AVUI
20/09/2020
07:05

Urgent. Bus. Urgent. Bus. POSTALS! és un programa que mostra la història del turisme des del punt de vista de les persones que van viure aquell temps de canvis, una de les èpoques més importants de les Illes Balears. De la mà de les actrius Maria Bauçà i Magdalena Tomàs seguirem la pista d’unes postals escrites durant el Boom del turisme. En el capítol d'aquesta setmana na Magdalena i na Maria descobriran com d'important va ser la millora del transport per carretera a les Illes Balears amb l'arribada del turisme. Na Magdalena coneixerà els hereus de Transports Roig, pioners en tenir flota d'autocar i cotxers de lloguer, i es trobarà amb n'Antoni Balte, tot un expert en el mon del motor i amant de la història del transport a Mallorca. Na Maria viatjarà fins a Menorca per conèixer els fundadors d'Autocars Torres i a Calvià s'entrevistarà amb un taxista amb més de quaranta anys d'experiència.

07:50

RAMON LLULL.

ÚLTIMA ETAPA

08:00

RUPERT&SAM

EL SUBMARÍ

08:05

Na Maria Enganxa En Gaspar i na Miquela són a dinar a ca uns amics. Amb això s'acaba l'aigua i en Gaspar s'ofereix per anar a treure-la de la cisterna que hi ha allà mateix. Mentre tira el poal, veu una lluentor hipnòtica al fons de la cisterna. Queda embadallat mirant i amb això que surt del pou na Maria Enganxa! Agafa en Gaspar pel coll amb el seu ganxo i l'estira cap a les profunditats. Tothom queda assustadíssim. Na Miquela se'n va a demanar ajuda a Sa Fada de sa greixonera qui li explica que els pous i cisternes són un portal màgic al regne de na Maria Enganxa. L'única manera d'arribar-hi és a través d'una cova de Cala 3,141619. Però haurà de mester ajuda per derrotar a na Maria Enganxa. En cas de segrestament, l'única manera de derrotar-la és que un capellà li beneeixi l'aigua in situ. Na Miquela va Allà Baix i demana al Pare Llonguet un panet capellà que l'acompanyi. Tots dos parteixen a rescatar en Gaspar. Al regne submarí de na Maria Enganxa, en Gaspar està inconscient. Na Maria Enganxa li fa un encanteri perquè pugui respirar davall l'aigua. El té encadenat perquè xerri, a ella li resulta molt divertit l'accent pollencí de en Gaspar. Amb això que arriben na Miquela i el Pare Llonguet equipats amb màsqueres de submarinisme. Na Miquela distreu a na Maria Enganxa mentre el Pare Llonguet beneeix l'aigua dels voltants. Quan na Maria Enganxa veu al capellà beneir, deixa en Gaspar i va a aturar-lo. En aquest moment, na Miquela salva a en Gaspar, rescaten al Pare Llonguet i abandonen el regne sense que na Maria Enganxa els pugui perseguir

08:10

MOSSEGANT L'ARENA T5 - 2 En aquest programa coneixerem, al fabricant de l'arena de les nostres platges on els humans ens agrada nedar, i alguns dels animals que viuen a aquest espai pla d'aspecte desèrtic que ens recordarà als espais aparentment deshabitats que també hi ha a terra ferma i que no són altres que els deserts. A totes aquestes extensions d'arena no deshabitades de la mar, hi va haver vida abans que a la terra, i tots els racons tenen organismes especialitzats a viure aquí. Descobrirem les seves pròpies estratègies de defensa i és que al fons d'arena no hi ha on amagar-se, o almenys açò és el que sembla. d'aspecte desèrtic que ens recordarà als espais aparentment deshabitats que també hi ha a terra ferma i que no són altres que els deserts. A totes aquestes extensions d'arena no deshabitades de la mar, hi va haver vida abans que a la terra, i tots els racons tenen organismes especialitzats a viure aquí. Descobrirem les seves pròpies estratègies de defensa i és que al fons d'arena no hi ha on amagar-se, o almenys açò és el que sembla.

09:05

COLLIREM GÍNJOLS A PETRA, GARROVES A CONSELL I CUINAREM UNA COCA DE CARABASSA T10 - 467 Aquesta setmana, l'amo en Toni Ballador anirà fins a Petra a visitar a una antiga i bona amiga del programa na Bel Bonnín des Xiringuito de na Bel. Collirem gínjols i mentre xerrarem sobre com ha anat aquest estiu i com veu el futur. Ens mostrarà les diferents varietats que té d'aquest fruit i també una gran plantació de magraners. Acabarem duent la collita a la seva tenda on tastarem un meló excel·lent. El nostre jove pagès, en Jaume Coll, anirà a visitar una bodega de vi a Consell. Colliran mostres de raïm per conèixer l'estat de maduració i poder decidir quina és l'època més òptima per la verema. També agafarem les garroves i xerrarem de com l'alt preu ha fet que apareguessin amants de l'aliè. Al rebost d'aquesta setmana, un matrimoni ben avingut de Muro ens prepararan una deliciosa i autentica coca de carabassa patata. I també serem per Cas Concos dels Cavallers, amb un home que va fer de pagès de jove, que va voler ser músic però no ho va aconseguir i al final es va decantar per la fotografia; professió que va exercir fins a la seva jubilació. Amb ell collirem melons i tomàtiga de ramellet de casta gross

10:05
10:30

EUCARISTIA A LA SEU DE MALLORCA

11:25

Una colla d’amics que salten d’un avió amb un cotxe. La història d’un paralític que s’ha convertit en un superhome. L'home que no necessita respirar per seguir viu. Aquests i d’altres personatges increïbles, en aquest capítol de Favorits. Balears Dos nois que s'han proposat netejar els aceans amb una paperera. Valencia Una aplicació que busca a Jesucrist pels carrers. Catalunya El cas d’un productor que ha canviat les estrelles del cinema per les estrelles de YouTube.

11:40

UN VERMUT AMB LA MALDI

ROSSY DE PALMA La caravana de Victòria Maldi fa una aturada a Calvià per rebre a Rossy de Palma. Ella és l’artista balear més internacional, però no oblida les seves arrels al barri palmesà de Pere Garau. Així ho explicarà a Maldi en una conversa plena d’anècdotes que duràn a l’artista a fer una ullada cap enrere i retrobar-se amb companys com Lina Mira i Pep Noguera. Tots junts recordaràn com Rossy de Palma i el seu grup musical “Peor Imposible” eren la moda dels 80 a ciutat i que en poc temps conqueriren tot el país en l’època de “La movida madrileña”. Amb la seva alegria i espontaneïtat, Rossy confessarà alguns secrets de la seva trajectòria com a actriu, lligada al director manxec Pedro Almodóvar, al cine francés o a la moda italiana. A més, l’actriu mostrarà la seva cara més íntima explicant com ha encarat l’assetjament escolar o la mort de companys i amics. Rossy de Palma torna a casa i ho fa per compartir un vermut amb na Maldi.

12:25

ILLES DE MENORCA Aquesta setmana, el programa Ben Trobat visita les dues principals illes de Menorca dos illots amb vida pròpia, i amb la seva pròpia història l’Illa de l’Aire i l’illa del Llatzaret. Coneixerem la primera de la mà del darrer faroler que hi va viure, i la segona per conèixer la història d’una de les instal•lacions sanitàries més famoses del Mediterrani al segle XIX el Llatzaret, per on passaven la quarentena obligatòria tots els vaixells sospitosos que arribaven a maó. En aquest programa, el presentador Shanti Gordi visitarà també dues de les coves de Biniancolla la de sa Figuera i la cova des Cavall, un lloc ben claustrofòbic, com a mínim l’accés! I el que ha quedat com una illa dins una illa és el mític local des Cau, a Cala Corb, as Castell, un lloc on es respira un altre gtemps, i una altra música aquí reneix la cançó popular menorquina cada nit, i en Shanti no s’ho pot perdre. I com que també ens agrada passar-ho bé, en aquesta entrega del programa disfrutarem de la mar des d’una altra perspectiva molt més lúdica anirem fins a Cala’n Bosc per córrer amb les motos d’aigua i pujar en parasailling, tota una aventura!

13:20

RESSACA SENSE FESTA Sinopsi Els punts calents de l'oci a l'estiu mallorquí han tornat a escalfar-se enguany, però per motius diferents. Quan es van obrir les fronteres a principis de juliol, els primers turistes britànics arribaren a Magaluf. Hi comença la festa, sovint ignorant les mesures sanitàries que la Covid imposa. Imatges de turistes gats, botant sobre un cotxe, sense mascareta ni respectant el distanciament social, acaben amb la paciència del Govern, que decreta el tancament dels establiments que servien alcohol als carrers més polèmics de Magaluf i Platja de Palma. "Em sorprèn que demanin per què tancam aquests carrers... basta veure les imatges per saber-ne el perquè", arribà a dir el Conseller de Turisme, Iago Negueruela, al programa ZOOM, que analitza com ha estat l'estiu en aquests punts de l'illa i reflexiona amb el periodista Antoni Janer sobre com i perquè s'ha arribat a aquest model turístic. La indignació d'empresaris i treballadors al tancament és immediata i hi ha una denúncia interposada que segueix el seu curs. El Govern està tranquil i els propietaris, encesos. "Estam cansats, ens tracten com a la pesta", afirma el propietari del mític Red Lion, Daniel Rodríguez. Tot i que renega del turisme de gatera, fa anys que viu de vendre alcohol i festa. "El turista ve gat dels hotels, jo no en tenc cap responsabilitat", diu. A la Platja de Palma també hi ha damnificats. Raúl del Rio, veïnat del carrer del Jamón i propietari d'un petit restaurant familiar a 10 metres de ca seva, Casa Ruffino, està indignat. Ha hagut de tancar el restaurant, tot i no ser un dels biergarten clàssics del carrer. "Aquest carrer és un xou a l'estiu, però no hi havia necessitat de tancar el carrer perquè els dos grans que fomenten el turisme de gatera tenien tancat des de l'estat d'alarma''. "Les meves il·lusions se n'han anat en orris'', sentencia.

13:59

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA MIGDIA

15:05

EL TEMPS CAP DE SETMANA MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:10

AGAFA'M SI POTS, CAP DE SETMANA

T2 - 44

16:00

EL PARADÍS DE LES SENYORES

EL PARADÍS DE LES SENYORES Les històries, els amors, les esperançes i les decepcions al voltant de la primera botiga amb departaments per a dames en el Milà dels anys 50. L'ESTIU D'HIVERN EL PARADÍS DE LES SENYORES Les històries, els amors, les esperançes i les decepcions al voltant de la primera botiga amb departaments per a dames en el Milà dels anys 50.
NO RENDIR-SE MAI

17:40

El programa “Arrels” ens acosta a un personatge conegut de ses nostres illes per fer un recorregut per la seva vida i conèixer l’empremta que els seus avantpassats han deixat en ell i a la nostra història Amb l’ajuda del nostre equip historiadors, investigadors i amb experts en de diferents àmbits ens endinsem en el passat per a sabre quins foren els seus avantpassats i en quin context van viure i resseguint el seu arbre genealògic arribarem a conèixer quins són els seus orígens i com poden haver marcat el camí que ha seguit i per que no, els hi trobarem qualque parent ben interessant També els direm d’on provenen els seus llinatges, com han evolucionat i quantes persones els comparteixen Els hem demanat el seu ADN per a què els nostres científics ens expliquen coses ben curioses Per això i molt més, els esperem a “Arrels” Tomeu Penya, història d’un malnom Aquesta setmana farem un recorregut per les Arrels d'algú molt estimat i conegut per tots, el Vilafranquer Tomeu Penya. Pels que no ho saben, explicarem que Penya no és un llinatge ni un nom artístic, sinó el malnom de la família paterna d'en Tomeu. I el sorprendrem explicant-li des de quin any i perquè els diuen els Penya. També hem trobat algú molt conegut que manté un vincle familiar amb en Tomeu, notícia que li farà molta il•lusió. Viatjarem en el temps amb la Mar i la nostra historiadora Maria Ortiz fins a les Filipines dels anys 40 per conèixer una història digna de dur a la gran pantalla. En Miquel Àngel ens explicarà qui eren els Hermanos Fosores i quina relació van tenir amb uns familiars ben místics del nostre convidat. També en el programa d'avui descobrirem d'on li ve genèticament a n'en Tomeu la seva vena artística. I com sempre, el nostre col•laborador Miquel Segura, ens sorprendrà amb curiositats de l'arbre d'en Tomeu Penya.

18:55

CABRIT I PRUNES Aquesta setmana a Fred i Calent anem de cabrit i prunes. Un ramader de tercera generació ens contarà com s'ho fa per aconseguir una bona carn de cabrit. Na Fanny ens explicarà les propietats d'aquest tipus de carn i na Marta veurà com es prepara una bona amanida amb formatge de cabra. Després visitarem l’obrador d’un dels forns més reconeguts d'Eivissa perquè ens expliquin com es fa un flaó eivissenc seguint la recepta tradicional. Cuinarem un braç de cabrit rostit amb prunes. Per a continuar farem un tast de formatges de cabra eivissencs. Amb na Fanny i en Miquel farem confitura de prunes saludable i na Marta veurà com un mestre gelater, guanyador del premi al millor gelat del món, ens prepara un sorbet de prunes amb orujo. Per acabar farem unes postres amb formatge i figues.

19:40

ESCOLA I UNIVERSITAT 'Tal com érem" és el programa de nostàlgia d'IB3 Televisió que presenta Llorenç Santamaria, un programa amb més de 200 testimonis que té com a objectiu fer un retrat sociològic i cultural en clau distesa d'aquells anys, amb la intenció de veure com hem canviat els habitants de les Illes Balears en poc més de quatre dècades. Al programa d'avui repassarem com era l'escola i la universitat dels anys 70. Els primers instituts de les Illes, les excursions, els menús del menjador escolar, els internats, les primeres manifestacions universitàries i la moda juvenil dels anys 70, entres molts d'altres temes, seran part d'aquest capítol. Recordau com va ser l'arribada de l'EGB al nostre sistema educatiu? I quines eren les llepolies que compràvem en sortir de classe? I el material escolar que fèiem servir? Si voleu totes les respostes, avui vespre a les 22:40 a IB3 Televisió. "Tal com érem", el viatge al passat més recent d'aquestes Illes.

20:30

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

21:35

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

21:40

BALEARS DES DE L'AIRE.

Palma En aquest el primer capítol de “Balears des de l´aire” coneixerem l’espai natural més gran del terme municipal de Palma, més de 100 hectàrees per gaudir de la natura. Sabies que la plaça del Mercat havia estat una cala on es trobava Sa Riera i el mar? Veurem un edifici que l’emperador Carles I d´Espanya i V del Sacre Imperi Romà Germànic va confondre amb una església. Visitarem el lloc on va aterrar el primer vol d'avió que venia de la península. Preparats per gaudir dels encants aeris de Palma

23:15

PESCA AMB CAIAC, TRUITA DE PATATA A CALA EN TUGORES I DIA DE REGATES AMB FAMÍLIA Avui, en Pedro Carbonell sortirà a pescar amb caiac amb un matrimoni molt peculiar, na Britta i en Pep. Passaran una jornada molt entretinguda a Portocolom. I faran bones captures. En Manolo Barahona es retrobarà amb n’Amanda Ferrer Jeffrey a Sa Colònia de Sant Jordi. Coneixerem la seva tasca periodística. I acabaran dinant de truita de patata amb trempó a Cala en Tugores. N’ Ana Alonso compartirà diada de regates amb una família d’esportistes nàutics. Veurem les diferents disciplines que practiquen cada un. I gaudirem de la navegació de la classe Musto. També aprendrem a cuinar una paella de pop ben original. I descobrirem una nova espècie de cabot.

00:30

TROBADA SOCIAL DE CURRICÀ, LA NACRA EL MOL•LUSC EN PERILL D'EXTINCIÓ, L'EMBARCACIÓ GRAND BANKS. Avui, en Pedro Carbonell participarà a la trobada social de curricà costaner a s'Estanyol. Hauran d'afrontar alguns imprevistos però viuran l'emoció de la pesada final. En Manolo Barahona navegarà per la Badia de Palma amb un iot Grand Banks. Gaudiran d'un dia fantàstic a la mar. I acabaran cuinant un lluç amb salsa verda a bord. N' Ana Alonso coneixerà l'estat de les nacres entre Sant Elm i Sa Dragonera. Gaudirem d'imatges espectaculars. I sabrem com podem col•laborar en la seva conservació. També aprendrem a cuinar un arròs integral amb algues i sípia. I coneixerem en Jan Van der Horst, un mestre d'aixa alemany resident a Balears.

01:35

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

02:15

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

02:20

COLLIREM GÍNJOLS A PETRA, GARROVES A CONSELL I CUINAREM UNA COCA DE CARABASSA T10 - 467 Aquesta setmana, l'amo en Toni Ballador anirà fins a Petra a visitar a una antiga i bona amiga del programa na Bel Bonnín des Xiringuito de na Bel. Collirem gínjols i mentre xerrarem sobre com ha anat aquest estiu i com veu el futur. Ens mostrarà les diferents varietats que té d'aquest fruit i també una gran plantació de magraners. Acabarem duent la collita a la seva tenda on tastarem un meló excel·lent. El nostre jove pagès, en Jaume Coll, anirà a visitar una bodega de vi a Consell. Colliran mostres de raïm per conèixer l'estat de maduració i poder decidir quina és l'època més òptima per la verema. També agafarem les garroves i xerrarem de com l'alt preu ha fet que apareguessin amants de l'aliè. Al rebost d'aquesta setmana, un matrimoni ben avingut de Muro ens prepararan una deliciosa i autentica coca de carabassa patata. I també serem per Cas Concos dels Cavallers, amb un home que va fer de pagès de jove, que va voler ser músic però no ho va aconseguir i al final es va decantar per la fotografia; professió que va exercir fins a la seva jubilació. Amb ell collirem melons i tomàtiga de ramellet de casta gross

03:20

L’or blanc L’or blanc Conegut com l’or blanc la sal és l’únic mineral que ens mengem. La collita de sal és molt més que un element gastronòmic imprescindible. La seva història va lligada a l’economia, a la cosmètica, a l’art i a la medicina. Aquesta setmana a Això és mel parlarem amb un economista perquè ens expliqui com durant segles va ser la principal moneda de canvi arreu del món. Amb ella cuinarem el plat amb sal més típic d’Eivissa el peix amb salmorra però també descobrirem què hi ha bombons i postres ben curiosos que també necessiten sal. Ens ho demostrarà en Joan del forn de Can Segura de Muro. Anirem a Eivissa per veure quin camí segueix la sal quan entra a la terra i descobrirem que el bacallà que salen a les Illes Faloe es sala amb sal eivissenca. En David Segarra ens demostrarà com la sal és un element artístic genial, però també quina espiritualitat té a darrera. En Tomeu Caldentey parlarà amb el doctor Lluís Masmiquel perquè li expliqui com el nostre cos necessita la sal per sobreviure i realment quan s’ha d’evitar consumir-la. Sabrem què és la flor de sal i què la sal marina verge. I en Toni Gomila comprovarà en la seva pròpia pell les bonances d’aquest mineral tan essencial pel nostre benestar.

04:30

Una colla d’amics que salten d’un avió amb un cotxe. La història d’un paralític que s’ha convertit en un superhome. L'home que no necessita respirar per seguir viu. Aquests i d’altres personatges increïbles, en aquest capítol de Favorits. Balears Dos nois que s'han proposat netejar els aceans amb una paperera. Valencia Una aplicació que busca a Jesucrist pels carrers. Catalunya El cas d’un productor que ha canviat les estrelles del cinema per les estrelles de YouTube.

05:10

PAISATGES

05:15

La Soledat Palma pam a pam és un retrat quotidià de la ciutat de Palma, que deixa una marca inesborrable a tothom qui l’ha trepitjada. De la mà d'en Toni Lluis Reyes descobrirem el patrimoni, la gastronomia i els racons més emblemàtics de Ciutat. Al programa d'avui començarem a la rotativa del Diario de Mallorca. Després de visitar el Patronat Obrer passejarem per el parc Krekòvic. Jugarem a petanca i sabrem com treballa en Marc Soma, artista urbà. Després de dinar fideus amb gírgoles coneixerem la història de la parròquia de la Soledat. Per acabar visitarem les instal.lacions del Parc de Bombers de Palma.
Sant Miquel Palma pam a pam és un retrat quotidià de la ciutat de Palma, que deixa una marca inesborrable a tothom qui l’ha trepitjada. De la mà de Toni Lluís Reyes descobrirem el patrimoni, la gastronomia i els racons més emblemàtics de Ciutat. Si us agrada la màgia no us perdeu el programa d’aquest dimecres, n’Enzo Lorenzo ens mostrarà alguns trucs que ens deixaran parats. També entrarem a un refugi antiaeri que avui acull activitats culturals i sabrem quins són els còmics que hem de llegir abans de morir. Tastarem un...