AVUI
07/04/2020
07:30

EN PERE DE LA FALUTA MALLORCA
LA PRINCESA I EL PÈSOL UNIVERSAL

07:40

RUPERT&SAM

LA TORTUGA MÁGICA
TOQUEM ELS DOS
MISSATGERS ANÒNIMS

07:50

EN PERE I EL LLOP UNIVERSAL

08:00
09:05
13:35

COCA DE VERDEROLS Cada dia, a IB3 Televisió, Santi Taura comparteix amb l’espectador la seva passió pel receptari tradicional balear. Ho fa a través d’uns plats atrevits, que conviden a jugar amb els ingredients de sempre. Avui prepararem un coca de verderols

20:05

LLOM AMB CHIMICHURRI Llom amb chimichurri Cada dia, a IB3 Televisió, Santi Taura comparteix amb l’espectador la seva passió pel receptari tradicional balear. Ho fa a través d’uns plats atrevits, que conviden a jugar amb els ingredients de sempre. Avui prepararem llom de porc al caliu i l’acompanyarem amb salsa chimichurri.

22:20

Joan Aguiló, l’art al carrer Probablement tots hem vist alguna de les seves obres, però en aquest capítol d’Arrels per fi coneixerem a un dels artistes més prometedors de balears, Joan Aguiló Penjat d’un andami en Joan Aguiló, mos rep pintant un dels seus murals més emblemàtics. Aquest és només un dels molts murals de gran format que en Joan ha realitzat i que tenen un denominador comú la infància de l’artista. De la mà de Mateu Morro coneixerem la Sa Pobla de principis del segle XX. Aquesta setmana el nostre col.laborador Miquel Segura ens sorprendrà amb uns testaments ben curiosos. Visitarem a l’historiador Antoni Marimon per entendre que va dur al repradí del nostre protagonista a fer les amèriques. A més, gràcies a la feina dels nostres investigadors , hem pogut descobrir-li al Joan el seu parentesc amb dos grans personatges de les nostres Illes.

23:15

CINEMA " LA VACA "

Fatah, un petit granger algerià que mai ha sortit del camp, només té ulls per a la seva vaca Jacqueline i somia amb portar-la a París al Saló de l'Agricultura. Després de rebre una invitació pren un vaixell amb destinació a Marsella i creua tota França a peu. És l'oportunitat de Fatah i Jacqueline de viure una gran aventura.

00:40

DOCUMENTAL

HISTÒRIES DE LLEGENDA EL PACTE DELS ESTUDIANTS Tres alumnes d'universitat descobreixen una pel·lícula realitzada per Dalí, Buñuel, Lorca, Unamuno i Menéndez Pidal que pel que sembla van realitzar durant la seva estada en la Residència d'Estudiants.

06:15

PAISATGES

06:30

SANTA GERTRUDIS Santa Gertrudis i Sant Llorenç, pròximes parades de "Pitiüses, entre pins i savines" El programa d'IB3 Televisió "Pitiüses, entre pins i savines" fa un viatge al centre de l'illa d'Eivissa per mostrar l'encant de la vida d'interior a pobles com Sant Llorenç. El recorregut partirà des de Santa Gertrudis, un lloc de pas obligat on el culte a l'aigua es manté viu al voltant de les seves fonts i els seus pous. De la mà dels presentadors Tita Planells, Toni Riera i Tito Fuster, coneixerem els verds paisatges dels voltants de Santa Gertrudis des d'una perspectiva diferent al llom d'un cavall. Anirem al pou d'en Gatzara, considerat el centre de l'illa d'Eivissa, a sa Fontassa i la font d'en Miquelet. Les matances són una de les tradicions pitiüses més arrelades. En aquest programa recordarem com es vivien antigament mentre cuinem un arròs de matances, un dels plats més contundents i populars de la gastronomia eivissenca. A Sant Llorenç coneixerem de prop la feina d'en Miquel, una persona amb una sensibilitat especial que li permet descobrir on està l'aigua sota terra. Ho farem acompanyats del propietari d'una empresa de perforacions i comprovarem si els sensacions de l'aiguader han estat encertades. Assistirem a una subhasta amb sabor anglès. Una divertida cerimònia on podem trobar des d'objectes pràctics per a la casa fins a les peces més insospitades a bon preu. Escoltarem com sona el campanar més alt de les Pitiüses. Està a Santa Gertrudis i, fins fa pocs anys, els seus repics han marcat la vida d'aquest poble tranquil que ha sabut conservar la seva essència. Les tradicions no es perden a l'interior d'Eivissa. L'últim fabricant de 'cutxilles' ens mostrarà com es fan uns ganivets que, fins el segle passat, es feien servir per mantenir l'orgull i resoldre les diferències entre homes.