AVUI
31/10/2020
07:20

CONSELL - MORRO REYNÈS Avui visitam Consell per conèixer la família Morro-Reynès. En Miquel i na Cati duen 45 anys de casats. Na Cati és d’Alaró i en Miquel, de Consell. En Miquel, encara que baixet, va jugar com a porter de l’Alaró i així es van conèixer. Es matrimoni s’ha guanyat sa vida de carnissers. Encara que na Cati mai hagués agafat un ganivet abans de començar. Tenen dues filles na Margalida, sa gran, que ha canviat sa carnisseria pes forn, per què es va casar amb es forner de Consell, en Xisco. I n’Antònia, sa petita, empleada de banca i casada amb en Toni, que treballa a una fàbrica. A sa família hi ha 4 néts en Jaume i na Maria, fills de na Margalida. I na Margalida i na Caterina, filles de n’Antònia. Tots junts formen una família divertida i entranyable que fan de s’unió sa seva força.

08:20

RAMON LLULL.

PREPARACIÓ I INICI LITERARI Lluís torna al Monestir de la Real per a visitar a Ramon Llull. A la biblioteca del Monestir, davant la gran curiositat i atenció de Lluís, Ramon Llull li continua contant la seva història que aglutina els anys en què es va preparar estudiant a Mallorca fins a la primera formulació de l'Art.

08:30

RUPERT&SAM

EL SUBMARÍ

08:35

He perdut un paner Na Miquela arriba a un lloc desconegut cercant un paner que sa mare li havia comprat a la fira. Amb això que troba en Gaspar i li demana pel paner, però en Gaspar no en sap res i ella segueix cercant. Na Miquela topa amb uns crespellets kawaii i li entra una gola de crespell que els persegueix per menjar-los! Sense ser conscient, na Miquela arriba a Ca la Quinta Forca, comarca habitada pels temuts siurells zombis. Un siurell zombi la mossega a un braç, na Miquela s'espanta i aconsegueix fugir. Arriba a Allà Baix, la millor comarca de Son Mai, quan torna a topar amb en Gaspar. La mossegada del siurell ha fet que el braç de na Miquela s'hagi tornat de siurell. En Gaspar se'n compateix i decideix ajudar-la. Se passeja per tot Allà Baix demanant un remell per la mossegada de siurell però res funciona. Na Miquela ja té mig cos convertit en siurell. En Gaspar invoca a Sa Fada de sa Greixonera que li diu el vertader remell una espipelladeta de crespell d'Allà Abaix. Però no la pot robar ningú! Ha de ser el mateix crespell que l'oferesqui voluntàriament. Els crespells de tot d'una es neguen perquè na Miquela se'ls volia menjar. Finalment els crespells se'n compadeixen i un d'ells s'arrabassa una pessigadeta i li dóna a na Miquela. Ella se recupera i torna a estar tan desbaratada com sempre. En Gaspar decideix acompanyar-la per tot Son Mai fins que trobi el paner perdut.

08:45

EL VALOR DE LA BOTÀNICA. El valor de la Botànica De vegades pot semblar que una petita planta no té gens d’importància, però totes les espècies vegetals són fonamentals per a l’equilibri de l’ecosistema i tenen, en si mateix, un valor com a part del nostre patrimoni, especialment aquelles que només existeixen a les Illes Balears. Balears Fa Ciència i els seus presentadors, Adrián García i Ana Payo Payo, mostren en ‘El valor de la Botànica’ la feina dels investigadors per preservar el patrimoni vegetal, esbrinar tots els seus secrets i protegir-lo dels perills externs. Ho explicaran a plató els botànics Jose Lluís Gradaille, director del Jardí Botànic de Sóller, i Miquel Capó, que investiga l’efecte dels herbívors sobre la nostra flora. El programa també mostrarà la recerca sobre l’estrès de les plantes que duu a terme l’investigador Jaume Flexas, així com la importància de la botànica forense, una nova disciplina que pot servir per aclarir molts de crims, i que mostrarà la investigadora Marzia Boi.

09:40

TROT AMB MARIA FRANCISCA SUREDA El Repte és un programa d’esports i de superació personal. L’ex-ciclista professional Joan Horrach es ficarà dins la pell de diferents esportistes de les Illes i provarà esports que mai ha practicat. En pocs dies de preparació, Horrach haurà de superar un repte que li marcarà el seu entrenador i que el durà a situacions límit. Al capítol d’avui en Joan menarà per primera vegada un cavall de trot. Ho farà amb Maria Francisca Sureda, entrenadora professional. En només tres dies Horrach haurà d’estar preparat per disputar un matx de dues voltes contra una menadora, a l’hipòdrom de Manacor. Ho aconseguirà?

10:20

COM CERVESA PER LA XOCOLATA T1 - 6 Com cervesa per la xocolata En Tomeu Caldentey torna a IB3 amb Fusions, un programa on el prestigiós xef afrontarà un gran repte culinari mesclar dues receptes que en un principi sembla que no tenguin res a veure. Ho aconseguirà amb l'ajuda, cada setmana, de dos amants de la cuina anònims, però de gran talent. En el programa d’aquesta setmana col•laborarà amb na Paola, una joiera que posa en els seus pastissos la mateixa delicadesa que en el metall, i amb en Xisco, un aficionat a la cervesa que la fa servir fins i tot en els aguiats. El resultat de fusionar un plat dolç i un salat serà espectacular. 56’07”

11:20

Simó Andreu Aquesta setmana Neus Albis viatja fins a Madrid per trobar-se amb Simó Andreu, un dels actors més internacionals de la història del nostre cinema. El programa arranca amb la visita d’Albis a la sala de festes Joy Eslava, abans Teatre Eslava, el primer escenari on debutà l’actor pobler. Sobre aquest mateix escenari, Neus i Andreu recordaran els inicis de la seva carrera com a galant i del seu debut al cinema francès. En deixar la capital, la periodista pollencina visitarà la casa familiar d’Alcobendas. Allà, conversarà amb Nieves, la dona d’en Simó i els seus fills i nets. Així podrem descobrir la faceta més íntima i desconeguda l’únic actor mallorquí que ha participat a la nissaga de James Bond. El capítol acabarà amb la visita a l’assaig de la coral on canta Simó des de fa un parell d’anys. Allà veurem com assagen ‘Ton pare no té nas’, tema infantil balear per excel•lència. ‘En Companyia’ és el programa d’entrevistes íntimes que IB3 Televisió dedica a personatges destacats de les Illes i a les seves famílies. Conduït per la periodista Neus Albis, el programa aportarà la mirada més personal dels amfitrions. Molts d’ells obrin ca seva per primera vegada i compartiran amb Albis vivències, anècdotes, somnis, èxits i fracassos. En definitiva, tota una vida repassada en 50 minuts.

12:05

UEP! COM ANAM? CÀPSULES

Pagès jubilat. 294 Passar motocultor entre oliveres. Rafel
Volteo cosaco. Son Vivot, Inca 297
Horts urbans. S'Indioteria, Palma 293

13:30

DES RIVETÓ A S'ALGAR T3 - 3 En aquest capítol, na Maria i en Vicenç són a Portocolom, localitat crescuda al voltant d’un dels ports naturals més bells i grans de Mallorca. Faran una ruta circular sense desnivells que gairebé sempre discorre ran de mar, passant per diverses platges, un far i una cova costanera. El punt de partida és es Rivetó, façana emblemàtica de Portocolom, des d’on els presentadors enfilaran el Carrer des Far i passaran per la platja des Babo. Arribats a s’Arenalveuran com Marc Balaguer —mestre d’aixa i gerent de Carpintería Naval Mallorca— arriba en una de les seves barques de fusta, i els parlarà de com treballa un mestre d’aixa al segle XXI, de la navegació sostenible i de les aptituds i formació que requereix l’ofici. El camí durà als nostres presentadors a descobrir bells racons de la costa, com els Banys de Cleoi el far de Portocolom. Amb bones vistes a sa farola, na Maria cantarà una havanera carregada d’enyorança que recorda els felanitxers emigrants. Seguint per la costa baixaran fins a la gran Cova del Gànguil, una de les nombroses cavitats d’aquest tram litoral. I abans d’arribar a s’Algar, Nicolau Barceló —professor de l’IES Manacor i vinculat al moviment pacifista i ecologista— els parlarà dels problemes ambientals de Portocolom i del moviment internacional Friday’s for future que ara mobilitza als estudiants de les Illes.

13:58

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA MIGDIA

15:05

EL TEMPS CAP DE SETMANA MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:10

AGAFA'M SI POTS, CAP DE SETMANA

16:10

"BATLE, FEIXISTA, EL PORC ÉS ECOLOGISTA" Un grupet d'ecologistes s'han instal·lat a Sant Jeroni de la Roca per defensar el porc vietnamita. En Colau treu fum pels queixals i no sap com se'ls ha de llevar de damunt. Té l'opinió pública de cada vegada més en contra. A més, el sostre de la capelleta de Cala Pruna passa per ull i fan falta doblers per arreglar-la. Don Cristòfol exigeix a en Colau que hi posi els doblers.
"CORNS I TRONS" Els veïnats de Sant Jeroni ja tenen un altre element de burla en Tianet i n'Antònia són parella i tothom ho sap. Tots dos han de superar les crítiques i befes dels santjeroniers. Això o bé deixar fer la relació. Però l'amor que senten, per ventura és més fort que no es pensen. Per una altra banda, na Victòria, se'n du un ensurt molt fort amb la nina i decideix batiar-la. Com afectarà a en Colau que una atea batiï la filla? I com acceptarà l'Església que una atea batiï la filla?

18:10

MORT T2 - 1 Tot s’acaba en aquesta vida i la vida mateixa no se’n lliura. En aquest programa tractarem el vocabulari al voltant de la vida, la mort i tota la seva mitologia. Dins la saviesa popular hi ha molts refranys sobre la vida i la mort com l’expressió “tal la vida, tal la mort”, que vol dir que la mort reflecteix la forma en què hem viscut. Però, sobretot hem de gaudir de la vida mentre la tinguem i que “mengem i beguem, que a la mort ja arribarem”. En aquest programa dedicat a la MORT, el convidat especial és el cineasta Toni Bestard a qui sotmetrem al particular paraulòmetre. TÉNTOL és un programa de televisió d'entreteniment i divulgació sobre el patrimoni lingüístic de les Balears. El format, de nova creació, fa especial èmfasi en la genuïnitat i origen etimològic de paraules i expressions recollides arreu de les Illes. Algunes de les seccions de TÉNTOL són Català per Extraterrestres, l'Endevinalla, els Embarbussaments, l'Aixuxines i la saviesa de tres padrins un de cada illa. Al final del programa comptarem amb una cançó inèdita composta i interpretada per Jorra Santiago.

18:40

BOCCA CHIUSA. HISTORIA D'UN SILENCI

Bocca Chiusa és la història del silenci de Bernat Xamena, un virtuós de la trompeta que un maleït dia comença a sentir fòbia cap a l’instrument. Xamena pateix un trastorn psicoemocional anomenat distonia focal d’embocadura. Després de 7 anys entre ombres, fora dels escenaris, intenta trobar en l’esport la manera de tornar a la música. En aquest documental veiem el seu procés de recuperació a partir de l'al·licient de dos grans reptes tornar a tocar com a solista en públic i participar a dues proves de triatló molt exigents.

20:30

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

21:30

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

21:35

TORTUGUES RESIDENTS O TURISTES L’estiu de 2020 serà recordat per sempre com l’estiu de la pandèmia. Però aquests mesos de platges sense turistes varen ser testimoni també d’un altre fet insòlit fins a tres tortugues marines varen pondre els ous a punts de la costa d’Eivissa i de Menorca. Enguany també s’han tornat a la mar una trentena de tortugues nascudes a Platja d’en Bossa el 2019, la primera posta d’exemplars de Caretta caretta documentada a les Balears. Durant un any, han estat criades a centres de recuperació fins assolir el pes i la dimensió idonis per enfrontar-se als perills que els espera a la mar. Guillem Félix i Xisca Pujol han estat els seus cuidadors, però adverteixen d’aquest fet «no ens hem d’oblidar quina és la causa de tot això. La majoria d’estudis apunten al canvi climàtic», afirma Pujol. Ara, les tortugues retornades a la mar hauran de superar múltiples dificultats fins que, d’aquí a quinze o vint anys, tenguin l’edat reproductora i es pugui comprovar si tornaran a la costa balear per deixar-hi els seus ous. La pesca d’arrossegament, la contaminació, els plàstics i el trànsit marítim són les principals amenaces d’aquesta espècie. El biòleg Manu San Félix, resident a Formentera i que ha bussejat per tot el món estudiant el comportament de les tortugues, interpel·la directament la societat «ens hem de posar una exigència absoluta per tal de preservar la diversitat, no a conservar allò que tenim, sinó a recuperar allò que teníem fa 50 o 60 anys». S’obre el debat sobre si estam preparats per acollir a les nostres platges les tortugues marines, perquè esdevenguin residents i no turistes.

22:05

LA CIUTAT DELS MORTS

Ciudad de los muertos” es un documental sobre la muerte interpretada por los vivos. A través de las relaciones, a veces dramáticas, otras cómicas, de los trabajadores del cementerio de Palma, descubrimos el desconocido mundo de la muerte, pero también las historias personales de sus habitantes.

23:05

LA NIT DE LES ÀNIMES

Nit dels ànimes és un programa especial ideat per a la seva emissió en IB3 Tv la nit del 31 d'octubre de 2020, jornada prèvia al Dia de Tots els Sants. L'espai es compon de quatre curtmetratges de ficció enquadrats en el gènere de terror, cadascun d'ells precedits per una introducció realitzada per l'actriu Neus Cortés. Sinopsi dels curtmetratges No vida Isabel és una nena greument malalta que es debat entre la vida i la mort. Pedro i María, els seus pares, tenen diferents punts de vista sobre com actuar davant aquesta terrible situació. Monstres Després d'uns estranys esdeveniments, les poques persones que queden en la Terra vaguen a la recerca de menjar sense saber que ha ocorregut; Damián ha estat només durant mesos i, espantat, mata a la primera persona que troba... Rates Alba és una jove que busca un lloc tranquil per a passar la nit, arribant a un magatzem suposadament abandonat. Llucifer Damián és un pres perillós que ha tingut un fill amb una dona que ha mort després del part. Roberto, un funcionari encarregat dels casos "especials", acudeix a la presó per a incloure al bebè en el registre civil. El problema és el nom que Damián li vol posar al seu fill.

00:05

CINEMA

Novembre de 1970. Diverses restes humanes apareixen en un torrent de Sant Miquel de Balansat, un petit poble rural en el nord d'Eivissa. El sergent Prats, cap de la Guàrdia Civil espanyola en l'àrea, i el cap Ramírez, el seu nou assistent, arriben al lloc on han aparegut els cossos. Prats no se sorprèn particularment amb el descobriment i revela al nouvingut Ramírez que el descobriment de fragments humans es repeteix any rere any des de fa dues dècades.

01:30

IB3 NOTÍCIES CAP DE SETMANA VESPRE

02:10

EL TEMPS CAP DE SETMANA VESPRE INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

02:15

TROT AMB MARIA FRANCISCA SUREDA El Repte és un programa d’esports i de superació personal. L’ex-ciclista professional Joan Horrach es ficarà dins la pell de diferents esportistes de les Illes i provarà esports que mai ha practicat. En pocs dies de preparació, Horrach haurà de superar un repte que li marcarà el seu entrenador i que el durà a situacions límit. Al capítol d’avui en Joan menarà per primera vegada un cavall de trot. Ho farà amb Maria Francisca Sureda, entrenadora professional. En només tres dies Horrach haurà d’estar preparat per disputar un matx de dues voltes contra una menadora, a l’hipòdrom de Manacor. Ho aconseguirà?

03:00

Simó Andreu Aquesta setmana Neus Albis viatja fins a Madrid per trobar-se amb Simó Andreu, un dels actors més internacionals de la història del nostre cinema. El programa arranca amb la visita d’Albis a la sala de festes Joy Eslava, abans Teatre Eslava, el primer escenari on debutà l’actor pobler. Sobre aquest mateix escenari, Neus i Andreu recordaran els inicis de la seva carrera com a galant i del seu debut al cinema francès. En deixar la capital, la periodista pollencina visitarà la casa familiar d’Alcobendas. Allà, conversarà amb Nieves, la dona d’en Simó i els seus fills i nets. Així podrem descobrir la faceta més íntima i desconeguda l’únic actor mallorquí que ha participat a la nissaga de James Bond. El capítol acabarà amb la visita a l’assaig de la coral on canta Simó des de fa un parell d’anys. Allà veurem com assagen ‘Ton pare no té nas’, tema infantil balear per excel•lència. ‘En Companyia’ és el programa d’entrevistes íntimes que IB3 Televisió dedica a personatges destacats de les Illes i a les seves famílies. Conduït per la periodista Neus Albis, el programa aportarà la mirada més personal dels amfitrions. Molts d’ells obrin ca seva per primera vegada i compartiran amb Albis vivències, anècdotes, somnis, èxits i fracassos. En definitiva, tota una vida repassada en 50 minuts.

03:45

EL VALOR DE LA BOTÀNICA. El valor de la Botànica De vegades pot semblar que una petita planta no té gens d’importància, però totes les espècies vegetals són fonamentals per a l’equilibri de l’ecosistema i tenen, en si mateix, un valor com a part del nostre patrimoni, especialment aquelles que només existeixen a les Illes Balears. Balears Fa Ciència i els seus presentadors, Adrián García i Ana Payo Payo, mostren en ‘El valor de la Botànica’ la feina dels investigadors per preservar el patrimoni vegetal, esbrinar tots els seus secrets i protegir-lo dels perills externs. Ho explicaran a plató els botànics Jose Lluís Gradaille, director del Jardí Botànic de Sóller, i Miquel Capó, que investiga l’efecte dels herbívors sobre la nostra flora. El programa també mostrarà la recerca sobre l’estrès de les plantes que duu a terme l’investigador Jaume Flexas, així com la importància de la botànica forense, una nova disciplina que pot servir per aclarir molts de crims, i que mostrarà la investigadora Marzia Boi.

04:20

FESTES I TRADICIONS AL SEGLE XX Les Festes i Tradicions han estat importantíssimes a la història de les illes. Avui, "Un Segle de Pinyol Vermell" ens mostrarà com ha canviat la nostra manera de divertir-nos al llarg d'aquest segle XX. Qui no recorda el Nadal quan era nin? Les juguetes que ens duien els reis si fèiem bonda... Aquestes dates tan assenyalades eren molt importants perquè la família es reunia al voltant d'una taula. Gaudirem dels balls tradicionals com les àguiles, els cossiers o els cavallets, que venen de molt antic, fins i tot alguns s'havien perdut, però, que per sort, al segle XX hem sabut recuperar-les i mantenir-les. També parlarem de les festes més multitudinàries de les nostres illes com el Firó de Sóller, Sant Joan de Ciutadella, o Moros i Cristians de Pollença... Unes grans celebracions on és tan important la festa com la tradició. Bona gent i bon ambient a les nostres celebracions més típiques de les illes.

04:45

PAISATGES

04:50

ES BORN-SANTA CREU Qui no s'ha menjat alguna vegada una llagosta del Bosch? Nosaltres ho avui ho farem amb el seu propietari, en Nofre Fletxes. Passarem pel Passeig del Born i pel conegut carrer de Sant Feliu per anar a tastar sa millor coca d'aubercocs de ciutat. Descobrirem la casa del Capità Antoni Barceló i coneixerem una miqueta com era el barri de Santa Creu.
PASSEIG MARÍTIM Al programa d'avui recorrerem un trosset del passeig marítim. Visitarem el Far de Porto Pí i el Museu de Sant Carles. Pegarem un capfico a la Piscina del Club de Mar i ben fresquest pujarem a dinar amb Benet Vicens. Anirem a veure en German March per a què ens conti com va viure l'explossió del boom turístic i per acabar sa nostra ruta marítima, anirem a fer una volteta per la mar.

06:40

PORRERES Avui visitam Porreres per conèixer la família Font-Cerdà. Una família amb una llarga tradició a la Filharmònica Porrerenca. En Josep i n’Antònia duen 53 anys casats. En Josep fa 72 anys que toca a la banda. I n’Antònia duu la casa. Tenen dos fills. En Tòfol i n’Inès. En Tòfol, la seva dona, n’Apolònia, i els seus dos fills, en Josep i n’Aina, també toquen a la Filharmònica. N’Inès es dedica a la producció de licors i es desviu pels seus dos fills, na Caterina i en Josep. Són una família afable, que conserva els amics de tota la vida. I és que la vida, amb música, passa millor.