AVUI
01/03/2024
08:40

CINEMA " BALLERINA "

Felicia és una nena que, després de perdre els seus pares, viu en un orfenat en la seva Bretanya natal. La seva passió és la dansa i somia en convertir-se en una ballarina professional. Per aconseguir-ho s'escapa amb l'ajuda del seu amic Víctor i viatja fins al París de 1879. Allí es farà passar per una altra persona per aconseguir entrar com a alumna de la Grand Opera House i així lluitar per tenir la vida que desitja.

10:00
12:00

» ESPECIAL DIA DE LES ILLES BALEARS

13:50

PÍNDOLES CUINA AMB SANTI TAURA

» POLENTA

15:05

EL TEMPS MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:20

» IMPANATAS I GASPATXO DE KEFFIR AMB ALVOCATS T8 - 810

16:45

CINEMA " Miguel Alonso es guanya la vida com a delineant, Antonio, el fill tarambana del seu cap, l'arrossega a estiuejar a Eivissa, on li han parlat del fàcil que és lligar "

amb europees. Després dels primers escarceos desesperats amb unes noies valencianes que es troben a la seva arribada, els dos amics van coneixent la particular fauna que pul·lula per l'illa amb ganes de passar-s'ho bé. Mentre Antonio enllaça festes i sortides nocturnes, Miguel, més escèptic,prefereix mantenir-se al marge. Fins que se sent seduït per Odette, una francesa encantadora.

18:15

L'ARXIPÈLAG INDÒMIT

Al bell mig de la Mediterrània occidental, un arxipèlag amaga un món el qual ni tan sols la creixent pressió humana ha pogut sotmetre. Al llarg de les quatre estacions, les Illes Balears es converteixen en un enclavament vital per al milers d’espècies. Algunes, úniques en el món. “L’arxipèlag indòmit” n’explica la fabulosa història natural. Nominat als festivals especialitzats en natura NaturVision i Green Screen Internationales. Direcció: RUBÉN CASAS OCHÉ Realització: RUBÉN CASAS OCHÉ Banda sonora original: NOEL NICOLAU Guió: RAMON SEDANO PORCEL i RUBÉN CASAS OCHÉ Producció executiva: RAMON SEDANO PORCEL Direcció de fotografia: RUBÉN CASAS OCHÉ Operadors: RUBÉN CASAS OCHÉ, FRANCISCO A. ROLDÁN, RAQUEL QUINTANA, FERNANDO GÓMEZ Fotografía aèrea: DRONE JOHNSON RAFAEL JIMÉNEZ Naturalistes: RAFEL MAS, TONI MORRO, PEP TÀPIA, TOMEU MORRO, SEBASTIÁ TORRENS, JAVIER MANZANO, PEP SUNYER, VÍCTOR VALVERDE, XISCO CAÑELLAS, VICTOR COLOMAR

19:50

» POBLES T6 - 5 L’espai sobre la divulgació del patrimoni lingüístic de les Illes Balears arriba amb un nou programa dedicat als POBLES. Descobrirem la gran varietat d’expressions i frases fetes relacionades amb el fang. Alguna de les expressions que hem recollit de les illes, són: «Ja està fet Sineu», «A Ariany, per tocar l’orgue, posen dos cans dins un sac. Un fa nyic; l’altre fa nyac, i tots dos s’avenen com un rellotge» o «A Petra, el dimoni s’hi va retre». En el programa de TÉNTOL dedicat als POBLES, el convidat especial d’avui és el cantant d’O-ERRA i pilot d’avió,, Pau Franch, a qui sotmetrem al nostre paraulòmetre. La nova temporada de TÉNTOL a IB3 Televisió està formada per 13 capítols dedicats, com en els anteriors episodis, a una temàtica diferent. En aquestes noves entregues els temes que tractarà TÉNTOL són: embarcacions, Sant Antoni, exageracions, medicina, pobles, fang, pa i farina, sistemes de mesura, topònims, parts del dia, arabismes, fusta i oli. TÉNTOL és un programa de televisió d'entreteniment i divulgació sobre el patrimoni lingüístic de les Balears. El format, de nova creació, fa especial èmfasi en la genuïnitat i origen etimològic de paraules i expressions recollides arreu de les Illes. Algunes de les seccions de TÉNTOL són: l'Endevinalla, els Embarbussaments, l'Aixuxines i la saviesa de tres padrins un de cada illa, acompanyats de tres joves. Al final del programa comptarem amb una cançó inèdita composta i interpretada per Jorra Santiago.

22:30

CINEMA " MONEY MONSTER "

Lee Gates George Clooney, un famós presentador de televisió, és també un dels principals gurus de Wall Street. Però quan el jove Kyle Budwell Jack O'Connell, seguint els seus consells, perd tots els diners de la seva família, decideix segrestar Gates durant l'emissió en directe del seu programa.

00:05

CINEMA " ENEMIGOS ÍNTIMOS "

Driss i Manuel són dos amics de la infància que acaben prenent camins diferents: Manuel va triar el tràfic de drogues, mentre que Driss es va fer policia. Quan un dels tractes de Manuel surt malament, els dos homes es retroben i descobreixen que es necessiten l'un a l'altre per sobreviure en els seus mons.

04:15

PAISATGES

04:35

» ESPECIAL DIA DE LES ILLES BALEARS

06:25

» La beguda dels déus La beguda dels déus Aquesta setmana a Això és mel ens volem acostar al que per algunes religions és la beguda dels déus: la xocolata. Coneixerem el fruit del que s’extreu el cacau i un cuiner indígena de Mèxic, en Gonzalo Sánchez, ens farà una xocolata per beure seguint una recepta mil•lenària. Anirem a Agramunt, a Lleida, per conèixer la fàbrica de xocolata a la pedra més antiga d’Europa. Allà veurem pas a pas com el cacau és converteix en tauleta de xocolata. El pastisser Lluís Pérez ens cuinarà un dolç dels que creen tendència en rebosteria. I en Tomeu Caldentey prepararà una tassa de xocolata salada amb brotxetes de gambes. Anirem a la xocolateria més antiga de Mallorca i una de les primeres que existí a Espanya, Can Joan de S’aigo perquè allà hi entrevistarem un nutricionista que ens explicarà els beneficis i els perjudicis de menjar xocolata. També conversarem amb en Juan Antonio Fernández i n’Antoni Quetglas que ens contaran la història de les fàbriques de xocolata que hi havia a Sóller. I acabarem el programa fent una xocolatada amb els nins de Llubí i la música dels Cucorba.

06:45

» COMUNICACIÓ T1 - 6 Programa dedicat a la comunicació. I és que la comunicació és molt més que dir paraules. Hi ha moltes estratègies que s'usen per procurar l'harmonia i la convivència. Un exemple clar és que quan deim "com anam?" sempre responem que "bé", per evitar situacions incòmodes. En aquest programa dedicat a la comunicació, la convidada serà la periodista de Formentera Maria Mayans a qui sotmetrem al particular paraulòmetre.
» INSULTS T1 - 7 A TÉNTOL tractarem les paraules més malsonants que es diuen a les Balears i explicarem les seves curiositats. No vos ofengueu perquè direm insults, flastomies o paraulotes. Mal te pegui un llamp, beneit, bossot, babau, verinoi, bàmbol, bàmbol figa, colló, pardal, pardal amb anses, pardalarro, pardal assolellat, repunyetes!, més pardal que en Mies, cap de fava, imbècil, tarambana, moniato, capsigrany, malcriat, carabassot, maquetol!, collonarro, pardal ganso, calçons grossos, bosses, bosses tristes, pren es...
» DOBLERS T1 - 10 Tenir possibles, tenir-ne molts, tenir nyoc, ser un estufat, un botifarra, un bufarell o un bufa. De casa bona, de Can Verga, de Can Ruma?, més doblers que pèl, tenir blat a cambra, els ronyons closos o tenir més sous que una peça són maneres de dir que una persona maneja molts de doblers. I és que, els doblers són importants per al dia a dia i, com a tals, tenen una gran presència en el nostre llenguatge. En el programa de diumenge 17 de maig parlarem de riquesa lingüística i la posarem en valor. E...

06:50

BALEARS DES DE L'AIRE. EXTRA

» Llucmajor i Campos
» Santanyí i Ses Salines
» Sant Joan, Petra i Vilafranca

06:55

PÍNDOLES CUINA AMB SANTI TAURA

» Gató el nostre tauró T1 - 7 Nota de prensa
» Trossejar pollastre T1 - 8 Nota de prensa
» Pop T1 - 9 nota de prensa