AVUI
18/10/2021
07:10

FONTS DE LA VILA Programa documental que realitza un viatge pels racons i les històries més singulars de la Serra de Tramuntana. L’objectiu és conèixer els secrets, les vivències, les curiositats i l’empremta que els homes han deixat, al llarg dels segles, a una terra que fou declarada Patrimoni Mundial, en l’apartat de paisatge cultural, per l’UNESCO l’any 2011. Aquesta setmana us oferim el capítol ‘Fonts de la vila’, en què els dos presentadors Miquel Salamanca i Alícia Garau visitaran algunes de les principals construccions hídriques de la Serra de Tramuntana. Coneixerem la història de les primeres síquies, ens endinsarem a una font de mina i sabrem quin ha estat el paper dels siquiers i les comunitats de regants al llarg dels segles. Però també ens traslladarem a dos dels principals llogarets de la Serra. El de Biniaraix Sóller i el d’Orient Bunyola. Als dos indrets descobrirem el patrimoni etnològic que ens han deixat els nostres avantpassats i que han permès declarar aquestes zones com a bens d’interès cultural. A més, passejarem pel Barranc de Biniaraix i per les cases d’es Freu, en aquesta darrera zona és on es troba l’impressionant bot d’aigua del Salt d’es Freu. Finalment, descobrirem una tècnica mil•lenària de caça menor, la caça del tord. Una activitat que milers de caçadors continuen duent a terme com ho feien temps enrere els antics pobladors, amb els coneguts filats. A més, cuinarem un tradicional arròs brut amb tords i passejarem per la finca de Comassema a Bunyola. Presenta Miquel Salamanca i Alícia Garau.

07:45

ZSA ZSA GABOR I GEORGE SANDERS A TERRA DE PASSIONS explicarem l’història d’una parella molt divertida i plena de secrets ella era una dona frívola i brillant, na Zsa Zsa Gabor, que va dir dels homos “Els diamants són els millors amics de la dona i els gossos els millor amics dels homes. Ara ja saps què sexe és més intel•ligent”. I en l’altra banda del matrimoni l’home que havia de conviure amb aquesta diva, que era en George Sanders. Quan varen venir a Mallorca no varen deixar a ningú indiferent, ella fins i tot li va donar una clotellada a un policia, i va acabar a presó. No vos perdeu detall a TERRA DE PASSIONS.

09:05
13:40
13:50

PÍNDOLES CUINA AMB SANTI TAURA

OUS AMB FILM

15:30

EL TEMPS MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:35

GERRET AL FORN AMB MONIATO

22:20

Pesca Cala Figuera, navegació en catamarà, estudi taurons i pesca de verderols Avui, en Manolo Barahona sortirà a pescar amb en Joan Cànaves i el seu llaüt, mogut per un motor ben especial. Sortiran de Cala Figuera i començaran amollant sa fluixa. Acabaran pescant roquer devora la costa. N’Alba Brunet aprendrà a navegar en catamarà a Port Adriano. Descobrirà els secrets d’aquesta embarcació. I acabarà volant damunt la mar. En Rafel Gómez compartirà jornada amb els membres de l’Associació Sharkmed, dedicada a l’estudi dels taurons de les Illes Balears. Instal·laran una estació científica a la costa de Portocolom. Comprovaran la senyal en directe de la càmera i gaudirem de les millors imatges de tintoreres enregistrades a les nostres illes. També anirem a pescar verderols amb en Víctor Fernández i en Toni Fiol per la Badia de Palma. Si sortiu a navegar, si anau a pescar o si vos agrada la costa, no ho dubteu Sou Gent de la Mar.

23:25

Toni Ballador, excursió per penya-segats i windsurf amb foil Diumenge en Manolo Barahona compartirà jornada de pesca amb en Toni Ballador, estimat presentador de Uep com Anam! Viuran una jornada fantàstica a la mar i acabaran cuinant un arròs mar i terra. En Rafel Gómez farà una excursió pels penya-segats dls Cap Blanc fins el rentador de Sa Senyora de s’Àguila. Gaudirem d’un recorregut espectacular i descobrirem històries curioses d’aquesta zona. L’ Ana Alonso coneixerà els millors regatistes joves de windsurf amb foil d’Espanya. Ens explicaran les peculiaritats tècniques del material que fan servir i gaudirem d’una intensa jornada d’entrenament per la Badia de Palma. I també cuinarem molls amb trempó de figues i menier de piparres.

00:40

PESQUEM DE FONERA, CONEIXEM EN GUILLEM RIERA I NAVEGUEM AMB LA TRIPULACIÓ GUANYADORA DE LA COPA DEL REI DE VÍP Avui, en Pedro Carbonell sortirà des des Port de Pollença amb dos amics per fer pesca de fonera. Veurem com és aquest tipus de pesca i treuran bones peces. En Manolo Barahona es trobarà amb en Guillem Riera, membre d’una família amb un lligam molt especial amb la mar. Viuram una jornada de pesca molt entretinguda entre amics i acabaran dinant a ran de platja. En Ana Alonso coneixerà part de sa tripulació guanyadora de sa copa del rei de vela de sa classe víper. Veurem quines són ses característiques i prestacions d’aquestes embarcacions i viurem un bon dia de navegació. També aprendrem a cuinar frit de sípia. I coneixerem en Biel Grimalt, fotògraf de professió i amant de la mar.

03:30

ALCÚDIA.UNA DE ROMANS.ALCÚDIA Una de romans Torna "Això és mel" i ho fa des d'una de les Ciutats més antigues de les Illes Alcúdia. En Toni Gomila viatjarà a l'any 123 abans de Crist per endinsar-se a la ciutat romana de Pol·lèntia. En Tomeu també s'inspirà amb la cuina dels romans per fer una llampuga amb pebres ben original. Al programa d'avui provarem la cervesa dels cosins de ca n'Amorós, la Beer Lovers; menjarem un crespell alcudienc que no te res a veure amb els crespells que es coneixen a la resta de les Illes; i farem una paella amb alguns membres de la obraria de La Victòria. Però a Alcúdia és també la ciutat de la única dona mallorquina que té una estrella Michelin na Macarena de Castro. Ella i la nostra estrella Michelin, Tomeu Caldentey, cuinaran unes espardenyes que mos duran els pescadors del Port d'Alcúdia. La cultura no faltarà. Anirem a la biblioteca de Can Torró per conèixer una manera molt diferent d'estar a una biblioteca. Allà a més, Le Carromato ens presentaran el seu nou disc. Tot al programa Això és Mel d'Alcúdia.

04:50

PAISATGES