DIUMENGE
19/01/2020
07:10

DANI CURREU,RAQUEL GASCON , TITA PLANELLS El programa d’IB3 ‘La guia secreta de ...’ visita el nord d’Eivissa de la mà del pilot de motocròs Dani Curreu. Amb ell viurem un intens dia, que començarà amb un autèntic esmorzar eivissenc i acabarà navegant per les aigües turqueses que ens portaran a Tagomago, una exclusiva illa privada que poques persones han pogut trepitjar. També hi haurà temps per la relaxació, amb un massatge i un còctel a la terrassa d’un hotel de luxe de Santa Eulària, abans de començar la ruta amb la ginecòloga Raquel Gascón. Muntada en el seu cavall passejarem amb ella per Santa Gertrudis i anirem de compres a una provocativa botiga on podem trobar originals objectes i que s’ha convertit ja en una atracció per als turistes que ens visiten. A Sant Miquel descobrirem la petita platja de Pas de s’Illa, una llengua d’arena que uneix la costa amb s’illa de Bosc després de visitar una vella coneguda, la presentadora Tita Planells, qui ens contarà les polides històries al voltant del estanc familiar del poble, que conserva el mateix aspecte que fa un segle.

08:10

LA LLEBRE I LA TORTUGA UNIVERSAL
EL GEGANT DEL VEDRÀ EIVISSA

08:25

RUPERT&SAM

LA MOSCA
L'ICEBERG
L'ESTRELLA

08:35

LA FLOR ROMANIAL MALLORCA

08:45

CALA MORELL -PONT D'EN GIL De Cala Morell al Pont d’en Gil En aquest capítol farem un recorregut per un tram del Camí de Cavalls de la costa nord de Ciutadella, a Menorca. Sortirem des de Cala Morell, on després de visitar la necròpolis talaiòtica iniciarem la nostra ruta amb n’Eduard, del Moviment Escolta de Menorca. Caminarem pel Camí de Cavalls, al costat dels penya-segats de vorera de la mar. Més endavant arribarem a la Creu del General Chanzy, on ens trobam amb Sergi Cleofé, que ens explica l’origen d’aquest monument. En aquestes aigües va naufragar el vaixell francès General Chanzy l’any 1910. Va ser un esdeveniment tràgic que coneixen tots els ciutadellencs. Hi moriren 156 persones i només hi va haver un supervivent del naufragi, un mariner que va passar dos dies a una cova dels penya-segats; aconseguí sortir i demanà ajuda a un pagès. Poc després d’aquest naufragi, per evitar nous accidents, es va construir el far de Punta Nati, per on passam a continuació. Devora el far fem una aturada per berenar. Reprenem el camí, ara també amb la companyia d’en Joan, de la Coordinadora de Camins de Menorca. Amb n’Eduard i en Joan visitam una petita bassa i cercam l’impressionant Bufador de Son Salomó, una gran cavitat que connecta la part superior dels penya-segats amb la mar. El camí segueix per una zona rica en elements etnològics, entre els quals destaquen els “ponts”, unes construccions característiques d’aquesta zona utilitzades com a refugi per al bestiar. Després d’una lleugera pujada arribam el mirador de sa Falconera, amb unes impressionants vistes d’aquest tram de litoral. Ara ja només queda una baixada per arribar al nostre destí. Després d’un dia plujós i gris finalment ha sortit el sol i podem gaudir d’una magnífica posta de sol darrera el Pont d’en Gil i amb la silueta de Mallorca a l’horitzó. 39 min

09:25

PALES DE FIGUERA DE MORO PELS PORCS, GARROVES PELS CONILLS I UNA SOMERA DE 46 A Aquesta setmana com que volem celebrar Sant Antoni així com toca, vos tenim preparat un programa ben animaler. L'amo en Toni Ballador anirà a retrobar-se amb un vell amic del programa, en Sebastià Penya d'Inca, amb qui donarem pales de figuera de moro als porcs, mourem les ovelles de finca perquè mengin verd i amb una colla d'amics farem bauxa i festa per celebrar Sant Antoni i Sant Sebastià. A Sóller coneixerem a un pagès ben foraviler i amant de la muntanya, que ens mostrarà la seva finca i els seus animals. Fins i tot veurem un menet acabat de nàixer. I també anirem fins al poble de Petra per conèixer la somera més vella que ha sortit mai al programa, na Trini que ara té, segons el seu propietari, quaranta-sis anys.

10:00
10:30

EUCARISTIA A LA SEU DE MALLORCA

11:20

L’ARRIBADA DE RICHARD KANE L’ARRIBADA DE RICHARD KANE En aquest capítol arriba a Menorca el governador anglès més famós, Richard Kane, i es troba una població hostil i preocupada. Mentrestant, els britànics amplien el castell de Sant Felip fins a convertir-lo en la major foralesa europea del moment. La presència de tanta tropa a l’illa propicia també que augmentin activitats com la prostitució. Aprendrem també què són els boinders dels edificis i com s’obren els pestells anglesos.

11:50

VISCA SANT ANTONI

13:56

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA MIGDIA

14:55

EL TEMPS CAP DE SETMANA MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:00

AGAFA'M SI POTS, CAP DE SETMANA

15:55

CINEMA " SECRETS COMPARTITS "

Rafi, una directora de fotografia de 37 anys, recentment divorciada, coneix a David, un pintor de 23 anys, recentment llicenciat. La psiquiatra de Rafi, Lisa, que l'ajuda a superar les seves pors per poder reprendre una relació íntima, s'adona que el nou amant de Rafi és - desafortunadament per a Lisa - el seu únic fill, David.

17:35

CINEMA " QUATRE BODES I UN FUNERAL "

Charles Hugh Grant i els seus amics, tots ells solters i sense compromís, han arribat a una edat en la qual gairebé tots els seus coneguts s'han casat. En una de les noces, a la qual el grup ha estat convidat, Charles coneix a Carrie Andie Macdowell, una americana de la qual s'enamora a primera vista. Aquesta nit la passen junts, però no tornen a veure's. Hauran d'esperar a les següents noces, en la qual Carrie li presenta al seu promès.

19:30

ADÉU ALS PARES DE LLUC Després de 128 anys gestionant el santuari de Lluc, els missioners dels Sagrats Cors, abandonen. La falta de vocacions i l’edat avançada de la majoria dels membres de la congregació han precipitat un final sense que s’hi hagi posat remei a temps. Ara, un nou equip és al capdavant del santuari de referència de Mallorca, amb dependència directa del bisbat. Com viuen els missioners els darrers dies al santuari? Quines són les seves reflexions a poques hores de deixar per sempre la que pràcticament va ser la casa fundacional? El programa Zoom s’endinsa en la realitat d’aquesta congregació en uns moments d’incertesa i transició. L’exprior Ricard Janer recorda l’arribada dels primers missioners a Lluc el 1891. Es varen trobar un santuari mig derruït i destaca l’enorme tasca que s’ha fet tots aquests anys per donar dignitat a l’espai i un bon servei als pelegrins. Precisament qui s’ocupava fins ara de l’acollida als pelegrins era el pare Gaspar Alemany. Amb ell es parla de la manca de vocacions i de com assumeix la partida amb tristesa, però també amb certa crítica. Amb resignació passa els darrers dies al santuari el pare Antoni Fernández, el més jove dels missioners de Lluc. Hi va arribar fa sis anys, després de deixar enrere una vida civil acomodada. Amb el nou prior, Marià Gastalver, s’enceta una nova etapa. Un punt i apart que, de moment, minva la comunitat religiosa resident al santuari.

19:55

FOC I FUM AMB SANTI TAURA

Ànec amb ensalada Waldorf T1 - 4 Avui curarem una pitrera d’ànec amb sucre i sal. Després la fumarem amb herbes aromàtiques i l’intagrerem dins ena ensalada Waldorf, amb poma, api i nous. Ho acompanyarem de panotxes torrades.

20:30

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

21:35

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

21:40

Pesca submarina, cuina jueva i Senegal Avui, en Pedro Carbonellfarà pesca submarina amb una colla d’amics per sa costa andritxola. Passaran una bona jornada de pesca. En Manolo Barahonaconeixerà n’Albert Bonnín, investigador des llegat jueu a ses nostres illes. Sabrem quina va ser sa seva relació amb la mar al segle XVIII i acabarem cuinant amb es mestre cuiner Toni Piña. En David Oliver continuarà sa seva aventura africana a Missirah, on veurem com és sa pesca professional en aquest poble de Senegal. Visitarem sa planta de transformació de peix i acabarem dinant tots junts a sa clínica de Dentistas Sobre Ruedas. I també aprendrem a cuinar cap roig “a la talla” amb xips de yuka.

22:50

Trobada social pesca de fons amb embarcació CN Sóller, pesca sípia professional, Avui, en Pedro Carbonell participarà a la segona trobada social de pesca de fons amb embarcació del Club Nàutic de Sóller, junts passaran una bona estona, pescaran peix pla i tendran una picada inesperada. En Manolo Barahona, s’embarcarà a bord del Picaseu per pescar sípia professional amb els germans Bonnin. De la mà de Miquel Cabanellas, científic del Centre Oceanogràfic de Balears coneixerà dades curioses sobre aquesta espècie. Acabarà cuinat un aguiat de sípia damunt la barca. Ana Alonso, assistirà a una classe d’iniciació de Surf on aprendrà tècniques bàsiques de seguretat, com preparar el cos per evitar possibles lesions i utilitzar la taula de surf. Cuinarem un papillot d’espet, una recepta molt fàcil de preparar fet amb producte local apte per a totes les butxaques. També coneixerem quin és l’equipament necessari per practicar la pesca submarina.

00:00

Pesca de curricà amb Calamar i formació DUAL de Manteniment d’embarcacions. Avui, en Pedro Carbonell sortirà a fer pesca de curricà amb calamar.L’acompanyarà en Jonhy, un gran aficionat a la pesca i a la fotografia. Junts viuran picades espectaculars. En Manolo Barahona visitarà el Port de Ciutadella amb en Francesc, un jove molt vinculat a n’aquest indret. Coneixerem el seu entorn i les seves amistats. L’acompanyarem a una regata envoltat d’amics i acabarem cuinant una caldereta amb la seva família. En David Oliver assistirà a una classe de manteniment d’embarcacions a Alcúdia. Veurem les diferents tasques que s’hi ensenyen i coneixerem les diferents sortides professionals que ofereix el sector nàutic a aquests joves I també aprendrem a cuinar una mussola arrebossada amb maonesa de poma.

01:05

PALES DE FIGUERA DE MORO PELS PORCS, GARROVES PELS CONILLS I UNA SOMERA DE 46 A Aquesta setmana com que volem celebrar Sant Antoni així com toca, vos tenim preparat un programa ben animaler. L'amo en Toni Ballador anirà a retrobar-se amb un vell amic del programa, en Sebastià Penya d'Inca, amb qui donarem pales de figuera de moro als porcs, mourem les ovelles de finca perquè mengin verd i amb una colla d'amics farem bauxa i festa per celebrar Sant Antoni i Sant Sebastià. A Sóller coneixerem a un pagès ben foraviler i amant de la muntanya, que ens mostrarà la seva finca i els seus animals. Fins i tot veurem un menet acabat de nàixer. I també anirem fins al poble de Petra per conèixer la somera més vella que ha sortit mai al programa, na Trini que ara té, segons el seu propietari, quaranta-sis anys.

01:40

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

02:25

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

02:30

VISCA SANT ANTONI

04:35

PAISATGES

04:45

Santa Gertrudis de Fruitera Santa Gertrudis de Fruitera El proper dimecres 3 de setembre a les 22.00 hores les càmeres del programa d'IB3 Televisió "Pitiüses, entre pins i savines" es desplaçaran al cor d'Eivissa. Visitarem les torres de Sant Llorenç de Balàfia i passejarem per Santa Gertrudis de Fruitera, un pintoresc poble de l'interior de l'illa i un dels indrets més visitats per residents i turistes. Pujarem en globus per contemplar el paisatge des de l'aire i recorrerem a peu les principals botigues i restaurants que han donat fama en aquesta zona. Ballarem al ritme de la música de Projecte Mut, un grup eivissenc que ha traspassat fronteres. Entrarem al taller d'un artista granadí que s'inspira en les cases pageses i visitarem la granja de santa Gertrudis, principal proveïdor de carn d'algun dels restaurants més luxosos de l'illa.

06:05

LA MEDICINA EN EL SEGLE XX L'evolució de la medicina al llarg del segle XX és el tema del nou capítol del programa Un Segle de Pinyol Vermell. Un dia més Joan Melis, amb la seva innegable experiència, ens convida a fer un viatge fantàstic pel món de la medicina. Esbrinarem com eren els instruments que utilitzaven els metges a principis de segle, quins canvis provocà el descobriment de la penicil·lina o els avantatges de les vacunes. Visitarem la consulta d'un metge de Palma que guarda el primer aparell de raigs X que arribà a les Balears i desvetlarem moltes històries curioses com la compra d'una vaca per part del col·legi de metges per posar les primeres vacunes als habitants de les illes. Aquest capítol no ens deixarà indiferents, i serà un bon moment per recordar com vivien a principis de segle als nostres avantpassats