X

PSIB i Més insisteixen que el Consell de Mallorca faci una auditoria pel cas Bonet

Les dues formacions han registrat una bateria de preguntes per conèixer amb tot detall l'activitat de Pilar Bonet mentre fou consellera d'Hisenda

13/02/2024

Els portaveus del PSIB, Catalina Cladera, i Més per Mallorca, Jaume Alzamora, en el Consell de Mallorca.

Redacció

PSIB-PSOE i Més per Mallorca insisteixen en què el Consell de Mallorca faci una auditoria pel cas Bonet. Els dos partits han advertit que “estam davant d’un possible cas de corrupció”. L’esquerra acusa el president insular, Llorenç Galmés, de crear “una cortina fum” amb el ple extraordinari d’aquest dilluns per a tractar la dimissió de Bonet. Per aquest motiu, els dos partits han registrat una bateria de preguntes per conèixer amb tot detall l’activitat de Pilar Bonet mentre fou consellera d’Hisenda.

Detalladament, reclamen conèixer la relació de despeses personals, amb els seus viatges i dietes; la declaració de béns d’entrada i de sortida; i l’agenda de reunions de l’exconsellera. A més, reivindiquen una auditoria externa en el departament que va gestionar Bonet i aclarir si va ser present en reunions amb Tirme, a la qual el Consell va abonar 43 milions d’euros per a evitar una pujada de les taxes de fems.

Per la seva banda, el PP es defensa i assegura que el ple de dilluns va ser una mostra de transparència mai no vista en la institució insular. En canvi, Cladera i Alzamora han mostrat la seva “decepció” per les explicacions que va donar Galmés durant el ple d’ahir. Per Cladera, es va tractar d’un ple per “cobrir l’expedient” i el president “no va aclarir cap fet”, per la qual cosa la socialista l’ha qualificat de “cortina de fum”. Alzamora, per part seva, ha recalcat que el ple els va deixar “més dubtes que certeses” perquè “no van obtenir explicacions”. A més, els representants de l’oposició en el Consell han apuntat que la revisió de les factures “ja es realitza” i que els informes de la Sindicatura de Comptes trigaran, com a mínim, dos anys a presentar-se. Així mateix, han recordat que Pilar Bonet era regidora a Llucmajor mentre treballava a l’empresa privada en què hi ha indicis de desfalc.

Notícies relacionades >

13/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris