dels entranyables amfitrions descobrirem l’interior de ca seva. Vivendes acollidores per la seva decoració, avantguardistes pel seu disseny, funcionals per viure-les dia a dia...Totes elles ens sorprendran per la seva originalitat. Podem passar? El privilegi de conèixer les millors propietats de la nostra terra Andratx, Selva, Sencelles En el programa d’aquesta setmana visitarem tres propietats ben diferents. En primer lloc ens desplaçarem fins al municipi de Selva per conèixer una propietat amb molt de caràcter. Una vivenda en la que l’objectiu principal ha estat fusionar la bellesa de la tradició mallorquina amb l’avantguardisme de peces de disseny. Un lloc meravellós, sofisticat però també rústic, ple de preciosos recons decorat amb mobiliari històric. Per altra banda en el port d’Andratx descobrirem una casa de luxe moderna i mediterrània projectada cap a la mar. El mobiliari de disseny combinat amb materials naturals converteixen aquesta propietat en un somni fet realitat. Les meravelloses vistes d’aquesta propietat són un quadre viu que es pot gaudir des de qualsevol estància de la casa. I del litoral passarem al centre de Mallorca, concretament al municipi de Sencelles. Glòria, la simpàtica propietària ens presentarà aquesta residència familiar, en la què han mantingut immillorablement l’essència rústica d’ una casa centenària però que compta amb totes les comoditats actuals. És una construcció típica mallorquina en la que han creat agradables recons des dels quals gaudir de la natura que envolta aquesta propietat. Si vols descobrir les millors propietats que tenim a les nostres illes no et perdis Podem passar? El pròxim....... a les ...... a IB3 Televisió.

08:40

RUPERT&SAM

"TINC GANA"

08:45

El germanet

08:50

WOW! ENGLISH METHOD

LET'S DO SOMETHING!
STEVE'S MESSY ROOM
THIS IS CRAZY!

09:05

RAMON LLULL.

PREPARACIÓ I INICI LITERARI Lluís torna al Monestir de la Real per a visitar a Ramon Llull. A la biblioteca del Monestir, davant la gran curiositat i atenció de Lluís, Ramon Llull li continua contant la seva història que aglutina els anys en què es va preparar estudiant a Mallorca fins a la primera formulació de l'Art.

09:15

Llengua amb tàperes En Gaspar es desperta de bon dematí i antes de partir a fer feina, avisa a na Miquela que pensi a berenar. Però just quan surt de casa, el Dimoni Cucarell canvia el berenar de na Miquela per llengua amb tàperes. Al vespre, en tronar de la feina, es troba a na Miquela xerrant tota sola com una metralladora. No atura de xerrar! En Gaspar se'n dona conta que ha berenat llengua amb tàperes, els veïnats que volen descansar es queixen de les xerrades de na Miquela. En Gaspar decideix dur-la fora vila perquè ningú la sentí. Lo en demà encara xerra que te xerra. En Gaspar va d'un lloc a un altre cercant un remell però el Dimoni Cucarell li posa traves per tot allà on va fins que en Gaspar el descobreix. Tot d'una, en Gaspar avisa als Cossiers, l'FBI de Son Mai. Aquests, que ja han vist aquest encanteri altres vegades, recorden que l'única solució possible és localitzar a la Sibil·la. En Gaspar i na Miquela, xerra que te xerra, arriben a Ca la Quinta Forca i allà, a un racó queixant-se de tot, troben la Sibil·la. Està molt deprimida perquè ha vist la fi del món i es nega a ajudar-la. En Gaspar, que és molt viu, deixa a na Miquela asseguda devora la Sibil·la tres dies seguits fins que aquesta ja no pot pus i esclata "ESTÀ BÉ, LA CURARÉ! Però per l'amor de Déu... QUE NO XERRI PUS!" El cel fa un tro i tot queda en silenci. Na Miquela també. Assustats, na Miquela i en Gaspar tornen a Allà Baix mentre deixen a la Sibil·la remugant una altra vegada.

09:25

CARMEN I MARTINA T1 - 2 A quin ritme sonen les castanyoles eivissenques? Com funcionen els vinils? Com practiquen les mates els garrits d’ara? I perquè Eivissa antigament es deia Ibossim? Les respostes les trobarem aquesta setmana a Ucs, clics, grans i petits, el programa que posa de manifest els contrastos generacionals a les Pitiüses. No t’ho perdis! Hi ha sorpreses per totes les edats!

10:05

TOTHOM EN FORMA

10:30

XARXES Aquesta setmana a Engrescats parlarem d'aprenentatge a través de les xarxes naturals i de les xarxes virtuals. Aprendrem diverses matèries a partir de la natura. Assistirem a un taller de teatre entre alumnes mallorquins i alumnes italians. Parlarem amb en Tomeu Serra sobre la importància de les xarxes de comunicació a la societat actual. Veurem com funciona el batxillerat internacional. Investigarem sobre el canvi climàtic. I veurem com s'organitzen els docents per a renovar-se constantment.

11:25

Ramon Llull, teòleg i místic Ramon Llull, teòleg i místic Ramon Llull vestia hàbit però no era frare. Fou un estudiós de les coses de la religió, és a dir, un teòleg, independent però molt influent. Cercava Déu, no només en els llibres, sinó també dins seu i a la natura; fou doncs un místic fervent i és considerat el primer ermità de Mallorca. En aquest segon programa, coneixerem la dimensió religiosa de Ramon Llull. A l’església de Santa Eulàlia de Palma, descobrirem la llegenda de la dama del pit malalt i per què un home casat com ell decidí un dia abandonar la família i dedicar la vida a Déu. Anirem a Montserrat per parlar de la peregrinació que va fer de Barcelona a Santiago de Compostel•la. De nou a Mallorca, pujarem al puig de Randa, on visqué una il•luminació divina que li marcà el camí. A Roma, esbrinarem perquè sant Francesc d’Assís fou un model per a ell. Sabrem també perquè estudià l’Alcorà i què trobà d’interessant en l’Islam. A la basílica de Sant Francesc, a Palma, descobrirem els enigmes de la seva mort i alguns secrets del seu sepulcre. Finalment, a la Seu, ens explicaran les gestions que es fan a l’actualitat perquè algun dia el beat Ramon Llull arribi a ser “sant Ramon Llull”.

12:10

FAMÍLIA SANTAMARÍA Aquesta setmana Neus Albis va fins al Raiguer per visitar la casa familiar del matrimoni format per Llorenç Santamaria i Núria Hosta. El cantant mallorquí, ídol dels anys 70 amb éxits com ‘Para que no me olvides’ i ‘Si tu fueras mi mujer’, obrirà de pinta en ample les portes de ca seva i del seu cor a la periodista per recordar els seus inicis al món de la música, el fenomen fan i la seva gran història d’amor amb Núria Hosta. L’actriu Assun Planas, gran amiga de na Núria, i la família de Llorenç Santamaria es sumaran a la trobada final del programa i descobriran als espectadors d’IB3 secrets i anècdotes d’aquest matrimoni d’artistes.

13:00

FIRA DEL CAVALL MENORQUÍ, COL•LECCIONISTES, SEGAR FAVES, FERMAR TOMATIGUERES I E Aquest dijous, el programa dels pagesos d'IB3 prendrà de nou el pols al nostre camp i de la seva gent. Serem testimonis de com es preparen alguns dels millors cavalls que participen en la "XXII Fira i XXVIII Concurs morfològic del Cavall de Pura Raça Menorquina" des Mercadal. El nostre presentador ajudarà una família que es dedica a la cria d'aquest animal únic en el món i serà testimoni de l'obertura de la fira. Un luxe per als vostres ulls. En Toni Ballador farà bona feina amb un antic pagès de Sa Pobla que ara, a més, és un col•leccionista d'eines i ormejos molt variats de fora vila. Ens mostrarà els seus tresors més preuats, que ha rescatat de l'oblit per oferir-los el descans que mereixen com a testimonis de la història rural de Mallorca. A Montuïri, coneixerem un matrimoni ben avengut que treballa colze a colze l'hort familiar. Ens mostraran com fermen les tomatigueres i algunes plantes més que tenen sembrades. Dos amics de Petra trauran del porxo la seva antiga segadora i de l'estable la seva somera per segar faves a la manera tradicional. A Banyalbufar, un aficionat a la cuina aguiarà uns escaldums de pollastre per a un grup d'amics que es troben d'excursió, tot fent la travessa de la Serra de Tramuntana. Per als excursionistes, aquelles marjades es convertiran, sens dubte, amb el millor dels avituallaments. I com sempre comptarem amb les gloses i dites el mestre de mestres, en Felip Munar.

13:10

UEP! COM ANAM? CÀPSULES

COVERBOS D'EN FELIP MUNAR LES ESTACIONS I EL CENTRE DE MALLORCA 261 Felip Munar i altres, Pina
TONI BALLADOR Gloses amb els nins taujans 260 A Ses Olleries, Santa Eugènia Toni Ballador i els nins de l'associació joves pagesos ens faran gloses
HISTÒRIES FORAVILERES Porta autòmatica 255
HISTÒRIES FORAVILERES Donar forma a un formatge 257 Vicent Marí, Eivissa, Presentació ovelles del Camerun

13:25

Sèrie de divulgació i entreteniment que té com a objectiu donar a conèixer als espectadors el patrimoni natural i cultural de les nostres Illes, mitjançant la realització de recorreguts senzills a peu o en bicicleta que siguin aptes per a qualsevol perfil de la població. S’explicarà la seva ubicació, com arribar-hi, l’entorn i els valors naturals i patrimonials que trobarem durant el recorregut, a la vegada que parlarem també amb veïnats del municipi sobre la influència que han tingut aquests indrets sobre les poblacions de la zona. LLOSETA - FILICUMÍS Lloseta-Filicumís La passejada d’avui començarà al municipi mallorquí de Lloseta i transcorrirà majoritàriament dins la finca des Filicumís. Na Maria i en Vicenç es trobaran a l’estació del tren de Lloseta i, després d’equiparse amb calçat adequat per a començar la passejada, es dirigiran cap a Es Cocó on en Santi Taura els hi donarà uns quants consells sobre el menjar que han de dur a les seves sortides. Pel camí de Son Ramón i el camí d’Almadrà arribaran, passejant passejant, a la finca des Filicumís, on un del seus propietaris els hi mostrarà la clastra i la tafona de la possessió. Dins la mateixa finca i, en ruta cap al jaciment talaiòtic es trobaran amb l’antic pagès de la possessió que els hi explicarà coses ben interessants. Seguint pels dominis que van ser propietat del comte Mal, arribaran al talaiot des Castellot on podrem imaginar la monumentalitat que devia tenir aquesta construcció en el seu moment. De tornada cap a les cases na Maria i en Vicenç faran una aturada a la cova de Can Patos o també anomenada den Rotger, un bandoler famós d’aquelles contrades que s’amagava allà sovint després de la comissió d’alguna malifeta Després de visitar aquesta cova acabaran la passejada d’avui.

13:58

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA MIGDIA

15:00

EL TEMPS CAP DE SETMANA MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:05

AGAFA'M SI POTS, CAP DE SETMANA

T2 - 9

16:05

"Confiança" "Confiança" Na Bàrbara i na Coloma veuen com en Lluc i na Blanca tenen una trobada d'amagat i parteixen plegats. El rumor d'una suposada relació s'estén per tot el poble, cosa que genera un problema important a en Lluc, que no sap com demostrar davant les beates que és innocent. D'altra banda, es convoquen oposicions a conserge municipal. En Tianet, que pensava que la plaça seria per a ell, s'adona que no és l'únic que s'hi presenta.
"Amador, l'apòstata" "Amador, l'apòstata" N'Amador, pare de na Victòria i company ideològic d'en Colau de tota la vida, mor enmig d'una partida de cartes. Per a sorpresa de tothom, en el testament demana que li facin un funeral catòlic, cosa que don Cristòfol no pot consentir. Na Blanca mira d'organitzar una coral per cantar durant la cerimònia religiosa i, tot d'una, en Colau n'organitza una altra de paral·lela per fer un homenatge laic. El conflicte esclata.

18:00

Curs de cuina a bordo i Miguel Alburquerque pioner del caiac de mar a Mallorca. Ens el programa d'aquesta setmana ens tornarem a embarcar amb el Kuripo, la barca de pesca professional d'en Pedro Carbonell per conèixer de primera mà com li va la seva nova aventura professional. L'acompanyarà en Manu Espinosa un dels creadors d'una pàgina web que pretén unir a aficionats de la pesca de tot el món. Manolo Barahona sortirà a navegar amb el Facao Uno, una motora clàssica amb molta història, l'acompanyarà na Katy Rosales, una cuinera professional i professora de cursos de cuina a bordo, junts prepararan un arròs de diumenge. Ana Alonso coneixerà en Miguel Alburquerque, caiaquista i pioner a Mallorca en la disciplina de caiac de mar. Sortiran junts a palejar, recordaran com es va iniciar en aquest esport i com ell mateix construïa paraigües amb dissenys adaptats a la mar. També aprendrem com cuinar espardenyes i ortigues de mar i com es fa un ganivet de pescador.

19:05

LA QUARANTENA

De moment el virus guanya la partida. Als aeroports no hi ha vols, a les platges no hi ha banyistes, a les escoles no hi ha atl•lots. Una pandèmia recorr el planeta. Ningú s’havia preparat. El 14 de març el Govern d’Espanya declarà l’Estat d’Alarma i s’obri una quarantena, que en successives pròrrogues arribaria al dia 26 d’abril quan, tancats a casa, els nins pogueren sortir, una hora, al carrer. La crónica és local i universal. Està farcida de grans titulars, i petites emocions des de la descomposició emocional d’un metge d’urgències de Son Espases a la por d’un pare que viu el confinament sol a casa. Històries publiques i privades. 23 veus en singular ens conten la quarantena. Des de les mamballetes dels balcons de les cases, als passadissos de l’hospital de Son Espases on el covid19; de moment perd la partida.

20:00

FOC I FUM AMB SANTI TAURA

Ous en terra T1 - 2 Avui rostirem uns ossos per untar el moll de l’os damunt unes torrades de pa. Ho cobrirem amb una ensalada de lletuga, taronja i ous cuinats en terra. Li donarem el toc final amb tòfona ratllada.

20:30

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

21:30

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

21:35

L'ILLA ACB

22:05

CINEMA " LA VICTIMA PERFECTA "

Juliet Hilary Swank és una jove metge de Nova York que, després de separar-se del seu marit, s'instal•la en un còmode apartament al barri de Brooklyn amb la intenció d'iniciar una nova etapa a la seva vida. Però aviat descobreix que és víctima d'un obsés que la vigila i l'assetja.

23:30

CINEMA " EL MONJO "

Basat en un còmic "underground", relata la història d'un monjo tibetà immortal -Chow- que es converteix en el mentor d'un jove al•lot del carrer -Scott-, a qui ensenya a protegir un vell pergamí del qual el monjo ha tengut cura durant seixanta anys. Amb l'ajuda d'una interessant i esmunyedissa jove -King-, tots dos combatran contra un malvat mestre de kungfu que no s’aturarà fins a assolir el pergamí.

01:05

CINEMA " UN HOME DUR "

Quan al milionari James King Will Ferrell el condemnen a ingressar a presó per un delicte que en realitat no ha comès, contractarà els serveis de qui li renta el cotxe, qui al seu torn és un delinqüent habitual Kevin Hart, perquè li ensenyi com ha de comportar-se per a sobreviure a la presó.

02:40

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

03:35

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

03:40

XARXES Aquesta setmana a Engrescats parlarem d'aprenentatge a través de les xarxes naturals i de les xarxes virtuals. Aprendrem diverses matèries a partir de la natura. Assistirem a un taller de teatre entre alumnes mallorquins i alumnes italians. Parlarem amb en Tomeu Serra sobre la importància de les xarxes de comunicació a la societat actual. Veurem com funciona el batxillerat internacional. Investigarem sobre el canvi climàtic. I veurem com s'organitzen els docents per a renovar-se constantment.

04:35

PAISATGES

04:45

CAN CORBELLA-BAR ESPANYA Al programa d'avui visitarem l'edifici Can Corbella, la jogueteria La Industrial, Can Canals i el seu marevellós mirador modernista. La famosa Joieria Piña Grau i el Banc d'Espanya. També tastarem els pintxos del Bar España

05:40

SANT JOSEP "Pitiüses, entre pins i savines" torna a Sant Josep El programa s'emet cada dimecres a las 22.15 hores "Pitiüses, entre pins i savines" torna este dimecres, 29 d'Octubre a les 22.15 hores, a Sant Josep de sa Talaia, el municipi més extens de l'illa i amb més metres de costa i el que té la muntanya més alta de les Pitiüses, sa Talaia, amb 475 metres d'alçada. El programa, presentat per Tita Planells, Toni Riera y Tito Fuster, desembarcarà en l'illot de S'Espartà, que rep el seu nom per la planta que més hi abunda l'espart. Acompanyats per artesans de l'espart que viatgen cada any a l'illot, aprendrem a arreplegar les fulles de l'espart i rematarem la feina aprenent a cosir peces d'artesania. Raphael ens contarà a Es Cubells què va suposar el transplantament de fetge a què va sotmetre's va 10 anys. El cantant va quedar captivat per la discreció dels eivissencs i va decidir comprar una casa a aquesta localitat josepina. A Sant Josep trobarem també una de les poques dones que encara vesteix a l'estil pagès. Als seus 93 anys, na Maria de Ca na Madalena conserva tota la memòria i amb ella intercanviarem impressions de com han canviat els temps. Assistirem al naixement d'una abella amb un apicultor romanés que les cuida com si fossin part de la seva família. Emerick Falticska ho tenia tan clar que, quan era petit, va demanar al seu pare que, en lloc d'una joguina li regalés un rusc. Tornarem a Es Cubells per saber com s'ha convertit en la meca del tir amb arc. Fa uns anys els vesins apostaren per fer un camp de tir en lloc d'un camp de futbol i, pels resultats, sembla que han tingut molt bona punteria. També estarem a la Casita Verde, un laboratori ecològic que pretén demostrar que Eivissa podria ser autosuficient. El seu fundador, Chris Dews, argumenta que podem cuinar amb l'energia del sol, dutxar-nos amb aigua de pluja i, fins i tot, viure a una casa construïda amb ampolles de vidre