AVUI
15/10/2019
07:00

EL FARO, EPISODI 102 Arriben noves notícies sobre l'apel•lació de Lucía; ella, davant els continus atacs d'Andrea, es planteja deixar l’infant a la seva família ... però els Peña estan a punt de rebre un atac brutal. Lídia creu que ha arribat el moment de fer recordar a son pare l'accident.

07:40

LA PRINCESA I EL PÈSOL UNIVERSAL
EN PERE I EL LLOP UNIVERSAL

07:55

RUPERT&SAM

En Sam i en Rupert són como la nit i el dia...com el gat i el gos...com el pollastre i l`anec..Un accident aeri els obliga a conviure en una illa perduda en mig de l'oceà. La supervivència depen d' entrendre`s l'un amb altre. Sobreviuran o s' acabaran desplomant entre ells?. Rupert, l' anec i Sam, el pollastre , viuran a una illa no deserta.Hi ha uns habitants molts especials disposats a fer-los la supervivència més fàcil...o no. Son, Gavi, la gavina, Zen, la tortuga, Rufus, el taurò , cranc i peix. La serie d' animació està destinada per a nins d'1 a 5 anys. "L'ACCIDENT" En Sam i en Rupert són como la nit i el dia...com el gat i el gos...com el pollastre i l`anec..Un accident aeri els obliga a conviure en una illa perduda en mig de l'oceà. La supervivència depen d' entrendre`s l'un amb altre. Sobreviuran o s' acabaran desplomant entre ells?. Rupert, l' anec i Sam, el pollastre , viuran a una illa no deserta.Hi ha uns habitants molts especials disposats a fer-los la supervivència més fàcil...o no. Son, Gavi, la gavina, Zen, la tortuga, Rufus, el taurò , cranc i peix. La serie d' animació està destinada per a nins d'1 a 5 anys.
"NO ESTEM SOLS"
"AIGUA NO"

08:05

EN TIÀ DEL FORN DE MATA-RONYES MALLORCA

08:15
09:05
12:05

T2 - 5

12:45

GUÂTLERES AMB RAÏM Cada dia, a IB3 Televisió, Santi Taura comparteix amb l’espectador la seva passió pel receptari tradicional balear. Ho fa a través d’uns plats atrevits, que conviden a jugar amb els ingredients de sempre. Avui cuinarem guàtleres amb raïm.

20:05

Corbina amb carabassa Avui cuinarem un llom de corbina al forn. L’acompanyarem amb hummus de carabassa i amb una picada típica d’Egipte, anomenada dukkha, que mescla fruita seca i espècies.

21:30
22:15

ESTAFES 2 T2 - 10 La nova temporada de Memòria Negra deixa d’una banda els assassinats per aprofundir sobre l’evolució i els mètodes d’investigació que es donen a diferents àmbits delictius. Parlarem amb experts del món policial, judicial i periodístic per abordar cada temàtica amb casos reals que s’han donat a les Illes Balears. En el capítol d'aquesta setmana de Memòria Negra es realitzarà un anàlisi d'un dels delictes que més increment ha presentat durant els últims anys, les estafes comeses per Internet. Un context que genera centenars de milions d'euros cada any als delinqüents i del qual qualsevol podem ser un objectiu potencial. Per a finalitzar el recorregut obert pel món de les estafes, el programa s'endinsarà en els fraus relacionats amb la denominada venda “porta a porta” per a acabar amb les estafes dirigides contra les companyies d'assegurances. .

23:15

LA MIRADA AUTISTA Com dos joves qualssevol, Víctor i Jaume conversen apassionadament sobre les seves aficions, com el cinema o la informàtica. Però ho fan també sobre com els afecta el Trastorn de l’Espectre Autista, que ambdós pateixen. Ara passen la major part del seu temps al centre d’educació especial ASNIMO, on se senten bé, rodejats de persones que els entenen. No sempre ha estat així. Jaume relata l’assetjament escolar que va patir els seus anys d’escolarització. A les Balears hi ha 1.735 alumnes amb TEA. Depenent del cas, s’escolaritzen a aules ordinàries, a aules ASCE aules d’educació especial a centres ordinaris o a centres d’educació especial. Gerhard té 7 anys i combina les classes a una aula ordinària a l’escola de Santa Maria amb un centre d’educació especial. A més, l’infant assisteix a cinc teràpies setmanals que costen més de 700 euros al mes. La seva mare, Tamara Beier, no deixa de lluitar pel seu benestar, però reconeix que és un gran desgast emocional i un enorme sacrifici econòmic i de temps. Joanna Rigo pateix la síndrome d’Asperger, un tipus d’autisme lleu, sense un retard cognitiu evident i de difícil detecció. Va passar més de 20 anys sense saber què tenia, fins que una psicòloga d’Amadip li va detectar. Avui Joanna té un fill i fa una vida pràcticament autònoma. Tot i que l’autisme es va diagnosticar per primera vegada el 1943, segueix essent un trastorn molt desconegut. A ‘Zoom’ copsam la seva realitat que topa massa sovint amb la incomprensió de la societat.

23:45

EL CRIM DE STEFANIE RUGGEBERG I EL CRIM DE LA BONANOVA Al capítol de avui tractarem en primer lloc el cas d’ Stefanie Ruggeberg, una nina alemanya de 15 anys que va desaparèixer sense deixar cap rastre l’estiu del 2002 a s’Arenal de Llucmajor. La seva família la va cercar durant molt de temps amb la col•laboració dels veïnats de la zona. Malauradament, dos mesos més tard el seu cadàver va aparèixer en estat avançat de descomposició a una finca de Son Verí amb signes d’haver patit una mort violenta. Les investigacions varen romandre obertes des d’un principi, però no es tenia cap pista fins que la mare d’Stefanie va donar una data que va resultar determinant per a la Guàrdia Civil un home d’uns 40 anys havia compartit pis amb la seva filla durant aquell estiu. Al segon cas viatjarem fins al mes de juliol de l’any 1992, quan es va cometre un brutal assassinat a un carrer del barri de la Bonanova de Palma. Una dona i el seu amic es trobaven dins un cotxe quan de sobte va aparèixer una tercera persona armada amb una magnum 357. L’agressor va disparar dos trets contra l’home mentre la dona va aconseguir fugir de l’escena i demanar ajuda. L’horabaixa d’aquell mateix dia, dins una sala del cinema Metropolitan es va suïcidar d’un tret al cap un espectador mentre mirava la pel•lícula “El Cabo del Miedo”, protagonitzada per Robert de Niro. Curiosament l’arma també era una magnum 357.

05:05

PAISATGES

05:15

SANT JOAN i SANT MIQUEL "Pitiüses, entre pins i savines" visita Sant Joan i Sant Miquel "Pitiüses, entre pins i savines" visita aquesta setmana el nord de l'illa d'Eivissa per conèixer els boscos més verds i frondosos de l'illa, caminar pels camps de Sant Miquel i passejar entre casetes blanques i carrers empedrats de Sant Joan de Labritja guiats pels presentadors Tita Planells, Toni Riera i Tito Fuster. Anirem a cercar bolets a la reserva natural des Amunts amb un amant de la natura i un expert caçador de fongs, que ens mostrarà la regió muntanyosa més important de l'illa, refugi d'espècies vegetals i animals, úniques al món. Amb Jaume Espinosa aprendrem a distingir un bolet comestible d'un verinós. Viatjarem al passat de Sant Joan de la mà d'una mestra d'escola que ens ensenyarà on va estudiar de petita. L'antiga escola unitària de boixes és avui un dels hotels més exclusius del municipi. A Sant Miquel collirem pitra, la ratllarem sota d'un garrover i acompanyarem al seu taller a una de les poques mestres d'espardenyes que encara hi ha Eivissa i que pot presumir d'haver calçat un rei.