X

La recerca del veler desaparegut al Canal de Menorca recupera un segon cadàver surant a la costa de Manacor

Ha tengut lloc després que aquest passat dilluns es recuperés un cadàver que segueix sense identificar

05/09/2023

La recerca del veler desaparegut al Canal de Menorca recupera un segon cadàver surant a la costa de Manacor

Redacció

El dispositiu de recerca del veler desaparegut fa una setmana al Canal de Menorca ha fet una batuda aquest dimarts per la zona de la costa del Llevant, després de rebre diversos avisos en què explicaven haver localitzat un segon cos surant en l’aigua. Finalment, han localitzat el cos passades les 11.00 hores entre Cala Mendia i Cala Anguila.

Això, després que aquest dilluns passat es recuperés un cadàver que continua sense identificar. Ahir horabaixa, en ser recuperat el primer cadàver, es van rebre nous avisos alertant de la possible presència d’un altre cos a la mar, però va ser impossible recuperar-lo. Per això, aquest dimarts els esforços s’han centrat en localitzar i rescatar aquest segon cos, amb efectius que han treballat per aire i per mar.

En el cas del primer cadàver, l’avís de l’aparició es va rebre diumenge horabaixa, i no va ser recuperat fins ahir migdia. Encara no s’ha confirmat que es tracti d’un dels tripulants del veler desaparegut, atès que es trobava en avançat estat de descomposició i el procediment per identificar-lo portarà temps. Segons ha explicat la Guàrdia Civil, les restes es lliuraran a l’Institut Anatòmic Forense i s’intentarà identificar el cadàver mitjançant mostres d’ADN, comparant-les amb familiars dels tripulants i amb la base de dades de persones desaparegudes.

En l’operatiu, participen membres del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) i l’helicòpter de la Guàrdia Civil, així com mitjans de Salvament Marítim. Aquest dimarts mantindran la cerca en aquesta zona del Llevant de Mallorca, així com en tot el traçat de Capdepera al cap de ses Salines, si bé l’onatge està complicant la tasca.

Els dos tripulants del veler, un pare i un fill alemanys de 50 i 19 anys, van partir el diumenge 27 d’agost de Cala Galdana, a Menorca, amb destinació a Cala d’Or, a Mallorca. A les 18.30 hores d’aquell mateix dia es va rebre l’avís d’un informant que va comunicar que no podia contactar amb el veler Makan Angin des de les 10.00 hores.

Altre rescat inesperat

Just quan els GEAS ja havien deixat aquest segon cadàver al martell, a l’espera que arribàs el jutge, han hagut de rescatar un banyista que, molt a prop, demanava auxili. La forta maror no el deixava avançar. Així mateix, un agent ha començat a córrer cap a la llanxa de Salvament Marítim i, a continuació, s’ha llençat a la mar per rescatar-lo perquè s’estava ofegant. Sortosament, tot ha quedat en un ensurt i l’han dut a terra sa i estalvi.

Notícies relacionades >

05/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris