AVUI
01/02/2023
09:00
13:40
13:50

PÍNDOLES CUINA AMB SANTI TAURA

CONSERVA DE LLIMONA

15:25

EL TEMPS MIGDIA. INFORMACIÓ METEOROLÒGICA15:35

COLFLORI AL FORN AMB BOLONYESA DE LLENTIES
T7 - 703

16:00

PÍNDOLES CUINA AMB SANTI TAURA

22:25


Avui, a Fred i Calent, començarem amb un burrito d’ou remenat, verdures i mongetes. En Marc pare i en Marc fill ens faran dues pizzes diferents amb pasta de coca. A Montuïri un pagès ens explicarà les particularitats del cultiu del grell. Cuinarem un pica-pica de sípia i ensalada russa seguint la recepta de la padrina Calenta. Na Natàlia descobrirà un plat típic de la gastronomia peruana, el llom saltat a la huancaína. A Llubí coneixerem el procés d’elaboració de la kombutxa, la beguda de moda. Na Neus ens prepararà unes cookies de xocolata. I acabarem amb unes postres ben golafres: bunyols de xocolata blanca amb vinagreta de mango i kombutxa!

23:25


Avui a Fred i Calent començarem cuinant amb na Fanny unes raoles de cabotí i verdura. Coneixerem en Miquel que ens cuinarà una paella de botifarró i marisc. Anirem al mercat per saber més dels peixos de talla petita. Prepararem un pastís de carn capolada, amb patata i formatge. Veurem com en Toni ens preparar un ravioli de carxofa. Elaborarem un paté amb un carnisser de tota la vida. Na Natàlia aprendrà els secrets per fer un bon gató. I per acabar farem unes postres goloses amb gató, crema i fruita.

00:30

MUNDIALMENT FAMOSA
És difícil trobar a algú a qui no agradi la pizza, un plat mundialment famós i que compta amb seguidors a tot arreu. Aquesta setmana a Fred i Calent volem conèixer tots els secrets per elaborar una bona pizza i per això, començarem amb en Miquel visitant un distribuïdor que ens explicarà la importància de la farina, ingredient essencial per fer una bona pasta. Na Marta coneixerà un pizzaiolo napolità que li descobrirà la tècnica per treballar bé la massa, un art reconegut per la UNESCO com Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. I na Fanny ens mostrarà que existeix una alternativa saludable a les poc recomanables pizzes que es venen als supermercats. En Miquel ens animarà a preparar una calzone fàcil a casa, i en acabar, anirà a conèixer la variada oferta de formatges que es poden utilitzar i la importància de la cocció en un forn de llenya. Seguidament, en companyia de na Fanny, elaboraran una pizza vegetal amb base de colflori, i na Marta tendrà la oportunitat de ser repartidora per un dia. I per acabar el programa el nostre cuiner elaborarà una original pizza amb base de cendra i productes de les Illes.

03:45

CLUB DE CÒMICS, EL MILLOR.

04:35

PAISATGES

05:00


Un holandès capaç d’estar dues hores enterrat en gel, sense que la temperatura del seu cos baixi, i un senyor que esquia per teulades... Aquests personatges i molts més en aquest capítol de Favorits. Balears: La història del ballarí que amb la tecnologia crea espectacles únics. Valencia: El cas d’una divulgadora valenciana que se la té jurada a les pseudociències Catalunya: L’aplicació que ajuda a localitzar plantes que generen al•lèrgia i ens guia per descobrir les rutes per esquivar-les.

06:45

COMUNICACIÓ
T1 - 6 Programa dedicat a la comunicació. I és que la comunicació és molt més que dir paraules. Hi ha moltes estratègies que s'usen per procurar l'harmonia i la convivència. Un exemple clar és que quan deim "com anam?" sempre responem que
"bé", per evitar situacions incòmodes. En aquest programa dedicat a la comunicació, la convidada serà la periodista de Formentera Maria Mayans a qui sotmetrem al particular paraulòmetre.
/br> INSULTS
T1 - 7 A TÉNTOL tractarem les paraules més malsonants que es diuen a les Balears i explicarem les seves curiositats. No vos ofengueu perquè direm insults, flastomies o paraulotes. Mal te pegui un llamp, beneit, bossot, babau, verinoi, bàmbol, bàmbol figa, colló, pardal, pardal amb anses, pardalarro, pardal assolellat, repunyetes!, més pardal que en Mies, cap de fava, imbècil, tarambana, moniato, capsigrany, malcriat, carabassot, maquetol!, collonarro, pardal ganso, calçons grossos, bosses, bosses tristes, pren ...
/br> DOBLERS
T1 - 10 Tenir possibles, tenir-ne molts, tenir nyoc, ser un estufat, un botifarra, un bufarell o un bufa. De casa bona, de Can Verga, de Can Ruma?, més doblers que pèl, tenir blat a cambra, els ronyons closos o tenir més sous que una peça són maneres de dir que una persona maneja molts de doblers. I és que, els doblers són importants per al dia a dia i, com a tals, tenen una gran presència en el nostre llenguatge. En el programa de diumenge 17 de maig parlarem de riquesa lingüística i la posarem en valor....

06:50

BALEARS DES DE L'AIRE.

Sta. Eugènia, Sencelles, Costitx i Lloret
Hola! Avui a “Balears des de l´aire” visitarem els pobles de Costitx, Sencelles, Santa Eugènia i Lloret de Vistalegre. Una vertadera excursió al cor del Pla de Mallorca! Naus espacials, cometes i monuments prehistòrics passaran per davant els nostres ulls. Estam a punt de sortir! Heu pres seient? Estau preparats? Començam!
/br> Sineu, Ariany i Maria de la Salut
Hola! Avui a “Balears des de l´aire” visitarem els pobles de Maria de la Salut, Ariany, Sineu i Lloret de Vistalegre: pobles de la comarca del Pla de Mallorca. Visitarem el poble més jove de Mallorca i un dels més petits. Veurem una terra viva, parcel.lada amb distints cultius. I també gaudirem d'unes vistes fantàstiques d'aquesta comarca mallorquina. Estam a punt de sortir! Estau preparats? Començam
/br> Artà i Capdepera
Avui a “Balears des de l´aire” visitarem els pobles de Capdepera i Artà. Veurem una Mallorca ondulant, muntanyosa però suau. Visitarem el Parc de Llevant, Canyamel i el que diuen és el curs d’aigua més llarg de Mallorca. Un viatge que ens durà a conèixer aquests dos municipis del Llevant mallorquí. Estam a punt de sortir! Heu pres seient? Estau preparats? Començam!

06:55

PÍNDOLES CUINA AMB SANTI TAURA

MARIDATGE DE VINS

/br> TIPUS DE TALLS

/br> EN SER MAÇA JA PICARÀS