AVUI
29/11/2023
09:00
13:40

Com informar en temps d'emergència climàtica? Aquest és el punt de partida d'una jornada de debat entre científics i professionals de la comunicació sobre els reptes i dificultats d'informar amb perspectiva climàtica. Una sessió organitzada pel Laboratori Interdisciplinari sobre Canvi Climàtic de la UIB i el PEN Català, de la qual ja n'ha sorgit un primer document de bones pràctiques periodístiques.

13:50

PÍNDOLES CUINA AMB SANTI TAURA

» Trossejar pollastre T1 - 8 Nota de prensa

15:25

EL TEMPS MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA

15:35

» ARRÒS SEC AMB GAMBES I CARABASSÍ T8 - 771

22:20

Avui a Fred i Calent començarem amb una truita de patata al forn i bledes. Na Linita ens prepararà un clàssic de la rebosteria italiana, Tiramisú. A Sant Antoni de Portmany aprendrem a fer formatge de cabra artesà. Farem bistecs arrebossats de cuixa de xot farcit de camallot i formatge de cabra. Els acompanyarem d'esclata-sangs i pebres de padró. Na Maria aprendrà com es prepara una pizza italiana amb més de quatre formatges. A Marratxí veurem fer herbes tradicionals però sense alcohol. En Guillem ens prepararà un aguiat de pilotes. Acabarem amb unes peres al forn farcides de fruits secs amb una sopeta de xocolata blanca.

23:20

Avui a Fred i Calent, començarem amb un cuinat de llenties fàcil, ràpid i saludable. N’Elena i en Giulio ens prepararan un plat de la seva terra, un risotto funghi porcini! Aprendrem com s’elabora industrialment el pa de pita. I en acabar, farcirem una d’aquestes pites amb rostit de xot, col marinada, salsa de iogurt i prunes confitades! Na Natàlia descobrirà diferents pans libanesos i tastarà alguns dels seus acompanyaments. A Manacor veurem com es converteix el caqui verd en persimon. En Sebastià ens farà un cebiche amb verdures trempades. I acabarem amb una pasta d’ensaïmada fregida amb crema de persimon i caramel!

00:25

Avui a Fred i Calent començarem amb un paté vegetal de mongetes, alvocat i tomàtiga seca. Veurem con ens fan un arròs de sèpia i corvina al caliu. Posarem sa greixonera al foc per fer unes sopes de matances. A Sa Ràpita ens faran un plat de pasta mar i muntanya: rigatone amb gambes i sobrassada. Na Natàlia visitarà un forn de Palma on aprendrà a fer un cardenal frontissa. I Acabarem amb un clàssic: molls escabetxats amb pastanagues confitades.

03:45

» A POC A POC T5 - 10 Mestres passejam per la natura de les Illes Balears, donarem diverses pistes perquè intenteu descobrir al personatge misteriós d’aquest capítol titulat “A poc a poc”. El protagonista del capítol d’avui és un animaló característic de zones obertes de les Balears; però també la podem trobar a zones dunars, en cultius i dins boscos. És molt conegut per la gent del camp, i també per la dels pobles. Té una aparença cansada i molt pacífica; tot i que a vegades és molt ràpid, veritablement incansable. En definitiva, és un animaló que no passa desapercebut, sempre tranquil i de mirada baixa. Però, de qui parlam? Qui pot ser que pugui viure gairebé pertot, que sigui pacífic i lent, conegut per la gent del camp, però també per la del poble… qui podria ser aquest personatge? Us avanç el nom d'alguns dels seus veïns que veurem avui. Amb alguns hi conviu només part l’any, però avui sols parlarem dels que viuen amb ell tot l’any… Com per exemple la serp de garriga, el ratolí, el corb, la miloca, l'escarabat i alguns més.

04:10

PAISATGES

04:15

» ESTUDIANTS BARCELONA Cuina d’estudiants Aquest dilluns a Això és Mel volem sabre com viuen i què mengen els estudiants que s’han de desplaçar a una residència o a un pis compartit per tenir més a prop el seu lloc d’estudis. En Tomeu cuinarà unes albergínies farcides molt originals amb na Joana Font, una llucmajorera que té dues de les seves tres filles que viuen a Barcelona. Després en Toni Gomila anirà a Barcelona a veure les dues filles per dur-lis el que en Tomeu i na Joana han cuinat. En Toni també anirà a la residència més antiga de Barcelona i que més estudiants té de les Illes Balears: la Ramon Llull. Aprofitant que és a Barcelona visitarà una de les botigues on acudeixen els illencs a comprar el menjar què enyoren. Després visitarà La Pedrera amb un estudiant de l’Institut del Teatre, en Lluís Marquès. En Tomeu anirà a l’edifici Sa Riera de la Universitat de les Illes Balears per cuinar amb n’Isabel Mestre un pollastre amb curry i salsa de coco. Na Isabel Mestre és una estudiant de Dret que té el blog de cuina De Mel i Sucre.