AVUI
22/02/2020
07:10

CAS COMTE SANT JOAN DE BINISSAIDA CAS COMTE - SANT JOAN DE BINISSAIDA En el capítol 22 de Com a ca nostra, anirem fins a Lloseta per visitar l'hotel d'interior Cas Comte de la mà d'en Bernat Ramón Bunyola, el seu director. Després del recorregut per l'edifici antic i contrastant una mica amb el nou, visitarem un dels seus gran projectes una piscina al terrat. El nostre segon destí, serà a la illa de Menorca, concretament al poble Es Castell, per conèixer Sant Joan de Binissaida de la mà de Harry de la Hera, el seu director. Amb ell, descobrirem els racons d'aquesta antiga fina menorquina del segle XIX on el temps s'atura.

07:40

UNA LUXOSA MANSIÓ BURGESA, UN POSSIBLE GOYA I UNA CASETA MENORQUINA PLENA DE REC Aquest dimarts, arriba una nova aventura dels caçadors d'antiguitats més inquiets d'IB3. En el capítol d'aquesta setmana, en Pedro de Juan i na Marta Simonet visitaran una imponent mansió de Portopí on mai abans no ha entrat cap càmera de televisió una elegant residència burgesa estival que encara conserva l'estructura arquitectònica original i que, al seu interior, atresora tota casta de joies i d'elements decoratius de gran valor. A les grandioses estances de la casa, els nostres aguts presentadors hi trobaran fastuosos mobles d'estil Napoleó i barroc entre els quals destaquen dues vitrines procedents del Pazo de Meirás, una impressionant col·lecció de porcellanes entre les quals hi ha diverses peces Capodimonte i Meissen d'elevat valor i, com a peça estrella, un misteriós quadre retallat que podria ser atribuïble a en Francisco de Goya o a la seva escola. Com de costum, els nostres caçatresors tot ho inspeccionaran i apreciaran i també faran examinar les peces més valuoses les porcellanes i el possible Goya a un expert antiquari especialitzat en articles de luxe. I, paral·lelament a les sorprenents troballes que faran per Portopí, na Marta i en Pedro també faran bons descobriments a Es Migjorn Gran; visitant una peculiar caseta de camp que és plena per dins i per fora d'antics ormejos rurals que el seu propietari ha anat arreplegant de pertot i els ha anat col·locant aquí i allà, tot configurant un pintoresc museu particular que no vos podeu perdre per res. Ja sabeu dimarts teniu una nova cita amb els tresors més vistosos i valuosos. No hi manqueu!

08:40

EN JOANET DE LA GERRA MALLORCA
LES PERES MÀGIQUES MALLORCA

08:55

RUPERT&SAM

RUFUS VOL FER AMICS
L'ILLA MISTERIOSA
LA MOSCA

09:05

PINOTXO UNIVERSAL

09:15

Una fotògrafa de viatges que no surt de casa perquè té agorafòbia Un astronauta de 5 anys. Persones capaços de crear unes obres en tres dimensions que fan molt de vertigen. Aquests i d’altres personatges increïbles, en aquest capítol de Favorits. Balears Un submarinista que porta una càmera per anar documentant tot el que veu sota l’aigua. Valencia Els creadors de la impressora de cases. Catalunya La història de la noia sorda que s’ha convertit en una de les millors pilots de drons del món

09:45

El bus escolar “El bus escolar” Després d'uns dies pel Nepal, els membres de La Gran Ruta tornen cap a l'Índia, on afrontaran el tram final de l'aventura. Continuen circulant sense la documentació original del vehicle. Per això pensen que travessar la frontera serà el més delicat que els espera... Però abans d'arribar-hi pateixen un accident que els complica molt la vida.

10:25

UNA INTENSA JORNADA AMB UNA PATRULLA DE LA GUÀRDIA CIVIL DE TRÀNSIT T2 - 2 En aquesta nova emissió d’enfeinats viurem en primera persona com és la jornada de dos agents de la Guàrdia Civil de trànsit. En José i en Manolo hauran d’aturar a una furgoneta que circula de manera irregular i faran la prova d’alcohol i estupefaents al conductor d’un turisme que donarà positiu en drogues. Fer feina de placer a un mercat és una tasca molt sacrificada en Joan s’aixeca a les cinc del de matí per anar a descarregar el seu gènere i per tenir temps a prepara-ho tot per l’obertura de la seva tenda al Mercat d’Artà li esperen més de 12 hores de feina que tracta de dur de la millor manera amb bon humor i els millors embotits per la seva clientela. Rentar els cotxos a vegades suposa tot un mal de cap pels usuaris, per això en Manuel va pensar que posar en marxa un negoci de rentat de cotxos amb les seves pròpies mans podria ser un bon negoci, i així ho va fer fa 4 anys. Però avui tindrà un gran repte, fer net el cotxo d’un actor que només ho fa net quan plou. Preparar una coca bamba a un famós forn de Menorca, buidar la sentina d’un vaixell o fabricar una autèntica eina mallorquina seran altres de les feines que avui descobrirem gràcies al programa conduit per en Rodo Gener, que fa un homenatge a tots els enfeinats de les Balears sempre amb grans dosis d’ironia i d’humor.

11:15

FAMILIA FORTUNY Aquesta setmana Neus Albis anirà fins a Orient, al bell mig de la Serra de Tramuntana, per entrevistar Fernando Fortuny Salas, el senyor de Coma-sema. Amb ell repassarà la història d’aquesta possessió i d’alguns dels personatges que l’han habitada. Més tard, Joaquim Salas –germà de Fernando- i els fills del convidat –Fernando i Amanda- també s’afegiran a la conversa i explicaran la seva relació amb una de les cases senyorials amb més nomenada de les Illes. ‘En Companyia’ és el programa d’entrevistes íntimes que IB3 Televisió dedica a personatges destacats de les Illes i a les seves famílies. Conduït per la periodista Neus Albis, el programa aportarà la mirada més personal dels amfitrions. Molts d’ells obrin ca seva per primera vegada i compartiran amb Albis vivències, anècdotes, somnis, èxits i fracassos. En definitiva, tota una vida repassada en 50 minuts.

12:00

Joan Josep Llompart, Yolanda Charraza, Pablo Roj T2 - 7 Avui a tan enfora, tan a prop viatjam cap a Huelva, Alacant i Madrid. A Huelva, es troba en Joan Josep. Amb ell descobrirem la meravella que hi ha dins les coves d'Aracena, el seu poble actual. A més rebrà una dedicatòria del seu grup mallorquí preferit, els anegats! A Alacant viu na Yolanda, una Eivissenca que mai oblida on va néixer. Ella i el seu marit ens mostraran Sant Vicent del Raspeig, poble on viuen. A la seva platja hi trobarà un objecte que connecta amb la seva filosofia de ratjoles grogues. I al barri d'Aravaca, a Madrid, coneixerem en Pablo. Aquest illenc és entrenador personal i ens presentarà a un dels seus esportistes! El gran David Meca!, ell mateix li ha fet entrega d'una sorpresa amb missatge inclòs. Tot això i molt més, a Tan enfora, tan a prop!

13:00

XYLELLA Zoom retrata la lluita contra la Xylella Fastidiosa, des d'Itàlia fins a Balears L'any 2016 era un cas aïllat, o això semblava. Avui, més d'un milió d'arbres ja han estat afectats per una veritable plaga, la Xylella Fastidiosa, que ha esdevingut una obsessió per a l'administració i per als pagesos. Després d'aconseguir que Europa autoritzàs un sistema d'actuació en línia de contenció que arrabassava només els arbres infectats, el Govern ha començat a posar en marxa un pla que inclou mesures urgents. El programa Zoom presenta aquesta setmana un programa especial sobre aquest bacteri que ja ha provocat 627 positius, que és una de les amenaces més greus que ha patit el camp illenc els darrers anys. El Zoom incorpora les veus dels experts, dels afectats, de les autoritats i també ens mostra el que va passar al sud d'Itàlia, on també va tenir efectes terribles al camp. El problema es va detectar concretament a Puglia, el 2013. Automàticament els científics alertaren sobre la gravetat del problema i la comissió europea va traçar un pla, el denominat pla Silletti per contenir l'epidèmia. La plaga de Xylella Fastidiosa s'estima que ja ha arrasat més de 150.000 ametlers a la darrera dècada a Mallorca i que ha afectat, com a mínim, uns altres 800.000 en l'actualitat, amb casos a també a Eivissa i Menorca. De moment, per la seva vulnerabilitat al bacteri, la conselleria de Medi Ambient ja recomana deixar de plantar, entre d'altres, la vivot, una de les castes més esteses per l'illa i majoritària en les finques.

13:25

CAS CONCOS-ES ROSSELLS En aquest capítol, na Maria i en Vicenç són a Cas Concos, llogaret crescut en terres de la històrica Cavalleria de sa Galera, on recorreran camins antics flanquejats per camps de conreus i velles possessions. A prop del cementeri, Toni Oliver, batle pedani de Cas Concos, els contarà part de la història de la localitat, que va créixer sobretot durant el segle XIX i on l’agricultura encara modela el paisatge. Durant el recorregut, els nostres presentadors ens contaran qui va ser Nicolau Rossell —inquisidor que va perseguir beguines, begards i fraticels—, ens diran els noms dels niguls que sovint cobreixen el puig de Sant Salvador i ens contaran els usos del fonoll, planta humil que creix a la vora dels camins de Mallorca. Pel Camí des Rossells, la fisioterapeuta felanitxera Caterina Monserrat els parlarà dels beneficis de caminar regularment i de com evitar lesions. Després, na Maria i en Vicenç arribaran a les cases de la possessió, una de les més importants del terme, on travessaran un bellíssim bosquet d’ullastres per arribar fins al poblat talaiòtics des Rossells, amb una de les muralles més ben conservades de l’illa.

13:56

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA MIGDIA

15:00

EL TEMPS CAP DE SETMANA MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:05

AGAFA'M SI POTS, CAP DE SETMANA

16:00

CICLISME A LA MAR I VELA A TERRA T2 - 5 Navegació a vela a l'interior de Mallorca i bicicleta damunt la mar. Això és el que farà Shanti Gordi en el capítol d'aquesta setmana, dues activitats totalment deslocalitzades. Mentrestant, Joan Barbé veurà, amb l'espeleòleg menorquí Josep Muñoz, una Menorca diferent, dos accidents geològics espectaculars, un trenc enorme a una roca i la cova estreta que es va formar. N'Aina Zuazaga tindrà una jornada més tranquil•la. Anirà fins a Ses Salines d'Eivissa on provarà d'entrenar a cavall, però a l'especialitat de trot. A Binissalem, Shanti aprendrà a conduir un Blockart , una mena de carro d'alumini amb rodes a vela. Ho farà amb un campió del món mallorquí, que també ens contarà el seu passat com a politoxicòman i com va sortir d'aquest món gràcies a aquest esport. Després anirà cap al nort de Mallorca, on es trobarà amb un autèntic Ironman, que està preparant un repte solidari de gran dificultat. Shanti provarà una bicicleta amb flotadors per poder pedalejar damunt l'aigua. Joan Barbé és un valent. Anirà amb en Josep Muñoz a visita el Trenc de Sa Roca a Es Mercadal, una fissura que s'endinsa a la muntanya i que acaba en una cova estreta per la qual passaran. A n'Aina li agrada'n molt els animals. Els cavalls són uns dels seus favorits i per això ha quedat amb el propietari d'unes quadres a Ses Salines d'Eivissa per conèixer aquest món, com entrenen als cavalls i per provar de colcar a un sulky, el carro del qual tiren els cavalls en les carreres al trot.

17:00

Pesca de calamars a l’alba i caldera caldereta de serrans. Títol Pesca de calamars a l’alba i caldera caldereta de serrans. Avui, en Pedro Carbonell sortirà a pescar calamars a l’alba des de Portals Vells. També pescaran amb curricà, passaran una jornada fantàstica a la mar. En Manolo Barahona sortirà a pescar serrans amb una colla d’amics des del Port de Maó. Faran bones captures i acabaran cuinant una caldereta de serrans a Punta Prima. En Tomeu Orell visitarà es Astilleros Mallorca per conèixer la seva història. Veurem la tasca que es duu a terme a cada departament. I sabrem com s’organitzen les feines en embarcacions de grans dimensions. I aprendrem a cuinar llibrets de rap farcits de llagostins amb allioli.
La pesca del jonquillo i bullit de peix amb salmorra. Avui, en Pedro Carbonell sortirà a pescar jonquillo des de Can Picafort. Descobrirem dades curioses sobre aquest peix i les peculiaritats d’aquesta pesca. En Manolo Barahona visitarà Es Pou des Lleó a Santa Eulària des Riu. Faran un passeig fins l’Illa de Tagomago. I acabaran cuinant un bullit de peix amb salmorra. Ana Alonso navegarà amb moto aquàtica amb na Maria i en Tolo. Faran una excursió fins a la platja de Formentor. Gaudiran d’una jornada fantàstica a la ...
Coneixerem la feina d’un arquitecte naval. Avui, en Pedro Carbonell farà pesca variada a la Costa Nord. Gaudiran d’un entorn espectacular. I faran bones captures. En Manolo Barahona farà una passejada guiada pel Port de Maó. Visitaran barques de pesca, coneixerà que és Viu Menorca Biosfera i acabaran fent un tast de cuina d’aprofitament. En David Oliver coneixerà sa feina d’un arquitecte naval. Veurem les diferents fases de construcció d’una llanxa d’esbarjo. I sortiran a navegar per Portocolom. També apre...

18:55

FIRA HORECA Aquesta setmana a Fred i Calent assistim a la fira Horeca, un esdeveniment imprescindible per als professionals que es dediquen a subministrar productes i serveis per a empreses del sector de l’hostaleria, la restauració i el càtering. En Miquel Calent coneixerà la importància d’aquesta trobada que també comptarà amb la participació dels alumnes de cuina i restauració de les Illes que serviran les seves propostes gastronòmiques a tots els assistents. Na Marta Simonet tendrà ocasió de tastar unes trufes crudiveganes elaborades amb producte local i de veure alguns dels productes sostenibles, lliures de plàstics, presentats a la fira. Na Fanny Pons participarà com a jurat d’un campionat que triarà la millor mitjana de vedella i farà un recorregut per conèixer algunes de les propostes saludables que trobarà el públic assistent. I per acabar, el nostre cuiner coneixerà a les joves promeses del món de la restauració, tastarà una paella multitudinària i finalitzarà el programa fent de jurat d’un concurs ben curiós, el de millor entrepà gourmet.

20:00

FOC I FUM AMB SANTI TAURA

Arròs d'olivera T1 - 11

20:30

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

21:35

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

21:40

CICLE UN FEBRER D'OSCAR

SENSE PERDÓ William Munny és un expistolero que viu amb els seus dos fills en una petita granja. La seva mala situació econòmica li fa empunyar la pistola de nou, aquesta vegada unit a un antic amic i a un noi que, moguts per una suculenta recompensa, van a la recerca de dos perillosos forajidos.

23:45

CINEMA " EVASIÓ O VICTÒRIA "

Segona Guerra Mundial, any 1943. El comandant del camp de concentració de Gensdorff Max von Sydow, que abans de la guerra havia format part de la selecció alemanya de futbol, s'interessa per un un grup de presoners que practiquen aquest esport. Se li ocorre llavors la idea d'organitzar un partit en el qual s'enfrontin una selecció alemanya i una selecció formada per presoners de guerra. Encara que al principi els aliats rebutgen la proposta, al final accepten el desafiament.

01:45

CINEMA " ABANS QUE TE'N VAGIS "

Una dona perd el tren de la 1:30 de Nova York a Boston, després de la qual cosa un músic del carrer passa la nit tractant d'ajudar-la a fer que pugui tornar a casa abans que arribi el seu marit. Al llarg de la nit aprenen molt l'u de l'altre i s'enamoren.

03:10

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

03:50

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

03:55

PAISATGES

04:05

UNA LUXOSA MANSIÓ BURGESA, UN POSSIBLE GOYA I UNA CASETA MENORQUINA PLENA DE REC Aquest dimarts, arriba una nova aventura dels caçadors d'antiguitats més inquiets d'IB3. En el capítol d'aquesta setmana, en Pedro de Juan i na Marta Simonet visitaran una imponent mansió de Portopí on mai abans no ha entrat cap càmera de televisió una elegant residència burgesa estival que encara conserva l'estructura arquitectònica original i que, al seu interior, atresora tota casta de joies i d'elements decoratius de gran valor. A les grandioses estances de la casa, els nostres aguts presentadors hi trobaran fastuosos mobles d'estil Napoleó i barroc entre els quals destaquen dues vitrines procedents del Pazo de Meirás, una impressionant col·lecció de porcellanes entre les quals hi ha diverses peces Capodimonte i Meissen d'elevat valor i, com a peça estrella, un misteriós quadre retallat que podria ser atribuïble a en Francisco de Goya o a la seva escola. Com de costum, els nostres caçatresors tot ho inspeccionaran i apreciaran i també faran examinar les peces més valuoses les porcellanes i el possible Goya a un expert antiquari especialitzat en articles de luxe. I, paral·lelament a les sorprenents troballes que faran per Portopí, na Marta i en Pedro també faran bons descobriments a Es Migjorn Gran; visitant una peculiar caseta de camp que és plena per dins i per fora d'antics ormejos rurals que el seu propietari ha anat arreplegant de pertot i els ha anat col·locant aquí i allà, tot configurant un pintoresc museu particular que no vos podeu perdre per res. Ja sabeu dimarts teniu una nova cita amb els tresors més vistosos i valuosos. No hi manqueu!

05:05

Joan Josep Llompart, Yolanda Charraza, Pablo Roj T2 - 7 Avui a tan enfora, tan a prop viatjam cap a Huelva, Alacant i Madrid. A Huelva, es troba en Joan Josep. Amb ell descobrirem la meravella que hi ha dins les coves d'Aracena, el seu poble actual. A més rebrà una dedicatòria del seu grup mallorquí preferit, els anegats! A Alacant viu na Yolanda, una Eivissenca que mai oblida on va néixer. Ella i el seu marit ens mostraran Sant Vicent del Raspeig, poble on viuen. A la seva platja hi trobarà un objecte que connecta amb la seva filosofia de ratjoles grogues. I al barri d'Aravaca, a Madrid, coneixerem en Pablo. Aquest illenc és entrenador personal i ens presentarà a un dels seus esportistes! El gran David Meca!, ell mateix li ha fet entrega d'una sorpresa amb missatge inclòs. Tot això i molt més, a Tan enfora, tan a prop!

06:00

El bus escolar “El bus escolar” Després d'uns dies pel Nepal, els membres de La Gran Ruta tornen cap a l'Índia, on afrontaran el tram final de l'aventura. Continuen circulant sense la documentació original del vehicle. Per això pensen que travessar la frontera serà el més delicat que els espera... Però abans d'arribar-hi pateixen un accident que els complica molt la vida.

06:40

Una fotògrafa de viatges que no surt de casa perquè té agorafòbia Un astronauta de 5 anys. Persones capaços de crear unes obres en tres dimensions que fan molt de vertigen. Aquests i d’altres personatges increïbles, en aquest capítol de Favorits. Balears Un submarinista que porta una càmera per anar documentant tot el que veu sota l’aigua. Valencia Els creadors de la impressora de cases. Catalunya La història de la noia sorda que s’ha convertit en una de les millors pilots de drons del món