societat

Salut considera que la metgessa de Son Pizà va atendre correctament la pacient que la va denunciar

Considera que no hi ha raó per a obrir cap expedient sancionador per desatenció en aquest cas, ja que tot i que la metgessa no parlava en català, la pacient va acabar la visita amb la prescripció del tractament adequat


El Servei de Salut considera que la doctora de l’ambulatori de Son Pizà denunciada per discriminar una pacient que es va dirigir a ella en català va atendre la usuària de manera correcta.

“La professional va proporcionar una consulta adequada des del punt de vista de l’atenció sanitària, amb una entesa entre les dues parts en tot moment. Prova d’això és que la pacient va acabar la visita amb la prescripció del tractament adequat per a la malaltia que presentava i cita reservada per al seguiment per part del seu metge de capçalera”, ha argumentat la Conselleria de Salut.

El departament autonòmic va iniciar aquesta setmana un procediment de recollida d’informació arran de la reclamació de la família de la pacient, que va ocasionar protestes per part de Més per Mallorca, partit integrant de la coalició de Govern.

Després d’analitzar la informació recaptada, Salut assegura que no hi ha raó per obrir cap expedient sancionador per desatenció en aquest cas.

Per a la conselleria que dirigeix Patricia Gómez, la normativa vigent, que garanteix que els pacients rebin atenció sanitària expressant-se en qualsevol de les dues llengües oficials, és suficient per garantir els drets tant dels usuaris com dels professionals, que igualment poden usar el català o el castellà en l’exercici de les seves funcions.

El decret de llengües oficials de Balears estableix que “tots els treballadors públics de la Comunitat Autònoma han de conèixer les dues llengües oficials en un nivell que els permeti desenvolupar les funcions del seu lloc de treball i facilitar al ciutadà l’exercici dels seus drets lingüístics”.

Per tant, segons el Govern, no és sancionable que un sanitari utilitzi el castellà davant d’un pacient que es dirigeix a ell o a ella en català, però sí que ho és negar-se a prestar-li atenció a la qual té dret perquè fa ús perquè us d’aquesta llengua per comunicar-se”. 

Des de Mes per Mallorca reclamen que no es tanqui i que hi hagi coordinació i compromís en l’equip de Govern.


Carol Pérez, Simebal: “No conec cap cas d’un metge que hagi hagut de menester un intèrpret per entendre el català”
“No s’expedienta cap metge per no parlar català”, la rèplica d’una periodista davant una acusació del líder de Vox
“Un sanitari, que fa anys que exerceix a les Balears, si no entén el català és perquè no vol”
Agustina Vilaret, secretaria de Política Lingüística: “Que el metge no t’entengui en català és una qüestió de vulneració de drets”

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El Mateu Orfila ha acompanyat 7 famílies en el procés de dol perinatal durant aquest any

15 famílies de Menorca han patit la mort del seu fill durant la gestació, en el moment del part o...

Sant Lluís reordenarà el trànsit al camí de ses Barraques per millorar la seguretat dels vesins

Es tracta d'una via molt estreta de doble circulació que causa moltes d'incomoditats als veïnats, sobretot, si van a peu